Úvod do studia DSP Tomáš Kott

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Adam Trčka prezentace pro Odbor správy sítě a síťových služeb (prezentace byla upravena pro účely zveřejnění na webu) © Výpočetní centrum, VŠE.
Advertisements

Studentská PARDUBICE 2
Operační systém MS Windows xp
Počítačové praktikum Úvod do předmětu
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-02.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Windows 7 – hlavní panel, základní nastavení Hlavní panel – oznamovací.
LMS Unifor Live! Inovace kombinovaného studia. Teoretická část (45 minut) Definice pojmů Přihlášení do LMS Unifor Live! Program.
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Windows 7 – hlavní panel, základní nastavení Hlavní panel – nastavení ikon.
Informace pro studenty
Infrastruktura a zázemí pro výuku
LMS Unifor Live! Inovace kombinovaného studia. Teoretická část (45 minut) Definice pojmů Přihlášení do LMS Unifor Live! Program.
ŠKOLÍCÍ STŘEDISKO. Úvod Společnost D-NET, a.s. působí více než deset let v oblasti telekomunikací a automatizovaného zpracování dat. Během úspěšného rozvoje.
KIV/ZI cvičení 2 Tomáš Potužák.
Základy práce s počítačem – lekce II. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Základní informace pro práci s výpočetní technikou na Fakultě chemické VUT Pro studenty 1. ročníku Systémový integrátor: Jan Brada Správce sítě: Tomáš.
KNIHOVNA FAKULTY TĚLESNÉ KULTURY
INFORMAČNÍ SYSTÉMY FAPPZ
VY_32_INOVACE_48_OS_Windows_7_II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Aplikační software 1 Hana Hoffmannová. Kontakt učebna M-11 2.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY FAPPZ (pro kombinované studium)
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
OPERAČNÍ SYSTÉM WINDOWS
Lokální počítačové sítě Novell Netware Ing. Zdeněk Votruba Technická fakulta ČZU Laboratoř výpočetních aplikací.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-09.
Tabulkový procesor – Excel 2010.
Základní pojmy v informatice –II.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
Provedení autorizované Ověření provedení autorizovanékonverze Úvodní kurz k problematice datových schránek eGON centrum HOLEŠOV provedení autorizované.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
2OP381 Manažerská informatika 1
Vzdálené počítačové sítě a programování v prostředí Windows Okruhy ke zkoušce z předmětu: Ing. Zdeněk Votruba LVALVA.
Moduly ECDL M3_Word - prostředí
MS WINDOWS Plocha. Plocha  Deska pracovního stolu  Výchozí bod pro práci s PC  Na každém počítači může vypadat různě  Uživatel si ji může sám upravovat.
Základy práce s PC , SB 104, 9.15 – h doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. kancelář: NB 246.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Informační systémy na FHS UK
Práce v lokální síti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Nové uživatelské prostředí Snímek č. 2 MS Office 2007 – nové uživatelské prostředí Ing. Vladimír Nulíček Tlačítko Office Pás karet (Ribbon)
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Úvodní informace Informační zdroje na FAST. Obsah přednášek BU01 úvod (1) sítě, síťové služby, bezpečnost (2/3) výpočty v MS Excel (4/3) základy typografie.
GORDIC ® spol. s r. o. Prvotní spuštění aplikace Gordic DSO - ISDSlite Nástroje pro snadnou správu Datových zpráv z Informačního systému Datových schránek.
Akademický rok 2016/2017 ZÁPIS do bakalářského studia.
Název školy Střední škola hotelová aslužeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název DUMuINF S.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceProgramové.
PEF ČZU v Praze & ICT Ing. Jiří Mach. Zdroje – Obecné informace pro veřejnost hroch.czu.cz (IS Studium) – Systém pro evidenci studia moodle.czu.cz.
BEZPEČNOSTNÍ TECHNOLOGIE I Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro bezpečnostní systém státu (reg. č.: CZ.1.01/2.2.00/ )
Akademický rok 2016/2017 ZÁPIS do navazujícího studia.
Počítačová síť Katedry informatiky UP v Olomouci Ivo Fridrich 20. září 2016.
Studentská PARDUBICE 2
FŽP ČZU v Praze & ICT Tomáš Kott.
KIV/ZD cvičení 2 Tomáš Potužák.
Správce úloh = systémový nástroj Windows, pomocí kterého máte jednak možnost zobrazit spuštěné aplikace a procesory a ukončovat je -Dále jsou zde spuštěny.
TÉMA: Počítačové systémy
TÉMA: Počítačové systémy
Operační systémy - úvod
Ústřední knihovna FSS MU
Důležité aplikace v IS MU
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
Informatika 1 (IN1, INN1)
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
PEF ČZU v Praze & ICT Ing. Jiří Mach.
Zápis do 1. ročníku BSP kombinované studium
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Disk Google Číslo DUM: III/2/VT/2/2/36 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Postup pro přihlašování do ukázkového testovacího rozhraní
PŘIHLAŠOVACÍ SYSTÉM CK KRISTOF
Zápis do 1. ročníku bakalářský program - Strojírenství
Transkript prezentace:

