Vznik a provoz společného katalogu s vyžitím evergreenu Eva Cerniňáková (Knihovna Jabok) Seminář Evergreen v Českých knihovnách Praha, SKIP.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Souborný katalog ČR pod systémem ALEPH 500 Knihovny současnosti 2003 Národní knihovna ČR PhDr. Eva Svobodová – Mgr.Danuše Vyorálková Souborný katalog ČR.
Advertisements

MIGRACE SYSTÉMU ALEPH A IMPLEMENTACE PRIMO V KNIHOVNĚ ANTONÍNA ŠVEHLY Setkání uživatelů Aleph, Brno Veronika Synková (ÚZEI KAŠ), Martin.
Harmonogram implementace IS v běžné praxi - informatika ZMVS.
V ERZE 20 SYSTÉMU A LEPH ŠKOLENÍ KLIENTA. S TRUKTURA SYSTÉMU Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy  KNA01 ostrá báze Administrativní.
Regionální knihovní systém Clavius REKS
RegCat (souborná databáze regionálních informací) Spolupráce knihoven v Uherském Hradišti Iveta Mátlová Seminář knihoven paměťových institucí Zlínského.
DRMS forum Brno, září 2009 Mgr. Daniela Kobilková Praha, 7. září 2009.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Studijní pobyt Mgr. Jiří Mazal Knihovna Univerzity Palackého srpen 2008 Státní berlínská knihovna (Staatsbibliothek zu Berlin)
PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE SLUŽEB ICT VE ŠKOLE NÁLEŽITOSTI ICT PLÁNU ŠKOLY listopad 2006 (c) Radek Maca.
OD FAKULTNÍCH KNIHOVEN KE KNIHOVNĚ CENTRÁLNÍ Dana Lošťáková Knihovna UP Olomouc.
E-knihy III, Národní technická knihovna E-knihy III, Národní technická knihovna Zkušenosti s výpůjčkami Flexibooks David Janulík.
Zlín - květen 2006 Regionální knihovní systém Clavius REKS firma LANius s.r.o.
KP-Win SQL přehled nových funkcí programu
Šablona webových stránek Školení pro dobrovolné knihovníky Opava
Záměry Knihovny Antonína Švehly v oblasti poskytovaných služeb pro knihovníky Knihovna Antonína Švehly 2014.
Struktura personální směrnice
4. Lekce Dílčí procesy funkčního testování
Celní služby 2000 Radek Sedláček TranSoft a.s Radek Sedláček TranSoft a.s
Základní dokumenty knihovny Zřizovatel knihovny: právní subjekt – obec – schvaluje zastupitelstvo jako organizační složku obce nebo je knihovna součástí.
Oborová brána TECH tech.jib.cz Seminář „Okna oborů dokořán! Proč a jak využívat oborové brány & jak dál v CPK? “ Praha, NTK PhDr. Lenka Hvězdová.
Internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Půjčování nosičů zvuku. Jednání na MK dne Intergram do 14 dnů předloží návrh smlouvy – platba 30,- Kč za výpůjčku CD Intergram se do poloviny.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
ENA s.r.o. – energetické analýzy ŘÁDY PROVOZOVATELŮ Význam a základní obsah Ing. Vladimír Ing. Zdeněk
Digitalizace historických knižních fondů ve správě NPÚ.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
Integrovaný regionální knihovní systém 3. generace Ing. Petr Štefan, Kp-sys s.r.o. Pardubice.
Vysokoškolské knihovny a krajské knihovny – konkurence nebo spolupráce? Ivo Brožek.
ISSS 2003 ePUSA Elektronický portál územních samospráv – stav projektu Ostrava
1 Řízení implementace IS a SS* Šablony. 2 Vzorové postupy.
Využití Souborného katalogu knihovnami NPÚ v systému Tritius
Prezentace projektu doktorského studia
Postup při empirickém kvantitativním výzkumu
Helios Orange - Implementace systému
Zápatí prezentace1 IV. celofakultní pedagogická konference
© Zdeněk Bartl, NK ČR Rody Unifikované názvy Personální jména Konference Edice Akce Rodiny Korporace Geografická jména National Authority Files/ Names.
Verze 22 systému Aleph školení klienta 1. Struktura systému Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy – KNA01 ostrá báze Administrativní.
Název opory – Řízení BOZP, instituce BOZP, jejich místo, úloha a pravomoci Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro.
Knihovní řády a vymáhání pohledávek Seminář Závazky čtenářů vůči knihovnám Městská knihovna v Praze: 6. dubna 2011 Hanuš Hemola.
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
Zahájení úvodní slova představení projektu etapy projektu představení projektového týmu Národní digitální archiv.
Projekty CCRJM v oblasti internetových aplikací Brno Ing. Lukáš Bačík.
K NIHOVNA KDS Proč jít nebo nejít do Evergreenu. K NIHOVNA KDS Katolický domov studujících – domov mládeže a školní jídelna cca svazků pro žáky.
Stav zpracování historických knihovních fondů ve správě NPÚ.
Smlouvy; Báze ADR; On-line kurzy katalogizace Jana Militká NTM – – Katalogizace AACR2 …
VZ Zajištění podpory procesů a materiálně technického zázemí pro jednání pracovních skupin Informační systém Národní soustavy kvalifikací Návod na obsluhu.
Knihovny, katalogy, nástroje na správu zdrojů a citací. Přednáška k úvodu do metodiky studia naVOŠ Jabok, 24. Září 2010.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Seminář pro účastníky SK ČR Praha, MKP, PhDr. Eva Svobodová - Národní knihovna ČR Souborný katalog ČR v roce 2007 Rok po schválení nové.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
SLUŽBY KRAJSKÉ VĚDECKÉ KNIHOVNY V LIBERCI z hlediska technického vybavení Dana Petrýdesová.
Sdílená katalogizace z pohledu manažera
Městská knihovna Tábor a Souborný katalog ČR
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Migrace EIS Magion na servery s Windows 2012
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Ústav vědecko – pedagogických informací a služeb Informační den Již po desáté!
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Akvizice a informační fond
Souborný katalog ČR - včera, dnes a zítra
Michal Šperling - EUREDIS
I. Dvořák Zahajovací setkání
GaP a správa úvazků.
Ústřední knihovna Přírodovědecké fakulty MU
Spolupráce se Souborným katalogem ČR v Knihovně UPM
Otevřená data v České republice
Finanční účetnictví rozpočtové
Orsoft RADNICE Open Zuzana Opršalová.
Transkript prezentace:

Vznik a provoz společného katalogu s vyžitím evergreenu Eva Cerniňáková (Knihovna Jabok) Seminář Evergreen v Českých knihovnách Praha, SKIP ČR a Národní Knihovna ČR

Evergreen Moderní robustní knihovní software Primárně určený pro provoz katalogů více knihoven v rámci jedné instalace Cca 1000 knihoven/60 instalací

Sdílení knihovního systému ❏ Správa systému ❏ Záznamy ❏ Online katalog ❏ Nástroje pro správu fondu ❏ Akvizice ❏ Statistické sestavy ❏ Tiskové výstupy ❏ Fond ❏ Čtenáři ❏ Technické a materiální vybavení

Hierarchie systému ❏ Minimálně třístupňová hierarchie ❏ Rozšiřitelnost ❏ Univerzálně definice vlastností organizačních složek ❏ Dědění vlastností ❏ Možnost individuálních nastavení

Oprávnění v rámci hierarchické struktury Na jaké úrovni hierarchie Ve které organizační jednotce Skupiny oprávnění v rámci organizační jednotky Ke kterým funkcím má uživatel přístup Do jaké hloubky Která oprávnění smí přidělovat dalším uživatelům Další možnosti Sekundární skupina oprávnění Přidělení jednotlivých oprávnění

Nastavení jako stavebnice

Možnost Individuálního přizpůsobení ❏ Katalogizační postupy ❏ Akvizice ❏ Výpůjční pravidla ❏ Pravidla pro rezervace ❏ Poplatky ❏ Tiskové a ové výstupy ❏ Automatické akce ❏ Online katalog...

První společný katalog Knihovna Jabok 600 čtenářů dokumentů Evergreen používán od roku 2011 Knihovna Katolického domova studujících Do 100 čtenářů Cca 4000 dokumentů Dosud žádný knihovní systém Podzim Předběžná dohoda o společném katalogu

Smluvní zakotvení spolupráce Dvoustranná dohoda ❏ Vymezení pojmů a předmětu smlouvy ❏ Sdílené služby a přístup k nim ❏ Způsoby spolupráce a postupy pro vybrané situace ❏ Zodpovědnost jednotlivých stran ❏ Finanční podmínky ❏ Ochrana dat a osobních údajů čtenářů ❏ Podmínky a postupy vztahující se ke správě systému nebo k přechodu na vyšší verzi softwaru ❏ Podmínky případného ukončení spolupráce

Dohoda o společných postupech Analýza pracovních postupů a procesů obou knihoven Společné postupy Katalogizace ❏ Úroveň kvality záznamů ❏ Zdroje pro stahování Čárové kódy Online katalog

Harmonogram projektu - Příprava Podzim 2014 Dohoda o společném projektu Předběžné podmínky smlouvy Žádost o dotaci (VISK3) Jaro 2015 Teoretická příprava Testování nastavení Mapování procesů obou knihoven Diskuse o výpůjčních politikách Praktické záležitosti

Harmonogram projektu: Začínáme... Červen 2015 Školení katalogizace Vytvoření společných katalogizačních postupů Nastavení systému pro katalogizaci v KDS Července a srpen 2015 Zahájení katalogizace v KDS Upgrade Evergreenu Dokončení nastavení Školení (správa výpůjček) Podepsání smlouvy o spolupráci

SPO lečný k atalog Zahájení provozu 10. září 2015

Aktuální stav Dolaďování ❏ Dílčí nastavení ❏ Dokumentace ❏ Společné postupy

SPo lečný k atalog není sci-fi Informace o SPOlečném Katalogu: Zdroj obrázku: /