Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Advertisements

Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
MONITOROVACÍ SYSTÉM SF a FS PRO OBDOBÍ WEBOVÝ ÚČET ŽADATELE A PŘÍJEMCE PODPORY Nová aplikace monitorovacího systému Mgr. Matěj Mareš Odbor evropských.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Schválení OP OPS chvalovací proces Ministerstvo financíEvropská komise Certifikační orgán Auditní orgán Ministerstvo pro místní rozvoj Programování Metodiky.
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
Společný regionální operační program Informace o realizaci programu SROP.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
ministryně pro místní rozvoj
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ KRAJE VYSOČINA (RAP)
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky
CRR ČR – základní informace. 2 CRR ČR – základní informace Centrum pro regionální rozvoj ČR je: státní příspěvkovou organizací Ministerstva.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Evropské fondy Mgr. Kateřina Neveselá
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Základní informace k 6. výzvě IROP SC 4.2 POSÍLENÍ KAPACIT KOMUNITNĚ VEDENÉHO MÍSTNÍHO ROZVOJE ZA ÚČELEM ZLEPŠENÍ ŘÍDÍCÍCH A ADMINISTRATIVNÍCH SCHOPNOSTÍ.
Integrovaný regionální operační program Možnosti podpory sociálního začleňování v IROP.
Regionální konference Zlínského kraje Univerzita Tomáše Bati, Zlín, Příprava operačního programu přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Mgr. Jan Veselský, specialista pro absorpční kapacitu DSO ORP Příbram.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Ing. Viktor Kruml, pověřený vedením oddělení, Ústí nad Labem Ing. Marie Míšková, vedoucí.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky Ing. Petr Šústal, MPA Seminář pro SC 3.3 PODPORA POŘIZOVÁNÍ A UPLATŇOVÁNÍ DOKUMENTŮ ÚZEMNÍHO ROZVOJE.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
OP ZAMĚSTNANOST – PODPORA PROJEKTŮ V PRIORITNÍ OSE 2 SE ZAMĚŘENÍM NA SOCIÁLNĚ VYLOUČENÉ LOKALITY Ing. Helena Petroková
Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Ljubomir Džingozov Seminář pro SC 2.5 Snížení energetické náročnosti v sektoru bydlení Kolová.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Zdeněk Vašák – pověřen řízením Centra Naděžda Burešová– vedoucí pobočky České Budějovice Role v programovém.
Integrované nástroje v IROP Seminář k realizaci IPRM v IOP Praha.
JUDr. Olga Letáčková Aktuální stav a strategie pro období Roztoky u Prahy ROP Střední Čechy.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky
Integrovaný regionální operační program
Individuální projekt OP VVV
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Interní postupy MAS Brdy
Strategie ITI plzeňské metropolitní oblasti
CRR ČR – základní informace
Regionální akční plán Olomouckého kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Představení CRR Seminář k SC 1.1 Ing. Petr Šústal, MPA
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
Aktuality k územním studiím krajiny z hlediska IROP
Transkript prezentace:

Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky

IROP celková alokace pro IROP cca 4,64 mld. EUR (celková alokace i s národním kofinancováním cca 145 mld. Kč, cca 20 % z celé alokace pro ČR) základní vzorec kofinancování: 85 % z EFRR a 15 % (příjemce + státní rozpočet) primárně investiční program pro všechny regiony v ČR kromě Prahy (výjimky SC 2.3 a 3.2) 30 % alokace pro integrované nástroje – ITI, IPRÚ, CLLD ex-post financování projektů po etapách jednotné metodické prostředí komunikace přes monitorovací systém MS2014+; webový portál IS KP14+ decentralizovaný model (Řídící orgán MMR ČR, zprostředkující subjekty – Centrum pro regionální rozvoj České republiky, nositelé ITI) IROP navazuje na ROPy a IOP, nicméně není kopií podporovaných aktivit 5 prioritních os, 14 specifických cílů celková alokace pro IROP cca 4,64 mld. EUR (celková alokace i s národním kofinancováním cca 145 mld. Kč, cca 20 % z celé alokace pro ČR) základní vzorec kofinancování: 85 % z EFRR a 15 % (příjemce + státní rozpočet) primárně investiční program pro všechny regiony v ČR kromě Prahy (výjimky SC 2.3 a 3.2) 30 % alokace pro integrované nástroje – ITI, IPRÚ, CLLD ex-post financování projektů po etapách jednotné metodické prostředí komunikace přes monitorovací systém MS2014+; webový portál IS KP14+ decentralizovaný model (Řídící orgán MMR ČR, zprostředkující subjekty – Centrum pro regionální rozvoj České republiky, nositelé ITI) IROP navazuje na ROPy a IOP, nicméně není kopií podporovaných aktivit 5 prioritních os, 14 specifických cílů

Struktura PD IROP – zjednodušeně

Rozdělení finančních prostředků

Zdroje informací o IROP základní informace o IROP - výzvy, novinky, dokumenty, harmonogram výzev, kritéria hodnocení, otázky a odpovědi, přístup na portál IS KP14+… základní informace o Centru pro regionální rozvoj České republiky - kontakty na oddělení pro jednotlivé kraje, kalendář akcí – centrální semináře i pracovní semináře v území základní informace o jednotném metodickém prostředí - metodické dokumenty vztahující se k programovému období 2014– vyhlášené výzvy + specifická pravidal + přílohy

Výzvy IROP r Výzvy v roce 2015  vyhlášení výzev ve všech specifických cílech vyjma SC 4.1  celkem vyhlášeno 19 výzev za 40 mld. Kč Plán výzev v roce 2016  celkem plánováno 45 výzev za 83 mld. Kč 40 výzev v r již vyhlášeno Harmonogram výzev IROP na rok 2016, 2017:

Pravidla pro žadatele a příjemce Obecná pravidla (závazná pro všechny specifické cíle a výzvy, revize k !) Specifická pravidla (pro každou výzvu samostatný dokument) podporované aktivity, způsobilé výdaje, hodnoticí kritéria, povinné přílohy

Role Řídícího orgánu a zprostředkujícího subjektu

Centrum pro regionální rozvoj České republiky Státní příspěvková organizace zřízená Zákonem č. 248/2000 Sb., o podpoře regionálního rozvoje, a řízená Ministerstvem pro místní rozvoj ČR zprostředkující subjekt pro vybrané operační programy konzultační a informační činnost kontrola a monitoring realizace projektů ( ) Integrovaný regionální operační program ( ) Integrovaný operační program, OP Technická pomoc ( ) Společný regionální operační program, OP JPD2 ( ) předvstupní programy (PHARE, ISPA, SAPARD) kontrolní subjekt pro operační programy Cíle 3 (nyní Cíl 2) hostitelská organizace pro pracoviště Enterprise Europe Network poradenství pro malé a střední podnikatele

CRR - oddělení pro Pardubický kraj Náměstí republiky 12, Pardubice

Specialisté na administraci veřejných zakázek Ing. Lenka Godorožová - tel , Mgr. Monika Všetečková - tel , Specialisté na administraci veřejných zakázek Ing. Lenka Godorožová - tel , Mgr. Monika Všetečková - tel , Administrátor monitorovacího systému Ing. Lukáš Frolík- tel: ; Administrátor monitorovacího systému Ing. Lukáš Frolík- tel: ; Pracovník pro absorpční kapacitu, Specialista pro SC 2.4 Ing. Markéta Kupcová - tel: , , Pracovník pro absorpční kapacitu, Specialista pro SC 2.4 Ing. Markéta Kupcová - tel: , , CRR – kontakty Pardubický kraj Metodik pro CLLD Ing. Andrea Koblížková- tel: ; Metodik pro CLLD Ing. Andrea Koblížková- tel: ; Vedoucí oddělení Ing. Lenka Fodorová - tel , , Vedoucí oddělení Ing. Lenka Fodorová - tel , ,

Centrum pro regionální rozvoj České republiky, U Nákladového nádraží 3144/4, Praha 3, tel.: Děkuji za pozornost. Ing. Markéta Kupcová - Specialista pro absorpční kapacitu tel.: : ,