ŽOFÍNSKÉ FÓRUM Armáda a bezpečnost, nová role zbrojního průmyslu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informační systém krizového řízení kraje
Advertisements

managementu znalostí podle
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady
Enterprise Europe Network Podpora mezinárodní spolupráce 18. června 2014.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
kpt. Ing. Veronika Krausová kpt. Ing. Martina Štěpánková
D I G I T Á L N Í V Ý Z V Y ING. JAN ŠTĚPNIČKA PRAHA - 6. PROSINCE 2013 TRENDY VÝSTAVBY BEZDRÁTOVÝCH TELEKOMUNIKAČNÍCH SÍTÍ ARBOR, spol. s r.o.
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/ Mgr. Ilona Štorová AIVD ČR, o. s.
INSPIRE Enviro-i-forum, Technická univerzita Zvolen, Implementace INSPIRE v České republice.
Celostátní síť pro venkov
OBRANA A BEZPEČNOST ČR Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Představení Domu zahraničních služeb/ Národní agentury pro evropské vzdělávací programy Barbora Nájemníková , Bratislava.
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Koncepce IQ Industry jako součást aktivit rozvoje HR Alexandr Jakobe Projektový manažer, oddělení AfterCare 1.října 2008.
LIDSKÉ ZDROJE A KVALITA Národní konference kvality ve veřejné správě Simeona Zikmundová Brno
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
Veletrh IDET 2007 Motto prezentace: „Armáda České republiky - profesionální, moderní, připravená“ Obsahová náplň prezentace: a) Vycvičenost, odbornost,
1 Etika podnikání Společenská odpovědnost organizací Ing. Jaroslav Prachař – výkonný ředitel, Korektní podnikání, o.s CEBRE – Kam směřuje Společenská.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Obranná štandardizácia, kodifikácia, štátne overovanie kvality a ich ďalšie uplatnenie v rezorte Ministerstva obrany Slovenskej republiky Liptovský Mikuláš.
Vstup na zahraniční trhy při výrobě v domácí zemi
Společenská odpovědnost organizací
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
Armáda České republiky Vypracovala: Lucie Adamčíková Lenka Maléřová.
Aleš Chudý IW BG Lead Microsoft Corporation. Lidé jsou klíčové aktivum firem Nové trendy práce Software jako platforma Strategická iniciativa (horizont.
Praktické využití eOTD v systému MCC Industry AURA, s.r.o., Úvoz 499/56, Brno, Česká republika Tel.: , fax:
Realizace Národní strategie informační bezpečnosti ČR Mgr. Marie Svobodová Ministerstvo informatiky ČR Hradec Králové, ISSS 2006.
Teleworking v Asseco CR Renata Leflerová Ředitel LZ Praha
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
Strategie AGE MANAGEMENTu v české republice
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Zkušenosti ze zavedení systému řízení bezpečnosti informací ve shodě s ISO a ISO na Ministerstvu zdravotnictví ČR Ing. Fares Shima Ing. Fares.
1 Možnosti podpory exportu ze strany státu v návaznosti na strategii mezinárodní konkurenceschopnosti ČR pro období PSP ČR, 29. června 2012.
Konference CATE 2001 EXPERT & PARTNER engineering.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
SOLVIT efektivní řešení problémů na vnitřním trhu EU.
Společnost Eurotel pro státní správu. 2 Silný partner pro veřejnou správu ›Společnost Eurotel poskytuje dlouhodobě všem zákazníkům profesionální servis.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Druhý dech českého zbrojního průmyslu
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Služby obyvatelstvu Klára Čermáková 3.C. Dělení podle: - oblasti spotřeby: - pro potřeby celé společnosti = kolektivní (státní správa, obrana, bezpečnost)
Stav akvizičního systému resortu obrany Závěry z interní prověrky akvizic MO ČR Alexandr Vondra
MINISTERSTVO OBRANY ČR. REDUKCE AGEND V RESORTU MO, SDÍLENÍ AGEND V RÁMCI VEŘEJNÉ SPRÁVY 3. duben 2012 Ministr obrany Alexandr Vondra Zástupce náčelníka.
Logistický proces ve firmě Petr Hobža – Strážnické brambůrky SAP Business One Pavel Rumplík Obchodní ředitel.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
1 Architektura IS podporující manažerské řízení 9. MEZINÁRODNÍ KONFERENCE O INFORMATICKÉ PODPOŘE PERSONÁLNÍCH PROCESŮ V OZBROJENÝCH SILÁCH A STÁTNÍ SPRÁVĚ.
Příspěvek k zajištění obranyschopnosti ČR Genmjr. (v.z.) Ing. Bohuslav Dvořák.
Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/
SIKP – Státní informační a komunikační politika Prezentace – aplikace vybraných zákonů ve společnosti NeXA, s.r.o. Eva Štíbrová Zdeňka Strousková Radka.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
MINISTERSTVO OBRANY ČR. Sekce průmyslové spolupráce a řízení organizací  Praha,
MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY CENTRALIZOVANÉ ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Ing. Jiří KLÍCHA, Odbor správy majetku a akviziční politiky SSM MO   973.
CEITEC – představení centra a možností spolupráce Roman Badík Projektový manažer Brno,
Informační systém pro správu a vyřizování objednávek
P R O F I L S K U P I N Y I C Z Michaela Bolcková
Představení společnosti
Armáda, bezpečnost, nová role zbrojního průmyslu
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Česka spořitelna je členem Erste Group
SEKCE OBRANNÉ POLITIKY A STRATEGIE MINISTERSTVA OBRANY
Ing. Martin DVOŘÁK,Ph.D Praha
SEKCE OBRANNÉ POLITIKY A STRATEGIE MINISTERSTVA OBRANY
V. Setkání se starosty obcí
Transkript prezentace:

