Fyziatricko – rehabilitační oddělení Nemocnice Břeclav, p.o.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Videotrénink interakcí
Advertisements

Obsah prezentace Kdo jsme Co je hipoterapie Náš cíl
Sportovní trénink 6 Taktika František Langer FTK UP Olomouc.
Zajištění včasné rehabilitace po úrazech a operacích pohybového a nervového systému ve FN Brno Projekt „Zajištění včasné rehabilitace po úrazech a operacích.
Podpora studentů s SPU na MU
Fyzioterapie u SMA zásady cvičení osob s SMA poznatky z praxe
Speciálně pedagogické centrum při MŠ a ZŠ Kyjov, Za Humny 3304,
Druhotné deformity chodidla u Morbus Charcot-Marie-Tooth, možnosti ortopedického léčení Smetana Pavel Ortopedická klinika dětí a dospělých UK-2. LF a.
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
Rehabilitační postupy u CMT
REHABILITACE V DENNÍ PRAXI – INDIKACE, JAKÝ EFEKT LZE OČEKÁVAT
Zpracování „Protokolů o pádu pacienta“ IV. čtvrtletí 2002 Zpracoval Median, s. r. o.
Zpracování „Protokolů o pádu pacienta“ III. čtvrtletí 2002 Zpracoval Median, s. r. o.
Zpracování „Protokolů o pádu pacienta“ I. čtvrtletí 2003 Zpracoval Median, s. r. o.
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
Projekty ve sportu Brigita Stloukalová. „Pobytová“ – „rekreační“ akce 1.CO? 2.PROČ? 3.PRO KOHO? 4.KDE? 5.KDY? 6.S KÝM? 7.S ČÍM? 8.JAK? 9.ČÍM SE LIŠÍM?
TRÉNINKOVÁ JEDNOTKA Michal Lehnert.
Funkční geriatrické vyšetření a testy
Určování polohy těžiště stabilometrickou plošinou
Role nelékařů v českém zdravotnictví
Možnosti léčebné tělesné výchovy u pacientů s dědičnou neuropatií
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP
Fakultní nemocnice Ostrava
DMO OLGA BÜRGEROVÁ.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Psychologie koučování
Osnova přednášky: 1.Charakteristika tréninkové jednotky (TJ), typy TJ. 2.Struktura TJ – úvodní, hlavní a závěrečná část. Obsah a význam jednotlivých částí.
Řízení sportovního tréninku
TALENT ..
Poděkování: Tato experimentální úloha vznikla za podpory Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu: „Modernizace výukových postupů a zvýšení.
Alternativní ovládání PC a okolí Nature Inspired Technologies Group (NIT) - Katedra kybernetiky Fakulta elektrotechnická ČVUT.
Veronika Kristková1,3 Barbora Paráková1,3 Marcela Míková2,3
TEORIE SPORTOVNÍHO TRÉNINKU
Role fyzioterapeuta v realizačních týmech
Nutriční poradenství.
Bp a Bk 2216 SPORTOVNÍ HRY I. základní výukový předmět pro studenty s tělovýchovným zaměřením se základními pohybovými předpoklady Studenti rozumí sportovní.
MUDr.Kateřina Kapounková
Možnosti využití informačních a digitálních technologií pro diagnostiku žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Klenková, Gajzlerová, Girglová, Sychrová.
Alternativní ovládání PC a okolí Nature Inspired Technologies Group Dept. of Cybernetics FEE CTU in Prague.
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Úvod do biomedicínské informatiky Lenka Lhotska Gerstnerova laboratoř, katedra kybernetiky ČVUT FEL Praha
Zátěžové testy anaerobních schopností Wingate test Výskoková ergometrie (kyslíkový dluh/kyslíkový deficit)
PACS Picture Archiving and Communication System
KONTAKTNÍ SEMINÁŘ Programu CZ11 Public Health Inititatives Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Fond bilaterální spolupráce Opatření A.
Mgr. Eliška Geržová FN Motol. ONEMOCNĚNÍ CHARCOT – MARIE – TOOTH řazeno mezi dědičné neuropatie postižení nervového systému - nejčastěji periferní části.
KOORDINOVANÁ REHABILITACE Z POHLEDU ERGOTERAPIE Mgr. Kateřina Svěcená Ergoterapeut Klinika rehabilitačního lékařství 1. LF UK a VFN v Praze.
Univerzita Karlova v Praze Fakulta tělesné výchovy a sportu Katedra gymnastiky Gymnastika II. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem,
KVALITNÍ OBCHODNÍK... není prodavač
Leoš Heger Konference „Zdraví seniorů“ , PSP ČR Praha programové body TOP 09 zdravotnictví x senioři.
Perspektivy spolupráce ÚZS UJEP a KZ ve vědě a výzkumu Miroslav Tichý Ústav zdravotnických studií Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem.
Centrum progresivního tréninku UK FTVS Cílem našeho centra je vytvořit komplexní centrum pro péči o sportovce ve všech stádiích sportovního života a zejména.
Projekt Rozvoj školských poradenských pracovišť v číslech Analýza měsíčních výkazů o činnosti školních psychologů/speciálních pedagogů a pracovníků Poradenské.
Zdravotně znevýhodnění jako cílová skupina sociálních služeb.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
HARTMANN partnerem ve vzdělávání profesionálů ve zdravotnictví
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Fyziatricko – rehabilitační oddělení Nemocnice Břeclav, p.o.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
Akrobatická příprava Akrobatickou přípravu dělíme na: Zpevňovací
PROJEKT: Hodnocení průmyslových rizik
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
R Y C H L O S T Michal Lehnert.
Výukové a výzkumné centrum v dopravě
Bolestivé stavy pohybového aparátu
Psychologie koučování
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Studijní obor Bc. Regenerace a výživa ve sportu NMgr
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Transkript prezentace:

