Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kapitálové trhy – Podstata Finanční trh a finanční systém
Advertisements

POJIŠTĚNÍ A POJIŠŤOVNICTVÍ
Finalizace akvizičního procesu
CESTOVNÍ RUCH Přednáška Cestovní kanceláře
Jan Chroust Pavel Sleza
T-1 Úvod do teorie pojištění firem
Druhy a možnosti pojištění 1 Projekt: Svět práce v každodenním životě Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.26/ Aktivita č.2: Podnikání a právo Prezentace.
Podzimní kampaň 2014 FLOTILOVÉ POJIŠTĚNÍ Praha- Pankrác
Komerční a nekomerční pojištění
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
POJIŠTĚNÍ Základní pojmy Rizika a změny v rozpočtu domácností Typy pojištění Pojišťovna.
Vkladové služby.
SLUŽBY POJIŠTĚNÍ. Princip pojištění vytváření finanční rezervy sloužící k úhradě potřeb nebo škod, které vzniknou pojištěným osobám z nahodilých událostí.
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity Aktivita VI/2 - Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností.
Tomáš Rozsypal, A09N0169P, obor Finanční informatika a statistika.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_14_GRAMOTNOST Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Mgr. Zdeněk.
1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektuCZ. 1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_EKO164 Název.
VY_62_INOVACE_02_11 CZECH SALES ACADEMY Trutnov – střední odborná škola s.r.o. EU PENÍZE ŠKOLÁM CZ.1.07/1.5.00/ VY_62_INOVACE_02_11 Zpracoval:Ing.
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
Čtvrtá přednáška z UCPO
ERD - příklad Pojistné smlouvy. Zadání Pojišťovna nabízí klientům různé produkty (např. životní pojištění, povinné ručení, cestovní pojištění, úrazové.
Zprostředkovatelé v pojišťovnictví
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_12_POJISTOVNICTVI.
Právní aspekty podnikání pojišťoven
1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektuCZ. 1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_EKO165 Název.
Sedmá přednáška z UCPO TÉMA: Účtování o technických rezervách.
Cestovní kanceláře a agentury
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
Finanční gramotnost Jana Leciánová Gymnázium Uherské Hradiště, 2013 Pojištění.
NÁZEV VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLUPOJIŠŤOVNICTVÍ II. ¨ZÁKLADNÍ POJMY AutorING. LIBUŠE MUSELÍKOVÁ Číslo a název šablony05_EKONOMIKA Název vzdělávací oblasti (sada)52_FINANČNÍ.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
Ing. František ŘEZÁČ MASARYKOVA UNIVERZITA T – 4 Ekonomické předpoklady podnikání pojišťovacího podniku.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
FINANČNÍ GRAMOTNOST ZÁKLADNÍ DRUHY POJIŠTĚNÍ ZPRACOVALA: MGR. IVA NOVOTNÁ SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ČESKÁ KAMENICE, JAKUBSKÉ NÁM. 113, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.
Daňová evidence Pohledávky a závazky. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
1 Mgr. Ing. Bc. Radek Neděla. Odpovědnost za škodu Odpovědnost zaměstnavatele = objektivní; předpoklady vzniku: - vznik škody, - protiprávní jednání nebo.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
ODMĚŇOVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ (základní pojmy) VY_32_INOVACE_11_1_5 ODMĚŇOVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ (základní pojmy) Autor: Ing. Jana Rauscherová Zkvalitnění výuky na.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_17.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_18.
Anotace Materiál je určen pro žáky středních odborných škol a středních odborných učilišť v rámci výuky finanční gramotnosti v bloku ekonomických a příbuzných.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku z obchodní korporace a úroky z držby.
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2016 Leden 2016.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_08.
Odměňování pracovníků Sjednání, stanovení nebo určení mzdy.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Autor bakalářské práce: Martina Moravcová, DiS. Vedoucí bakalářské.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
§ 180i Doklad o cestovním zdravotním pojištění při pobytu do 90 dnů (1) Požadavky na cestovní zdravotní pojištění stanoví přímo použitelný právní předpis.
Právní úprava cestovního ruchu v ČR
Pojišťovnictví Pojišťovnické & pojistné právo
CESTOVNÍ POJIŠTĚNÍ základní informace ke smlouvě
Pojištění odpovědnosti za škodu při výkonu povolání a zájmové činnosti
Důchodové pojištění a jeho produktové modifikace
FINANČNÍ GRAMOTNOST Hospodaření podniku.
Kalkulace ceny zájezdu
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Spolupráce průvodce cestovního ruchu s cestovní kanceláří
Povinnosti průvodce CR při vzniku mimořádných situací
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Základní pojmy v cestovním ruchu, podnikání v cestovním ruchu, činnosti a povinnosti cestovní kanceláře.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Právní úprava cestovního ruchu v ČR
Transkript prezentace:

Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený Kostelec. 17.listopadu 1197 VY_32_INOVACE_CESTOVNÍ_RUCH.09-20

Prezentace slouží k přiblížení právní normy v oblasti cestovního ruchu.

 Cestovní kancelář má uzavřené povinné smluvní pojištění  Zákazník CK prostřednictvím průvodce kontaktuje asistenční službu a nahlásí pojišťovně pojistnou událost  Pojišťovna plní pojistnou událost  Plnění pojistné události:  a) repatriace(navrácení) ze zahraničí do ČR (nejpozději do 12 hodin po oznámení pojistné události)  b) refundace zaplacených neposkytnutých služeb

 Neposkytnutí služby CR  Úmrtí klienta Zpětná vazba mezi pojišťovnou a CK – nastává v případě náhrady škody způsobené pojišťovně cestovní kanceláří (poskytnutí nepravdivých nebo neúplných podkladů)

 Cestovní kancelář: a) Pojištění smí uzavřít jen s pojišťovnou, která má svolení MF k podnikání na území ČR v této oblasti pojišťovnictví a má schváleny všeobecné pojistné podmínky b) Musí sjednat pojištění na pojistnou částku 30% plánovaných ročních tržeb z prodeje zájezdů c) Umožní pojišťovně před uzavřením pojistné smlouvy a kdykoliv v době trvání pojištění na ejí žádost přístup ke všem dokladům, které souvisejí se zájezdy CK

 Schválené Ministerstvem financí po předchozím kladném vyjádření MMR  Všeobecné pojistné podmínky stanoví: 1) Jakou částkou se CK podílí na pojistné události a) Výše částky (tzv. spoluúčast), kterou se CK podílí CK na plnění z pojistné události, nesmí být nižší než 2% ročních plánovaných tržeb z prodeje zájezdů

 V zákoně je dále stanoven způsob úhrady pojišťovně a její zúčtování vůči CK  Bližší podmínky využití částky  Případy, kdy je pojišťovna povinna nepoužitou částku vrátit CK

 Spoluúčast CK na plnění pojistné události složí CK na účet pojišťovny  V případě náhrady škody jsou tyto peněžní prostředky použity jako první, na zbytku náhrady škod se podílí pojišťovna  Při odčerpání musí CK částku spoluúčasti znovu doplnit  Úroky z částky složené na účtu pojišťovny budou po skončení pojistného období vyplaceny cestovní kanceláři

 DROBNÁ, Daniela, Ing., MORÁVKOVÁ, Eva, Ing., Cestovní ruch pro střední školy a pro veřejnost, Fortuna Praha 2004, ISBN