ŽOFÍNSKÉ FÓRUM Armáda a bezpečnost, nová role zbrojního průmyslu Filip Engelsmann generální ředitel, AURA, s.r.o. 20. červen 2017

Představení společnosti Hlavní specializací jsou informační systémy pro vojenskou logistiku a právní agendu AURA vznikla v roce 1989, nyní má 80 zaměstnanců Sídlí v Brně, sesterská spol. AURA LOGIS v Povážské Bystrici

Detašovaný All Star Team, Abú Dhabí, SAE

Informační systém logistiky Strategicky významný systém pro logistické zabezpečení AČR Pokrývá celé teritorium ČR i jednotky v zahraničních misích Obhospodařuje movitý majetek v hodnotě více než 250 mld. Podporuje komunikaci se stacionárními, operačně taktickými a mezinárodními systémy

MC CATALOGUE Srdce logistiky, podpora exportu pro národní obranný bezpečnostní průmysl, podpora interoperability při mezinárodních operacích

Produkty a služby v souladu se standardy Kodifikačního systému NATO (NCS) Informační systémy pro národní kodifikační úřady průmysl státní správu (veřejné zakázky) Služby spojené se zakládáním národních kodifikačních úřadů Implementace NCS do národního prostředí Čištění dat o skladových zásobách Školení, konzultace Katalogizace výrobků certifikovanou agenturou

Za 25 let v oblasti vojenské logistiky jsme získali zákazníky v 17 zemích

Tampere, Finsko 12/2005

Kolsås, Norsko 2/2007

Zkušenosti z posledního období s podporou státu českému průmyslu v zahraničí Podpora vrcholových zástupců ČR v zahraničí nabrala oproti minulému období významných pozitivních změn Aktivní přístup, osobní setkání se zahraničními partnery Velký kus práce odvedla Sekce průmyslové spolupráce a řízení organizací MO

Rio de Janeiro, Brazílie – 2/2015

Abú Dhabí, SAE – 2/2017

Melbourne, Austrálie – 5/2017

NCS College s Univerzitou obrany Více než 70 expertů na kodifikaci, logistiků a manažerů z 16 zemí úspěšně absolvovalo NCS College 2012, 2014 a 2016.

Partnerství s rezortem obrany Dlouhodobé a oboustranně výhodné partnerství AURA: poskytuje rezortu know-how a řešení Rezort obrany: podpora českého obranného průmyslu při zahraničních aktivitách

Výhodnost využívání národního obranného průmyslu Dostupnost v době krizí Snadnější komunikace Přímé smluvní vztahy s výrobcem, odpadá potřeba prostředníka Výhodnost pro rozpočet ČR

© AURA, s.r.o.

Zkušenosti z posledního období v ČR Akviziční systém je komplikovaný, mnohdy až neprůchodný Odpovědnosti neodpovídají pravomocem a naopak Upřednostňování zahraničních řešení na úkor tuzemských

Doporučení Posílit Sekci vyzbrojování a akvizic z hlediska odborných znalostí Dát do souladu kompetence s pravomocemi Řešit spolupráci s obranně bezpečnostním průmyslem ČR v klíčových oblastech strategickými partnerstvími Podpora českých firem nejen v zahraničí, ale i v tuzemsku

Závěr Vyzývám, začněme se konečně chovat doma tak, jak se ke svým domácím firmám chovají v rozvinutých západních zemích a všichni na tom vyděláme…

Děkuji za pozornost AURA, s.r.o. tel.: +420 544 508 111 Úvoz 499/56 fax: +420 544 508 112 602 00 Brno e-mail: aura@aura.cz Czech Republic www.aura.cz