Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Moravskoslezský kraj Tomáš Rubek David Meca.
Advertisements

ČR – Moravskoslezský kraj
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Moravsko-slezský kraj
Moravskoslezský kraj kraj černého bohatství
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
V Českém Slezsku, zbývající část zabírá sever Moravy. Na jihu Zlínský kraj, na západě Olomoucký kraj, na severu s polskými vojvodstvími.
Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení podmínek pro výuku na gymnáziu Číslo.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka Projekty SIPVZ Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006.
Moravskoslezský kraj.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Moravskoslezský kraj průmyslový region s těžbou černého uhlí a na ni
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Prvouka pro 1.stupeň ZŠ Moravskoslezský kraj VY_03_INOVACE_32_15.
Moravskoslezský kraj Jana Němcová
Moravskoslezský kraj.
Vypracoval: Jakub Šmídek
50.1 Moravskoslezský kraj – poznáš jeho dominanty?
MORAVSKOSLEZKÝ KRAJ je jedním ze 14 vyšších územních samosprávných celků v Česku  Celé jeho území leží v Severomoravském kraji Z větší části leží v Českém.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_79_ČR – Moravskoslezský kraj AUTOR: Mgr. Marek Bury ROČNÍK,
Moravskoslezský kraj Moravskoslezský kraj  je jedním ze 14 vyšších územních samosprávných celků v Česku. Z větší části leží v Českém slezsku, zbývající.
Fyzio-geografická sféra
Moravskoslezský kraj - procvičování
Moravskoslezský kraj.
území s nejvyšším moravským pohořím
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_19.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Moravskoslezský kraj Krajské město Ostrava.
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ.
Socioekonomická sféra
Autor: Markéta Hřivnová
Daniela Matějů Odbor evropských projektů MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ.
Moravskoslezský kraj územní jednotka Moravskoslezsko Jedná se o nejlidnatější kraj v ČR, který vyplňuje sever Moravy. Na složení obyvatel se také podílejí-
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_08_Moravskoslezský.
Naše kraje a jejich zajímavosti Vlastivěda 4
Anotace Žáci se pomocí prezentace učí orientovat v ČR. Učí se poznávat, posuzovat a chránit krajinu, ve které žijí. Seznamují se krásami naší vlasti a.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. David Rohusch NÁZEV:VY_32_INOVACE_02C_20 NUTS 2 – Moravskoslezsko TEMA:Česká.
Kraj Moravskoslezský Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu: VY_32_INOVACE_CS13 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho.
{ Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Česká republika Moravskoslezský kraj. Anotace: Materiál slouží k seznámení s jedním z krajů České republiky (Morava) – Moravskoslezským krajem.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 17 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-Vlastivěda.
Moravskoslezský kraj. Základní údaje Krajské město: Ostrava Počet obyvatel: Rozloha: 5445 km 2.
Název DUM: VY_32_INOVACE_X_3_18_Moravskoslezský_kraj Šablona číslo: X Sada číslo: 3 Pořadové číslo DUM: 18 Autor: Mgr. Radomíra Fišerová.
Moravskoslezský kraj Mgr. Prchalová Zdeňka Pro 7. tř. ZŠS Zeměpisná poloha, povrch, města SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_20_ZEMĚPIS Téma: Moravskoslezský kraj Ročník:
Česká republika - Ostrava VY_32_INOVACE_28_Ostrava Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
Moravskoslezský kraj.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Opakovací test – kraje ČR
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Česká republika - opakování VY_32_Inovace_20KR-7
Moravskoslezský kraj.
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Mgr.Renata Šimková VLASTIVĚDA 5.TŘ.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_15_MORAVSKOSLEZSKY_KRAJ.
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Jak se jmenuje tato část České republiky ?
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Vl_13_Severní Morava
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ VY_32_INOVACE_06-38 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
Moravskoslezský kraj Nová huť Ostrava. Moravskoslezský kraj Nová huť Ostrava.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Základní škola, Hradec Králové
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346, příspěvková org.
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Moravskoslezský kraj průmyslový region s těžbou černého uhlí a na ni
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Petr Drnec
Transkript prezentace:

Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor : Mgr. Jitka Kolářová Název : VY_32_INOVACE_VL.5.8-3 Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět, Místo, kde žijeme, vlastivěda Téma : Jsme v moravskoslezském kraji Doporučený ročník: 4.-5. Anotace: Prezentace představuje žákům zajímavosti v moravskoslezském kraji. Její součástí je cvičení a křížovka včetně jejich řešení. Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.0903

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Mgr. Jitka Kolářová

J-Zlínský kraj Z-Olomoucký kraj S-Polsko JV-Slovensko Olomoucký kraj Zlínský kraj

rozloha: 5 427 km² počet obyvatel: 1 260 000 počet okresů-6 znak Moravskoslezského kraje

Povrch Hrubý Jeseník (Praděd) Moravskoslezské Beskydy (Lysá hora) CHKO- Beskydy, Jeseníky, Poodří Praděd

Vodstvo Odra, Opava, Ostravice, Morava

Zemědělství chov ovcí (Valašsko), řepka olejka, obilniny

Průmysl jedna z nejdůležitějších průmyslových oblastí v ČR černé uhlí (Ostravsko) železárny výroba vagónů (Studénka) klobouky Tonak (Nový Jičín)

MĚSTA

Ostrava krajské město třetí největší město ČR letiště Mošnov Hornické muzeum Landek výstaviště Černá louka ZOO Divadlo loutek, Antonína Dvořáka, Jiřího Myrona Ostrava

Divadlo loutek Divadlo Antonína Dvořáka

Opava Slezské divadlo Slezské muzeum (nejstarší v ČR) Slezská univerzita

Zámek Hradec nad Moravicí

Technické muzeum Tatra Kopřivnice Technické muzeum Tatra

Štramberk Štramberská trúba jeskyně Šipka štramberské uši

Klimkovice lázně v Klimkovicích

Doplň neúplné věty: Nejvyšším vrcholem Beskyd je ………………………… ………………………. je nejvyšším vrcholem Jeseníků. K největším řekám v kraji patří …………………, …………………, ………………… a …………………… Krajským městem je ……………….., najdeme tam tyto zajímavosti: …………………………………………………………………………………………………………….. Centrem Slezska je město ………………… Co víš o těchto městech: Klimkovice ……………………………………………………….. Štramberk ………………………………………………………… Nový Jičín …………………………………………………………. Studénka ………………………………………………………….. Hradec nad Moravicí ……………………………………….. Kopřivnice ………………………………………………………..

Doplň neúplné věty - správné řešení Nejvyšším vrcholem Beskyd je Lysá hora. Praděd je nejvyšším vrcholem Jeseníků. K největším řekám v kraji patří Odra, Morava, Opava a Ostravice. Krajským městem je Ostrava, najdeme tam tyto zajímavosti: letiště Mošnov, výstaviště Černá louka, Landek a Divadlo loutek. Centrem Slezska je město Opava. Co víš o těchto městech: Klimkovice - lázně Štramberk – trúba, štramberské uši, jeskyně Šipka Nový Jičín – výroba klobouků Tonak Studénka – výroba vagónů Hradec nad Moravicí - zámek Kopřivnice – Technické muzeum Tatra

K Ř Í Ž O V K A město, v němž se vyrábí vagóny letiště v Ostravě 1.   2. 3. 4. K  Ř Í Ž O V K A 5. 6. 7. 8. 9. 10. město, v němž se vyrábí vagóny letiště v Ostravě nejvyšší vrchol Jeseníků ---- lázeňské město město, kde se vyrábí klobouky Tonak pohoří na SZ Moravy pravěká jeskyně ve Štramberku zámek hornické muzeum

