Praxe v Německu – Rotenburg –

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zahraniční stáže v oblasti péče o duševní zdraví.
Advertisements

Třítýdenní odborná stáž v holandských opravárenských firmách Střední škola zahradnická a technická Litomyšl.
ŽIVOTOPIS (curriculum vitae)
Jak na pracovní pohovor?
Medical students beyond frontiers
Metodický a supervizní seminář k praxi IV. 15. února 2011.
Odborná praxe Anglie Portsmouth 2015
Portsmouth 2015 František Novotný. Výběrové řízení Výběrové řízení na naší škole probíhalo ve dvou kolech: Podání přihlášky a napsání motivačního dopisu.
Birmingham – ERIKA BOUCHARECHASOVÁ
Obchodní akademie, Hotelová škola a Střední odborná škola, Turnov, Zborovská 519, příspěvková organizace
Birmingham Anna Kolářová
Praxe v Birminghamu 2015 s Erasmus+. Výběrové řízení 1. přihláška (cca 130 uchazečů) 2. zúžený výběr uchazečů (zhruba 60) 3. ústní pohovor.
ZAHRANIČNÍ PRAXE 2015 ERASMUS+. VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ RÁMEC ŠKOLY (ŠKOLA SI UDĚLALA SAMA SVOJE VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ) VYPLNĚNÍ PŘIHLÁŠEK – DOSTUPNÁ NA WEBU (KAŽDÝ.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Přijímací řízení Gymnázium Český Krumlov Školní rok 2016/2017.
Praxe v EU Claudia Mónica Gutiérrez. Výběrové řízení 1. kolo – přihláška k dispozici online na stránkách školy (130 studentů) 2.kolo – výběr z cca 60.
Cíle programu – profesní a osobní rozvoj Zvýšit kvalitu kvalifikací a dovedností. Zlepšení jazykových kompetencí. Seznámení se zahraničními metodami práce.
RAKOUSKO – VÍDEŇ NĚMECKO - REGENSBURG Popis mobilit Mgr. Kristina Maderová Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání informací.
Výběrové řízení Motivační dopisy, cover letter, průměry známek K výběrovému řízení cca 60 studentů ze 130 přihlášených studentů Vybráno 21 studentů.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
Odborná praxe Anglie 2015 Portsmouth Samková Petra.
Praxe Portsmouth Výběrové řízení  Přihlášky- průměry známek z předchozích ročníků, známky z angličtiny, absence, motivace k přihlášení se na stáž.
Praxe v Anglie- Portsmouth. Výběrové řízení Přihláška- (průměr známek z předešlých ročníků, známky z anglického jazyka obě pololetí za absolvované ročníky)
Odborná praxe Anglie 2015 Portsmouth Erasmus+ Šimon Blaschka.
Zahraniční praxe 2015 Birmingham Kateřina Pášová.
Rotenburg 2015 Zahraniční praxe “Na praxi do Německa”
Erasmus+ Praxe v EU Anglie – Birmingham Tereza Černá 2015.
Praxe v Anglii - Portsmouth Lucie Samcová A3B. VÝB Ě ROVÉ Ř ÍZENÍ  Grant od Erasmu+ v rámci projektu Praxe v EU  Přihláška + motivační dopis Pohovor.
Praxe v Rotenburg Tomáš Petružálek. Před praxí Odevzdání životopisu Přijetí na praxi Ústní pohovor Motivační dopis Jazyková příprava 1.Týdně 60 minut.
ZAHRANIČNÍ PRAXE BIRMINGHAM Jakub Knittl 16. dubna 2016 – 14. května 2016 Číslo projektu: CZ01-KA
Praxe Německo Rotenburg 2015 Hana Pšenicová, P3B.
 Odborná praxe v Rottenburgu (Wümme)  Datum konání: –  Jak: Díky programu EU Leonardo da Vinci  Praxe se účastnilo 6 dívek ze 3.
Číslo projektu: CZ01-KA Rotenburg (wümme) Barbora Černoušková – Číslo projektu: CZ01-KA
Birmingham Anna Marie Nešpůrková, P3A 16. Dubna května 2016
Odborná Praxe Portsmouth
Erasmus+/SOŠ pro Administrativu EU
Vojtěch Plíva Portsmouth
Vaňková tereza – cz01-ka Birmingham Vaňková tereza – cz01-ka
Birmingham 16. dubna 2016 – 14. května CZ01-KA
Kateřina Kynčlová Praxe Anglie - Portsmouth –
CZ01-KA dubna – 14. května 2016 Ilona Bartášková
Odborná praxe Dublin 2016 Kateřina Jehličková.
Veronika Hrubá Velká Británie, Birmingham-Solihull,
Odborná praxe Portsmouth
Birmingham 16. dubna – 14. května CZ01-KA
Praxe - Anglie 2015 Veronika Bartáková.
ROTENBURG (WÜMME) Lenka Bitarová –
Německo 2016 Nürtingen.
Praxe Německo Rotenburg
Odborná stáž -Portsmouth
PRAXE V ROTENBURGU Dominika Kefurtová.
Praxe Rotenburg Jan Kříž – 21. 5
Zahraniční praxe Rotenburg Wümme –
Zahraniční praxe BIRMINGHAM
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Praxe v Portsmouth 2015 Adéla Pálková.
Dublin - Irsko – CZ01-KA Wasmand Basharmal Dublin - Irsko – CZ01-KA
Daniel Pek Birmingham 16. Duben – 14. květen 2016
Anastasiya Onchulenko
PRAXE V NĚMECKU květen 2013.
Michaela Niklová Portsmouth
Praxe Rotenburg 2013.
BEZBARIÉROVÉ KNIHOVNY
Odborná praxe v Německu 2014
Dublin, Irsko – CZ01-KA Dagmar Tyščenková.
Projekt ERASMUS
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
Transkript prezentace:

Praxe v Německu – Rotenburg 26.4. – 23.5.2015 Karolína Nešněrová

Výběrové řízení Informace jsem se dozvěděla z webových stránek školy Uchazeč -> napsal motivační dopis 22. září 2014 – ústní pohovor (na jehož konci jsme věděli, kdo byl vybrán)

Jazyková a odborná příprava 30 hodin Každé pondělí od 14:30 – intenzivních 60 minut Náplň: čtení a poslech, hodně domácích úkolů, samostatná příprava, opakování slovíček (např. jídlo, vybavení domu, cestování..) Výjezd na Mísečky – (27. – 29. března) – intenzivní příprava, výuka rozdělena na bloky, výuka i formou her, poslední večer příprava plakátů

Jazyková a odborná příprava 22. – 23. dubna- animace s Petrou Zahradničkovou Od 9 do 16:30 Formou her, když bylo hezky šlo se učit ven Obraty pro každodenní život, pro administrativní činnost

Matthias Claudius Heim Domov seniorů Pracovní pozice: na recepci, na sekretariátu, dva dny přímo v domově Sekretariát- třídění pošty, zpracování termínů, připravování pohoštění, přijímání návštěvníků, psaní mailů, kopírování, odstraňování dokumentů Komunikace s klienty

Mathius Claudius Heim Recepce Práce v domově Malé účetnictví Vedení pokladního deníku Placení a přijímaní hotových peněz Spravování kapesného Psaní dohod Psaní výpisů z účtů seniorů Třídění pošty Posílání faxů, mailů Umytí stolů Příprava stolů Příprava a servírování pokrmů Roztřídění čistého prádla do pokojů seniorů Společné cvičení (gymnastika, paměť)

Ubytování Volný čas U paní Schlake – velmi vstřícná, milá, hodná, komunikativní žena Moderní, čisté Vše bylo k dispozici, s ničím nebyl problém Samostatné stravování Brémy Berlín Hamburk Bremenhaven Oldenburg

Doprava Financování Cesta tam + zpět: Praha/Hamburk vlakem EC Hamburk/Rotenburg vlakem Metronom Doprava v místě: vlakem soukromé společnosti Metronom Erasmus + vše financoval, veškeré náklady byly pokryty

Dokumenty po praxi Europass Mobility - získali Potvrzení o praxi - získali Závěrečná zpráva - vypracovat Deník + slovník = v průběhu stáže vypracovávat

Moje očekávání, zhodnocení Zlepšení se v NJ Rozmluvení se, nebát se Poznání Severního Německa Poznání jejich zvyků a tradic Dobré pracovní místo a prostředí Splnění očekávání Získala jsem nové zážitky, zkušenosti jak z práce tak ze života Rozmluvila jsem se, rozuměla jsem Zlepšila jsem si své jazykové dovednosti Osamostatnění

Závěr Jsem ráda, že jsem se mohla stáže zúčastnit. Byla to velká zkušenost. Všem vřele doporučuji.