Tel: 485 108 040 E-mail: oak.lbc@volny.cz U Nisy 745/ 6a , 460 02 Liberec 3 - Jeřáb Tel: 485 108 040 E-mail: oak.lbc@volny.cz www.apic.cz.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PREZENTACE ZNAČEK KLASA A REGIONÁLNÍ POTRAVINA Seminář „Kvalitní a bezpečné potraviny“ , Země živitelka, České.
Advertisements

Ministerstvo zahraničních věcí České republiky
Citigroup soutěž o nejlepší firmu s rovnými příležitostmi pro ženy a muže v ČR Bc. Jitka Kolářová, Gender Studies o.p.s.
OCENĚNÍ ORANŽOVÁ STUHA V RÁMCI SOUTĚŽE VESNICE ROKU V PROGRAMU OBNOVY VENKOVA.
Není značka jako značka
Projekt BIOŠKOLY ZAVÁDĚNÍ BIOPOTRAVIN DO ŠKOL A PŘEDŠKOLNÍCH ZAŘÍZENÍ veřejná zakázka Ministerstva zemědělství ČR realizátor projektu: Country Life.
Místní akční skupina LAG Podralsko Místní akční skupina LAG Podralsko Práce na projektu byly zahájeny v únoru 2011 Název a podobu značky schválila Valná.
VY_32_INOVACE_07_EKO_364_Jan
Potravinová bezpečnost a soběstačnost Co změní novela zákona o potravinách? Žofínské fórum Marian Jurečka ministr zemědělství 16. října 2014.
Projekt UNDP-GEF Název: Zachování biologické rozmanitosti trvalých travních porostů v pohoří Karpat v České republice prostřednictvím cíleného využití.
NABÍDKA PARTNERSTVÍ NA SLAVNOSTNÍM VEČERU S VYHLÁŠENÍM VÝSLEDKŮ 7. ROČNÍKU ANKETY BRNO TOP června
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Projekt UNDP-GEF Název: Zachování biologické rozmanitosti trvalých travních porostů v pohoří Karpat v České republice prostřednictvím cíleného využití.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
PRAVÉ VALAŠSKÉ Regionální ochranná známka Ing. Kateřina Sobotková MAS Rožnovsko
HANÁ Systém regionálního značení. Proč podporovat místní produkty? výrobky za to stojí výjimečnost díky vazbě na region (kultura, tradice, příroda) kvalita:
Bramborová slavnost 22. září 2007 Ekologické informační centrum Krátká u Sněžného.
Praha, 1. června 2012 Ministerstvo zemědělství Regionální potravina tisková konference.
Dobrá zna č ka pro místní výrobky. Historie  vznik Občanského sdružení Tradice Bílých Karpat  Mapování ovocných dřevin v Bílých Karpatech (navazuje.
CO CO je to SKLIZENO ? Samoobslužná prodejna s opravdovými potravinami PROČ PROČ vzniklo SKLIZENO ? jako odpověď na vzrůstající poptávku zákazníků po potravinách.
„EU peníze středním školám“
Kreativní tvorba studentů uměleckoprůmyslových škol zaměřená na průmyslovou výrobu.
Blanická 3, Olomouc, tel.: fax.: web: portál: Žofínské fórum.
Franchise Days Prague 2012, , Corinthia Hotel Prague Farmářské potraviny v kamenných prodejnách.
EVVO v Jihomoravském kraji 2010
133. Žofínské fórum České zemědělství a potravinářství v době rozpočtových škrtů Státní zemědělská a potravinářská inspekce Ing. Jindřich Pokora.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto: „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“ Projekty spolupráce.
Hodnocení plnění POH LK
Ruce které umí. „BESKYDY originální produkt ® “ Značka je jednou ze tří nejstarších (2005) značek sdružených v Asociaci regionálních značek (sdružuje.
Trendy ve spotřebě potravin v České republice
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Kontrola a certifikace v ekologickém zemědělství
Regionální potravina a novinky v legislativě
Diskuzní seminář „Perspektivy českého potravinářství“ Země živitelka 2015 Výstaviště České Budějovice 28. srpna 2015 Marian Jurečka ministr zemědělství.
Diskuzní seminář „Perspektivy českého potravinářství“ Země živitelka 2015 Výstaviště České Budějovice 28. srpna 2015 České Budějovice MUDr. Viera Šedivá.
TÝDNY VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH V LIBERECKÉM KRAJI 2010 pod záštitou MUDr. Přemysla Sobotky předsedy Senátu Parlamentu České republiky a senátora za Liberecko.
Regionální potravina v roce 2011 Ing. Jindřich Fialka Odbor potravinářské výroby a legislativy Sekce potravinářských výrob - Úřad pro potraviny - MZe 1.12.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
ORGANIZACE KRAJSKÉ SOUTĚŽE REGIONÁLNÍ POTRAVINA A ZKUŠENOSTI Z OLOMOUCKÉHO KRAJE Ing. Pavel Stonawský.
Regionální značení v České republice Tomáš Kažmierski Asociace regionálních značek, o.s.
Regionální potravina 2010 v Královéhradeckém kraji Ing.Petra Škopová.
Regionální potravina. Projekt Regionální potravina podpora malých a středních producentů potravin cílem je představit to nejlepší z potravinářské produkce.
Regionální potravina Konzultační seminář Olomouc
Předběžná studie proveditelnost - shrnutí Závěrečná konference přeshraničního projektu Slavice,
 Biopotraviny pocházejí z ekologického zemědělství.  Při jejich pěstování, produkci a výrobě je zakázáno používat chemické látky.  Geneticky modifikované.
Cena hejtmana Kraje Vysočina za společenskou odpovědnost.
Má české potravinářství ještě nějakou budoucnost? Ing. Miroslav Toman, CSc. prezident Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Centrum Veronica Hostětín Potravinová soběstačnost
Zemědělci a potravináři se ode dna musejí odrážet společně
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Výrobní činnost hotelu
NÁRODNÍ ZNAČKA KVALITY KLASA
Novinky z IROP.
KVALITNÍ POTRAVINY PRO ČESKÉ ZÁKAZNÍKY! OTAZNÍKY PŘETRVÁVAJÍ
„Váš kraj, Váš rozpočet“
PESTROST STRAVY.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Dagmar Šaflová
REGIONÁLNÍ POTRAVINA KRAJE VYSOČINA 2012
BSE České Budějovice o. s.
KVALITNÍ POTRAVINY PRO ČESKÉ ZÁKAZNÍKY! OTAZNÍKY PŘETRVÁVAJÍ
Regionální potravina ve Středočeském kraji
Využití regionálních surovin jako zdroje antioxidantů pro zvýšení zdravotní prospěšnosti potravin (projekt NAZV, Qj ) Farmářská burza –
Značka „Českosaské Švýcarsko
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Vychutnejte si přírodní, ručně dělané sýry přímo ze srdce Řecka! sídlíme v severo-západní části Řecka, v regionu Greneva Založeno roku 1960 jako rodinný.
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Vyhodnocení ankety spokojenosti s narozeninovými balíčky pro seniory
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Typy potravin jdoucí napříč komoditami a doplňky stravy
Transkript prezentace:

