1 Rada vlády pro udržitelný rozvoj Mikrotým k implementaci Strategie udržitelného rozvoje ČR ve spolupráci ústřední státní správy s územní veřejnou správou.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Advertisements

Případová studie k možnému využití ITI a k diskuzi o roli měst po roce 2013 Praha, Řízení rozvoje Hradecko-pardubické aglomerace ve vztahu.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR 2014+
Budoucnost strukturálních fondů Plzeň |Arnost Marks
Energetika a stavebnictví Územní energetická koncepce Mezinárodní konference ABF P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo průmyslu a obchodu.
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR PRO OBDOBÍ
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
Udržitelnost z pohledu kvality územního rozvoje Konference k aktuálnímu stavu udržitelného rozvoje na místní úrovni Ministerstvo životního prostředí
Co nového v Karpatské úmluvě? Mgr. Jana Vavřinová Ministerstvo životního prostředí Rožnov pod Radhoštěm, 9. – 10. června 2008.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Hradec Králové, NKQ, 18. února 2014.
Místní Agenda 21 podpora místní udržitelnosti Ing. arch. Marie Petrová Praha, 23. března 2012.
Koncepce podpory místní Agendy 21 v ČR zpracování strategického dokumentu 2010.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Statut a Jednací řád Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce Praha 21. ledna.
Místní Agenda 21 Hodnocení místní udržitelnosti v ČR Ing. arch. Marie Petrová Hradec Králové, 18. února 2014.
KONFERENCE „MÍRA REGULACE V ÚZEMNÍCH PLÁNECH VE STŘEDOEVROPSKÉM PROSTORU“ ČESKÝ TĚŠÍN 8. A ING. ARCH. PETR GAJDUŠEK.
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Porada tajemníků obcí s rozšířenou působností Benešov, Brno Aktuální informace k legislativním návrhům zákonů o ÚSC a dalším.
Vypracovaly: Nevrtalová Michaela Šlechtová Nikola Uhllířová Jana
Implementácia Inspire v ČR Jiří Hradec. INSPIRE v ČR  Gestor transpozice: MŽP, pověřena CENIA  Spolupracuje:Ministerstvo informatiky (vnitra)  Vize.
EFEKTIVITA VEŘ. PROSTŘ. SPOKOJENOST OBYVATEL SYSTÉM VZÁJEMNĚ PROPOJENÝCH INFORMACÍ SUR ČR, strategie minist. KVALITA VEŘ.SPRÁVY Regiony KVALITA ŽIVOTA.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ KRAJE VYSOČINA (RAP)
© NSZM ČR1 Národní síť Zdravých měst ČR Mezinárodně certifikovaná asociace měst, obcí a regionů - realizátorů místní Agendy 21 a Projektu Zdravé město.
Současné prostředí v České republice pro víceúrovňové vládnutí RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo vnitra.
Převod kompetencí krajům (decentralizace a dekoncentrace) Ing. Světlana Kubíková Vrchní ředitelka sekce veřejné správy, Ministerstvo vnitra Praha, 24.
Regionální akční plán Jihočeského kraje Ing. Jaromír Slíva, MBA.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Strategické řízení Metodika přípravy veřejných strategií; Databáze strategií 12. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Místní Agenda 21 v České republice a zahraničí Ing. arch. Marie Petrová Praha, 28. února 2012.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
TŘINÁCTÉ ZASEDÁNÍ Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Barokní refektář Dominikánského kláštera u sv. Jiljí Jilská 7a, Praha 1.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Regionální akční plán Libereckého kraje Inovační platforma pro Strategii inteligentní specializace 6. března 2015, science centrum iQLANDIA.
Pracovní skupina pro místní Agendu 21 RVUR Pracovní skupina pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR MMR, 11. prosince 2009.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Setkání místních akčních skupin Olomouckého kraje k přípravě na nové plánovací období EU Tvorba Integrované strategie rozvoje MAS Šternbersko Pozlovice,
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. IVO RYŠLAVÝ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
FSS MU 2. dubna 2012 Neziskový sektor v České republice a partnerství.
Místní Agenda hodnocení místní udržitelnosti v ČR a evropský kontext Ing. arch. Marie Petrová PS URROU, 11. prosince 2013.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Podpora strategické práce ve veřejné správě
Místní Agenda 21 MŽP a PS MA21 RVUR PS URROU, 3. června 2010.
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
Aktualizace SUR ČR – Analýza podkladových dokumentů
Národní síť Zdravých měst ČR
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
LIPSKÁ CHARTA o udržitelných evropských městech
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Ministerstvo pro místní rozvoj Velká zasedací místnost
Michal Šperling - EUREDIS
Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol ÚSC (2010 – 2011)
Ministerstvo pro místní rozvoj Velká zasedací místnost
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
1.1 a Urban – Rural Relations
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Globální rozvojové vzdělávání: PROČ? JAK? S KÝM?
Informace z 1. ustavujícího zasedání Národní stálé konference
Odbor pro udržitelný rozvoj
Transkript prezentace:

1 Rada vlády pro udržitelný rozvoj Mikrotým k implementaci Strategie udržitelného rozvoje ČR ve spolupráci ústřední státní správy s územní veřejnou správou MMR, Praha, 5. října 2009

2 Mikrotým k implementaci SUR usn. č. 3, 16. zasedání Rady vlády pro udržitelný rozvoj, dne 27. března 2008 Iniciátoři a svolavatelé (v rámci RVUR) - Výbor pro komunikaci - PS pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Členové - RVUR: PS pro indikátory; PS MA21 - MMR; MV; MF; MŽP - ČSÚ + hosté, konzultanti (AK, SMO, experti..)

3 Mikrotým k implementaci SUR Postup a harmonogram přehled využitelných procesů a zdrojů dat (národní -- regionální -- místní) - podklad pro implementační část SUR diskuse o možnostech funkčního propojení existujících procesů k implementaci SUR ve vertikální linii návrh dalšího postupu mikrotýmu ( )

4 IMPLEMENTACE SUR Návaznost strategií – optimalizace SUR EU SUR ČR

5 S3 S2 S1 S4 IMPLEMENTACE SUR Hlavní linie implementace úroveň národní úroveň krajská úroveň měst a obcí SUR ČR EU úroveň mezinárodní

6 IMPLEMENTACE SUR Typy strategií na národní úrovni Rámcová strategie Prováděcí strategie vůči území Sektorová strategie A Sektorová strategie B Průřezová strategie

7 IMPLEMENTACE SUR Návaznost resortních strategií vůči území úroveň měst a obcí Minist. Strat. A Kraj postup A Obec postup A Minist. Strat. B Kraj postup B Obec x Minist. Strat. C Kraj x Obec x úroveň národní úroveň krajská

8 SUR ČR S3 S2 S1 S4 Cíle IMPLEMENTACE SUR Informace pro cyklus řízení Fin.Trend > Trend,Indikátory // Cíle,Ukazatele // Fin.nástroje < úroveň národní úroveň krajská úroveň měst a obcí

9 Petr Švec Výbor pro komunikaci RVUR E: M: Děkuji Vám za pozornost. KONTAKT