Krajská konference EVVO 2016 Děti v přírodě – jde to i v Praze! 4. října 2016 SEV HMP Toulcův dvůr.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nový školní rok začíná.
Advertisements

Ekologická výchova v Zoo Ostrava
„Záchrana prírodného dedičstva v česko – slovenskom prihraničí“ Operační program přeshraniční spolupráce ČR -SR.
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Základy projektu - rozvoj NNO ŽP Regionální centrum ČSOP Pověřenou organizací je ZO ČSOP Kněžice, celkem 18 základních organizací v kraji Koordinační.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Konference NOVÁ GENERACE TURISTICKÉHO ZNAČENÍ ANEB TURISTICKÉ STEZKY DO MOBILU Rámcový projekt Životní prostředí v Praze a volný čas – V Praze za přírodou.
Bezpečně do školy aneb Děti mění svět. Kde získat další prostředky? Například: grantový program Nadace Partnerství Na zelenou grantový program Nadace.
Petr Kurz Krasec, o.s. Fr. Šrámka České Budějovice KRAjská Síť Environmentálních Center
Moderní technologie na školách a školských zařízeních na území hl. m. Prahy Magistrát hl. m. Prahy 1. června 2006.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Podpora EVVO v rámci globálních grantů OPVK Ústeckého kraje Praha,
ROZVOJOVÉ PROJEKTY PRAHA, a.s.
Prevence rizikového chování a situace v Moravskoslezském kraji
EVVO aktuální informace z MŽP Opava, Krajská konference k EVVO 22. dubna 2010 Mgr. Miroslav Novák, MŽP.
Informace o možnostech EVVO a ekologického poradenství pro školy v Jihočeském kraji Ing. Lenka Smržová.
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Environmentální vzdělávání, výchova a osvěta v Pardubickém kraji v roce 2010.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
EVVO v Karlovarském kraji
EVVO v Jihočeském kraji v roce 2010
Úmluva primátorů a starostů v podmínkách ČR Yvonna Gaillyová Ekologický institut Veronica Seminář NSZM, Praha,
Chaloupky o.p.s. Štoky,
EVVO v Jihomoravském kraji 2010
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
EVVO v Plzeňském kraji.
ENVIRONMENTÁLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVA A OSVĚTA VE STŘEDOČESKÉM KRAJI ENVIRONMENTÁLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVA A OSVĚTA VE STŘEDOČESKÉM KRAJI Pracovní setkání.
KONFERENCE „MÍRA REGULACE V ÚZEMNÍCH PLÁNECH VE STŘEDOEVROPSKÉM PROSTORU“ ČESKÝ TĚŠÍN 8. A ING. ARCH. PETR GAJDUŠEK.
EVVO v Královéhradeckém kraji. Situace na KÚ KHK a strategické dokumenty pracovníci EVVO – 1 úvazek na odboru životního prostředí, spolupráce s odborem.
EVVO EVVO V LIBERECKÉM KRAJI. EVVO NA LIBERECKÉM KRAJI SAMOSPRÁVA ODDĚLENA OD STÁTNÍ SPRÁVY oddělení samosprávy na odboru ŽP a zemědělství – vedle EVVO.
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
Setkání krajských zástupců EVVO 29. – 30. listopadu 2010 SEV – STŘEVLIK Oldřichov v Hájích.
Kampaň Sdružení AP pro podporu technického vzdělávání Průhonice, 10. prosince 2008 SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU / AUTOMOTIVE INDUSTRY ASSOCIATION.
Prevence rizikového chování a informace k dotačnímu titulu v MSK Ing. Jan Broda, Odbor školství, mládeže a sportu, KÚ MSK.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
XI. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY OLOMOUCKÉHO KRAJE.
1 P rimární prevence v Ústeckém kraji Konference „Prevence kriminality v Ústeckém kraji “ 19. listopadu 2008 Krajský úřad Ústeckého kraje.
Sociální služby a Projekt Zdravý kraj v Jihomoravském kraji J.Drbal, V.Kytnerová, K.Zouharová Plánování rozvoje sociálních služeb Dobrá praxe zdravých.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Český svaz ochránců přírody – Regionální sdružení Iris EVP Den Země Exkurze Semináře Besedy Den stromů Zlatý list Tvořivé dílny Vycházky Ukliďme si svět.
Základní informace o KAP a MAP 10. března Přehled důležitých zkratek Evropské strukturální a investiční fondy (ESI fondy = ESIF) Krajské akční plány.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Vodohospodářské aktuality
„Implementace Místní agendy 21 a principů udržitelného rozvoje v MSK“
Individuální projekt OP VVV
Profesionalizace práce koordinátorů EV ve školách Olomouckého kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
EVVO v operačních programech
Konference rozvoje vzdělávání v MŠ a ZŠ
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro Prahu 12
Situace hl. m. Prahy v oblasti integrace migrantů
Mabistrát hlavního města Prahy
Ing. Stanislava Správková
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Specializační studium pro dobrou praxi EVVO na školách
Vítejte na třetí místní konferenci
J a k REALIZUJEME MAP II NA ŘÍČANSKU ? Linda Kůstková.
data aktuální ke dni Bc. Petra Razáková
OA a VOŠS OSTRAVA – MARIÁNSKÉ HORY
Transkript prezentace:

Krajská konference EVVO 2016 Děti v přírodě – jde to i v Praze! 4. října 2016 SEV HMP Toulcův dvůr

Novinky a důležité zprávy Krajská koncepce EVVO hl. m. Prahy 2016 – schválena RHMP Priority: cílové skupiny - celé rodiny, senioři, podnikatelská sféra; práce s MČ; spolupráce; monitoring a vyhodnocování Akční plán KK EVVO 2016 – schválen RHMP Státní program EVVO a EP 2016 – AP 2016 – Schválen VČR

Novinky a důležité zprávy Nový časopis o ekologické výchově v Praze – Pražská EVVOluce 1. a 2. číslo 3. číslo v 12/2016 Facebookové stránky EVVO v Praze

Novinky a důležité zprávy MŽP vyhlásilo dotační program pro NNO na r Grantový program ŽP MHMP na r Bude vyhlášen v listopadu nová tematická oblast: Školní zahrady a dvory

Novinky a důležité zprávy Koncepční podpora EVVO Pokračuje podpora EVP a dlouhodobých programů pro školy + databáze na Portálu ŽP Pokračuje projekt Exkurzí škol - do provozů na zpracování a využití odpadů - do komunitních zahrad a rodinných farem Semináře pro pedagogy (téma odpadové hospodářství v Praze a EVVO) V přípravě: Pokračování podpory EKOPORADENSTVÍ Pokračování podpory Vzdělávání pedagogů – DVPP - specializační studia pro šk. Koordinátory EVVO na ZŠ Tvorba místních koncepcí EVVO na MČ Projekty Adaptace na změnu klimatu

Novinky a důležité zprávy Informační a publikační služby OCP MHMP Portál ŽP HMP – komplexní informace o ŽP, Atlas ŽP, kalendář akcí v ŽP, Zelená domácnost, … Infomateriály o ŽP v Praze Lesy a lesoparky, Naučné stezky, Přírodní parky, Pražské parky a zahrady, Ročenka ŽP, studánky a prameny* (tištěné i ke stažení v PDF) - naučné stezky - informační tabule - odborné exkurze do chráněných území - vydávání informačních materiálů - výstavy, osvětové akce, …

Děkuji Vám za pozornost a přeji krásné podzimní dny Mgr. Ing. Petr Holý Krajský koordinátor ekologické výchovy v Praze Odbor ochrany prostředí, Magistrát HMP tel: