Práce s kruhovým diagramem Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přijímací zkoušky na SŠ MATEMATIKA Připravil PhDr. Ivo Horáček, PhD.
Advertisements

Kruh a jeho částí Mgr. Dalibor Kudela
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření28.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Občanské a rodinné právo Datum vytvoření30.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření11.
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
EU – OP – VK Matematika – 8.B Mgr. Václav Calábek.
Projekt OP VK č. CZ.1.07/1.5.00/ Šablony Mendelova střední škola, Nový Jičín Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR. Byl uskutečněn.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Občanské a rodinné právo Datum vytvoření6.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastObčanské právo Datum vytvoření
Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika Autor: Mgr. Martina Durinová GRAFY.
STATISTIKA Zdeňka Hudcová.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření27.
VYUŽITÍ VÝSLEDKŮ TESTOVÁNÍ 1. ROČNÍKŮ
Základy statistiky Autor: Jana Buršová.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Název školy: Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť
Příjemce podpory – škola: Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Převodyvel.úhlůČástiúhlůPolovinaúhlů Sečti! Sečti!Řešrovnosti
Maturita ► Společná část  2 zkoušky ► Profilová část  3 zkoušky.
Spojnicový diagram Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika Datum.
Život v rodině Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
Úroky ve slovních úlohách Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
Pravopisné toulky Prahou Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPravopis vesele i vážně Datum vytvoření24. 8.
Pravopisné lovy beze zbraní Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPravopis vesele i vážně Datum vytvoření21.
Posunovací pravidla Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník4. ročník.
Kmitání s nenulovou počáteční fází - úlohy Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastFYZIKA – Kmitání, vlnění a.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_42_INOVACE_12_09 Název materiáluKombinatorické.
Výpočet aritmetického průměru Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
Obvod trojúhelníku Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPlanimetrie Datum vytvoření Ročník2. ročník.
Konstrukce rovnoběžníku Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Matematika – Planimetrie Datum vytvoření
Kyvadlo Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastFYZIKA – Kmitání, vlnění a elektřina Datum vytvoření
Práce se spojnicovým diagramem Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
Vynálezy přírody Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Užití Pythagorovy věty Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPlanimetrie Datum vytvoření Ročník2.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_42_INOVACE_12_19 Název materiáluZákladní.
Užití Pythagorovy věty Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPlanimetrie Datum vytvoření Ročník2.
Mechanické kmitání - test z teorie Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastFYZIKA - Kmitání, vlnění a elektřina.
Výpočty ve statistice – test k procvičení
Konstrukce lichoběžníku
Autor: Předmět: Ročník: Název: Označení: DUM vytvořen:
Rozdělení četností 13. prosince 2013 VY_42_INOVACE_190224
Pravopis ve výkladních skříních
Diagramy - opakování Tematická oblast
Číslo a název projektu: CZ /1. 5
Člověk Tematická oblast
Konstrukce trojúhelníku II
VENNOVY DIAGRAMY Kristýna Zemková, Václav Zemek
Úroky - samostatná práce
Užití aritmetického průměru ve slovních úlohách
Práce se sloupkovými diagramy
Absolutní a relativní četnost
Sloupkový diagram Tematická oblast
Základní systém a dělení barev
Konstrukce trojúhelníku I
Název vzdělávacího materiálu
Statistika - opakovací test k procvičení
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Konstrukce trojúhelníku III
Tóniny Tematická oblast
MS Excel – druhy grafů Nejčastější typy grafů: Ostatní typy grafů:
Název vzdělávacího materiálu
Název vzdělávacího materiálu
Složitější příklady na zákon lomu
MATURITNÍ ZKOUŠKA SPOLEČNÁ ČÁST 2018 JARO DIDAKTICKÉ TESTY ČJL, AJ, MA
Transkript prezentace:

Práce s kruhovým diagramem Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika Datum vytvoření Ročník3. ročník osmiletého studia gymnázia Stručný obsahUžití kruhového diagramu ke znázornění prospěchu třídy Způsob využitíMateriál obsahuje zadání úkolu pro žáky a správné řešení, postupným procházením stránek ukazujeme různé varianty kruhového diagramu a jeho popisu AutorMgr. Petr Zezulka KódVY_32_INOVACE_24_MZEZ02

1. Každý ze 150 žáků prvního ročníku gymnázia studuje kromě anglického jazyka ještě jeden cizí jazyk: 35 žáků studuje němčinu, 45 žáků španělštinu, 20 žáků ruštinu, 36 žáků francouzštinu a zbytek žáků italštinu. 1. Každý ze 150 žáků prvního ročníku gymnázia studuje kromě anglického jazyka ještě jeden cizí jazyk: 35 žáků studuje němčinu, 45 žáků španělštinu, 20 žáků ruštinu, 36 žáků francouzštinu a zbytek žáků italštinu. b) Vytvořte kruhový diagram, který znázorňuje rozdělení žáků podle uvedených údajů. b) Vytvořte kruhový diagram, který znázorňuje rozdělení žáků podle uvedených údajů. d) Určete v procentech, kolik žáků studuje dané jazyky. d) Určete v procentech, kolik žáků studuje dané jazyky. c) Zapište velikosti středových úhlů všech kruhových výsečí ve stupních a minutách. c) Zapište velikosti středových úhlů všech kruhových výsečí ve stupních a minutách. a) Kolik žáků studuje italštinu? a) Kolik žáků studuje italštinu?

ŘEŠENÍ: a) 150 – ( ) = 150 – 136 = 14 Italštinu studuje 14 žáků. b) Různé varianty kruhového (výsečového) diagramu: (popis výsečí můžeme umístit mimo diagram)

Výseče popíšeme přímo do diagramu: Výseče popíšeme přímo do diagramu:

K označení jednotlivých výsečí můžeme přidat údaj, kolik procent z celkového počtu žáků studuje daný jazyk: K označení jednotlivých výsečí můžeme přidat údaj, kolik procent z celkového počtu žáků studuje daný jazyk:

Kruhový diagram s rozloženými výsečemi:

Označení kruhových výsečí s počtem žáků studujících daný jazyk: Označení kruhových výsečí s počtem žáků studujících daný jazyk:

c), d) velikosti středových úhlů a vyjádření v procentech:

Prohlédněte si, jak můžeme danou situaci znázornit i v jiných diagramech:

Porovnejte výšky těles:

Prstencový diagram:

Spojnicový diagram:

Pruhový diagram: