Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Advertisements

Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Ing. Veronika Škutová Typy projektů ve specifickém cíli 2.4 Zvýšení kvality a dostupnosti.
SC 4.1 Navýšení kapacity a zkvalitnění předškolního, základního a středního vzdělávání a zařízení pro poskytování péče o děti do 3 let  Datum vyhlášení.
SC 2.4 IROP „Vzdělávání“ Průhonice. IROP INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Prioritní osa 1 - Infrastruktura Konkurenceschopné, dostupné.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Mgr. Jan Veselský, specialista pro absorpční kapacitu DSO ORP Příbram.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování expertních kapacit – transfer technologií Ing. Irena Havlová Praha, 15. února 2016.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Inkluzivní vzdělávání pro KPSVL Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu etapa změny, hlavní problémy, rizika Kroměříž
Zlín 7. června 2016 Krajský akční plán rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje RÁMEC PRO INVESTICE DO INFRASTRUKTRURY Pracovní skupina Vzdělávání.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
IROP předpokládaná podoba implementace.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Pracovní skupina Základní vzdělávání
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Seminář pro žadatele výzev MAS Horní Pomoraví , Zábřeh
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Podpora školství v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Projektová žádost a přílohy
Programový rámec: Integrovaný regionální operační program
Opatření k jednodušší a rychlejší administraci projektů
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
, Stochov Ing. Luboš Fleischmann Ing. Petra Chvatíková
SC 3.3 IROP - dokumenty územního rozvoje se zaměřením na územní studie krajiny Praha Mgr. Ondřej Pešek.
ŘV ITI MAP ORP Ostrava Ostrava
6. Výzva „MAS SVITAVA – IROP – Podpora vzdělávání II.“
Ochrana a péče o přírodu a krajinu
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 LEADER
1. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu „MAS Lípa pro venkov – IROP – Kulturní dědictví“ VAZBA NA VÝZVU.
„VÍTEJTE I VY“, Železnohorský region
Seminář pro žadatele IROP – Infrastruktura vzdělávání
IROP - Integrovaný regionální operační program
Seminář pro potenciální žadatele
Seminář k 3. výzvě k předkládání žádostí o podporu IROP
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 4. VÝZVA IROP –Infrastruktura ve vzdělávání
Seminář k 4. výzvě k předkládání žádostí o podporu IROP
Seminář k 1. výzvě k předkládání žádostí o podporu IROP
Fond pro bilaterální vztahy První otevřená výzva
Seminář pro žadatele IROP výzva č
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
Seminář k 4. výzvě k předkládání žádostí o podporu IROP
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
- CESKY SEVER Seminář výzva č. 6 MAS.
- CESKY SEVER Seminář výzva č. 5 MAS.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Seminář pro žadatele o dotaci
- CESKY SEVER Seminář výzva č. 1 MAS.
- CESKY SEVER Seminář výzva č. 4 MAS.
- CESKY SEVER Seminář výzva č. 7 MAS.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 4. VÝZVA IROP –Infrastruktura ve vzdělávání
Pracovní skupina Základní vzdělávání II.
VÝZVA Č. 4 MAS Znojemské vinařství, z.s. IROP BEZPEČNÁ DOPRAVA
Transkript prezentace:

Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s. 16. 5. 2017, Kralice na Hané

Výzvy MAS pro IROP Výzvy a doprovodné dokumenty k výzvám MAS schvaluje Programový výbor složený z partnerů MAS na základě pravidel MMR k IROP. Výzvy MAS jsou podvýzvami IROP a projekty se řídí pravidly nadřazených výzev: 62. výzva - sociální infrastruktura 68. výzva - mateřské a základní školy Nastavení výzev byly MAS nuceny převzít z nadřazených výzev a upravit (omezit) na aktivity uvedená ve své strategii (SCLLD) a nastavit: výběrová kritéria alokaci výzev a výši způsobilých výdajů oprávněné žadatele Žádosti o podporu vyplňují žadatelé v MS2014+

Postup schvalování projektů Kontrola přijatelnosti a formálních náležitostí – kritéria MAS jsou přílohou výzvy. Žadatel může být vyzván k opravě nebo k doplnění žádosti maximálně dvakrát. Tuto kontrolu provádějí pracovníci MAS. Věcné hodnocení – projekt MAS podpoří, pokud obdrží alespoň minimální stanovený počet bodů. Projekty hodnotí Výběrová komise MAS, projekty schvaluje Programový výbor MAS. Další posuzování projektů provádí CRR Olomouc. Kritéria závěrečného ověření způsobilosti kontroluje CRR a naleznete je ve specifických pravidlech pro žadatele. Je nutné aby každý projekt splnil adekvátní kritéria, jinak může být vyřazen. Schválení projektu a vydání právního aktu je kompetencí řídícího orgánu IROP, kterým je MMR ČR. Žadatele má právo podat žádost o přezkum hodnocení po každé fázi hodnocení.

