Malba podle Clauda Moneta Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
©c.zuk ©c.zuk Obchodní akademie a Střední odborná škola,
Advertisements

VÝTVARNÉ TECHNIKY Temperová malba Základní škola Sedmikráska, o.p.s.
Impresionismus Šedesátá léta 19. století.
ČESKÝ IMPRESIONISMUS 90. léta 19. století.
IMPRESIONISMUS Název projektu – BRÁNA JAZYKŮ OTEVŘENÁ Název materiálu:
Impresionismus Impresionismus není ještě moderním uměleckým směrem, za počátek moderního umění považujeme až postimpresionismus. Zato zůstává impresionismus.
Zpracováno: Autor: Mgr. Dobruše Fajkusová
VY_52_INOVACE_DEK_34 Impresionismus
Moderní umění začíná postimpresionismem. Umělecké dílo není pouhý
Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA
Impresionismus.
IMPRESIONISMUS.
VY_32_INOVACE_04_08 Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis Název materiálu:Impresionismus Anotace: V prezentaci se žáci seznámí s pojmem impresionismus,
VY_52_INOVACE_DEK_36 Impresionisté krajináři. Datum vytvoření: Autor: Mgr. Martina Kokšteinová „Autor je výhradní tvůrce materiálu.“ Klíčová.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Malba akrylovými barvami
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgA. Kateřina Mikešová Název šablonyIII/2 – Inovace.
Eduard Manet Název školy
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p. o., Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 25 Číslo.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
IMPRESIONISMUS.
Pop-art Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť
Edgar Degas MgA. Lukáš Psík
Impresionismus Název školy
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Nová. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Eva Bartošová Název DUM: VY_32_Inovace_6.2.1 impresionismus Název sady: Český jazyk 9. ročník Číslo projektu:
Technika pro člověka Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a.
Život v rodině Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Pavel Gabrhel ak. soch. Název prezentace (DUMu): 9) Základy malby, techniky a postupy Název sady: Výtvarná příprava.
MASKA Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy uměleckých.
Hudba - intervaly Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Komunikace hudebního umění se znakovými systémy uměleckých.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Věra Slezáková Název materiálu: VY_32_INOVACE_10_VYTVARNE_CINNOSTI_19.
VRAŽDA V DOMĚ Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy uměleckých.
ŠKOLA:Gymnázium Lovosice AUTOR:Mgr. Radmila Vorasická NÁZEV:VY_32_INOVACE_5C_15_Pointilismus TÉMA:Dějiny umění ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ DATUM.
Název školyZákladní škola a mateřská škola Libchavy Název a číslo projektu EU peníze pro ZŠ Libchavy CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivityIII/2.
Koláž podle H. Bosche Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy.
Vynálezy přírody Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
Impresionismus Autor: Mgr. Jana KalvasováDatum: Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308.
1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Magda Hrstková. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
MOZAIKA Tematická oblast ESV Komunikace vizuálního umění se znakovými
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
KUBISTICKÉ POPRSÍ – OTTO GUTFREUND
Aktualizace uměleckého díla
KALIGRAMY Tematická oblast
Graffiti Tematická oblast ESV Komunikace vizuálního umění se znakovými
IMPRESIONISMUS Název školy: Základní škola Karla Klíče
Impresionismus (francouzské malířství na konci 19. století)
Portrét podle Jan van Eycka
ČLOVĚK V PROSTORU Tematická oblast
Výtvarné umění I. Tematická oblast
Déjà - vu Tematická oblast
SOCHA DO VEŘEJNÉHO PROSTORU
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
IMPRESIONISMUS Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Bonjour Monsieur Courbet
Busta podle Honoré Daumiera
LETTRISTICKÁ MOZAIKA Tematická oblast
Keramická plastika Tematická oblast
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Základní systém a dělení barev
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
DENÍK Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Tóniny Tematická oblast
Hudba - notace Tematická oblast
Křivonosková Kateřina
VY_32_Inovace_6.2.1 impresionismus
Transkript prezentace:

Malba podle Clauda Moneta Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy uměleckých a společenských oborů Datum vytvoření Ročník1. – 2. roč. gymnázia, tercie - kvarta Stručný obsahMalba inspirovaná dílem Impression - Claude Monet Způsob využití obsahuje databázi výtvarných děl od významných autorů dějin umění od středověku po impresionismus. Díla je možné zobrazit v dobrém rozlišení, případně zvětšit. AutorMgr. Lenka Michalcová KódVY_32_INOVACE_37_EMIC13

Na stránkách si prohlédněte obrazwww.wga.hu CLAUDE MONET IMPRESSION – LE SOLEIL LEVANT

„ Východiskem impresionismu bylo úsilí o nejbezprostřednější a nejpravdivější pohled na skutečnost; nejen však ve smyslu maximálního malířského využití vizuální stránky reality, ale i ve smyslu pronikavého pohledu na současný život… Proto impresionisti zkoumají skutečnost s přímo fanatickou zaujatostí, tak aby obraz například odpovídal nejen rázu krajiny, ale i jejímu určitému atmosférickému a světelnému stavu.“

Jak chápete předcházející text v souvislosti s obrazem Clauda Moneta? Jakým způsobem a co podle vás impresionisti zobrazovali? Jak vypadal život na konci 19. století? Jak na vás obraz působí? Co zobrazuje?

Vezměte si tři základní barvy a široký štětec. Namalujte obraz krajiny podle vámi vybraného černobílého obrázku. K míchání barev využijte poznatků o teorii barev – primární, sekundární a komplementární barvy, barva stínu, lokální barva a barva objektu. Pomůcky: formát A1-A0, velký plochý štětec, tempery, kelímek, černobílý obrázek krajiny

Barevnou škálu vašeho díla si připravte mícháním tří základních barev. Používejte široký štětec a dynamickými tahy nanášejte barvy, které nebudete příliš roztírat. Nepoužívejte černou. Zvolte si barevný tón obrázku s jednou kontrastní barvou. Viz. teorie barev

Zdroje: Lamač M., Myšlenky moderních malířů, Odeon, Praha 1989 ISBN