Digitální pomocníci/asistenti: Cortana, Google Assistant, Siri, Alexa

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Advertisements

Přehled mobilních zařízení
Polycom ® RealPresence ® Mobile Aplikace pro videokonferenční volání na mobilních zařízeních s operačním systémem IOS.
Knihovny v mobilech Jan Pokorný
Mobilní aplikace TECH/NTK. -cílem poskytnout rychlý a jednoduchý mobilní přístup k základním službám pro typické zákazníky NTK -část aplikační a informační.
Operační systémy a aplikační servery Tomáš ZACHAT SPŠ Praha 10, STIC.
Informační systémy a technologie
Google spouští Vyhledávání v reálném čase globálně.
Mac vs. PC. PC Označení pro osobní počítače, původně od společnosti IBM (Lenovo) - Označení pro osobní počítače, původně od společnosti IBM (Lenovo) Hardware.
Operační systém Adam Greguš, 4.A.
APPLE STORE PRIMA, S. R. O.
NázevOperační systém Windows Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií AnotaceVýuková prezentace s obrázky a úkoly.
Systémy pro podporu managementu 2
Operační systémy.
Sdílení obsáhlých souborů na webu Výpočetní technika.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Chytrý telefon. * V českém překladu „chytrý telefon“ je mobilní telefon, který využívá pokročilý operační systém a aplikační rozhraní, které umožní instalaci.
Apple Markéta Kučerová, 5.A. Obecně Americká společnost založená Stevem Jobsem Specializace na hardware a software Mezi nejznámější produkty patří iPhone,
Tablety (mobilní zařízení)
Photo Booth Ing. Irena Ulu ç ay. Photo Booth Aplikace, kterou lze skvěle využít pro zaplnění volného času a zábavu Můžeme zde rychle pořizovat snímky.
Systémy pro podporu managementu 2 Inteligentní systémy pro podporu rozhodování 1 (DSS a znalostní systémy)
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Informační a komunikační technologie 1.2 Operační systémy, aplikace Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Studijní obor: Kadeřník,
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Počítačová grafika iPad – Siri VY_32_INOVACE_05 Sada 26 Základní škola.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_154_IT5 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Počítačová grafika iPad – tlačítko Home VY_32_INOVACE_05 Sada 26 Základní.
Operační systémy Windows, Linux a Mac OS X Přehled vývoje
Základní pojmy v informatice Bohumil Bareš. Základní pojmy Data – soubory, jiný výraz pro „informace“, jsou to údaje, které vypovídají o světě, mohou.
Vypracoval Jan Balák (5. A). OBSAH WINDOWS 10 CORTANA SPARTAN ODKAZY.
Apple Michaela Vodičková 5. A.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Počítačová grafika iPad – spuštění a zavírání aplikací VY_32_INOVACE_02.
Moderní trendy využívání ICT ve výuce
S MARTPHONE Mgr. Rostislav Harenčák 2014 OKO – občanské kompetence občanům registrační číslo: CZ.1.07/3.1.00/
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Smartphone – chytrý telefon Co se všechno naučíme??? Typy a.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA:III/2 TÉMATICKÁ OBLAST:Informační a komunikační technologie.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_ICT_03 SOFTWARE POČÍTAČE Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo.
Tablety střední třídy Michael Hřib
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Tablet Co se všechno naučíme??? Počítače s integrovanou dotykovou.
Centrální registr ●software a technické zabezpečení Ladislav Filip ●odborná konzultace Jaromír Kolařík ●zastřešuje jako celek Imatrade.
T ABLET Mgr. Rostislav Harenčák 2014 OKO – občanské kompetence občanům registrační číslo: CZ.1.07/3.1.00/
internet věcí Vzájemné propojení věcí přes Internet nebo Bluetooth Internet of Things (IoT)
WebOS – operační systém (nejen) pro mobilní přístroje Lukáš Jelínek AIKEN s.r.o. -
Mobilní aplikace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_230 AutorMgr. Romana Rybiařová.
Internetový vyhledávač Google Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Jak hledat na internetu??? Hledání pomocí.
-umožňuje sílení fotografií a videí. -volně dostupná aplikace pro platformu: iOS (Apple), Android a Windows Phone 8 - Vytvořili ho Kevin Systrom a Mike.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
 MS-DOS (Microsoft Disk Operating System) je operační systém firmy Microsoft, který patří do rodiny mnoha podobných a kompatibilních DOS systémů pro.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Apple.  Apple je společnost která vyrábí chytrou elektroniku např: mobilní telefony(I- Phone), hodinky(apple watches), tablet(i Pad), MP3(I Pod).
Centrum podpory pro zrakově postižené žáky (reg. č. CZ.1.07/1.2.00/ ) (duben březen 2013) Boris Dušek, R&D BRAILCOM, o.p.s.
iPhone je produkt společnosti Apple, který v sobě spojuje funkce mobilního telefonu s digitálním fotoaparátem, multimediálního přehrávače (iPod) a zařízení.
Internetový prohlížeč
Operační systémy Zpracovala Anna Macháčková.
SOFTWARE Operační systémy.
Android Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Vývoj mobilních aplikací a jejich výhody
Vývoj mobilních aplikací a jejich výhody
Inf Elektronická komunikace
OPERAČNÍ SYSTÉMY Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Asistivní technologie pro mobilní zařízení PV072 Seminář z asistivních technologií Vít Vaněk
SOFTWARE II Aplikační software.
Vytvořila: Sabina Dolečková
Operační systémy.
software a technické zabezpečení Ladislav Filip
Informační a komunikační technologie 5. ročník
Operační systémy.
DNN - Deep neural networks (Hluboké neuronové sítě)
Vzdělávací systém v Olomouckém kraji
Transkript prezentace:

Digitální pomocníci/asistenti: Cortana, Google Assistant, Siri, Alexa PB016 Umělá inteligence I Barbora Obluková UČO: 437806 20. 11. 2016

Osnova Digitální asistent Asistenti: Shrnutí Cortana Google Assistant Siri Alexa Shrnutí

Digitální asistent „Digitální asistent je aplikační program, který umí porozumět přirozené mluvě a umí splnit elektronické požadavky konečného uživatele.“ (Margaret Rouse) Primárně ženský hlas

Cortana

Cortana Microsoft Duben 2014 Několik jazyků: hlavně světové, čeština ne Zařízení: Windows 10, Windows 10 mobile, Windows Phone 8.1, Microsoft Band, Xbox One, iOS a Android Provázaná s Bing (vyhledávač od Microsoft) Hlavní strana: seznam; snaha odhadnout, co bude uživatel chtít

Cortana – pokračování Aktivační fráze: Hey Cortana – při každém dotazu potřeba pronést Dotaz lze napsat i říct Cortana užívá intonaci Funkce upozornit na uloženou upomínku v závislosti na čase, místě i osobě V současnosti vyvíjení nové funkce

Google Assistant

Google Assistant Google Květen 2016 Nová generace od Google Now Angličtina, němčina Zařízení: Google Pixel smart phones, Google Home, Google Allo app Provázanost s vyhledávačem Google

Google Assistant – pokračování Aktivační fráze: OK Google – při každém dotazu potřeba pronést Dotaz lze napsat nebo říct Hry: Crystall ball, I am feeling lucky Allo app: jakoby Messenger, ale od Google lze v něm spustit Google Assistant

Siri

Siri Apple Říjen 2011 Několik desítek jazyků: několik druhů angličtiny i čínštiny, ruština, francouzština, … ; čeština ne Zařízení: iPhone od 4S dál, iPod touch, iPad, Apple TV, MacBook, Apple watch Provázanost s vyhledávačem Bing Nejlépe pracuje se zabudovanými aplikacemi

Siri – pokračování Aktivační fráze: Hey Siri – při každém dotazu potřeba pronést Aktivace na počítači: spuštění aplikace a fráze Hey Siri nebo klávesnicová zkratka První dotaz lze jen říct, můžeme ho potom přepsat Siri na MacBook: spíše pomocná ruka při práci Nerozumí osobním dotazům a oznamovacím větám

Alexa Amazon Listopad 2014 V Evropě 2016 Virtuální asistent v oblasti Smart Home Alexa zabudována do Amazon Echo (reproduktor) Snaha o zapojení virtuálního asistenta do aut, představena ve Fordu

Alexa

Shrnutí Inteligence asistentů ≠ inteligence lidí Vítěz recenzí: nelze říct Můj vítěz: Cortana – komunikace s ní působí nejvíce jako komunikace s člověkem Digitální asistenti: rychle se rozvíjející oblast