Nejkrásnější města světa

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Evropská nej….
Advertisements

CENTRAL PARK NEW YORK
Markéta Horáková Kvinta B
Brazilské Rio de Janeiro je prý nejkrásnějším městem světa
Londýn, Oxford, Brighton, Eton
Velká Británie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
GUINNESSOVA KNIHA SVĚTOVÝCH REKORDŮ V INŽENÝRSTVÍ
Skotsko Anglie Wales Severní Irsko
Chceš se kouknout do Londýna?Klikni na něj. Chceš vidět Big ben? Klikni na něj. Chceš vidět London eye.Klikni na něj. Jestli jsi viděl Big ben i London.
Kristus v Riu de Janeiro Píseň: Corcovado (Quiet Nights) ‏ Zpívá: Astrud Gilberto Posun myší cz vg Jeden ze sedmi nových divů světa Autor: Ney Deluiz.
Škola1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko AutorMgr. Ilona Šindelářová, ČísloVY_52_INOVACE_161 NázevLondýn Téma hodinyZápadní.
PRAHA Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Památky Londýna Vítězslav Traurig.
Hlavní město Francie. O P AŘÍŽI je jednoznačně Evropským městem umění. V muzeu Louvre, najdete největší historickou sbírku umění na světě. má svoji čtvrť.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_412_NAŠE VLAST Téma: POLOHA ČR, SOUSEDNÍ.
Evropa – poloha, povrch 5. ročník
LONDÝN Hlavní město Spojeného království leží na řece Temži v jihovýchodní Anglii. Žije tu zhruba 7 miliónů obyvatel. Londýn se skládá ze tří částí: původní.
SEVERNÍ AMERIKA - SÍDLA
LONDÝN.
Téma hodiny: Spojené království Velké Británie a Severního Irska
STŘEDNÍ EVROPA Jan Dušek.
Česká republika Hlavní město Praha
Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Austrálie.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Střední Amerika Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Londýn Hlavní město Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Leží na jihovýchodě země při ústí řeky Temže. Londýn je společně s městy New.
Hlavní města Austrálie
Velká Británie Valentýna Martínková.
BRAZÍLIE Jan Dušek.
Velká Británie vlajka Velké Británie znak Velké Británie.
Velká Británie ® ☻ Vlajka ☻ Znak.
VY_32-INOVACE_17 Jižní Amerika - Brazílie. BRAZÍLIE VY_32-INOVACE_17 Jižní Amerika - Brazílie.
Nový Jižní Wales.
New York New York je nejlidnatější město Spojených států. Socha svobody je americký symbol.
BRAZÍLIE.
Londýn Vypracoval: Jakub Krišpín
Evropa – Západní Evropa
Británie a Irsko Autor: Mgr. Jana Kalandrová Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/ Název projektu:
Big Ben je hovorové označení používané pro hodinovou věž, která je součástí budovy Westminsterského paláce vedle Temže v Londýně a neformální pojmenování.
Velká británie ( Anglie ) Hlavní město je Londýn ( obyvatel ). Sousedí s Irskem. Sousedí s mořemi Severní moře, Keltské moře, Irské moře, průliv.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Velká Británie a Irsko hrad Windsor Buckinghamský palác Westminster.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Zeměpis (klíčová.
Velká Británie Tereza Pavličková. Warwick castle  Hrad Warwick je památkově chráněný středověký hrad ve Warwicku  Hrad byl velmi krásný ale krajina.
Autor: David Primus. What I liked most: I was most impressed by a meteorite, which was exhibited at the planetarium in Greenwich. I was surprised that.
Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 Autor: Eva Valentová Název: VY_32_inovace_212_ Velká Británie Téma: anglický jazyk Číslo.
Rozloha: 496 km² Počet obyvatel: Hustota zalidnění: obyvatel/km² Městské části: 57 Hlavní město Praha je nejmenším krajem ČR. Praha patří.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Londýn. Základní fakta Londýn je hlavní město Spojeného království Londýn má kolem 7 milionů obyvatel Londýn se skládá ze 3 částí: a)Město Londýn b)Město.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-10 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Anglie ZŠ Bor, ZŠ Nebušice Vytvořila: Veronika Třísková.
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
VY_32_INOVACE_07_05_zeměpisná šířka a délka
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
SEVERNÍ A JIŽNÍ AMERIKA
RIO DE JANEIRO.
Spojené království Lukáš Vicherek.
ANOTACE a) PRÁCE JE URČENA PRO ŽÁKY 7. ROČNÍKU B) TÉMA: USA C) CÍL UČEBNÍHO MATERIÁLU: žáci se seznámí s administrativním členěním, státním zřízením.
Londýn, místo, které mě zaujalo
New york city Open Presentation.
Klára gregorová, Karolína michalcová – 8. ročník
Název školy: Základní škola T. G
Kristus v Riu de Janeiro
Miesta, ktoré by som navštívil v New Yorku
Kristus v Riu de Janeiro
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Dubaj Petr Ambrož 4.A.
Transkript prezentace:

Nejkrásnější města světa Kristýna Pilátová 9.B ZŠ Masarova 11 2016/17 Garant:P.uč.: Iva Trtíková

Rio de Janeiro Žije zde 6 476 631 obyvatel. Rozloha 1 260km2,a hustota zalidnění je 4 718 ob./km2 Rio de Janeiro se nachází na jihovýchodě Brazílie v Jižní Americe. Nejnavštěvovanějším je díky svým každoročním karnevalům, které navštíví okolo 2 milionů lidí. Karnevaly se konají na přelomu února a března. Což je na jižní polokouli léto. Na karnevalech tanečníci i tanečnice se pohybují v rytmu tance SAMBA. Na hoře Corcovado, vysoké 700m, se nachází socha Krista, která je vysoká 40m. Socha Krista má nad město rozpažené ruce o délce 23m. Je zde i hora Cukrová homole, která je jedním symbolem města

Socha Krista

New York Žije zde 8 550 405 obyvatel. Hustota zalidnění je 10 837ob./km2. Rozloha New Yorku je 1 214km2. Je nejlidnatější město USA. V současnosti je jedním ze světových center obchodu a finančnictví. New Yorku se díky celodennímu ruchu někdy přezdívá. Např.: Město,které nikdy nespí nebo Velké jablko. New York leží na ostrově Manhattan. Dělí se na 5 městských částí: The Bronx,Brooklyn,Manhattan,Queens a Staten Island.

Socha Svobody

Brooklynský most

Žluté taxi

Manhattan

Central park

Londýn Je hlavní město Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Žije zde 8 538 689 obyvatel. Rozloho této země je 1 572km2. Hustota zalidnění je 5 490ob./km2. Ve městě se nachází slavný Buckinghamský palác. Je společně s New York a Tokio jedním z nejdůležitějších měst na světě. Jsou zde také slavné hodiny Big Ben,ve věži těchto hodin zasedá britský parlament. Nachází se zde sídlo královny Alžběty II.

Big Ben

London Eye

London Bus

London taxi

Telefon

Tower Bridge

Westminsterský palác

Buckihamský palác

Greenwicská observatoř

City Hall (Radnice)

Tokio Je hlavní město Japonska. Žije zde 9 262 046 obyvatel. Rozloha země je 622km2. A hustota zalidnění je 14 716,2ob./km2. O Tokiu se říká,že je největší vesnice na světě. Nachází se zde pouze jen vládní budovy,císařský palác a hospodářské,kulturní a dopravní centrum. Tokio se nachází na ostrově Honšú. V Tokiu se nachází Bonsajové zahrady. Slovo ,,Bonsaj´´znamená v čestině Strom v misce

Tokio Tower

Ginza

Sensoje

Tokio Sky Tree

Sydney Je nejrozlehlejší a nejlidnatější město Austrálie. Žije zde dohromady 8 672 030 obyvatel. Rozloha je 14 208,2. A hustota zalidnění je 9 495ob./km2. Nachází se zde vysoká věž Sydney Tower,která je vysoká 302m. Nabízí rozhled po celém městě. Sydney Harbour Bridge patří k světově nejdelším obloukovým mostům.Je dlouhý 503m. Nejpopulárnějším sportem jsou ragby league. Je zde pláž Bondi.Je druhá nejdelší v Austrálii.Každoročně ji navštíví statisíce navštěvníků.

Opera a Obloukový most

Sydney Tower

Kapské Město Žije zde 987 007 obyvatel. Hustota zalidnění je 1 530ob./km2. Rozloha Kapského města je 2 499km2. Je druhé největší město Jihoafrické republiky. Nachází se zde Stolová hory nebo mys Dobré naděje. Toto město se stalo oblíbeným turistickým cílem.

Boulders beach

Mys Dobré naděje

Robben Island

Karlovy Vary Karlovy Vary jsou město v ČR. Pod ochrannými křídly evropských panovnických dvorů se z Karlových Varů stala legenda lázenství. Žije zde 49 046 obyvatel. Leží na soutoku řek:Ohře,Rolavy a Teplé. Městskou částí protéká Chodovský potok. Lázenství je založeno na využívání minerální vody s léčivými účinky.Tatp voda léčí choroby žaludku a jater. Letiště Karlovy Vary je mezinárodním veřejným civilním letištěm.

Grand Hotel PUP

Vřídlo

Filmové Festivaly

Jelení skok a Becherovka

Děkuji za pozornost

Zdroje https://search.seznam.cz/?q=google+obrázky&oq=google+obrázky&sourceid=szn-HP&sgId=&thru=&su=e&aq https://www.wikipedia.org/ Kniha: Holubovská Nina,Krištůfková Kateřina,Lounová Jana. 100 nejkrásnějších měst světa.Vydání Praha:Soliter,polygrafická společnost 2002. 208 s. ISBN 80-7234-266-5