Články uznávané do RIVu (rejstřík informací o výsledcích)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Z AŘAZENÍ PUBLIKACE DO SPRÁVNÉHO DRUHU DOKUMENTU ASEP/RIV.
Advertisements

CITATION CONNECTION od Thomson Reuters Bibliotheca academica – 31. října 2013, VFU Brno Ing. David Horký Country Manager pro střední a východní.
Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
Dana Sigmundová Kde jinde hledat elektronické časopisy aneb práce s databázemi JSTOR, EZB, Oxford a Cambridge Journals ÚK FSS MU, Ústřední.
SCOPUS Mgr. Libuše Simandlová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
ProQuest Central Mgr. Alena Doláková Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Web of Science – Journal Citation Reports Mgr. Libuše Simandlová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu.
JSTOR Mgr. Alena Doláková Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Jak a kde publikovat výsledky VaV
Bibliografická a citační databáze Scopus. Krátce o databázi Scopus Je to světově největší placená abstraktová, citační a referenční databáze. Na vzniku.
Databáze citačních rejstříků Web of Science.  Online akademická služba provozovaná společností Thomson Reuters.Thomson Reuters  Databáze citačních rejstříků,
3.1. Typy vědeckých sdělení a periodik ústní forma - víceméně nezávazná forma sdělení, nezakládá prioritu sdělení formou semináře či přednášky na konferenci.
Připraveno v rámci projektu „Projektové financování vysokých škol“ podpořeného FRVŠ pod číslem 72/2011
Metodika hodnocení výsledků výzkumných organizací a hodnocení výsledků ukončených programů (platná pro léta 2013 až 2015) návrh od Rady vlády pro výzkum,
Rozsáhlé zdroje článků z odborných periodik Martina Machátová Moravská zemská knihovna v Brně Tel.: Poslední.
Bibliografická a rešeršní činnost Web of Science + Journal Citation Reports Scopus Science Direct.
Citační databáze Mgr. Zdeňka FIRSTOVÁ Univerzitní knihovna Seminář pro doktorandy FST
B130P16: Praktické základy vědecké práce Katedra fyziologie rostlin, PřF UK RNDr. Jan Petrášek, Ph.D. Základní dělení 3.1.
Publikace a hodnocení Publikace a vládní hodnocení vědy 2007.
Informační zdroje pro odbornou práci Kuchařka pro vědecký fast food.
Dana Sigmundová Jak najít plný text článku nebo kompletní číslo odborného časopisu aneb článkové databáze a jak v nich vyhledávat ÚK FSS MU,
Návod pro vkládání výsledků vědy a výzkumu do IS.MUNI Mgr. Michal Petr Oddělení pro výzkum, rozvoj a projektovou podporu LF MU Platné pro rok 2011.
Základy práce s informačními zdroji pro mgr. studenty ENS Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 18. března 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
Rejstřík informací o výsledcích výzkumu a vývoje RIV
CITAČNÍ REJSTŘÍKY Web of Knowledge Scopus Journal Citation Reports.
ISI Web of Knowledge Produkt a platforma firmy Thomson Reuters. Zahrnuje báze: - Web of Science (převážně bibliografické záznamy odborných článků, lze.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty SPSP Mgr. Dana Mazancová, DiS Brno, 15. května 2014 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
3. Odborná literatura, její zdroje na Internetu a PřFUK
Web of Science - Web of Science TM Core Collection Mgr. Libuše Simandlová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a.
Ingenta Connect Obsahuje asi 4,5 mil. bibliografických záznamů odborných článků, statí a zpráv. Vyhledávací možnosti: -Lze.
Web of Knowledge Web of Science. Web of Knowledge
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty PSY Mgr. Veronika Šléglová Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Ústřední knihovna.
Průvodce databázemi pro studenty oboru Teorie interaktivních médií Ústřední knihovna FF MU
Práce s informačními zdroji pro mgr. studenty FSS420 Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 10. října 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Ústřední.
Rešerše. Bibliografické databáze Web of Science ISI Web of Knowledge – WoS + Journal Citation Report Placené – PřF MU je uživatelem Bibliografická citace.
Jak vyhledat kvalitní dokumenty a správně je citovat Bc. Radmila Kouřilová.
Informační zdroje nejen pro vědu a výzkum FSS420 Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 14. října 2014 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Ústřední.
Hodnocení efektivity výzkumu na LF UP Martin Modrianský.
Základy práce s informačními zdroji SPR155 Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 25. listopadu 2015.
Metodika hodnocení výsledků výzkumných organizací a hodnocení výsledků ukončených programů K. Durecová
Elektronické informační zdroje k hodnocení VaV Mgr. Věra Pilecká, Mgr. Lenka Němečková, Mgr. Zdeňka Civínová Ústřední knihovna ČVUT.
Elektronické informační zdroje k hodnocení VaV Fakulta strojní, Mgr. Věra Pilecká, Mgr. Lenka Němečková Ústřední knihovna ČVUT.
Základní pravidla pro hodnocení vědeckých výsledků 2015 Marek Skovajsa OVV, FHS UK.
ProQuest Central Mgr. Alena Doláková
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty MVES
KNIHOVNA KTF UK Magdalena Hornová.
Bibliometrie v praxi Lucie Vavříková
Citační databáze Mgr. Zdeňka Firstová Univerzitní knihovna ZČU v Plzni
EBSCO PhDr. Ivana Reznerová
Ústřední knihovna FSS MU Závěrečné práce – část II. - Jak citovat
Vyhledávání v citační databázi Web of Science (WoS) Česká zemědělská univerzita v Praze Studijní a informační centrum 2014.
Vyhledávání v citační databázi Web of Science (WoS) Česká zemědělská univerzita v Praze Studijní a informační centrum 2014.
Web of Science - Web of ScienceTM Core Collection
JOINME (Journal of Interactive Media)
EBSCO PhDr. Ivana Reznerová
JOINME (Journal of Interactive Media)
Elektronické informační zdroje (VIKBA25)
ISI Web of Knowledge ISI Web of Knowledge
„Predátoři“ v publikování
Web of Science – Journal Citation Reports
3. Odborná literatura, její zdroje na internetu a PřFUK
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty MVZ221
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty ZUR
3. Odborná literatura, její zdroje na internetu a PřFUK
EBSCO Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
Praktické dovednosti při psaní bakalářské práce
ISI Web of Knowledge ISI Web of Knowledge
EZB – Elektronická knihovna časopisů Volně přístupné časopisy:
EBSCO Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
ISI Web of Knowledge ISI Web of Knowledge
Transkript prezentace:

Články uznávané do RIVu (rejstřík informací o výsledcích)

Články uznávané do RIVu (1) článek v odborném periodiku, který je zařazen v databázi Journal Citation Report = impaktovaný časopis a současně musí výt v databázi Web of Knowledge (Web of Science) uveden příznak, že se jedná o Article“, „Review“, „Proceedings Paper“ nebo „Letter“ www.lib.jcu.cz – databáze Web of Knowledge pro vyhledávání konkrétních časopisů slouží nástroj Journal Citation Reports. Časopisy lze vyhledávat dle oborového zaměření, názvu vydavatele či státu ve dvou „řadách“.

Články uznávané do RIVu (2) článek v odborném periodiku ze světově uznávaných databází Scopus a ERIH SCOPUS – přístupný z www.lib.jcu.cz Scopus je v současné době světová největší vědecká multioborová abstraktová databáze se zaměřením na Evropu, je produktem firmy Elsevier - update probíhá každý den. Podobnou databází je Web of Science, Web of Science sleduje články v impaktovaných časopisech, Scopus toto omezení nemá, obsahuje více titulů časopisů a podle slov producenta je tato databáze zaměřena více na evropské tituly. ERIH – seznam vědeckých časopisů z oblasti humanitních oborů http://www.esf.org/research-areas/humanities/research-infrastructures-including-erih/erih-initial-lists.html

ERIH (1) Anthropology – social and evolutionary Archaeology Art, Architectural and Design History Classical Studies Gender Studies History History and Philosophy of Science Linguistics Literature Music and Musicology Pedagogical and Educational research Philosophy Psychology Religious Studies and Theology

ERIH – seznam časopisů

ERIH - psychology

ERIH A - vysoce ceněné vědecké časopisy, velmi výrazně uznávané odborníky v dané oblasti a světově citované, B - standardní vědecké časopisy mezinárodní úrovně, obecně uznávané v tomto oboru v různých zemích, C – významné vědecké časopisy na místní/regionální úrovní s převážně místním/regionálním okruhem čtenářů, avšak občas citované v zahraničí. Do této skupiny jsou zařazovány pouze časopisy vydané v evropských zemích.

Články uznávané do RIVu (3) článek v českém periodiku zařazeném na Seznam recenzovaných neimpaktovaných periodik vydávaných v ČR a zároveň není ve WOS http://www.vyzkum.cz/storage/att/C7FAA90CA365090392A0F03BE57C664D/Seznam_2009_RVV_web.pdf