Český jazyk - 3.ročník, Podstatná jména.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Advertisements

ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
PODSTATNÁ JMÉNA EU-OP VK- III/2 ICT DUM 441, zpracovala Petra Šmídová.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Katka Nosková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky dle.
Pamatujete si, jak jsme si v loňském školním roce hráli na pošťáky? Každé slovo byl dopis s adresou, který jsme museli správně doručit. Teď si všechny.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
 mění svůj tvar, skloňují se nebo časují  názvy osob, zvířat a věcí obr. 1 obr. 2 obr. 3.
Slovní druhy přehled.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Český jazyk Podstatná jména Mgr. Renáta Slámová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_221.
Hrátky s češtinou.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_452_Slovní druhy AUTOR: Mgr. Dagmar Petřeková ROČNÍK, DATUM:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka ANOTACE Žáci si s pomocí učitele zopakují podle učebnice, zápisů.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_333_Slovní druhy AUTOR: Mgr. Šárka Kubáčková ROČNÍK, DATUM:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_496_Slovní druhy AUTOR: Mgr. Martina Ringová ROČNÍK, DATUM:
PODSTATNÁ JMÉNA PRO DRUHÁKY PODSTATNÁ JMÉNA JSOU NÁZVY
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
ČESKÝ JAZYK.
Český jazyk – 3. ročník ZŠ „Podstatná jména“
Český jazyk – 2. ročník „Slovní druhy“
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
PODSTATNÁ JMÉNA Eva Velanová
Každé slovo můžeme přiřadit k jednomu z deseti slovních druhů.
S LOVNÍ DRUHY – 6. ROČ. Mgr. Jablečníková J. - ZŠ Horní Slavkov číslo šablony III/2 VY_32_INOVACE_83_SLOVNÍ DRUHY.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
VY_32_INOVACE_ČJ.3.10 AnotaceMateriál slouží k procvičení a upevnění učiva o slovních druzích AutorMgr. Ivana Venglářová Očekávaný výstupUvádí příklady.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_ Slovní druhy Název sady: Český jazyk 4. ročník Číslo projektu:
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
SLOVNÍ DRUHY OHEBNÉ NEOHEBNÉ 1. PODSTATNÁ JMÉNA 2. PŘÍDAVNÁ JMÉNA
VY_32_INOVACE_36_Slovni_druhy_opakovani Jazyk a jazyková komunikace- Český jazyk , Slovní druhy - opakování 3. ročník Autor: Veronika Biskupová, Základní.
Autor: Mgr. Monika Hřavová Název : VY_32_INOVACE_2A05Čj4_Slovní druhy
VY_32_INOVACE_26_Slovni_druhy_uvod Jazyk a jazyková komunikace
Procvičování s číslicemi Slovní druhy Slovní druhy a jejich číslice ○ ○ Podstatná jména Přídavná jména Zájmena Číslovky.
Základní škola Bylany, okres Kolín
Český jazyk – 3.ročník, Číslovky
Český jazyk - 3.ročník, Citoslovce.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Slovní druhy Český jazyk – 5. ročník
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Jakub Hlávko Název materiálu:
Autor: Mgr. Lenka Zlámalová Datum: Název: VY_32_INOVACE_18_ČESKÝ JAZYK
Co jsou to podstatná jména?
Autor: Mgr. Vladimíra Dvořáková
Autor: Mgr. Lenka Zlámalová Datum: Název: VY_32_INOVACE_01_ČESKÝ JAZYK
5 Název školy: Základní škola Pardubice - Spořilov Autor: Mgr. Nataša Bartoníčková Název: VY_12_INOVACE_ČESKÝ JAZYK A LITERATURA_2_15.TVAROSLOVÍ Téma:
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_38_ČJ4
Slovní druhy Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Materiál je určen pro bezplatné používání.
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
Metodický list: Slovní druhy 1. část
SLOVNÍ DRUHY číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62
Autor: Mgr. Lenka Zlámalová Datum: Název: VY_32_INOVACE_12_ČESKÝ JAZYK
VY_32_INOVACE_38_CJ_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
VY_32_INOVACE_42_Slovni_druhy_jinak
AUTOR: Lenka Malčíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_30_Slovní druhy
AUTOR: Mgr. Marie Benabdelmalek NÁZEV: VY_32_INOVACE_2B_13
Transkript prezentace:

Český jazyk - 3.ročník, Podstatná jména. I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP Český jazyk - 3.ročník, Podstatná jména. Mgr. Zdena Dvořáková

maminka stolek čtení veverka krása SLOVNÍ DRUHY Rozlišujeme 10 slovních druhů: 1. Podstatná jména 2. Přídavná jména 3. Zájmena 4. Číslovky 5. Slovesa 6. Příslovce 7. Předložky 8. Spojky 9. Částice 10. Citoslovce veverka krása maminka stolek čtení

PODSTATNÁ JMÉNA podstatná jména jsou názvy osob, zvířat, věcí, vlastností, dějů. na podstatná jména rodu mužského si můžeme ukázat slovem ten. na podstatná jména rodu ženského si můžeme ukázat slovem ta. na podstatná jména rodu středního si můžeme ukázat slovem to.

PODSTATNÁ JMÉNA Názvy osob (to) dítě (ten) lékař (ta) učitelka

PODSTATNÁ JMÉNA Názvy zvířat (ta) opice (to) kotě (ten) slon

PODSTATNÁ JMÉNA Názvy věcí (to) křeslo (ten) dům (ta) televize

PODSTATNÁ JMÉNA Názvy vlastností Názvy dějů (ta) pravdomluvnost (ta) pracovitost (ta) závist (ta) pýcha (ta) skromnost (ta) odvaha (to) kreslení (ten) šplh (to) čtení (to) vaření (to) šití (to) běhání

PODSTATNÁ JMÉNA - cvičení Přečtěte si věty a vyhledejte podstatná jména Anička a Vítek mají štěňátko. Jmenuje se Ben. Když ho přinesli od dědečka, chvělo se strachem, ale pak si na děti zvyklo. Už se skamarádilo s koťaty a kuřátkem. Nejraději si hraje s barevným míčkem. Občas odnese někomu botu. Je to malý rarášek.

PODSTATNÁ JMÉNA - kontrola Hledali jste správně? Anička, Vítek, štěňátko, Ben, dědečka, strachem, děti, koťaty, kuřátkem, míčkem, boty, rarášek štěňátko Ben

PODSTATNÁ JMÉNA - cvičení Mezi slovy vyhledejte podstatná jména a tvořte s nimi věty. Některé napište do sešitu. Sluníčko, běží, a, Miloš, pěkná, slon, okno, ale, radost, čtyři, malujeme, pod, sešit, ryba, křik, dobře, plavání, za, obrázek, kuchař, chlapec, létat, smutek, veselý, Dana, krásně, krása

PODSTATNÁ JMÉNA - kontrola Hledali jste správně? Sluníčko, Miloš, slon, okno, radost, sešit, ryba, křik, plavání, obrázek, kuchař, chlapec, smutek, Dana, krása

Český jazyk - 3.ročník, Podstatná jména Použité zdroje: Český jazyk 3 pro základní školy, SPN 2008 Český jazyk 3 pro ZŠ prac. sešit, SPN 2008 Procvičujeme slovní druhy, Nová škola 2012 Mgr. Zdena Dvořáková