IDS Moravskoslezského kraje ODIS

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Integrovaný dopravní systém Moravskoslezského kraje ODIS
Advertisements

Integrovaný dopravní systém Moravskoslezského kraje ODIS
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Integrovaný dopravní systém Moravskoslezského kraje ODIS
Integrace mobilních plateb ve veřejné dopravě Integrované dopravní systémy Žďár nad Sázavou 20. – 22. května 2013 RNDr. Jan Kotík Jednatel ČSAD SVT Praha,
softwarová řešení pro osobní dopravu
Projekty a projektové záměry
ODBAVOVACÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY
ODBAVOVACÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY
Studie integrovaných dopravních systémů hromadné přepravy osob
Martin Rejzl XIX. seminář Integrované dopravní systémy
Účast ČD v integrovaných dopravních systémech ČR
Projekty EOC v ČR v období
Integrovaný dopravní systém
Problematika rozhraní v ITS Kopecký František, Votruba Zdeněk
JEDNOTNÝ ODBAVOVACÍ SYSTÉM V ODIS
Integrovaná doprava Plzeňska a veřejná doprava v Plzeňském kraji
Patnácté výročí založení společnosti CZECH Consult, spol. s r.o. (1995 – 2010) – patnáct let práce v oblasti dopravy a dopravního inženýrství. Děkujeme.
Integrace technických parametrů EOC v IDS
Integrovaný dopravní systém Moravskoslezského kraje ODIS
INTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY Ing. Jan Šimůnek Ing. Martin Jareš
Integrované dopravní systémy
Centrální dispečink IDS JMK a nové technologie v dopravě
Plzeňská kartastrana 1 eTown s Plzeňskou kartou.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Zavedení MHD zdarma ve Frýdku – Místku 2011
ROZVOJ VEŘEJNÉ DOPRAVY VE ZLÍNSKÉM KRAJI
Plzeňské městské dopravní podniky, a. s.
Interoperabilita IDS v rámci ČR.  Spuštěn k  Koordinátor: KORID LK, spol. s r.o.  Zapojení dopravci: ČD, a.s. (regionální doprava) ČSAD.
Účast ČD v integrovaných dopravních systémech ČR Ing. Richard Baxa.
STRATEGIE SPOLEČNOSTI A JEJÍ ZÁMĚRY V ROCE 2014
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
Roman Daněk, RPPI s.r.o. David Švingr, CHAPS s.r.o.
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Zákon o veřejných službách v přepravě cestujících z pohledu aplikace informačních technologií RNDr. Jan Kotík, obchodní ředitel Mgr. Bohumír Bartušek,
Integrovaná doprava Plzeňska (změny od 1.dubna 2012)
Účast ČD v integrovaných dopravních systémech ČR Ing. Richard Baxa.
Organizátor REgionální DOpravy V Královéhradeckém a Pardubickém kraji
Sledování vozidel v reálném čase a využití pro informování cestujících
Bezkontaktní čipová karta v Pražské integrované dopravě OPENCARD
Společné projekty PID a SID
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ FAKULTA DOPRAVNÍ Studie integrovaných dopravních systémů hromadné přepravy osob Studie integrovaných dopravních systémů hromadné.
Lázně Bohdaneč Integrovaná doprava Plzeňska současný stav a možnosti rozvoje Ing. Zdeňka Kmochová.
Organizátor regionální dopravy V Královéhradeckém a Pardubickém kraji.
Účast ČD v integrovaných dopravních systémech ČR
Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje
SOUČASNÝ STAV A STRATEGIE PROJEKTU OPENCARD OPENCARD v Praze, dne:
Integrovaný dopravní systém Moravskoslezského kraje ODIS Terminál Hranečník Ostrava 2015.
Integrované dopravní systémy v době výběrových řízení Zodpovědnost – rozhoduje se o podobě veřejné dopravy na cca 15 let dopředu Výběrová řízení – šance.
Projekty ITI pro zlepšení společného IDS Prahy a Středočeského kraje Ing. Radim Vysloužil.
Cena dopravního výkonu v dlouhodobé smlouvě o zajištění dopravní obslužnosti veřejnou linkovou dopravou Kroměříž
Odbavování cestujících Českých drah v tarifech IDS Ing. Petr Vychodil.
Jindřichův Hradec pilotního projektu 6 měsíců po zahájení Integrovaného dopravního systému v Jihočeském kraji.
Projekt KORIS Luhačovice Ing. František Brachtl.
Integrovaný dopravní systém pro oblast Českobudějovicka od
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Integrovaná doprava v Libereckém kraji
2. Ročník konference v rámci projektu Železniční doprava pro kraje
Informace o projektech v IDS JMK
Příprava společného IDS Prahy a Středočeského kraje
IDS Moravskoslezského kraje ODIS
Chytré řízení dopravy v IDS JMK
Příprava integrovaného dopravního systému ve Zlínském kraji
Činnost společnosti Koordinátor veřejné dopravy Zlínského kraje s.r.o. Konference IDS Žďár nad Sázavou,
Činnost společnosti Koordinátor veřejné dopravy Zlínského kraje s.r.o. Konference IDS Žďár nad Sázavou,
Integrovaný dopravní systém Jihočeského kraje (IDS JK)
OPUSCARD PRO ŠKOLY Jan Maxa Roman Kolombo 10. března 2018
4D přístup k integraci ve veřejné dopravě
Integrované dopravní systémy Žďár na Sázavou 15. května 2019
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO VEŘEJNOU DOPRAVU
Transkript prezentace:

IDS Moravskoslezského kraje ODIS Aktuality z ODIS 2016/2017

Výběrová řízení Podle schváleného harmonogramu je společnost Koordinátor ODIS plně zapojena do procesu přípravy a také již realizace zadání pro výběrové řízení na provozování autobusové dopravy v Moravskoslezském kraji. V období jaro 2016 – jaro 2017 byly realizovány tyto činnosti: Příprava dalšího vysoutěženého dopravce (ČSAD Havířov a.s.) po technické a organizační stránce na zahájení provozu v oblasti Českotěšínsko od 11. 12. 2016 (doladění odbavovacího a dispečerského systému), Příprava na převzetí a provozování prodejní a informační kanceláře v Českém Těšíně,

Výběrová řízení Provádění kontrolní činnosti (vyhodnocování dodržování stanovených provozních parametrů) u dopravce, Finalizace dokumentace pro výběrové řízení na provozovatele autobusové dopravy v oblasti Karvinsko, Orlovsko, Frýdlantsko, Novojičínsko východ, Novojičínsko západ. Návrh provozních parametrů (organizace dopravy, jízdní řády), projednání s městy a obcemi pro oblasti Hlučínsko, Opavsko, Vítkovsko, Bílovecko. Příprava provozních parametrů (organizace dopravy, jízdní řády) pro oblasti Bruntálsko, Krnovsko, Rýmařovsko.

Výběrová řízení

Výběrová řízení - Jablunkovsko

Výběrová řízení - Českotěšínsko

Aktuální stav tarifní integrace Plná tarifní integrace je realizována: na všech linkách PAD (výjimky…) na linkách MHD v Ostravě, Krnově, Bruntálu, Třinci, Českém Těšíně, Studénce, nově od 11. 12. 2016 MHD Karviná od 11. 12. 2016 na všech linkách ČD kromě tratí s „S“ provozem Částečná tarifní integrace je realizována: na tratích ČD s „S“ provozem a na GW Train Regio na linkách MHD v Opavě a Havířově

Provoz, správa a rozvoj e-shopu E-shop slouží pro objednávku ODISky, nákup předplatních jízdenek a nákup vkladu na elektronickou peněženku ODISky. E-shop mohou t.č. využívat držitelé ODISek vydaných dopravci Dopravní podnik Ostrava, Arriva Morava a ČSAD Vsetín včetně zaměstnanců krajského úřadu Moravskoslezského kraje, kde správu dopravní aplikace zajišťuje Koordinátor ODIS. Nahrávání přes e-shop realizovaných požadavků provádí také dopravce České dráhy na zařízení POP průvodčími. E-shop byl od 1. 4. 2017 rozšířen pro držitele ODISek vydaných dopravcem ČSAD Havířov (oblast Českotěšínsko).

Naše ODISka Aktuálně ODISky vydává celkem 9 vydavatelů (+ KODIS pro MS kraj) a akceptuje celkem 11 dopravců. Vydáno bylo k 11. 5. 2017 celkem 311 010 ks ODISek (z toho je 294 526 ks „živých“).  

Platební karty v ODIS Ostrava po Londýně druhá – minimálně v Evropě!!! Dopravce DP Ostrava jako první v ODIS zahájil od 30. 6. 2016 provoz režimu odbavení jednotlivého jízdného prostřednictvím bezkontaktní platební karty VISA nebo MasterCard. Dosud (k 11. 5. 2017) – prodáno 1 094 802 jízdenek, za 19 893 748,- Kč. Příprava dalších dopravců (TQM, ČSAD Vsetín) – předpoklad ještě v roce 2017.

Dopravní infocentrum ODIS Dopravní infocentrum ODIS zahrnuje aktuálně celkem 5 pracovišť: Dopravní infocentrum ODIS – Ostrava centrum Dopravní infocentrum ODIS – Ostrava-Svinov Dopravní infocentrum ODIS - Třinec Dopravní infocentrum ODIS - Jablunkov Dopravní infocentrum ODIS – Český Těšín (od 11.12.2016) Provoz zajišťuje celkem 11 zaměstnanců.

Dopravní infocentrum ODIS

Dopravní infocentrum ODIS

Dopravní infocentrum ODIS

Přepravní kontrola Přepravní kontrola je prováděna 2 revizory u dopravců ARRIVA MORAVA, TQM-holding, ČSAD Karviná, ČSAD Havířov, ČSAD Frýdek-Místek a ČSAD Vsetín.

Centrální dispečink ODIS Centrální dispečink ODIS je pracoviště společnosti KODIS, jehož hlavními úlohami jsou především: zajišťování provozní koordinace mezi jednotlivými dopravci v ODIS v rutinním režimu (garance určených návazností), zajišťování provozní koordinace mezi jednotlivými dopravci v ODIS v mimořádném režimu (součinnost dopravců při výlukách, nehodách a jiných mimořádnostech v provozu), provádění kontrolní činnosti a evidence naplňování dopravních výkonů jednotlivými dopravci dle sjednaných smluvních vztahů s objednateli.

Propagace a výchova V září 2014 byl zahájen projekt ODISbus, jehož podstatou je výchovné působení na veřejnost směrem k většímu využívání jednotlivých forem veřejné dopravy, zejména směrem ke školní mládeži, dále na veřejných akcích v rámci kraje souvisejících se zaměřením projektu. Od počátku projektu do konce roku 2016 bylo realizováno cca 70 výjezdů, prezentací se zúčastnilo okolo 3 000 dětí. Výsledky prezentací jsou více než uspokojivé. Děti prezentacím naslouchají, aktivně se zapojují a soutěží. Na konci přednášky vždy vyplní dotazník, za který obdrží malý propagační předmět – magnetek na lednici s vyobrazením některého z vozidel v ODIS.

Propagace a výchova

Propagace a výchova

Co nás brzy čeká? Mobilní aplikace pro pořízení jízdenek prostřednictvím QR kódu nebo NFC Nová gererace ODISky na principu platebních bankovních karet (karta = identifikátor) 2 projekty inteligentních zastávek (MS kraj, Ostrava) Příprava výběrových řízení na železniční dopravce Příprava na „živý“ dispečink Účast na projektu „Zaměstnanecká mobilita“ Účast na projektu EMA v rámci iniciativy Urban Innovative (organizované sdílení elektrokol a elektroaut) Stěhování

Tady budeme brzy bydlet…..

  Děkuji za pozornost Aleš Stejskal