Lékařem v zahraničí - Německo

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ernst Moritz Arndt Universität
Advertisements

Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
Studijně-poznávací návštěva Ankary –
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Podnikání Podnikáním se rozumí soustavná činnost prováděná samostatně podnikatelem vlastním jménem a na vlastní odpovědnost za účelem dosažení zisku. Podnikatelem.
VY_ 32_INOVACE_Čj.Žá.13.
Finanční gramotnost Fynanční gramotnost
Deutschland, Deutschland über alles Uplatnění absolventů LF v ČR v Německu Pavel Vychytil.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
Czech POINT Tereza Šístková xsist02.
Europas JUDr. Milan Tomeš AKTIVITA JE SPOLUFINANCOVÁNA EU JAKO PROJEKT č. COMM/PRG/008-1 V RÁMCI „AKCE NA PODPORU INFORMOVANOSTI A DISKUSE OEVROPSKÉM ROKU.
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Žádost o místo K písemnostem, které vznikají při organizaci a řízení společnosti v oblasti personální, patří doklady o průběhu a ukončení pracovního poměru.
DŮSLEDKY SOCIÁLNÍCH UDÁLOSTÍ V RODINĚ Šimon Plecháček.
Peníze - půjčky Splátkový prodej Úvěrová karta Spotřebitelský úvěr
Podnikatel Lermanův zákon o podnikání: Kterýkoli podnikatelský problém je možno vyřešit, je-li k dispozici dostatek času a peněz. Lermanův dodatek: Dostatek.
Postřehy ze studijního pobytu, aneb Fulda 2004 (Socrates Erasmus)
Konference v posudkovém lékařství, Brno,
Pracovní doba lékařů.Josef Vymazal. Evropská směrnice 2003/88/ES v ČR Základní pracovní doba v ČR je 40 hodin Přesčas max. 8 hod. týdně, 150 hod. ročně.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 3. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.7.
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Autor: Autor: MSc. Marcela Vojáčková MSc. Marcela Vojáčková Zpracováno: Ročník (obor) 2. ročník (Hotelnictví) M/01 2. ročník.
Zkouška představení Salto nel vuoto, choreografie Paco Decina, foto: Dragan Dragin Spracovala Marie Kinsky,
eHealth vs eGovernment : souboj bez vítěze
Podnikatelský plán VEBER, Jaromír a kol. Management – základy, prosperita, globalizace. Praha: Management Press, 2002, ISBN , str. 464 –
Specializační kurz Interní základ
Stipendia – Pracovní stáže
Návrh struktury personálního spisu
MASARYKOVA UNIVERZITA PEDAGOGICKÁ FAKULTA Vítejte na zápise ke studiu na Pedagogické fakultě MU! 1/6.
Nelékařské zdravotnické profese v ČR. Nelékařské profese MŮJ PROFIL zahájeno studium na SZŠ, 1. vstup do nemocnice maturita, nástup na resuscitační.
MASARYKOVA UNIVERZITA PEDAGOGICKÁ FAKULTA Vítejte na zápise ke studiu na Pedagogické fakultě MU! 1/6.
ZÁPIS do STUDIA na FF UP Olomouc 1. ročník
Právní postavení zaměstnanců v institucích EU Referát na konferenci „ČR po rozšíření EU – personálně informatické souvislosti a dopady“ 13. – 14. září.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.04 Ročník2. ročník.
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
ČLOVĚK A SVĚT PRÁCE osnova. PRÁCE A PRACOVNÍ SÍLA  Trh práce  Pracovní síla  Potřeby  Pracovní kapitál  Lidský kapitál.
Trenkwalder Medical Care Zprostředkování PRÁCE v NĚMECKU.
Vzdělávání zdravotníků. Transformace specializačního vzdělávání – 2 fáze  Fáze – změna zákonů (lékaři a nelékaři) – realizováno v roce 2008  Fáze.
Pracovníci ve zdravotnictví a řídící pracovníci ve zdravotnictví - resortní analýza potřeb pracovníků jednotlivých profesí a oborů s výhledem do roku 2015.
Zaměstnání. práce cílevědomá lidská činnost cílevědomá lidská činnost získat statky a služby k uspokojení potřeb získat statky a služby k uspokojení potřeb.
I NFORMATIVNÍ SCHŮZKA PRO ABSOLVENTY MAGISTERSKÉHO STUDIA Šafránkův pavilon
Nová Koncepce ekonomického zpravodajství resortu zdravotnictví Seminář: Rekonstrukce Národního zdravotnického informačního systému Markéta Bartůňková,
Postavení osob do 25 let, nad 50 let a absolventů a mladistvých na trhu práce 24. listopadu 2014 Z0027 Geografická analýza trhu práce.
Služební cesta Účast na konferencích. Směrnice kvestora 2/2012 na internetových stránkách univerzity (formuláře jsou přílohou směrnice) Formuláře:  Nepojmenovaná.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět:Finanční gramotnost Tematický.
Uplatnění absolventů VŠE. Rozvojové a poradenské centrum VŠE  Uplatnění absolventů VŠE a hodnocení absolvovaného studia  Rozvojové a poradenské centrum.
Podmínky získávání a uznávání způsobilosti k výkonu zdravotnického povolání Základní legislativa: Zákon č. 96/2004 Sb. Vyhláška č. 394/2004 Sb. o podmínkách.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
PERSONALISTIKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Česká sestra Bc. Tomáš Válek, DiS. Profesní a odborová unie zdravotnických pracovníků, z.s.
Téma 4 Zdanění příjmů ze závislé činnosti  Zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů,  Zákon č. 337/1992 sb., o správě daní a poplatků.
Co dělat když ztratíte práci… ?. Ztráta zaměstnání….  Pro mnoho lidí je to nepříjemnou záležitostí.  Dokáže pořádně zacloumat životem a odráží se i.
European Qualifications Framework Evropský rámec kvalifikací Národní ústav pro vzdělávání :
Zajištění dostupnosti lékařské péče Česká lékařská komora MUDr. Tomáš Šindler.
Kariéra Předmět:Ekonomická praxe Ročník: 2. nástavbového studia - Podnikání Autor: Ing. Alexandra Herbriková Anotace: Materiál seznamuje žáky se základními.
-MOTIVAČNÍ DOPIS- OV 9. ročník, ZŠ.
Podpora dětí a mladých dospělých v Dětském domově Radost a jejich příprava na vstup do samostatného života Daniel Walbröl mezinárodní konferencE v rámci.
ZÁPIS do STUDIA NA FF UP – 1. ročník
Z0027 Geografická analýza trhu práce
Veronika Hrubá Velká Británie, Birmingham-Solihull,
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Institut zdravotnických studií Ústav ošetřovatelství
OP Meziregionální spolupráce
ERASMUS STÁŽ EDINBURGH.
Představení senátorů Akademického senátu FZS
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Cizinecká pobytová agenda za účelem zaměstnání na území ČR
Sociologie medicíny Tomáš Doseděl
KA 4: Ambulance s rozšířenou péčí
Transkript prezentace:

Lékařem v zahraničí - Německo MUDr. Pavel Martínek

Co povím? Moje zkušenost (pro výstrahu i poučení) Německé zdravotnictví Zahraničí obecně - pro a proti Postup Na konec

Moje zkušenost Erasmus Perspektiva v ČR Hledání v DE

Moje zkušenost Interna Chirurgie Neurologie Všeobecné lékařství

Německé zdravotnictví

Německé zdravotnictví

Německé zdravotnictví Personální optimalizace („Können-Land“), profit Multikulti Hierarchie – role AA v potravním řetězci Méně soběstačnosti, zodpovědnosti, přesčasů, papírů Více povinností (krev, kanyly (sestry učební obor), CŽK, intubace...) peněz výdajů

Německé zdravotnictví AA 1. rok – hrubého ca. 116 tKč / měsíc AA 6. rok – hrubého ca. 149 tKč / měsíc Služby většinou nutné zlo

Pro a proti Zkušenost (kultura, zdravotnictví) Jazyk (pro práci i čtení) Výdělek (na barák) Výdělek (na soběstačné fungování a základ do budoucna) Sebedůvěra (český x německý zaměstnavatel i pacient) Přístup k atestaci, lepší vzdělání na PL Nezávislost (priority se mění s věkem!) Potenciálně více času

Pro a proti Možná nižší hodnota volného času Izolace od přátel v ČR Jazyková bariéra (roky až doživotně) Těžké začátky pravděpodobné (→ sebevědomí) Partner/ka (myslet za dva vs. dálkově / Němec) Riziko vykořenění Potenciálně těžší návrat (peníze, kolegové, systém)

Postup – výběr místa Německo – východ vs. západ Velká vs. malá nemocnice „Vysněný obor“

Postup – žádost o místo Agentury vs. samostatně Mail vs. papír Inzeráty vs. Initiativbewerbung Sprachzertifikat B2 (např. Goethe Institut)

Postup - papíry Approbation – různá podle členských (pod)států Např. Regierung von Unterfranken → Ärzte Ausland: Prohlášení k vlastní osobě a životopis Kopie pasu (ověření na konzulátě) Rodný list – P Výpis z rejstříku trestů (max. 3 měs.) - P Případně Führungszeugnis (max. 1 měs.) Potvrzení od lékaře (max. 1 měs.) Jazykový certifikát Potvrzení od budoucího zaměstnavatele Potvrzení o ukončení studia (diplom, příp. i dodatek) – P Certificate of Good Standing (pokud již činnost v ČR) (Jazyková zkouška lékařské komory v Německu!)

Postup – papíry Počáteční investice Překlady, jazykový certifikát, poplatky za aprobaci... min. 10 tKč Pevné nervy Internet (např. „Návod pro lékaře, jak si najít práci v Německu“ na Germany.cz) Při nejasnostech zavolat na Approbationsstelle Tím to nekončí

Na závěr Žádné paušální (ne)doporučení Trade-off aneb Všechno něco stojí Nerevokovat Nejen prací živ je člověk