Systém a struktura MA 21 Vsetín

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Financování rozvojových projektů obcí a měst: hlavní motor meziobecní spolupráce v ČR Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D. Katedra práva a veřejné správy,
Zákon o sociálních službách zákon o sociálním bydlení??? databáze MPSV a MV… metodická nejednotnost plán na úrovni kraje (obecné), v ORP pouze komunitní.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
2.komunitní plán sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období
Společnost pro trvale udržitelný život – diskusní seminář Praha
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Celostátní síť pro venkov
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
Praxe vítěze soutěže „O lidech s lidmi“ Zapojování veřejnosti do rozhodovacích procesů (v kvalitě MA21)
Dětské hřiště Mochov první dětské hřiště v obci. Potřebnost projektu V obci v současnosti chybí jakékoli zázemí pro volnočasové aktivity rodin s dětmi.
Plán participace aktérů na rozvoji Prahy 14 (komunity, NNO, UMČ, komerční sektor) Městská část Praha 14 Praha 14 kulturní p. o. Anthropitures z. s.
. PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE PROJEKT SVAZU MĚST A OBCÍ ZBRASLAVICE 4. PROSINCE 2014.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
„Místní partnerství ve Vsetíně“ Seminář Knihovny a strukturální fondy EU II – využití prostředků EU na podporu rozvoje knihoven.
Místní Agenda 21 Hodnocení místní udržitelnosti v ČR Ing. arch. Marie Petrová Hradec Králové, 18. února 2014.
Spolupráce Středočeského kraje s mikroregiony Mgr. Kateřina Štětinová Odbor regionálního rozvoje
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Základní informace Veřejná správa – činnost veřejnoprávní korporace spravující veřejné záležitosti ve veřejném zájmu financovaná z veřejných prostředků.
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
LOKÁLNÍ A REGIONÁLNÍ POLITIKA VEP ZS 2007_2008. Kritéria členění veřejné politiky Segmenty veřejného zájmu (VeP obranná, kulturní, vzdělávací, energetická,
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Místní Agenda 21 v ČR Ing. arch. Marie Petrová Výbor pro udržitelné municipality RVUR Praha, 16. prosince 2014.
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
Pracovní setkání na téma: Čerpání prostředků realizace SCLLD MAS Sokolovsko v rámci OP Zaměstnanost Datum a místo: , Královské Poříčí.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011 setkání RRLZ,
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Co chceme (dělat) v letech Rožmberk jako součást území Místní akční skupiny Sdružení Růže Jiří Guth, Martina Langová a Magdalena Chytrová.
Fungování ASZ v lokalitách na příkladu Kutné Hory Jiří Franc/místostarosta Kutné Hory Vít Lesák/Agentura pro sociální začleňování Praha,
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907 Kamýk nad Vltavou a Velká nad Vltavou zdravotní středisko, poštovní úřad, mateřská škola, základní škola spojená.
Program rozvoje města Hostinné SEZNÁMENÍ VEŘEJNOSTI S VÝSLEDNÝM DOKUMENTEM 4. VEŘEJNÉ PROJEDNÁVÁNÍ ( , velká zasedací místnost MěÚ)
II. kolo kulatých stolů – SMS ČR MAS Hustopečsko – MěÚ Hustopeče 26. srpna 2015.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
„MĚSTO V POHYBU: UDRŽITELNÁ MOBILITA A NOVÉ TRENDY V ŠETRNÉ DOPRAVĚ “ seminář, Praha, 12. května 2016 Trendy a nové přístupy k řešení městské mobility.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
MAP Místní akční plány rozvoje vzdělávání MAS Říčansko a Město Říčany
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Komunitní plánování v kvalitě místní Agendy 21 ve Zdravém městě Vsetín PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB, DOBRÁ PRAXE ZDRAVÝCH MĚST aneb ZDRAVÁ MĚSTA.
Místní Agenda 21 MŽP a PS MA21 RVUR Ing.arch. Marie Petrová PS URROU,
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Prezentace Mikroregionu Plumlovsko 14.pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje Plumlov
Místní Agenda hodnocení místní udržitelnosti v ČR a evropský kontext Ing. arch. Marie Petrová PS URROU, 11. prosince 2013.
Alena Zieglerová (ASZ), František Jirásek (Město Most)
„Implementace Místní agendy 21 a principů udržitelného rozvoje v MSK“
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
PROGRAM ROZVOJE OBCE TUPESY NA OBDOBÍ 2017–2024 Úvodní informace
Individuální projekt OP VVV
Podpora krajského akčního plánování
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Strategie regionu, obce
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
Podpora obcím, které se potýkají se sociálním vyloučením
Spolupráce Žďáru nad Sázavou s Agenturou pro sociální začleňování
Aktuální dotační příležitosti IROP
Podnikání na venkově.
Mabistrát hlavního města Prahy
Role manažerů kvality na odborech MěÚ
Strategie rozvoje obce - tvorba koncepčního dokumentu Shrnutí
Jaromír Jech Svaz měst a obcí ČR
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

Systém a struktura MA 21 Vsetín Základní údaje o Vsetíně Systém a struktura MA 21 Vsetín Město Vsetín leží ve Zlínském kraji. Dle správního určení se jedná o obec III. stupně, jejíž správní obvod čítá cca 66 159 obyvatel a výměra činí 662 km2. Základ tvoří: Strategický plán města Dílčí koncepce ke strategickému plánu (např. komunitní plán) Podněty z komunitní práce (např. z veřejného fóra) Tvorba akčního plánu zlepšování V týmu k UR na MěÚ V komisi MA 21 Řešení problému / podnětu Veřejné projednání (např. populární kotel se starostou) V rámci MěÚ, popř. s řešitelskou firmou Realizace Zpětná vazba od občanů Počet obyvatel: 26 394 Nadmořská výška: 348 m n.m. Rozloha: 57,62 km2