Tel: 485 108 040 E-mail: oak.lbc@volny.cz U Nisy 745/ 6a , 460 02 Liberec 3 - Jeřáb Tel: 485 108 040 E-mail: oak.lbc@volny.cz www.apic.cz

Poslání RAR Významné pro tzv. „PAMLSKOVOU VYHLÁŠKU“ Sdružuje nevládní agrární organizace, zájmové svazy a sdružení na území Libereckého kraje Je partnerem Libereckého kraje v agrárním odvětví od roku 2001 Svou činností usiluje o zvyšování prestiže všech oborů v agrárním odvětví Významné pro tzv. „PAMLSKOVOU VYHLÁŠKU“ PODPORA ZVYŠOVÁNÍ SPOTŘEBY DOMÁCÍ PRODUKCE POTRAVIN

Liberecký kraj ve spolupráci s RAR od roku 2004 organizuje soutěž „Výrobek Libereckého kraje z odvětví potravinářství – zemědělství za dobu její existence o titul soupeřilo již 445 regionálních výrobků. Z nich 106 bylo oceněno titulem Výrobek roku a 12 získalo titul Nejlepší výrobek roku, možnost přihlásit svou produkci podle aktualizovaných zásad do 9 kategorií. ocenění uděluje hejtman Libereckého kraje na základě schválení Zastupitelstvem Libereckého kraj

Výrobky lze podle aktualizovaných zásad přihlásit do těchto hodnocených kategorií: Masné výrobky (masné výrobky tepelně opracované, včetně uzených mas a masné výrobky trvanlivé, včetně tepelně neopracovaných masných výrobků, konzerv a polokonzerv) Mléko a mléčné výrobky (sýry, tvarohy, mléko, mléčné výrobky, máslo apod.) Pekařské výrobky (chléb, běžné pečivo, jemné pečivo, trvanlivé pečivo) Cukrářské výrobky (cukrářské výrobky včetně cukrovinek) Alkoholické nápoje (piva, lihoviny, vína a ostatní alkoholické nápoje) Nealkoholické nápoje (šťávy, nektary, ochucené nealkoholické nápoje, minerální vody apod.) Ovoce a zelenina (ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě) Biopotraviny Ostatní (med, lahůdkářské výrobky, registrované doplňky stravy, např. medicinální sirupy, potraviny pro osoby s nesnášenlivostí lepku apod.)

Každoročně probíhá vyhlášení na krajských dožínkových slavností Vyhodnocení vítězného výrobku v každé kategorii a absolutního vítěze celé soutěže

Prezentace výrobců Libereckého kraje při výstavních akcích Země živitelka České Budějovice Mezinárodní výstava SALIMA

Každoročně je vydáván katalog, který je doplňován o nové výrobky

Webové stránky spravované Libereckým krajem http://www.vyrobek-roku-lk.cz

Od roku 2010 projekt Ministerstva zemědělství na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin do 250 zaměstnanců v jednotlivých krajích České republiky. Projekt probíhá formou soutěží, kde se vybírají nejlepší produkty z našeho regionu až v devíti kategoriích. Vítěz získává právo zdarma užívat značku na svém výrobku po dobu čtyř let. Výrobek přihlášený do soutěže musí být v daném kraji nejenom vyroben, ale i podíl místních surovin je stanoven nejméně na 70 %, hlavní surovina přitom musí být 100% tuzemského původu.

Ochutnávky vítězných výrobků na území Libereckého kraje

V měsíci září v OD FORUM měsíc regionálních potravin

Každoročně vydáván katalog oceněných značkou RP

„Den regionálních potravin Libereckého kraje“ Vyhlášení vítězů a předání certifikátu probíhá každoročně u příležitosti konání akce „Den regionálních potravin Libereckého kraje“

RAR LK provozuje stránky „Agrární poradenské a informační centrum Libereckého kraje“ www.apic.cz Katalog firem Regionální potravina Stránky spolufinancuje Liberecký kraj

Tel: 485 108 040 E-mail: oak.lbc@volny.cz U Nisy 745/ 6a , 460 02 Liberec 3 - Jeřáb Tel: 485 108 040 E-mail: oak.lbc@volny.cz www.apic.cz