Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Klíčová aktivita: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji. výuky cizích jazyků Šablona číslo: VY_22_1_29.
Advertisements

VY_22_INOVACE_J-A-25 Aj pro 4.r./ snímek 1-7 /, 5. r. T I M E - ČAS Základní škola Ostrava, Gebauerova8, příspěvková organizace Autorka: Mgr. Daniela.
Future Perfect Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
TIME EXPRESSIONS předložky časové
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_06_AJ1G Ročník: I. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
PREPOSITIONS OF TIME IN, AT, ON Anglický jazyk VY_32_INOVACE_033 – 2
Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
(délka, obsah, objem, hmotnost, čas)
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Anotace: prezentace je určena pro žáky pátého ročníku materiál slouží k osvojení si učiva časových předložek druhy nejpoužívanějších časových předložek.
18.1 Days and dates Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Anglický jazyk Autor: Zuzana Tonderová.
What Time Is It? – Part 1 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
PREPOSITIONS OF TIME (předložky s časovými údaji)
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Funkce s absolutní hodnotou Využití grafu funkce při řešení rovnic a nerovnic s absolutní hodnotou Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
 Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov  Autor : Bc. Lucie Ševčíková Datum :  Název : VY_22_INOVACE_2.2.1.
Prepositions of TimePrepositions of TimePrepositions of TimePrepositions of Time.
Tim´s holiday in Prague práce s textem Základní škola Čelákovice VY_32_INOVACE_094_Tim´s holiday - Práce s textem Dostupné z Metodického portálu
Elektronické učební materiály - II. stupeň Anglický jazyk Autor: Marcela Vojtíšková What did you do yesterday?
Time Prepositions Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
SCHOOL Obr.1 VY_52_INOVACE_ AJ Anotace:Pracovní list, School Autor: Sabina Svobodová Jazyk: Angličtina Očekávaný výstup:umí slovní zásobu týkající.
VY_22_INOVACE_45.AJ.8 ČASOVÉ PŘEDLOŽKY (Time prepositions) Ročník:8. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk (Anglický.
Prezentace je určena pro žáky pátého ročníku Materiál slouží k procvičování a opakování ročních období, měsíců v roce, dnů v týdnu Doplňování názvu ročního.
CALENDAR 1/winter, spring, summer/ Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: PaedDr. Vaňková Marcela Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_32_INOVACE_3C_07_Present.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Anglický jazyk Autor: Marcela Vojtíšková My family and I were in Italy last year. Where were you last summer?
PREPOSITIONS OF TIME (předložky s časovými údaji)
Anotace – Dny v týdnu Anotace Autor Čeština, angličtina Jazyk
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
Anglický jazyk – cvičení na podporu konverzace
Anglický jazyk – Cvičení na podporu konverzace
LOGARITMICKÉ ROVNICE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Linková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
What Time Is It? – Part 1 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
K U F R Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
VY_32_INOVACE_Sei_I_12 Time Název projektu: OP VK
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Název učebního materiálu
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Anglický jazyk – cvičení na podporu konverzace
Princip magnetoelektrického měřícího přístroje
Převody jednotek délky - 2.část
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Anglické výrazy a věty si můžeš poslechnout kliknutím na .
Time prepositions Anotace: Materiál je určen pro žáky
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Lenka Špillerová Název materiálu: VY_32_INOVACE_05_42_ time prepositions Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu OPVK
B a r v y Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
PREPOSITIONS of PLACE Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
ZLOMKY pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dušan Goš. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Dny − days Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Nikola Bachtíková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Procenta % Prezentace je zaměřená na procvičování procent užitím trojčlenky. Obsahuje celkem řešených 15 příkladů. Mgr. Eva Černá, Plzeň Autor © Eva Černá.
VY_32_INOVACE_17_AJI_MĚSÍCE V ROCE
Převody jednotek hmotnosti – 2. část
Tvary – přiřazování Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
WHAT IS RED? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Jazyk a jazyková komunikace Roční doby – angličtina 5. ročník Mgr
WHAT IS ORANGE? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Transkript prezentace:

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Prepositions of time at, in, on next

at midnight at noon at six o’clock at přesný čas next

at night at část dne next

at Christmas at Easter at období svátků next

in the future in in the past delší období next

in in the 21st century in this millennium století, tisíciletí next

in the 1990s in in 2010 rok, desetiletí next

in spring in roční období next

in in May měsíc next

in the afternoon in the evening in the morning in část dne next

on on 16th April 2010 konkrétní datum next

on Friday on den v týdnu next

on on my birthday on the same day konkrétní den next

on Easter Monday on New Year’s Eve on Christmas Eve on konkrétní den svátků next

on Sunday evening on Saturday afternoon on on Monday morning část konkrétního dne next

in on in on Choose the right preposition – click. Wednesday at in on July at in on 2009 at in on the 20th century at in on summer at in on the 1960s at in on the afternoon at in on night Christmas 2nd August Monday morning midnight Valentine’s Day at in on the past10.45 next on in at in on at in on at in on at in on at in on at in on at in on

at night at Christmas at midnight at next at

in July in 2009 in summer in the 1960s in the afternoon in the past next in the 20th century in

on Wednesday on Valentine’s Day on 2nd August on Monday morning next on

at on in on in at in They have lunchnoon. at on I was born1995. at on She’s comingTuesday. at in on We get uphalf past six. at in on Christmas isDecember. at in on She livedthe 18th century. at in on New year startswinter. at in on I’ll meet her at in on His birthday party is21st March. at in on Call methe evening. at in on next

They have lunch We get up at half past six. I’ll meet her at at They have lunch at noon.

in next I was born in Christmas is in December. She lived in the 18th century. New year starts in winter. Call me in the evening.

back on She’s coming on Tuesday. His birthday party is on 31st March.

Zdroje: BELÁN, Juraj. Průvodce anglickým jazykem : Co byste měli znát z anglické gramatiky. LEZNAR Aleš, TARÁBKOVÁ Mária, REJDÁKOVÁ Alena, ČADOVÁ Jana, DUDKOVÁ Helena, MAZOURKOVÁ Soňa, ADÁMKOVÁ Petra, PŘENOSIL Petr, ŘEZNÍČKOVÁ Petra, WEIDINGEROVÁ Kateřina. 1. vyd. Mlýnská 44, Brno : DIDAKTIS spol. s r. o., s. Kapitola 72, s. 148–149. Dostupné z WWW:. ISBN Zvuk namluvila autorka této prezentace. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.