Název projektu: Učíme obrazem

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Advertisements

Názvy měst, zemí a světadílů Názvy hor, pohoří, moří, řek a jezer
RAKOUSKO.
Rakouská republika- alpská země Vlastivěda – 5. ročník
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_HLAVE_NEMCINA1_20
Politický systém Rakouska
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Alpské země.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_HLAVE_NEMCINA2_16
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Rakousko Poloha: 10o – 17o v. d. a 46o – 49o s. š.
Österreich Teil 1 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Člověk a jeho svět – Místo, kde žijeme – Sousední státy ČR
Jezero Titicaca Šárka Baranovská
Česká Republika.
Ahojte, posíláme indície 1. Naši kamarádi žijí ve státě, který leží ve střední Evropě jižně od Baltského moře a severovýchodně od České republiky.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Evropa – Střední Evropa
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Kladruby.
Bevölkerung Österreichs VY_32_INOVACE_2.3.NJ3.05/P ř Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Karel Přikry l CZ.1.07/1.5.00/
Sehenswürdigkeiten in Österreich VY_32_INOVACE_2.3.NJ3.08/Př Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Karel Přikry l CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuICT ve výuce Příjemce podpory - škola Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuICT ve výuce Příjemce podpory - škola Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice,
Ročníková práce Dostálová Kateřina 3.a.
Rakousko Hlavní město Vídeň Rozloha km²(112. Na světě) Počet obyvatel (1.ledna 2011) Rakousko(oficiální název Rakouská Republika)je vnitrozemská.
STŘEDNÍ EVROPA EO – OP VK – III/2 ICT DUM 5
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyIntegrovaná střední škola technická, Benešov PředmětNěmecký jazyk Tematický okruh Städte-Länder-Sprachen.
Projekt : „EU peníze školám“ - OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/
Projekt : „EU peníze školám“ - OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/
Ö STERREICH PhDr. Jarmila Janoušková. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Anotace 1.Kód DUMu: VY_32_INOVACE_2.NJ.06 2.Číslo.
Název školy ZŠ. J. E. P urkyně a Základní umělecká škola Autor Mgr. Venuše Plášilová Název VY_32_INOVACE_16_NJ_DEUTSCHSPRACHIGELÄNDER Téma Deutschsprachige.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Pavla Študentová NÁZEV:VY_32_INOVACE_19, Rakousko TÉMATICKÝ CELEK:Receptivní.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 Österreich - Bilder Autor: Ing. Vladimíra Brumková.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 Österreich Autor: Mgr. Kostiuková N.
NÁZEV ŠKOLY:ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_ Německý jazyk 7.-9.r. TEMA: Wohin fährst du?
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Martina Chalupová NÁZEV:VY_32_INOVACE_09C_09 Österreich TEMA:Reálie německy.
Projekt : „EU peníze školám“ - OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/
ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ ČÍSLO MATERIÁLU Dum 4, Rakousko NÁZEV ŠKOLY Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí.
D ie Schweiz – Geographie, Bevölkerung, Sprache Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastNěmecký jazyk - reálie.
Janík, Rídl.  N ě mecko (oficiální název Spolková republika N ě mecko), je st ř edoevropský stát, rozd ě lený na 16 spolkových zemí. Na západ ě sousedí.
Industrie Österreichs Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Německý jazyk - reálie německy mluvících zemí Datum.
Bevölkerung und politisches System Österreichs Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Německý jazyk - reálie.
Rakouská republika Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu: VY_32_INOVACE_CS18 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět.
VY_32_INOVACE_06-22 Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Vlastivěda Tematický okruh: Místo, kde žijeme Téma: Rakousko Jméno.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
VY __ III/2__INOVACE _ 239. Toto je mapa světa. Je zde vyznačen světadíl Evropa, kde leží i naše ČR. Evropa je rozdělena do několika částí, naše ČR.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Metodický list Název materiálu: Poloha a povrch ČR - kvíz Autor materiálu: Mgr. Markéta Tesárková Jazyk: český Zařazení materiálu Šablona: Inovace a zkvalitnění.
Rakousko I. základní data Mgr. Simona Steinbauerová Zeměpis cestovního ruchu Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12,
Reálie německy mluvících zemí VY_32_INOVACE _NREA_17.
Republik Österreich - Lage Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Německý jazyk - reálie německy mluvících zemí.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_14_22_RAKOUSKO.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Název školy. Plavská škola Autor. Mgr. Marcela Hádková Název
GE - Vyšší kvalita výuky
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Škola: ZŠ Hýskov, Školní 112, Hýskov
NÁZEV ŠKOLY: AUTOR: NÁZEV: VY_32_INOVACE_17 TEMA: ČÍSLO PROJEKTU:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Naši sousedé Název školy: Svobodná základní škola, o.p.s.
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUMu:
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
POLOHA ČESKÉ REPUBLIKY
Téma hodiny: Deutschprachige Länder, die BRD – Grundangaben
Střední Evropa ČR Slovensko Polsko Německo Rakousko Švýcarsko Maďarsko
Transkript prezentace:

Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2 Název výstupu: Rakousko–reálie (EUPŠNj12), Nj 8. r. Zpracoval: Mgr. Drahomíra Žižková

Anotace: DUM slouží k seznámení s reáliemi Rakouska Anotace: DUM slouží k seznámení s reáliemi Rakouska. Žáci se dozvídají základní informace o Rakousku prostřednictvím map, fotografií i textu. DUM vytvořen: 10. 11. 2011

Rakousko Österreich

Österreich Rakousko malá vnitrozemská země ve střední Evropě ist ein kleines Binnenland im südlichen Mitteleuropa es erstreckt sich auf einer Fläche von 83 856 km2 malá vnitrozemská země ve střední Evropě Rozloha 83 856 km2

Österreich Rakousko

Österreich Rakousko Hraničí s osmi státy an die BRD s Německem Es grenzt an acht Staaten an die BRD an Liechtenstein an Tschechien an die Slowakei an Ungarn Slowenien Italien an die Schweiz Hraničí s osmi státy s Německem Lichtenštejnskem Českou republikou Slovenskem Maďarskem Slovinskem Itálií Švýcarskem

Österreich Rakousko Republik Österreich Burgenland Kärnten Niederösterreich Oberösterreich Salzburg Steiermark Tirol Vorarlberg Wien Spolková republika, skládající se z 9 spolkových zemí: Burgenlandsko Korutany Dolní Rakousko Horní Rakousko Salcbursko Štýrsko Tyrolsko Vorarlbersko Vídeň

Österreich Rakousko

Salsburg

Burgenland Hrad Bernstein se nachází ve stejnojmenném městyse zhruba ve středu Burgenlandu. Hrad je situován hned vedle obce na malém vyvýšeném kopci, takže je výborně přístupný i pro rodiny s dětmi. Účelem hradu bylo strážit důležitou obchodní cestu – Jantarovou stezku v údolí „Tauchentalu“. Zajímavostí je, že se jedná o nejvýše položený hrad v Burgenlandu.

Korutany Großglokner Millstatterské jezero

Tyrolsko Pohled na tyrolská údolí z vrcholu Zugspitze. Stoanerne Mandln Zde, v nadmořské výšce 2000 m, probíhaly před 500 lety čarodějnické slety a oslavy – strašlivé příběhy, při nichž vařily bouřku či jedly děti. Soudní dokument z roku 1540, v němž byla obviněna čarodějnice Barbara Pacher, že se tam nahoře scházela s ďáblem a ostatními čarodějnicemi, ukazuje na původ této temné teorie.

Štýrsko Jezero Grundlsee Grundlsee je vysokohorské jezero ležící v nadmořské výšce 708 metrů v štýrské části Solné komory. Nachází se na jižním konci pohoří Toten Gebirges. V blízkosti jsou ještě dvě menší jezera, na východě je to Toplitzsee a na západě Kammersee. Z měst se poblíž nachází známého lázeňského letovisko Bad Aussee.

Die Hauptstadt ist Wien Hlavní město je Vídeň

Zdroje http://slantour.cz/foto/full/2508-salzburg.jpg http://www.btinternet.com/~tom.mcatee/familyweb/images/webpages/our_photos/salzburg03.jpg http://static.panoramio.com/photos/original/10154362.jpg http://www.traveltours.ru/uploads/111/kurorts/austria/skitravel/carint_grossglokner.jpg http://www.suedtirol.info/cs/Oblasti-a-aktivity/Kultura-a-pamatky/Povesti-a-mysticka-mista/detail/5b9f286f- 1065-4eb6-90ab-62b8ab13bd5a/Stoanerne-Mandln.html http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Zugspitze-Blick_auf_Ehrwald.jpg http://burgenland.cz/zajimavosti/hrad-bernstein/ http://media.novinky.cz/283/292836-nextstory1-tof7r.jpg http://styrsko.cz/priroda/jezero-grundlsee/ http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9d/Wiener_Riesenrad_DSC02378.JPG http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/92/Vienna_State_Opera_House_565721222_d71017965 c.jpg http://www.vienna.cc/wienpix/schoenbrunn22.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/de/5/5c/Stephansdom_Dach_und_Turm.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/de/1/11/Fassade_Hunderwasserhaus_Wien.jpg