Vyhlášené výzvy Název výzvy Alokace výzvy (ERDF) Ukončení příjmů žádostí Minimální CZV Maximální CZV 1. výzva 8,7 mil. Kč 14.7. ve 12:00 0,3 mil. Kč 5,0 mil. Kč 2. výzva Výzva – infrastruktura pro základní vzdělání, infrastruktura pro zájmové a volnočasové vzdělávání mládeže – O3 Investice do školství I. Výzva sociální bydlení – O2 Investice do sociální infrastruktury I.

IROP – základní školy a volnočasové vzdělávání Alokace výzvy: dotace 8,7 mil. Kč, míra dotace: 95 % z ERDF (0% státní rozpočet a 5 % žadatel) Termíny: příjem žádostí od 15.5.2017. do 14.7.2017 Celkové způsobilé výdaje: 0,3 až 5 mil. Kč Podporované aktivity: 1.výstavba, rekonstrukce a stavební úpravy stávající infrastruktury (vč. bezbariérovosti) 2.nákup pozemků, staveb a vybavení učeben (vč. kompenzačních pomůcek) 3.zajištění vnitřní konektivity školy a připojení k internetu Podmínka: 1. klíčové kompetence (přírodní vědy, technické a řemeslné obory, cizí jazyky a IT); 2. budování bezbariérovosti škol; 3. projekt uvedený v Místní akčním plánu školství pro ORP Prostějov Důležité přílohy žádosti: studie proveditelnosti (snaha o stručnost a výstižnost, viz vzor) školní vzdělávací program

IROP – sociální bydlení Alokace výzvy: dotace 8,7mil. Kč, míra dotace: 95 % z ERDF (0% státní rozpočet a 5 % žadatel) Termíny: příjem žádostí od 15.5.2017. do 14.7.2017 Celkové způsobilé výdaje: 0,3 až 5 mil. Kč Podporované aktivity: 1. nákup pozemků, staveb, zařízení a vybavení, automobilu 2. výstavba a stavební úpravy budov Podmínka: sociální služby nemohou být určeny výlučně pro seniory (tzn. osoby starší 65 let bez přiznaného některého ze stupňů míry závislosti podle zákona o sociálních službách) Důležité přílohy žádosti: studie proveditelnosti (snaha o stručnost a výstižnost)

DOPORUČENÍ Realizace projektu nesmí být ukončena před podáním žádosti o podporu. Etapy projektu mohou být minimálně tříměsíční (doporučujeme jednu etapu) Postupovat nejen v souladu se specifickými pravidly, ale i s Obecnými pravidly pro žadatele a příjemce. Žádosti o podporu finalizovat a podat v MS2014+ dříve než poslední den před ukončením příjmu žádostí ve výzvě. Projekt musí být předložen do správné výzvy a podvýzvy MAS Prostějov venkov Nutné doložit všechny povinné přílohy k žádosti, u nerelevantních doložit, že příloha není pro projekt relevantní. Nutnost souladu údajů uváděných v žádosti o podporu v MS2014+ a v povinných přílohách k žádosti. Jednoznačně vymezovat způsobilé výdaje projektu, a to jak jednotlivě, tak ve skupině výdajů náhlavní aktivity (min.85%) a vedlejší aktivity projektu (max.15%). Hodnoty indikátorů musí odpovídat postupům stanoveným v metodických listech indikátorů, které jsou přílohou specifických pravidel.

Prezentace a návody jsou zveřejněny na webu společnosti v sekci SCLLD – výzvy IROP na odkazu: http://www.maspvvenkov.cz/sclld/p- ramec-irop/vyzvy-irop/ Děkuji Vám za pozornost Ludmila Švitelová