23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Hotel Tatra, Velké Karlovice Manažerská nadstavba IS Milan Šorm.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ARBES FEIS [BI] ARBES Technologies, s.r.o.
Advertisements

1IT PVY Klasifikace programového vybavení Ing. Jiří Šilhán.
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
DRMS forum Brno, září 2009 Mgr. Daniela Kobilková Praha, 7. září 2009.
managementu znalostí podle
Řízení vztahu se zákazníky integrované do ERP systému
Procesy Informační proces
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
BI, e-commerce Ing. Jiří Šilhán. Úroveň informatiky.
IS V EKONOMICKÝCH SUBJEKTECH Ing. Jiří Šilhán. IS IS – data+lidi+HW, prvky + relace mezi uživateli, které splňují nějaké cílové chování – tak aby byly.
Informační systémy podnikové systémy CRM
Page  1 YOUR LOGO STÁTNÍ Využití Centrálního systému účetních informací státu nejen pro kontrolní činnosti JUDr. David Bauer vedoucí oddělení Metodika.
© Copyright Siemens Business Services Global network of innovation Návrh rozvoje informačních systémů krajského úřadu Ludvík Dlabaja 17. března 2006.
E-learning na vysokých školách ? Jaroslava Mikulecká Petra Poulová Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové.
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
Inovace výuky ve vazbě na požadavky Mezinárodních výukových standardů doc. Ing. Marie Pospíšilová,CSc. SVŠES.
Strana 1 © Vema, a. s., 7. dubna 2015 Intranetová řešení v PIS DS -Personalis 2005.
Globální architektura IS/ICT
Účetní reforma v druhém roce
Informační systémy TPS,MIS, SIS.
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Informační systém pro řízení lidských zdrojů ve veřejné správě
Pojmové vymezení. Proč pojmové vymezení? Spousta firem deklaruje svou projektovou orientaci Ve skutečnosti pouze používají několik metodik pro podporu.
Základní principy řešení a využití ERP aplikací
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
Distanční vzdělávání v ČR, současnost a budoucnost II. národní konference Jindřichův Hradec
2008/2009 REPORTING Tereza Mulačová Česká zemědělská univerzita v Praze Tereza Řezníčková Provozně ekonomická fakulta Marek Tláskal obor Veřejná správa.
Realizační tým ICZ duben 2005
Informační a datová základna projektu OPTIMED: dobudováno 2014 Ladislav Dušek, Martin Komenda, Jaroslav Štěrba.
Pilotní projekt DeepSee. O Prezentaci O nás a o IS-MLINE Datový sklad Co dál? DeepSee Pilot Ukázky Shrnutí projektu.
ASP a.s. ASP a.s. ASP a.s. je mezinárodní softwarová společnost zaměřená na komplexní implementaci a maintenance FM systémů společností a institucí. 
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU. Co Vás dnes čeká? Představení realizátora a partnera projektu Představení projektu a jeho aktivit Možnosti mobilních technologií.
Petr Dadák, Centralizovaná správa účtů v heterogenním prostředí Centralizovaná správa účtů v heterogenním prostředí Petr Dadák Bakalářská práce.
Zavedení ekonomického systému Microsoft Business Solutions – NAVISION v městě Ústí nad Labem Mgr. Petr Gandalovič primátor města Ústí nad Labem
Nasazení nástrojů BI pro analýzu dat z IS STAG Řešitel: Vladimíra Zádová Datum:
Business Inteligence 2. přednáška pro DS
1. Charakteristika IS Informační systém je soubor lidí, technických prostředků a metod, zabezpečujících sběr, přenos, uchování a zpracování dat za účelem.
Informační systémy v personálním řízení
Základní problémy realizace eLearningového systému Roman Malo Ústav informatiky PEF MZLU v Brně.
Hotel Tatra, Velké Karlovice 23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 eLearning teoreticky a prakticky Roman Malo.
Identity na ČVUT ČVUT - Výpočetní a informační centrum Ing. Petr Zácha, Ph.D.
Ekonomický IS SAP na MENDELU Seznámení s ekonomickým informačním systémem SAP a jeho praktické nasazení na MENDELU RNDr. Jana Gotthardová.
23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Hotel Tatra, Velké Karlovice Univerzitní informační systém Milan Šorm.
Hotel Tatra, Velké Karlovice 23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Pár slov o sazbě výstupních dokumentů Jiří Rybička.
1 Architektura IS podporující manažerské řízení 9. MEZINÁRODNÍ KONFERENCE O INFORMATICKÉ PODPOŘE PERSONÁLNÍCH PROCESŮ V OZBROJENÝCH SILÁCH A STÁTNÍ SPRÁVĚ.
Vývojový tým UIS OKV UIKT Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně RNDr. Ing. Milan Šorm.
Zahradnická fakulta v Lednici S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 23. – 25. dubna 2008 S 4 U – Seminář o Univerzitním informačním systému.
Centrum energeticky efektivních budov.  CLB vzniklo jako sdílená infrastruktura, tedy seskupení firem a akademických pracovišť na vývoj systémů technologií,
UIS pro uživatelů Milan Šorm. 20. října 2006UIS pro uživatelů2 Obsah prezentace Struktura informačního systému UIS na MZLU v Brně Srovnání.
23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Hotel Tatra, Velké Karlovice Portlety, navigace a personalizace UIS Milan Šorm.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Hotel Tatra, Velké Karlovice 23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Záznamník učitele Bc. Jana Večeřová.
Univerzitní informační systém podpora hlavní činnosti univerzity
Úvodní slovo o sekci SJS
Evidence aplikací a jejich dokumentace
Nástroje podpory uživatelů
Osobní management – modul č.4
Integrace IS na datové vrstvě
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Management počítačové sítě
Vědeckovýzkumný informační systém
Fulltextové vyhledávání
Identity management v UIS
PRŮBĚH DOKUMENTACE UNIVERZITNÍHO INFORMAČNÍHO SYSTÉMU MZLU V BRNĚ
Novinky v aplikacích agendy státních zkoušek
Zahraniční studia Petra Nováková
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Prezentace univerzitního informačního systému
Informační systémy podnikové systémy CRM
Transkript prezentace:

23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Hotel Tatra, Velké Karlovice Manažerská nadstavba IS Milan Šorm

23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 2 Hotel Tatra, Velké Karlovice Obsah Vertikální architektura IS Postavení UIS jako centrálního systému Role DSS, MIS, BI a EIS systémů Specializované MIS aplikace Obecné DSS aplikace Představy do budoucnosti Diskuze

23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 3 Hotel Tatra, Velké Karlovice Vertikální architektura IS EIS DSS/OAS MIS OIS/TPS

23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 4 Hotel Tatra, Velké Karlovice UIS jako centrální systém jedinečná pozice UIS jako systému integrujícího ostatní IS školy napojení na SAP (ekonomický systém) znalost produkční problematiky (ERP) základní funkce UIS jsou z kategorie TPS propojením transakčních záznamů v kombinaci s ekonomickým pohledem vzniká unikátní datová základna

23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 5 Hotel Tatra, Velké Karlovice Role DSS, MIS, BI a EIS MIS představuje centralizaci údajů TPS pro vyšší stupně řízení na univerzitě – centrální statistické aplikace pro děkanáty – centrální rozhodovací aplikace pro vedoucí ústavů a vedení fakult – aplikace, které vytváří přirozený eskalační a akceptační prostor na univerzitě ostatní úrovně přidávají strategické řízení

23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 6 Hotel Tatra, Velké Karlovice Specializované MIS aplikace hlavní MIS aplikací je Portál vedoucího sumarizuje pro vedoucího ústavu všechny informace z procesů – pedagogického – vědecko-výzkumného – správně-administrativního – personálního – ekonomického a majetkového

23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 7 Hotel Tatra, Velké Karlovice Obecné DSS aplikace hlavní obecnou aplikací je využití technologie OLAP umožňuje hledání souvislostí mezi různými zdroji dat aplikace nebyla po své realizaci nikdy nasazena do produktivního provozu je využívána vývojem pro vytváření nových MIS aplikací (vyšší řízení ruční)

23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 8 Hotel Tatra, Velké Karlovice Představy do budoucnosti dokončení DSS aplikací použitelně pro management univerzity rozpracování metodiky aplikace oprávnění do těchto aplikací pro použití i na úrovni fakult konsolidace rozhodovacích aplikací pro vyšší stupně řízení (děkan, rektor) obecný výstupní modul (prezentátor)

23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 9 Hotel Tatra, Velké Karlovice Děkuji za pozornost. Dotazy?