Anotace Žáci se pomocí prezentace učí orientovat v ČR. Učí se poznávat, posuzovat a chránit krajinu, ve které žijí. Seznamují se krásami naší vlasti –

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
Advertisements

PRAHA.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace zpracovává téma Praha – hl. město. Prezentace je.
VY_52_INOVACE_PRV.3.19_Česká republika_pracovní list
Národní divadlo OBRÁZEK Č. 1 Orloj Obrázek č. 2.
Praha.
Prvouka – 2.ročník ZŠ „ČR a hlavní město Praha“
hlavní město České republiky
ICT VL Naše okolí 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
PRAHA Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Praha.
VY_32_INOVACE_ 18_ Praha (1) (2) (SADA ČÍSLO 6). INFORMACE PRO UČITELE Jméno autora výukového materiálu: Bc. Milena Švermová Datum (období), ve kterém.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
PAMÁTKY PRAHA.
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město Praha. ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město Praha.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Česká republika Hlavní město Praha
Kraj Praha Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová.
Praha.
Praha Andy Poláková.
Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
37.1 Kraj Praha – poznáš jeho dominanty?
PRAHA – MATKA MĚST.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Lenka Lehká Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_II.VL1 Vytvořeno:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Vlasta Geryková VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_32_Zeměpis_14_Hlavní město Praha,
Anotace Žáci se pomocí prezentace učí orientovat v ČR. Učí se poznávat, posuzovat a chránit krajinu, ve které žijí. Seznamují se krásami naší vlasti a.
Anotace Žáci se pomocí prezentace učí orientovat v ČR. Učí se poznávat, posuzovat a chránit krajinu, ve které žijí. Seznamují se krásami naší vlasti a.
 Základní informace  Z historie města  Navštěvovaná místa  Zdroje.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět.
IT ve škole 2499/21/7.1.4/2010 Města Karlovarského kraje VY_32_INOVACE_C09 Sada 1 Člověk a příroda ZŠ Pačejov.
Praha Martin Otýpka, Jiří Pres. Základní informace  Počet obyvatel: (2015)  Rozloha: 496km 2.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-06 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Rozloha: 496 km² Počet obyvatel: Hustota zalidnění: obyvatel/km² Městské části: 57 Hlavní město Praha je nejmenším krajem ČR. Praha patří.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
PRAHA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_06_Praha Téma: Vlastivěda.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Anotace Žáci pomocí prezentace se seznamují se státními symboly. Učí se je pojmenovávat i popisovat. Aktivně odpovídají na otázky označené v prezentaci.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
KARLOVARSKÝ KRAJ VY_32_INOVACE_06-31 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Mgr. Michal Oblouk.
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_PRAHA.
Hlavní město Praha - pražské metro, letiště Václava Havla - Ruzyně,
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
Druh učebního materiálu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
PRAHA ZA VLÁDY KARLA IV. Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_03_VLASTIVĚDA
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_02_Státy_hlavní_města_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Druh učebního materiálu
Administrativní členění - Prezentace s výkladem
Kulturní památky Autor Mgr. Zdeňka Prchalová Cílová skupina
ČESKÁ REPUBLIKA Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Autor: Mgr. Karolina Pátková
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
Jméno autora Datum vytvoření Listopad 2011 DUM 03 Ročník Vzdělávací
FINSKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Předmět: Zeměpis Ročník: 9. Tématický celek: Regiony České republiky
Autor: Andrea Kolářová
ČESKÁ REPUBLIKA VY_32_INOVACE_06-21 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
Transkript prezentace:

Anotace Žáci se pomocí prezentace učí orientovat v ČR. Učí se poznávat, posuzovat a chránit krajinu, ve které žijí. Seznamují se krásami naší vlasti – PRAHY a rozvíjejí si především praktické zkušenosti. Prezentace dopomáhá k plánování výletů a pobytu v přírodě. Žáci pracují s plánem hlavního města a učí se orientaci. Autor Mgr. Lenka Cílková Datum vytvoření říjen 2011 Ročník IV. Vzdělávací oblast obor tématický okruh ČLOVĚK A JEHO SVĚT Vlastivěda Místo, kde žijeme Téma-název učebního materiálu ČLENĚNÍ ÚZEMÍ ČESKÉ REPUBLIKY – kraj Hlavní město Praha DUM - 02 Druh učebního materiálu Prezentace

DUM- 02

Praha: hlavní město ČR Řeka : Vltava Počet obvodů: 10 Počet obyvatel: ( ) Rozloha: 496 km² Samostatný kraj – Hlavní město Praha.

Praha byla odedávna sídlem českých knížat a králů. - vznikala pražská města - Malá StranaMalá Strana - Staré MěstoStaré Město - Nové MěstoNové Město - HradčanyHradčany - VyšehradVyšehrad

Založena roku 1348 Karlem IV.

Pro chvíle odpočinku nabízí Praha spoustu památek, divadel, muzeí, galerií, výstav a kin. Národní muzeum Národní divadlo Národní galerieStátní opera

Výstaviště Holešovice Rudolfinum Zlatá ulička Katedrála sv. Víta

Počet druhů: 674 Počet zvířat: 5345 Je označena jako sedmá nejlepší zoo na světě.

zimní a letní stadiony, bazény, lázně a závodiště - Strahovský stadion - Dostihy Chuchle

VLAJKA - ZNAK - MAPA - PRAHA - VYŠEHRAD - HRADČANY - NOVÉ MĚSTO staromestskem-namesti/pc jpg GALERIE - MUZEUM- DIVADLO - LOGO ZOO - LACHTAN - GEPARD - ŽIRAFA - STARÉ MĚSTO -

LOĎ - STADION ,_z%C3%A1vodi%C5%A1t%C4%9B_Chuchle.jpg CHUCHLE - h=961&tbs=isz:l&tbm=isch&tbnid=CZW3lzVSfkv0GM:&imgrefurl= reporter.cz/aktuality/pozvanka-na-prvni-zarijovy- vikend&docid=PSbQg08rAkOhzM&w=4072&h=1993&ei=aHSITrXjI87YsgaT9oD8CQ&zoom=1&iact= hc&vpx=518&vpy=288&dur=1531&hovh=157&hovw=321&tx=188&ty=91&page=1&tbnh=81&tbn w=165&start=0&ndsp=29&ved=1t:429,r:25,s:0 ŽOKEJ - HOLEŠOVICE - KATEDRÁLA SV. VÍTA - RUDOLFINUM /Zlata_ulicka_na_Prazskem_hrade.jpg ZLATÁ UL. -

ZPĚT