Fyziatricko – rehabilitační oddělení Nemocnice Břeclav, p.o. SPORTOVNÍ FYZIOTERAPIE Fyziatricko – rehabilitační oddělení Nemocnice Břeclav, p.o.

Cíle projektu prevence poruch pohybového aparátu včasný záchyt vad a patologií pohybového aparátu zavedení fyzioterapeutických prvků do přípravy sportovců analýza opakovaně vyskytujících se poruch a vad v závislosti na struktuře přípravy a typu sportovní činnosti návrh opatření k eliminaci přetížení, vzniku poranění nebo vad a patologií v pohybovém systému dle typu sportovní činnosti na úrovni jednotlivce nebo klubu

Pro koho je projekt určen jednotlivci sportovní oddíly děti, dorost, junioři i dospělí

Fyzioterapie fyzioterapie je obor zdravotnické činnosti zaměřený na diagnostiku a terapii funkčních poruch pohybového systému prostřednictvím pohybu a dalších fyzioterapeutických postupů cíleně ovlivňuje funkce ostatních systémů, včetně funkcí psychických

Co Vám nabízíme … osobní přístup se zaměřením jak na dětskou, dospívající i dospělou populaci fyzioterapeutické vyšetření i terapii vedenou zkušeným fyzioterapeutem doporučení a pomoc vrcholovým i rekreačním sportovcům s úpravou oí rehabilitačních metod založených na neurofyziologickém podkladě (PNF, DNS, SMS) využití zázemí Fyziatricko – rehabilitačního oddělení Nemocnice Břeclav

zpracování plánu regenerace, rekondice a kompenzačních, preventivních opatření pro jednotlivce nebo jednotlivé oddíly rozbor sportovní činnosti na základě vlastního pozorování, videoanalýzy analýzu stoje, chůze, běhu včetně hodnocení rozložení zatížení nohy individuálně vedenou terapii v prevenci úrazů, zranění

kineziotaping techniky měkkých tkání a mobilizace kloubů využití moderní přístrojové terapie – Zebris, metoda Neurac – závěsný systém dále terapii s využitím dalších rehabilitačních pomůcek – balanční plošiny (Bosu, Posturomed), therabandy, overbally, velké míče apod.

Možný plán terapie pouze vyšetření (kineziologický rozbor statické a dynamické posturální vyšetření) a doporučení plánu terapie vlastní vedení terapií konzultace a doporučení v rámci prevence pohybových zranění apod.

Použité techniky metody fyzikální terapie metody manuální medicíny fyzioterapeutické koncepty – SMS, DNS, využití posiloven, balančních pomůcek, vývojová kineziologie apod. kineziotaping balanční pomůcky – míče, úseče… a jiné…

Kinesiotaping

Metoda Neurac – závěsný systém

Systém Zebris

Systém Zebris umožňuje analýzu chůze pro pacienty po úrazech, po sportovních zraněních desky umožňují statické i dynamické měření distribuce síly působící pod ploskou chodidla během stoje nebo chůze při analýze chůze na měřící desce je možno využívat kompenzačních pomůcek bez omezení

Systém Zebris díky analýze stoje a chůze můžeme efektivně a cíleně sestavit terapii zaměřenou na hlavní problém klienta systém dopočítá hodnoty rotace chodidla, délky kroku, distribuce zátěže chodidla, dráhu přenosu těžiště a další parametry

Systém Zebris – analýza stoje a chůze

Podologie

Balanční plošiny

Financování projektu Individuální - dle standardního ceníku Na úrovni klubu Na úrovni měst a obcí regionu V případě klubů nebo týmů individuální jednání

Místo a čas terapie V prostorách FRO Nemocnice Břeclav Od 15.30 po předchozím objednání Na základě domluvy možnost poradenství v zázemí jednotlivých klubů nebo přímo na sportovištích

Děkujeme za pozornost a těšíme se na spolupráci s Vámi  Helena Němečková, DiS. Mgr. Andrea Přibylová Kontakty: 702 090 820 podologie@nembv.cz