Mexiko.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Advertisements

Mexiko.
VY_32_INOVACE_20 Jižní Amerika - Karibské, Andské, Laplatské státy
Mexiko země dávných indiánských kultur
Bulharsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Maďarsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Asie bývalé státy SSSR Slaninová Beáta.
TURECKO.
Amerika se z fyzicko-geografického hlediska rozlišuje na 3 části
Brazílie a její sousedé
ANDSKÉ STÁTY Charakteristika: Oblast kolem rovníku
Rumunsko.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Francie.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Zemědělství.
Austrálie.
Hospodářství Spíše rozvojové Brazílie Argentina Chile Venezuela Nově
VY_32_INOVACE_19 Střední Amerika - Mexiko
LATINSKÁ AMERIKA 5. DÍL B R A Z Í L I E
Střední Amerika.
Zemědělství Jižní Ameriky
VIETNAM Originální název: Cong Hoa Xa Hoi Chu Nghia Viet Nam
Celkový počet věží se odhaduje na šířku kolem 7 až 8 metrů, Zeď je dlouhá téměř 2900 kilometrů.
Kanada Název: Canada Český název: Federativní stát Kanada
Mexiko, státy Karibského moře, státy Jižní Ameriky
MAĎARSKO.
SLOVINSKO.
ŘECKO Vlajka Řecka Vlajka prezidenta.
Jihoafrická republika
LITVA.
Mexiko 2 mil km 2, 90 mil oby, španělština Řadíme ho do S AM kvůli jeho obchodním vazbám s KAN a USA – NAFTA Území MEX je oblastí starých indiánských kultur.
Kambodža (Cambodia) Rozlohou poměrně velká, avšak ne příliš významná země s minimálními nerost. zdroji…
Viet Nam.
Írák.
Počítačová prezentace
CHILE. Přímořský stát, jihozápad Jižní Ameriky Hlavní město: Santiago de Chile Rozloha : km² Počet obyvatel: Jazyk: španělština Ostrovy:
MEXIKO. Poloha Leží na severu tzv. Latinské Ameriky Pobřeží má u Indického i Tichého oceánu Sousedními státy jsou na severu USA, a s Belize a Guatemalou.
PREZENTACE ARGENTINA PARAGUAY URUGUAY. Obecné informace Název státu: špan. República Argentina Rozloha: km² Počet obyvatel: (31.
Základní údaje rozloha: km2 rozloha: km2 počet obyvatel: počet obyvatel: hlavní město: Ciudad de México hlavní.
Jihoamerické státy Peru Chile Bolívie.
11. STŘEDNÍ AMERIKA PEVNINSKÁ ČÁST VY_32_INOVACE_12_Z5
AMERIKA Ekvádor, Peru, Chile. Ekvádor krajina je velmi různorodá – dá se rozdělit do 3 částí, které se od sebe liší klimatem, biotypem, zvyky,… 1.Pobřežní.
 Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice  Autor: Martin Klepl  Název: VY_52_INOVACE _13 Spojené státy americké  Téma: Zeměpis pro 2.
Obyvatelstvo Základní údaje: počet obyvatel (2010) náboženství – 89 % katolické, 6 % protestantské poměr venkovského a městského obyvatelstva.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Jiří Korec Sexta 2008/2009. VENEZUELA Hlavní město: Caracas Rozloha: km² Nejvyšší bod: Pico Bolivar- 5007m.n.m Počet obyvatel: Hustota.
USA AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_22_16_Z7_Skála
Název učiva: Amerika severní
Antonín Košíček Sára Šobková
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Polsko Autor: Mgr. Marta Samlerová Název.
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
13. JIŽNÍ AMERIKA ANDSKÉ STÁTY VY_32_INOVACE_12_Z5
JAPONSKO. POLOH A Japonsko má 4000 ostrovů v Tichém oceánu.Jap. od pevniny dělí Japonské moře a Korejský průliv. Rozloha: km2.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
2. d MEXIKO.
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
Spojené státy americké
4. c Brazílie a severní sousedé
Austrálie AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_23_09_Z7_Skála
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Povrch Povrch je většinou rovinatý, nížinný, místy s pahorkatinami. Území Lotyšska bylo modelováno pleistocénním ledovcem. Zůstaly po něm morény a nánosy,
Bolívie
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Transkript prezentace:

Mexiko

Charakteristika: Rozloha: zhruba 2 000 000 km2 počet obyvatel: 96 578 000 hustota zalidnění: 48 obyvatel na km2 hlavní město: Ciudad de México politický systém: federální republika měna: 1 mexické peso = 100 centavů jazyky: španělština, nahuatl a další indiánské jazyky náboženství: většina obyvatel - křesťané

Zemědělství: využití půdy: pastviny-38%, lesy-22%, orná půda-13%, pouště-21%, ostatní-6% hlavní zemědělské produkty a těžené suroviny: kukuřice, pšenice, ječmen, rýže, bavlna,cukr, káva, fazole, ovoce skot; rudy uranu, mědi, manganu, železa,olova zinku, cínu, stříbra, zlata a rtuti, uhlí, ropa a zemní plyn, bauxit, síra vývoz: ropa a zemní plyn, ropné výrobky, kovy, síra, textil, bavlna, cukr,chemické výrobky, stroje, spotřební elektronika

Obyvatelstvo: V městských aglomeracích(seskupení vzájemně blízkých sídel) žije téměř 73% obyvatel.Ve většině venkovských domů je zavedena elektřina, děti chodí do školy a ve městech je lepší sociální a zdravotní péče. V některých částech Mexika si budete i dnes připadat jako ve Španělsku. Před příchodem Španělů bylo Mexiko domovem různých kultur a to zejména Mayů a Aztéků jejichž pyramidy jsou dnes velkým lákadlem pro turisty. 

Flóra: Na jihu a východě Mexika jsou typické tropické deštné lesy. Pěstuje se zde palma olejná, která je často propletená liány, cukrová třtina, sisal, kokosovník, kakaovník, káva a kukuřice. Charakteristickou rostlinou celého Mexika je kaktus a velké množství zeleniny např. chilli, rajčata a ovoce.

Fauna: Je zde tisíce druhů zvířat, z nichž většinu tvoří hmyz U nás v Mexiku nacházíme zvířata, žijící v obou částech amerického kontinentu. Ze Severní Ameriky pocházejí medvědi, vydry, jeleni a srnci, z Jižní pak jaguár, pásovec, mravenečník a množství opic.Žijí zde i dikobrazové, různí hlodavci a mnoho dalších savců jako například tapír.

KONEC DĚKUJEME za vaši účast na tomto zasedání. Mexický prezident: Benito Juárez & Mexický velvyslanec: Ingacio Zaragoza