Systém a struktura MA 21 Vsetín Spolupráce s Agenturou pro sociální začleňování Systém a struktura MA 21 Vsetín 22.7.2016 Memorandum o spolupráci s ASZ a městem Vsetín Cíl spolupráce - zlepšení situace v SVL a soužití mezi obyvateli města Strategický plán sociálního začleňování - nová opatření a aktivity pro sociální integraci, zajištění financování na realizaci Základ tvoří: Strategický plán města Dílčí koncepce ke strategickému plánu (např. komunitní plán) Podněty z komunitní práce (např. z veřejného fóra) Tvorba akčního plánu zlepšování V týmu k UR na MěÚ V komisi MA 21 Řešení problému / podnětu Veřejné projednání (např. populární kotel se starostou) V rámci MěÚ, popř. s řešitelskou firmou Realizace Zpětná vazba od občanů

Systém a struktura MA 21 Vsetín Spolupráce s Agenturou pro sociální začleňování Systém a struktura MA 21 Vsetín Lokální konzultant z ASZ Zřízena pozice manažera Strategického plánu sociálního začleňování Spolupráce mezi ASZ a městem Vsetín potrvá 3 roky Základ tvoří: Strategický plán města Dílčí koncepce ke strategickému plánu (např. komunitní plán) Podněty z komunitní práce (např. z veřejného fóra) Tvorba akčního plánu zlepšování V týmu k UR na MěÚ V komisi MA 21 Řešení problému / podnětu Veřejné projednání (např. populární kotel se starostou) V rámci MěÚ, popř. s řešitelskou firmou Realizace Zpětná vazba od občanů

Systém a struktura MA 21 Vsetín Jediné místo provozování loterií Systém a struktura MA 21 Vsetín Základ tvoří: Strategický plán města Dílčí koncepce ke strategickému plánu (např. komunitní plán) Podněty z komunitní práce (např. z veřejného fóra) Tvorba akčního plánu zlepšování V týmu k UR na MěÚ V komisi MA 21 Řešení problému / podnětu Veřejné projednání (např. populární kotel se starostou) V rámci MěÚ, popř. s řešitelskou firmou Realizace Zpětná vazba od občanů Od 1.1.2017 pouze jediné místo pro sázkové hry a loterie Veřejným projednáním rozhodnuto o umístění v Lidovém domě Budoucí provozovatel ve spolupráci s městem zrekonstruují budovu Vyřešení opakujícího se podnětu z veřejného fóra

Systém a struktura MA 21 Vsetín Aukce na provozovatele loterií Systém a struktura MA 21 Vsetín 7 zájemců zapojených do elektronické aukce – po předchozí prohlídce prostor Vyvolávací cena 2.800.000 Kč Vítězná cena 5.960.000 Kč S nejvyšší nabídkou zvítězila společnost HELVET GASTRO s.r.o. Základ tvoří: Strategický plán města Dílčí koncepce ke strategickému plánu (např. komunitní plán) Podněty z komunitní práce (např. z veřejného fóra) Tvorba akčního plánu zlepšování V týmu k UR na MěÚ V komisi MA 21 Řešení problému / podnětu Veřejné projednání (např. populární kotel se starostou) V rámci MěÚ, popř. s řešitelskou firmou Realizace Zpětná vazba od občanů

Systém a struktura MA 21 Vsetín Nová dětská hřiště Systém a struktura MA 21 Vsetín Dětské hřiště na sídlišti Jasenka Projednáno s občany Zbudována pirátská loď Náklady 1,18 mil. Kč Dětské hřiště Na Kopečku Projednáno s občany Zbudována dřevěná věž Náklady 1,27 mil. Kč Základ tvoří: Strategický plán města Dílčí koncepce ke strategickému plánu (např. komunitní plán) Podněty z komunitní práce (např. z veřejného fóra) Tvorba akčního plánu zlepšování V týmu k UR na MěÚ V komisi MA 21 Řešení problému / podnětu Veřejné projednání (např. populární kotel se starostou) V rámci MěÚ, popř. s řešitelskou firmou Realizace Zpětná vazba od občanů

Systém a struktura MA 21 Vsetín Nová dětská hřiště Systém a struktura MA 21 Vsetín Rákosníčkovo hřiště Díky hlasování občanů Projednáno umístění Hodnota 1,89 mil. Kč Lidl uhradil 1,5 mil. Kč Základ tvoří: Strategický plán města Dílčí koncepce ke strategickému plánu (např. komunitní plán) Podněty z komunitní práce (např. z veřejného fóra) Tvorba akčního plánu zlepšování V týmu k UR na MěÚ V komisi MA 21 Řešení problému / podnětu Veřejné projednání (např. populární kotel se starostou) V rámci MěÚ, popř. s řešitelskou firmou Realizace Zpětná vazba od občanů

Systém a struktura MA 21 Vsetín Základ tvoří: Strategický plán města Dílčí koncepce ke strategickému plánu (např. komunitní plán) Podněty z komunitní práce (např. z veřejného fóra) Tvorba akčního plánu zlepšování V týmu k UR na MěÚ V komisi MA 21 Řešení problému / podnětu Veřejné projednání (např. populární kotel se starostou) V rámci MěÚ, popř. s řešitelskou firmou Realizace Zpětná vazba od občanů Děkujeme za pozornost Celá prezentace z Obhajoby kategorie B místní Agendy 21, která proběhla ve Vsetíně 19.10.2016, je ke stažení pod níže uvedeným odkazem. http://www.mestovsetin.cz/obhajoba-ma-21/ds-18938/archiv=1&p1=6528 … město v pohybu