ME ESTONSKO 2006.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Organizace táborů a soustředění pro žactvo
Advertisements

Předpokládaný počet účastníků:  1050 sportovců  238 trenérů  28 vedoucích výprav  cca 250 VIP hostů.  celkem cca Krajské výpravy:  všech 14.
FÁZE OBLOUKU.
Mapová technika - práce s buzolou soustředění VD – Nesměř 2012.
Hodnocení kvality celostátních závodů v roce 2010 Jan Netuka Seminář Želiv,
Hodnocení kvality celostátních závodů v roce 2012 Jan Netuka Seminář Kouty,
Když lesní sprint, tak jak? Šternberk Tomáš Novotný ZLH.
TRÉNINK obecné principy úvodní sraz VD – Tři Studně.
Sylabus pro prezentační dovednosti I.
Hledání panenských prostorů OB Zjišťování vlastníků Seminář stavitelů tratí, rozhodčích a trenérů, Želiv 2010 Tomáš Leštínský.
Mezinárodní soutěž mládeže CTIF je určena pro nejméně devítičlenné kolektivy mladých hasičů. Družstva mohou být složena z dětí obou pohlaví ve věku 12.
PSYCHOLOGICKÁ PŘÍPRAVA - ÚVOD
Teorie atletické přípravy dětí a mládeže
Úspěšný rok 2006 Tato prezentace je věnovaná mé úspěšné sportovní sezóně Zaměřeno pouze na důležité závody, které stojí za zmínku…
MUŽSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY
Trénink atletických skoků
NFS je série arkádových závodních her vydaných firmou Electonic Arts pro PC a mnoho typů konzolí. V které už vyšlo mnoho dílů a jedná se asi o nejslavnější.
ROZDĚLENÍ LYŽOVÁNÍ.
Vytvořil: Michal Jedlička
Vytvořil: Michal Jedlička
Taktická příprava Michal Lehnert.
Metodický list  Výuka probíhá diskusní formou. Vhodnými otázkami se pokoušíme přivést studenty k odhalování struktury sportovní výkonnosti sportovců.
LYŽOVÁNÍ disciplíny.
Strategické aliance Vypracoval: Jiří Slabý. Strategické aliance  Organizační forma, která pomáhá zajišťovat společnou kooperativní podnikatelskou činnost.
Orientační sporty a jejich aplikace
Specifická příprava na závod Aneb jak porazit stavitele a ne sám sebe.
ČESKÉ DÁLKOVÉ BĚHY. JIZERSKÁ PADESÁTKA Nejznámější český závod je Jizerská padesátka Běhá se od roku 1968 klasickou technikou Účastní se jej až 6000 závodníků,
BIATLON.
CESTA VZHŮRU školení trenérů OBhotel Kouty OD ŽÁKŮ K JUNIORŮM ANEB(SNAD)
Atletická průprava pro canicross
KLASICKÉ LYŽOVÁNÍ.
Příklady tréninkových jednotek Praha Veličiny používané u tréninkových jednotek A.Délka zátěže (km, čas) B.Intenzita zátěže C.Délka a intenzity.
Rozdíly v trénování dorostu a žactva. Školení trenérů 3.třídy Hradec Králové
Víkendovka Radost 1 - úvodní informace leden 2012, RDD a JRD.
ŽENSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY. ROZDĚLENÍ Ženy jezdí stejně jako muži klasicky a volnou technikou Délky tratí jsou poněkud kratší než u mužů Ženy mají vypsány.
Přednáška č. 1 Proces návrhu databáze
Přírodovědný stacionář JEDOVNICE
Tělesné sebepojetí.
Tvorba mapy pro orientační běh s použitím GPS
BIATLON – PRAVIDLA, SP, MS, OH
Trocha fyziky VY_32_INOVACE_Mul4a0209Mgr. Jiří Mlnařík.
SVĚTOVÝ POHÁR V KLASICKÉM LYŽOVÁNÍ. HISTORIE Světový pohár je dlouhodobá soutěž, kterou organizuje mezinárodní lyžařská federace FIS Jedná se o každoroční.
1 Největší Běžecký závod pro studenty středních škol v ČR 14 semifinálových závodů v centrech měst v celé ČR Finálový závod v rámci Volkswagen klasického.
R EGENERACE : JÍZDA V BOULÍCH Vypracovala: Kylarová Lenka,
PARALELNÍ SLALOM. Paralelní slalom Jedná se o závod dvojic Závod má dvě tratě – modrou a červenou Obě tratě jsou postaveny identicky Závod je vždy vypsán.
Technologie - snímkové orientace
Metodika jízdy v obřím slalomu a slalomu Nápravná cvičení pro odstraňování chyb v technice Jan Fiedler.
DIDAKTIKA LYŽOVÁNÍ.
Geografické informační systémy pojetí, definice, součásti
PSYCHICKÁ PŘÍPRAVA VE SPORTU
Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů
Vektorová grafika (11). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 ORIENTAČNÍ BĚH.
6 NÁPOJŮ, KTERÉ BYSTE NEMĚLI PÍT PŘED BĚHÁNÍM Jak na běžecké tejpování.
„Rekonstrukce chodníku podél silnice III/01152(II/474)“ 2. úsek: Bezbariérový chodník a autobusová zastávka 3. úsek: „Tunel – konec zastavěného území“
Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů
Snižování podpory z hlediska příjmů projektů – pozice OP Doprava
Vítejte v klubu HC Bobři Valašské Meziříčí
Charakteristika linie jízdy a výkonnost Autoři: Jörg Spörri, Josef Kröll, Ch. Schiefmüller, Erich Müler 2010 International Congress on Science and Skiing.
Název: VY_32_INOVACE_VVP_8A_1F Škola:
Plavání Jiří Vlk, 5.B Hluchák
Geografická kartografie
Instruktor lyžování (150) jen pro vnitřní potřebu
Autoři: Tapani Keränen, Sima Intalainen,
VNÍMÁNÍ A PŘÍSTUPNOST PROSTŘEDÍ
Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii - CZ.1.07/2.2.00/
Parkour.
Zahraniční testové baterie
KONDIČNÍ PŘÍPRAVA Michal Lehnert.
Test lyžařských dovedností
Transkript prezentace:

ME ESTONSKO 2006

Background Bez předchozího soustředění v místním terénu Jen model před každou disciplínou a obchůzka města Dvoudenní cesta autem s noclehem v polsku Vratný finanční příspěvek závodníků

příprava Klasický formát ladění – výrazné snížení objemu 14h->6h Forma gradovala na konci ME (na štafetách) – začít odpočívat dřív 10 dní ve SWE týden před ME (Tiomila, stigtomta, oblž) – rozzávodění, upevnění orientačních návyků v terénech s menší viditelností a těžkou podložkou, sebevědomí

příprava Obecně v průběhu roku CORE technika podzim-zima: Azimuty, linie, koridory, odběhy.. Stavba tratí na mapách pro WOC a nominačky Virtuální probíhání tratí (Vizualizace terénu. Nejen kudy, ale i jak.) Často při tréninku, při volné fázi nebo jako součást dlouhého běhu Thierry – velká inspirace Hodně terénu, mapy Na ME ranní jogging s řešením map v den závodu

SPRINT Běžák Prudké výběhy – speciální příprava? Na každé sekundě záleží Nevymyslet blbost (opravdu tam není chyták) Vyvarovat se zkratů Prudké výběhy – speciální příprava?

MIDDLE Z mapy vypadá jako celkem těžký závod, ale velmi vyrovnaný 17.místo +1:41 Dvě rozdílné části „Čistá“ bez cest – jedno kudy, důležité jak Zelená s cestami (lyžařské tratě) – důležité jak i kudy Změny rytmu a stylu orientace Pochopení klasifikace bažin (průběžnost)

MIDDLE – rychlá „čistá“ část

MIDDLE – změna rytmu, může být zásadní

MIDDLE – Zelená část, cesty – důležité jak I KUDY

LONG Q První krok k úspěchu – zvládnutí kvalifikace v nečekaně těžkém terénu Buzola, vrstevnice, dostatek času na čtení mapy, sebedůvěra

LONG F Závod na bojovnost Chleba se lámal v motýlku a v druhé půlce závodu Umění změny rytmu a stylu orientace Fyzická kapacita v daném typu terénu Sebedůvěra na volbách postupů zvolit a zapomenout (Běžecky nepříjemné to bude na všech volbách) Důraz na realizaci postupu Rizikové náběhy na kontroly z plochých kopců

LONG F

LONG F

LONG F Lakanen vyučuje Využití cest (výrazných objektů) Proč? Safety first ?! Investice do rychlejšího prostupu terénem místo precizní orientace? Investice do namapování dalšího úseku a jeho zahájení z jasného místa? Investice do zotavení před dalším težkým úsekem terénem?

ReLAY Tratě hodně a pestře farstované Kontroly navíc, na postupu, stejné objekty daleko od sebe Relativně velké rozdíly v časech na úsecích, ale ve výsledku rozdíly minimální CZE 4. místo, 8sec za prvním, 1sec za třetím, 10. místo +38sec Jízda po pěšinkách všude, kde to šlo Fyzické orgie v části na lyžařských tratích Klíčové Proaktivní přístup mapové i fyzicky (hodně nevýrazných pěšin, v zeleném, fyzické úseky) Autonomie při rozhodování volby postup (rozdílné farsty)

ReLAY Volba Rozdělení balíku Sám za sebe

ReLAY Fyzické orgie, při malých rozdílech důležité fyzicky neztrácet

Závěr Fyzicky Mentálně Mapově Fyzikcá kapacita velkou výhodou (lehký sprint, dost cest a pěšin v lese) „Gymnastika“ – adaptace na překonání zabušených částí Adaptace na prudké krátké výběhy (hlavně sprint) Mentálně Udržet nasazení i když to pocitově nejde Sebevědomí Mapově BUZOLA (odběh, na postupu i v dohledávce) Vrstevnice Dohledávky z jistého bodu, využití přirozených linií Změny orientace (buzola+vrstevnice vs. buzola + pěšiny) Dívat se daleko před sebe – výběr nejlepší stopy, vzdálené výrazné objekty

Teoretická příprava Postupy nejlepších a mezičasy dostupné na webu Využít k organizované teoretické přípravě? konfrontovat vaše dojmy z jednotlivých postupů s realitou Rozdíly ve vnímání obtížnosti postupů v rámci teamu