Nástroje „POSPOLU“ Průvodce pro zaměstnavatele a publikace Kráčíme POSPOLU tipy a návod (metodika) pro praktickou závěrečnou zkoušku ve firmě u oborů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 1 Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra Informace o metodické činnosti odboru.
Advertisements

VÝPOČET ČISTÉ MZDY VY_32_INOVACE_12_1_5 VÝPOČET ČISTÉ MZDY Autor: Ing. Jana Rauscherová Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace Gymnázium a Střední.
LOGISTIKA NOVÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY TELČ CERMAT - Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Státní sociální podpora zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů.
© ABB Group September 27, 2016 | Slide 1 Spolupráce NNO a firmy Pohled dárce Magdaléna Boušková, ABB s.r.o., Workshop,
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
ECVET v projektech KA1 odborné vzdělávání a příprava v programu Erasmus+ žádostí o grant.
Setkání partnerů projektu Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Dne 23.září 2013 Ústí nad Labem.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_251_TÉMA_ Zaměstnanec ve firmě Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Akční plán podpory odborného vzdělávání stav realizace k
Individuální projekt národní – „K2“ Kvalita a konkurenceschopnost v neformálním vzdělávání.
Mámo, táto neseďte doma ! reg. č. CZ /0.0/0.0/15_010/ Bc. Radka Kaštovská.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, České Budějovice 1 Vzdělávání poskytovatelů sociálních.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Daňová evidence.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Bc. Klára Loudová Název materiálu:
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Daňová evidence.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Daňová evidence.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_255_TÉMA_ Rezervy a fondy Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Základní škola a Mateřská škola, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace Autor: Mgr. Zdeňka Kobrová Název: VY_32_Inovace_2A_01_Geometrické tvary.
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
NOVÉ TRENDY VPODOPŘE ZÁJMU O OBOR A NÁBOROVÉM PROCESU
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ
Projekt odboru personálního Ministerstva vnitra Akceptace specifických potřeb zaměstnanců a zaměstnankyň MV: nástroj ke zvýšení efektivity práce MV ČR.
Spolupráce průvodce cestovního ruchu s cestovní kanceláří
DO NOVÉHO ROKU ….
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Didaktické metody Androdidaktika.
EU_52_sada 1_01_ZPM_Bezpečnost ve školní kuchyni_Lich
Pilotní projekt duálního systému v msk
Podpora krajského akčního plánování
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
Téma 6: Zdanění příjmů ze závislé činnosti
Účetnictví – význam informací
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky Změny právních předpisů
Vznik pracovního poměru
Název: VY_32_INOVACE_VVP_8A_14F Škola:
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Bc. Klára Loudová Název materiálu:
Adaptace jedinců v novém pracovním prostředí
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
MINIMATURITY
Odměňování zaměstnanců
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
První tisková konference ministra Josefa Dobeše
Základy sociální politiky - vymezení - přístup - nástroje - cíle
Přijímací řízení na střední školy 2016/2017
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/19
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
ZKOUŠKY CEMENTU teorie
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 12. prosince 2018 I Liberec.
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Uskutečněné a očekávané změny právních předpisů důležité pro zástupce ředitele Praha
Ochrana osobních údajů ve firmách v době účinnosti Obecného nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) - Podpůrné aktivity MPO pro podnikatele Ing. Pavel.
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Nástroje „POSPOLU“ Průvodce pro zaměstnavatele a publikace Kráčíme POSPOLU tipy a návod (metodika) pro praktickou závěrečnou zkoušku ve firmě u oborů s výučním listem plán spolupráce ONLINE – aplikace pro řízení nabídek a poptávek pro místa na praktické vyučování žáků šablona ECVET jednotky výsledků učení formulář pro firmu na řízení kvality odborné praxe/odborného výcviku obsah vzdělávání Instruktorů praktického vyučování metodické publikace – např. profilová část maturitní zkoušky ve spolupráci se zaměstnavateli adresář zastřešujících subjektů http://pospolu.rvp.cz/pruvodce-zamestnavatele http://pospolu-plany.rvp.cz/ http://pospolu.rvp.cz/ecvet http://pospolu.rvp.cz/eqavet http://pospolu.rvp.cz/instruktor-praktickeho-vyucovani-na-pracovisti http://pospolu.rvp.cz/publikace http://pospolu.rvp.cz/nzz http://pospolu.rvp.cz/adresar-zastresujici-subjekty

Průvodce pro firmy k navázání spolupráce se školou Pro manažery Základní charakteristiky školského systému Přínosy, náklady a rizika spolupráce v kostce Navázání spolupráce krok za krokem (tištěné u stánku) Od výběru školy přes jednání se školou a výběr vhodné formy spolupráce, až po uzavření smlouvy (na co ve smlouvě nezapomínat) Problémy, které mohou nastat a jejich možná řešení Pro účetní a právníky Výklad a odkazy na relevantní ustanovení předpisů k tématům: Daňové odpočty, motivační příspěvky, odměna za produktivní činnost, DPH, financování z projektů, pojištění žáka

Metodika praktické závěrečné zkoušky v oborech s výučním listem ve firmě

Plán spolupráce školy a zaměstnavatelů http://pospolu-plany.rvp.cz

Web pospolu.rvp.cz         

POSPOLU Individuální projekt národní MŠMT a Národního ústavu pro vzdělávání leden 2013 až říjen 2015 další výstupy projektu koncepční studie a soubor doporučení a opatření ke stavu problematiky v ČR příklady spolupráce středních škol a firem a web POSPOLU.RVP.CZ přehledy legislativy a námětů ke spolupráci (modely spolupráce) ověření prvků ECVET a EQAVET pro národní mobilitu žáků vzdělávání instruktorů ve firmách další – publikace, učební materiály pro spolupráci školy a firmy, …