S T U D É N K A M O Š V P R Ě K Ř Í Ž K L I M C E N Ý J I Č J S Y Š P 1.  S T U D É N K A 2.  M O Š V 3. P  R Ě 4. K  Ř Í Ž 5.  K L I M C E 6. N  Ý    J  I Č 7. J  S Y 8.  Š P 9.  H  N 10. L  město, v němž se vyrábí vagóny letiště v Ostravě nejvyšší vrchol Jeseníků ---- lázeňské město město, kde se vyrábí klobouky Tonak pohoří na SZ Moravy pravěká jeskyně ve Štramberku zámek hornické muzeum

pravěká jeskyně ve Štramberku 1.   2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. pravěká jeskyně ve Štramberku továrna na výrobu klobouků v Novém Jičíně řeka na Moravě centrum Slezska letiště v Ostravě pohoří na JV Moravy hornické muzeum v Ostravě krajské město Moravskoslezského kraje lázeňské město

I P K A T O N O D R V M Š B E S Y L T K L M C 1.  Š I P K A 2.  T O N 3.  O D R 4. V 5.  M Š 6.  B E S Y 7.  L 8. T 9.  K L M C pravěká jeskyně ve Štramberku továrna na výrobu klobouků v Novém Jičíně řeka na Moravě centrum Slezska letiště v Ostravě pohoří na JV Moravy hornické muzeum v Ostravě krajské město Moravskoslezského kraje lázeňské město

KONEC

http://hornicky-klub.info/view.php?cisloclanku=2007070014 http://cs.wikipedia.org/wiki/Moravskoslezsk%C3%BD_kraj http://vseovinu.vachta.cz/index.php?lan=cs&right=karta&action=&topcategory=599&prevtopcategory=&kraj=&Start=&page_num=25 http://wiki.rvp.cz/Kabinet/Mapy/Mapa_%C4%8CR/Mapy_kraj%C5%AF_%C4%8CR/Moravskoslezsk%C3%BD_kraj_-_poloha_na_map%C4%9B http://www.regionycr.cz/view.php?cisloclanku=2010020902-moravskoslezsky-kraj-zrekonstruoval-zarizeni-fontana&rstema=207&rsstat=5&rskraj=6&rsregion=42 http://verejna-sprava.kr-moravskoslezsky.cz/symboly.html http://www.vyletnik.cz/mistopisny-rejstrik/severni-morava/hruby-jesenik-a-rychlebske-hory/2808-praded/ http://trnavka.cz/encyklopedie/objekty1.phtml?id=98998 http://old.ochranaprirody.cz/poodri/index.php?cmd=page&id=5127 http://www.oazahodonin.cz/aktuality.html http://www.dalnice.com/fotogal/d01/lhotka_most_odra/lhotka_odra.htm http://www.toulcuvdvur.cz/2100-valasska-ovce http://www.i-region.eu/cz/zpravy/strojirenske-vitkovice-obnovily-pomniky-obetem-2-svetove-valky http://www.nazeleno.cz/energie/ceny-energii/ceny-tepla-2011-jake-palivo-je-nejlevnejsi.aspx http://www.ostravaci.cz/?s=fotoalbum-ostrava&b=75 http://www.maturita.cz/referaty/referat.asp?id=5194 http://www.portalnovyjicin.cz http://www.tourism.cz/encyklopedie/objekty1.phtml?id=49834 http://www.novinky.cz/veda-skoly/205652-v-karvine-vznikla-zazitkova-univerzita-za-skripta-a-index-zaplatite-30-korun.html http://ceska-republika.tripzone.cz/fotogalerie/ostrava-hornicke-muzeum-okd-landek-3218

http://www.informuji.cz/objekt/162-divadlo-loutek-ostrava/ http://ipruvodce-ostrava.cz/divadlo-antonina-dvoraka.php http://www.moravskoslezsky.kraj.cz/encyklopedie/objekty1.phtml?id=110639 http://expedice.rps.cz/lokalita_foto.php?id=6519 http://picasaweb.google.com/115197580253583931970?gsessionid=Wsrp-IxZrMDJdBYttg33CQ http://www.kampocesku.cz/view.php?cisloclanku=2008030018 http://rozhledny.uh.cz/truba/truba.htm http://itras.cz/jeskyne-sipka/galerie/2390/ http://www.receptyonline.cz/stramberske-usi--589.html http://www.lecebne-lazne.cz/cs/lazne-cr/klimkovice