Úvod do studia DSP Tomáš Kott

Přihlašování do stanice Po spuštění počítače a zobrazení přihlašovacího okna máte možnost zvolit si mezi dvěma způsoby přihlášení do stanice. bez zobrazení síťových disků (zaškrtnuto workstation only) Tlačítka Advanced si v tomto režimu všímat nemusíte

Přihlašování do sítě Novell se zobrazením síťových disků Při prvním přihlášení je nutné nastavit NDS

Přihlašování do sítě Novell V prostředí windows pravým myšítkem kliknout na N v liště a vybrat Novell login

Síťové disky Disk I – zveřejňování studijních materiálů Disk N – slouží pro zobrazení dostupného softwaru Disk P – Váš privátní disk Disk Q – katederní disk, který se zobrazuje pouze členům katedry Disk R – fakultní disk, mapuje se všem členům fakulty – manuály, žádosti Disk U – mezifakultní disk pro FŽP a FLD

Změna hesla Po úspěšném přihlášení do stanice a do sítě Novell pomocí klávesové zkratky CTRL+ALT+DEL Change password Ikona PC – změní heslo do stanice Strom – změní heslo do Novellu

Důležité portály na ČZU www.fzp.czu.cz / http://fzp.czu.cz www.intranet.czu.cz www.hroch.czu.cz www.eduroam.czu.cz www.edoktorand.czu.cz http://home.czu.cz http://mail.fzp.czu.cz http://netstorage.fzp.czu.cz http://badis.czu.cz http://cv.czu.cz http://moodle.czu.cz

Multilicence Celouniverzitní software Fakultní software Free software Statistika 10 (CZ, EN) Zoner 15 ArcGIS 10.1 Balík programů MS Office 2013 Fakultní software Free software

Učebny Počítačové učebny Běžné učebny Přístup na magnetickou kartu (ISIC) dataprojektor zákaz konzumace jídla a pití Běžné učebny všechny učebny vybaveny AV technikou možnost výpůjčky dataprojektoru a notebooku přes aplikaci výpůjčky na http://intranet.czu.cz

Kartový systém Přístup do budovy Přístupy do učeben Menza Hlavní vchod – Po-NE 5:00 – 22:00 Ostatní vchody – na žádost Přístupy do učeben Dle rozvrhu – pedagog, doktorand, který je v dané semestru přiřazen do výuky, dostane práva na ITIC / ISIC Menza

Podmínky pro připojení soukromého notebooku do sítě ČZU Od ledna 2013 nelze zapojovat soukromé PC do kabelové sítě ČZU. Připojení k síti pouze přes wifi Eduroam

Středisko podpory uživatelů Středisko HW/SW HELPDESK ČZU Ing. Ondřej Tůma Tel: +420 22438 4444 Mail: helpdesk@czu.cz Rektorát 7:00 – 17:00 HW/SW na FŽP Petr Žanda Tel: +420 22438 3744 Mail: zanda@oikt.czu.cz svoboda5@oikt.czu.cz Budova FLD – L114