Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Ovládání Windows 8.1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
Advertisements

Rychlejší ovládání počítače
Klávesové zkratky pro práci s okny
Pracovní plocha Pracovní plocha : Tlačítko start
MS Windows.
Zkratky.
Počítač – základní ovládání Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_pocitac_ovladani Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Vzdělávací oblast: Informační a komunikační.
Hlavní panel spuštěné programy
Windows 8 ZMVS. Windows 8 Nové 3D uživatelské rozhraní s kódovým názvem Wind. Nové uživatelské rozhraní bude požadovat minimálně 170MB video paměti a.
HLAVNÍ PANEL tlačítko START
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Windows 7 – hlavní panel, základní nastavení Hlavní panel – oznamovací.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
Ing.Josef Veselý Označení šablony a vzdělávací sady viz.rozpis.
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
OS Windows 7 I. Úprava a nastavení PC Práce se složkami a soubory
Základy práce s tabletem na platformě Windows 8.1 Tomáš Šimko
Klávesnice a myš Bohumil Bareš.
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
OPERAČNÍ SYSTÉM WINDOWS
Práce se složkami Složky slouží k přehlednému uspořádání dat Můžeme do nich ukládat různé programy, hudbu, fotky… Lze jich vytvořit libovolné množství.
Souborový manažer Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Popis a ovládání Plocha I
Martina Braunerová.  nejdůležitější program v počítači  umožňuje všem ostatním programům fungovat  prostředník mezi počítačem a uživatelem.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Windows 7 – hlavní panel, základní nastavení Windows 7 – přepínání aplikací.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
Ovládací panely obecně.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Vzhled a přizpůsobení III
Ovládací panely Programy.
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Práce s dokumenty VY_32_INOVACE_10_2_02_AP.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Informační a komunikační technologie 1.3 Nastavení počítače Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček. Práce s okny VY_32_INOVACE_10_1_02_AP.
Mgr. Karel FischerOkno1Okno Vše ve Windows se spouští do oken. Každé okno se skládá z jednotlivých prvků : Titulkový pruh – slouží k optickému rozlišení.
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Windows 7 – hlavní panel, základní nastavení Hlavní panel – Jump List VY_32_INOVACE_05.
Tlačítko START Pro žáky šestého ročníku předmětu Informatika.
Základy práce s OS Windows
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Úvod do práce ve Windows Autor: Mgr. Aleš Kozák.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Tabulkový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceProgramové.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV8 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
Ing. Ivo Janeček. Účty Microsoft Co je to tablet Tlačítka, dírky a štěrbiny Zahájení práce Pracovní plocha - Desktop Dotykové ovládání Úvodní obrazovka.
WINDOWS 8.1 Mgr. Rostislav Harenčák 2014 OKO – občanské kompetence občanům registrační číslo: CZ.1.07/3.1.00/
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceProgramové.
Využití moderních technologií v rámci zvyšování kompetencí pedagogických pracovníků Projekt OP VK – Zvyšování kvality základního vzdělávání na území ORP.
Informatika – Úvod do MS Powerpoint. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Tipy a doporučení pro nastavení pracovní plochy počítače.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Informační a komunikační technologie 11. WIN - pracovní plocha Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
Spuštění programu ve windows
Přepínání mezi programy
Předmět: INFORMATIKA Ročník: VII.
Správa dat, operace s adresáři, vytvoření složky
OKNa/ práce s oknem ve windows
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
Předmět: INFORMATIKA Ročník: VII.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Volba PREZIDENTA REPUBLIKY LEDEN 2018
Malování - uložení a otevření obrázku
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Transkript prezentace:

Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Ovládání Windows 8.1

Škola: Manažerská akademie - střední odborná škola, s.r.o. Autor: Dušan Kafka Předmět: ICT Anotace: Ovládání OS Windows klávesové zkratky Materiál je zpracován v rámci projektu Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Základní informace

Metodický pokyn Popis práce s materiálem  Materiál je určen pro práci s tablety a notebooky Přílohy  Didaktická příprava Očekávání a cíle  Dle didaktické přípravy

Přehled klávesových zkratek ve Windows 8 Win - Vstup do výchozí plochu Metra Win+Z – Namísto plochy dlaždic se zobrazí seznam všech programů Win+postupné psaní – Windows začne vyhledávat programy Win+Q – Seznam programů a vyhledávání v programech Win+W – Vyhledávání v nastavení Win+F – Vyhledávání souborů Win+E – Spustí se Průzkumník (vždy v Aeru) Win+R – Klasický dialog Spustit (vždy v Aeru) Win+X – Jednoduchá náhrada za desktopovou nabídku Start Win+Break – Dialog systému (správa hardwaru, informace o systému aj.) Win+PgUp/PgDown – Prohodí Metro a Aero na více monitorech Win+C – Zobrazí se rychlý postranní panel (tzv. Charm) a hodiny Alt+F4 - Zavře se Metro aplikace

Posun plochy Start (Seřazeno od nejpohodlnějšího k nejnepohodlnějšímu) kolečkem myši Najetím myši do strany Chycením posuvníku dole Klávesovými šipkami

Připnutí dlaždice Klikneme pravým tlačítkem na aplikaci a zvolíme: Připnout na Úvodní obrazovku

Odepnutí, změna velikosti dlaždice, odinstalace aplikace Klikneme pravým tlačítkem na aplikaci a zvolíme: – Odepnout z Úvodní obrazovky – Odinstalovat – nebo zvětšení/zmenšení dlaždice Může se zde také vypnout nebo zapnout animování dlaždice vypnutím/zapnutím aktivní dlaždice.

Přemístění dlaždice Chycením a tažením ji přemístíme Chycením a stažením dlaždice úplně dolů se zobrazí přehled celé nabídky Úvodní plochy Start

Zdroje