Informační zdroje v zoologii Zoological resources of information

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ekologická výchova v Zoo Ostrava
Advertisements

Informační vzdělávání uživatelů Co je nového?. Vznik sekce IVU při SDRUKu Přehled aktivit Přehled aktivit Odborné semináře Brno – duben 2010 Brno – duben.
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
Setkání účastníků neformální konsorcia Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha Brno
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Digitální publikace a e-knihy v Ústavu pro českou literaturu AV ČR Pavel Janáček, Michal Kosák, Praha,
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Odpolední program Sekce MLADÝCH PSYCHIATRŮ (MP). odpolední program SEKCE MLADÝCH PSYCHIATRŮ (MP) 1.Postavení MP v mezinárodních organizacích – WPA, AEP,
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
1 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační sféry INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační.
Biodiverzita V. Ochrana biodiverzity.
Zelený kruh – střešní organizace českých ekologických NNO Alena Dodoková Kateřina Ptáčková.
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Prezentace Centra MU pro klinicky orientovaný výzkum kvality života (CEQOL) Marek Blatný PSU AV ČR & PSU FF MU Tomáš Kepák KDO FN Brno & LF MU Brno, 21.
MUDr. Stanislav Kos. CSc. Předseda ČOPN
1 Institucionalizace výzkumů veřejného mínění. 2 USA – 30. léta minulého století USA – 30. léta minulého století Evropa – po 2. světové válce Evropa –
Úmluva primátorů a starostů v podmínkách ČR Yvonna Gaillyová Ekologický institut Veronica Seminář NSZM, Praha,
Medicínské informační centrum pro evropské projekty Medical Information Centre for European Projects.
110 let služby české historické obci Projekt Bibliografie dějin Českých zemí Věra Hanelová INFORUM ročník mezinárodní konference o profesionálních.
Komise v roce 2009 Ludmila Tichá Ústřední knihovna ČVUT v Bibliot heca Academica 2009, Zlín, 3. –
Účast veřejnosti při naplňování Karpatské úmluvy Setkání se zástupci krajů Barbora Šafářová Ústav pro ekopolitiku, o.p.s.
21 dobrých důvodů pro dobré knihovny – Příspěvek Goethe-Institutu k odbornému dialogu a k výměně mezi knihovníky ve Střední a Východní Evropě a v Pobaltí.
IVIG 2005, Systém informačního vzdělávání na UNC-CH Hana Landová ÚISK FF UK & SIC ČZU v Praze.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
28. listopadu 2011, Brno ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy Seminář - inovace v regionech.
B130P16: Praktické základy vědecké práce Katedra experimentální biologie rostlin PřF UK iHOP - plnotextové vyhledávání Pubmed.
CPVŠK 2006, UP Olomouc jde do světa … Iva Prochásková, UK UPa.
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
Setkání účastníků neformální konsorcia Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha Brno
Mezinárodní spolupráce komise IVIG v roce 2006 Seminář IVIG, 21. září 2006 Ludmila Tichá, ČVUT v Praze Fakulta strojní, Ústřední
Aktivity Centra EUROGUIDANCE Jitka Morčušová, Alice Müllerová Centrum Euroguidance Praha,
1 Základní informační zdroje pro zubní lékařství Cvičení – týden 4 Mgr. Jarmila Potomková Knihovna Lékařské fakulty Ústav lékařské.
Centrum pro prezentaci kulturního dědictví Národní muzeum Informační portál eMuzeum.
Půl na půl – rovné příležitosti žen a mužů Vzdělávání zaměstnavatelů v oblasti rovných příležitostí žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM.
Proč být členem profesní tlumočnické organizace?
EndNoteWeb a ResearcherID – užitečné nástroje Web Of Science
210 mm Národní technická knihovna podporuje.... OPEN ACCESS WEEK
1 Činnost komise IVIG v roce 2006 CPVŠK 2006, Olomouc,
Tisková konference 9.dubna 2015 Program  9.00 – 9.15 Představení Světového dne investičních fondů a dalších aktivit AKAT Jan D. Kabelka, předseda AKAT.
ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÉ EKONOMIKY A INFORMACÍ V Praze 6. května 2015.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. SCICOM – BASIC RNDr. Anna Matoušková, Ph. D.
Vilniuská univerzita Vilniaus universitetas 26. května – 15. června 2015 stáž v projektu Okna vědy dokořán Michaela Uchočová Hinc itur ad astra.
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
Konference knihovníků Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa „SENIOŘI V KNIHOVNÁCH – KNIHOVNY PRO SENIORY V EUROREGIONU NISA“ Městská knihovna Semily 27. až 28.
Tisková konference 13. dubna 2016 Program  – Prezentace ke Světovému dni investičních fondů Jana Brodani, výkonná ředitelka AKAT 
Kanadská obchodní komora v České republice Březen 2016.
Činnost komise IVIG v roce 2005 CPVŠK 2005, Praha,
NOVÁ KOMUNIKAČNÍ PLATFORMA JIHOMORAVSKÝCH PAMĚŤOVÝCH INSTITUCÍ Brněnská pobočka České archivní společnosti Jiří Dufka.
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
1 LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ – SUPMAT - Podpora vzdělávání pracovníků center pokročilých stavebních materiálů (CZ.1.07/2.3.00/ )
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
Další zdroje informací pro vědu Mgr. Lenka Němečková PhDr. Ludmila Tichá Ústřední knihovna ČVUT.
Síť podpory nadání – propagace a společné projekty Vojtěch Tutr NIDV.
Domněnka Pavla Pěnkavy Na počátku:  jak se identifikovat  jak se sdružovat  jak na sobě pracovat  jak se posilovat  jak se chránit  jak se prezentovat.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Česká republika v Evropském výzkumném prostoru 2 (CZERA 2)
prof. Ing. Jiří Balík, CSc. Narozen: 30. listopadu 1953 Průběh praxe
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Informační zdroje v zoologii Zoological resources of information
Informační zdroje pro vědu a výzkum na ČZU
SPOLEČNOST VĚDECKOTECHNICKÝCH PARKŮ ČR, z.s.
Informační zdroje v zoologii Zoological resources of information
Informační zdroje v zoologii Zoological resources of information
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Zapojení VŠB-TUO, FBI do mezinárodních aktivit ve snižování rizik katastrof Připravil: Danihelka, 2016.
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Komunitární program PROGRESS
Transkript prezentace:

Informační zdroje v zoologii Zoological resources of information  i 10. Vědecké společnosti, konference a sociální sítě (Scientific societies, meetings and networks) Igor Malenovský Ústav botaniky a zoologie, PřF MU Kamenice 5, UKB Brno (A31-118) malenovsky@sci.muni.cz, tel. 549 498 8094

Smysl vědeckých společností podpořit kontakt, výměnu informací a spolupráci mezi odborníky (profesionálními vědci i laiky) organizace pravidelných konferencí a seminářů vydávání publikací (časopisy, sborníky, knihy), webové stránky popularizace oboru pro veřejnost, školy, sdělovací prostředky apod. vliv na legislativu, územní rozhodování apod.

České vědecké společnosti Česká zoologická společnost http://www.zoospol.cz/ založena 1927, dnes ca. 240 členů všechny obory zoologie organizace každoroční největší oborové česko-slovenské konference Zoologické dny (http://zoo.ivb.cz/) časopis Acta Societatis Zoologicae Bohemicae vlastní knihovna aktivní sekce: Ichtyologická sekce a Sekce půdní zoologie

Česká společnost pro ekologii http://www.cspe.cz/ založena 2008 organizace konferencí celé společnosti v dvouleté periodě a dalších specializovaných konferencí podpora vzdělávání: létající semináře a exkurze expertní stanoviska k celospolečenským kauzám

Česká a slovenská etologická společnost http://www.csets.sk/ založena 1993 organizace každoročních konferencí Česká limnologická společnost http://www.limnospol.cz založena 1966, dnes 212 členů 3 pobočky a 2 odborné skupiny organizace konferencí v tříleté periodě

Česká parazitologická společnost http://www.parazitologie.cz/ založena 1959, dnes 180 členů 3 sekce (helmintologická, protozoologická, lékařské parazitologie) organizace konferencí a seminářů Česká společnost entomologická http://www.entospol.cz/ založena 1904, nyní 825 členů časopis Klapalekiana organizace exkurzí (Entomologické dny), výměnných dnů a přednášek stanoviska a vyjádření ke společenským kauzám

Česká herpetologická společnost http://www.herp.cz/ osamostatnění z ČZS 1992, dnes ca. 85 členů konference Společnost pro ochranu motýlů http://www.lepidoptera-som.cz/ ochrana a mapování motýlů ČR projekty a publikace Česká arachnologická společnost http://arachnology.cz/cas/ osamostatněna od ČSE v roce 2008, dnes 106 členů každoroční semináře Zpravodaj, bibliografie a nálezová databáze pavoukovců ČR

Česká společnost pro ochranu netopýrů http://www.ceson.org/ založena 1991 akce pro veřejnost monitoring netopýrů časopis Vespertilio Česká společnost ornitologická http://www.birdlife.cz/ založena 1926, dnes ca. 2230 členů vlastní i mezinárodní projekty výzkumu a další akce se zapojením veřejnosti (kroužkování, sčítání, mapování apod.) popularizuje a propaguje ochranu ptáků (exkurze, legislativa apod.) časopisy Sylvia, Ptačí svět a další regionální pobočky

Příklady mezinárodních vědeckých společností Ecological Society of America British Ecological Society esa www.esa.org www.britishecologicalsociety.org Swedish Society Oikos Society for the study of Evolution www.biol.lu.se/oikosforening www.evolutionsociety.org Animal Behavior Society The Mammal Society http://animalbehaviorsociety.org/ http://www.mammal.org.uk/

Příklady mezinárodních vědeckých společností The Willi Hennig Society Gesellschaft für Biologische Systematik http://www.cladistics.org/ http://www.gfbs-home.de/ Entomological Society of America http://www.entsoc.org/ a mnoho dalších…

Příklady mezinárodních konferencí European Bat Research Symposium tříletá perioda International Symposium on Fish Parasites čtyřletá perioda International Congress of Entomology čtyřletá perioda Symposium for Freshwater Sciences dvouletá perioda

Příklady mezinárodních konferencí Annual meeting of ABS každoroční International Behavioral Ecology Congress dvouletá perioda International Congress of Zoology čtyřletá perioda International Congress of Arachnology tříletá perioda

Vědecké sociální sítě ResearchGate (http://www.researchgate.net/) založena 2008, dnes přes 9 milionů uživatelů sdílení publikací a sledování jejich dopadu (počet citací a stáhnutí) sledování aktivit vybraných kolegů fóra otázek a odpovědí hledání potenciálních spolupracovníků nabídky pracovních příležitostí Academia.edu (http://www.academia.edu/) Mendeley (http://www.mendeley.com/) freewareový program pro organizaci citací, sdílení literatury a sociální síť

Domácí úkol Napište název odborné společnosti, které byste chtěli být členem. Zjistěte členský příspěvek a výhody, které by Vám z členství plynuly.