Novinky v hematologii Seminář Místo konání v pátek

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kmenové buňky z pupečníkové krve současnost a budoucnost
Advertisements

Darja Hrabánková Navrátilová
Maligní lymfoproliferace
Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Jak získat Thalidomid pro.
Transplantace kmenových buněk krvetvorby u maligních onemocnění krvetvorby Klinika dětské hematologie a onkologie 2. LF UK a FN v Motole.
PREVENCE ►Primární prevence ► Primární prevence Cíl – odstraňovat nebo omezovat možné příčiny vzniku onemocnění Na základě nových poznatků o patogenezi.
X. BRNĚNSKÉ HEMATOLOGICKÉ DNY 3. a Konečná informace Společenský večer Po skončení přednášek dne bude následovat společenský večer.
IX. BRNĚNSKÉ HEMATOLOGICKÉ DNY 4. a První informace Společenský večer Po skončení přednášek dne bude následovat společenský večer.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČR - Pevný bod ve světě podnikání Okresní hospodářská komora Vyškov Představení – komory a aktivit v regionu 1. dubna 2016 seminář SOCIÁLNÍ.
Pokroky v radioterapii maligních lymfomů MUDr.Kateřina Dědečková Ústav radiační onkologie Nemocnice na Bulovce a 1.LF UK, Praha Proton Therapy Center,
X. BRNĚNSKÉ HEMATOLOGICKÉ DNY 3. a První informace Společenský večer Po skončení přednášek dne bude následovat společenský večer.
Vrozená nervosvalová onemocnění v dětském věku (Duchenneova svalová dystrofie /spinální svalová atrofie) MUDr. Jana Haberlová Ph.D. Klinika dětské neurologie.
Nové léky v léčbě lymfomů a jejich dostupnost MUDr. Robert Pytlík 1. interní klinika 1. LF UK a Všeobecné fakultní nemocnice Praha Celostátní setkání pacientů.
Celostátní setkání pacientů 23. října 2015 LYMFOM HELP, o.s.
Cílem projektu Školní a webové informační centrum je nabídnout žákům učivo základní školy zpracované v elektronické podobě. Učivo budou mít žáci k dispozici.
Psychiatrické nemocnice a jejich role MUDr. Jaromír Mašek Psychiatrická nemocnice Havlíčkův Brod
Léčba refrakterní CLL ibrutinibem - kazuistika Seminář Novinky v léčbě lymfoproliferací, Hradec Králové, Pavel Vodárek IV. interní hematologická.
WHO - HPH Autum School 2011 in the Czech Republic Národní síť nemocnic podporujících zdraví v ČR Společný projekt MZČR a WHO 2010 – 2011 Milena Kalvachova.
Ministerstvo zemědělství ČR ČZU v Praze, FAPPZ, katedra rostlinné výroby Pelero CZ (svaz pěstitelů a zpracovatelů léčivých rostlin ) XII. ODBORNÝ SEMINÁŘ.
Onkogynekologické centrum
MUDr. Robert Pytlík 1. Interní klinika VFN, Praha Celostátní setkání pacientů s lymfomem Praha, Pozitronová emisní tomografie ve vyšetřování.
Úloha technologií (CGM sensor v moderní léčbě diabetu 1. typu), poslední klinická data Doc.MUDr.Kateřina Štechová, Ph.D. Interní klinika UK 2.LF a FN v.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Prof. MUDr. Roman Hájek, CSc. Stav a nabídka klinických studií na KHO FN Ostrava.
Projektem Tulipánový měsíc chceme „přinést s jarem i naději“ všem, kdo se osobně či v blízkém okolí setkávají s onkologickým onemocněním.
DLOUHODOBÉ SLEDOVÁNÍ PACIENTŮ PO ICMP S TERAPIÍ OPTIMALIZOVANOU POMOCÍ AGREGOMETRIE MARTIN ŠRÁMEK, ALEŠ TOMEK Neurologická klinika UK 2.LF a FN Motol,
Paliativní péče a nemocný s lymfomem
KARDIOLOGIE s příběhem
Přírodopis - 8. ročník, Krevní oběh
Novinky v hematologii Seminář Místo konání v pátek
XI. BRNĚNSKÉ HEMATOLOGICKÉ DNY
Osteoporóza a pohybový aparát
X. BRNĚNSKÉ HEMATOLOGICKÉ DNY
Před- a pooperační péče pooperační komplikace
„IOP – šance pro váš rozvoj“
Lokalizace tumoru- prognostický marker u mCRC
Crohnova choroba a syndrom krátkého střeva
Využití ultrazvuku v neurologii Neurosonografie
BIOLOGIE A CYTOGENETIKA MNOHOČETNÉHO MYELOMU
Komplikovaný průběh Crohnovy nemoci za horizontem operace
Boj o pacienta, boj o peníze
DĚTskÉ SKUPINy Podpora implementace dětských skupin Reg. č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/ Lenka Pejchalová Olomouc,
Lékařská genetika a onkologie
Ústav klinické imunologie a alergologie
Téma : Veřejné zakázky Úvodní prezentace Ing. Jiří Boháček
Ambulantní blok Ambulance- 1. styk s pacientem vyšetření pacienta,
SOUSTAVA KREVNÍHO OBĚHU U/33
Nefrotický syndrom, Hypertenze a ledviny, Urolithiáza, Tubulointerstitiální nefritidy MUDr. Petr Bubeníček, CSc.
Klíčová témata projektu
„Problematika lékových interakcí u seniorů“ Představení projektu SENIOR , PSP PhDr. Ivana Plechatá
Dětská paliativní péče v Čechách 24. října 2017
Náplň seminářů III. ročník všeobecné lékařství
Infekce HIV v regionu východních Čech Jaroslav Kapla
Kultivace hematopoetických buňek
AML - FAB klasifikace Bourková L., OKH FN Brno.
„Znojmo, vidím Tě dvojmo……..“
TURNAJ O POHÁR PRIMÁTORA STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY
PREVENCE ► Primární prevence
Workshop FN Brno ve spolupráci se Studentskou komorou LF MU
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
Veronika Pecháčková Eliška Šormová
PORADA MANAGEMENTU NELÉKAŘSKÝCH ZDRAVOTNICKÝCH POVOLÁNÍ (Porada hlavních sester) MZ ČR Praha.
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
Epidemiologie užívání drog v ČR
hlášení Nežádoucích účinků SÚKL Kampaň ke zvýšení hlášení
Nejednotnost péče o dětské úrazy v České republice
XIII. BRNĚNSKÉ HEMATOLOGICKÉ DNY/ NOVINKY V HEMATOLOGII
1) nemocný, kde existuje reálná možnost ukončení DPV
Vzdělávání a příprava na digitální budoucnost z pohledu Statutárního města Liberec Mgr. Šárka Prachařová.
Dobrovolnický program Amelie v Olomouci
Transkript prezentace:

Novinky v hematologii Seminář Místo konání v pátek 8. 9. 2017 Univerzitní kampus MU Brno, pavilon A11/posluchárna 114 Vchod do MU - seminář Pořádá Interní hematologická a onkologická klinika LF MU a FN Brno a Česká leukemická skupina – pro život ve spolupráci s Oddělením klinické hematologie FN Brno, Oddělením dětské hematologie FN Brno a Univerzitním leukemickým centrem Prosíme o registraci nejpozději do 1. 9. 2017 na email. adresu: moukova.jarmila@fnbrno. Organizační zajištění: Nadační fond „Pomoc lidem s leukemií“ při Interní hematologické a onkologické klinice LF MU a FN Brno Vystavovatel Konečná informace

Program Blok III Blok I Blok IV Blok II 16:35 – 16:50 Detekce a monitoring anti-HLA protilátek. L. Janků 16:50 – 17:05 Transfúze granulocytů u kritických hematologických nemocných – pro a proti/kdy a jak. L. Semerád, B.Weinbergerová, Z. Ráčil 17:05 – 17:20 Prevence septických stavů u splenektomovaných nemocných v roce 2017. T. Kabut, Z. Ráčil 17:20 – 17:35 Novinky v léčbě hemofilie v roce 2017. P. Smejkal, M. Penka 17:35 – 17:50 Přestávka Blok IV 17:50 – 18:05 Můžeme mít vrozenou predispozici k akutní myeloidní leukémii? I . Ježíšková, A. Folta, Z. Ráčil 18:05 – 18:20 Genetické defekty u pacientů v vrozenými trombocytopeniemi. M. Pešová, K. Staňo Kozubík, M. Doubek 18:20 – 18:35 Nová klasifikace systémové mastocytózy. J. Trizuljak, 18:35 – 18:50 Nivolumab v léčbě Hodgkinova lymfomu. J. Michalka 18:50 – 19:05 Léčba nemocných s nově diagnostikovaným mnohočetným myelomem, kteří nejsou vhodní na vysokodávkovanou chemoterapii s podporou transplantace autologních kmenových krvetvorných buněk. V. Sandecká, Z. Adam, L. Pour 12:00 – 14:00 Příjezd účastníků a oběd v místě konání semináře Blok I 14:00 – 14:05 Úvodní slovo J. Mayer 14:05 – 14:25 Jak objevujeme nové nemoci? K. Staňo Kozubík, M. Doubek 14:25 – 14:45 Nové poznatky o mikroprostředí a BCR signalizaci u CLL a lymfomů. Implikace pro cílenou léčbu a terapeutickou rezistenci. M. Mráz 14:45 – 15:00 Nové prognostické a prediktivní systémy u CLL. 15:00 – 15:20 Přestávka Blok II 15:20 – 15:35 Nové monoklonální protilátky v léčbě CLL. A. Panovská, 15:35 – 15:50 Dopad genetických aberací na terapie zahrnující Rituximab v 1. linii léčby pacientů s CLL. M. Trbušek. 15:50 – 16:05 Nové postupy v monitorování minimální reziduální nemoci u akutní lymfoblastové leukémie a dalších lymfoidních malignit. H. Jelínková 16:05 – 16:20 Genetické rizikové faktory progrese Ph negativních myeloproliferací. B. Kubešová, B. Weinbergerová, Z. Ráčil 16:20 – 16:35