Informační setkání – „Jak na miliony z EU“ Pošembeří - červen 2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
LEADER V PRV Metodika pro tvorbu Fichí Černá v Pošumaví,
Advertisements

Revitalizace zámeckého návrší v Litomyšli. PROGRAM Projekt v rámci IOP Projekt v rámci IOP Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví Národní.
Spolu si pomáháme, společně se vzděláváme aneb místně zakotvené učení v praxi Závěrečné setkání škol -ŠUŽ - Praha dne Projekt - Úprava okolí.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Integrovaná strategie rozvoje území MAS Hrubý Jeseník pro roky Shrnutí dosavadních výstupů.
Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s. „Finanční a servisní organizace pro český venkov“
Turistický region Český ráj a jeho nabídka 18 Turistický region Český ráj a jeho nabídka Setkání podnikatelů cestovního ruchu Libereckého kraje.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje 10. setkání středa 8.října 2008 Radniční sál BOUZOV.
AKTUÁLNÍ VÝVOJ V ROP SČ 15. října 2015 Výroční konference – Senohraby Ing. Václav Chytil.
Návrh rozpočtu MČ Brno-Kohoutovice na rok Struktura příjmů MČ Brno-Kohoutovice 1. Příjmy z veřejných rozpočtů o příjmy ze státního rozpočtu - postoupené.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
2. setkání pracovních skupin „Sociální věci a zdravotnictví“
Školení pro žadatele – I. výzva 2012 MAS Podhůří Železných hor Kde: Klášterní 267, Chotěboř Kdy: , od hod.
Program rozvoje venkova ČR EAFRD  European Agriculture Fund for Rural Development Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova  Navazuje.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
KULTURNÍ DĚDICTVÍ, CESTOVNÍ RUCH Ing. Margit Beníčková, MMR ČR.
PORADENSKÉ CENTRUM PRO VENKOV PRACOVIŠTĚ DUBÁ. NOSITEL PROJEKTU: Společnost pro Jizerské hory o.p.s. PARTNEŘI PROJEKTU: - Liberecký kraj - Správa ochrany.
______________________________________ CHVALSKÝ ZÁMEK
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
2. setkání pracovních skupin „Podnikání a cestovní ruch“
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/ Strategie.
Sekce pro školy a neziskovky Gabriela Kaločová
Krajské sdružení MAS Zlínského kraje Regionální stálá konference pro území Zlínského kraje 12. dubna 2016 Aleš Lahoda, předseda krajského sdružení NS MAS.
Možnosti čerpání MAS v rámci jednotlivých OPERAČNÍCH PROGRAMŮ MAS STŘEDNÍ POVLTAVÍ z. s.
Prezentace pro jednání představenstva Krajské hospodářské komory Střední Čechy, konaného dne v Brandýse nad Labem – St. Boleslavi.
Školení Ukázky projektu realizovatelných ze SCLLD Perníková chaloupka – Ráby
VENKOVSKÁ TRŽNICE III. Projekt pro 13. kolo výzvy Programu rozvoje venkova Opatření IV.2.1. Realizace projektů spolupráce.
Program rozvoje venkova na období 2007 – 2013 Dotační příležitost pro venkovské obce Ing. Lucie Obermajerová Regionální poradenská agentura.
VÝKON REGIONÁLNÍCH FUNKCÍ V ROCE 2016
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů
Programový rámec Integrovaný regionální operační program (IROP)
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Přednášející: Ing. Ivana Jágriková
Centrum společných služeb
Členská schůze MAS Nepomuk,
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Programový rámec: Integrovaný regionální operační program
Aktuální stav realizace Programu rozvoje venkova ČR
Regionální rozvojová agentura Východní Moravy 1998 – let partnerem v regionálním rozvoji Východní Moravy RNDr. Otakar Prudil.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Cíle Pardubického kraje v oblasti cestovního ruchu
hejtman Pardubického kraje
Agroturistika a podnikání na venkově
Pozemkové úpravy.
Podpora rozvoje venkova v ČR
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Podpora regionálních potravin v rámci výzev MAS Sdružení Růže
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Integrovaný plán rozvoje Statutárního města Opavy pro oblast bydlení
MAS Ústeckého kraje CLLD Ústí nad Labem,
Štikovský rybník, k.ú. Štikov
1. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu „MAS Lípa pro venkov – IROP – Kulturní dědictví“ VAZBA NA VÝZVU.
„Budujeme region se společnou budoucností“
Možnosti financování obnov památek 2018 Ing. Alena Pospíšilová. 8. 1
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Rozpočet a plány na rok 2019 Město Vimperk.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Seminář k 4. výzvě k předkládání žádostí o podporu IROP
Informace k uzavřeným a plánovaným výzvám MAS Zubří země
Programy na podporu bydlení
Připravenost na nové plánovací období
Fond Vysočiny Odpady 2018 Ing. Eva Navrátilová Jihlava 10. dubna 2018
IX. Konference Finance pro města a obce
PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY
Transkript prezentace:

Informační setkání – „Jak na miliony z EU“ Pošembeří - červen 2009

Pošembeří = 37 obcí = obyvatel

Strategický plán LEADER+ (SPL) Cílem je podporovat obyvatele venkovských oblastí ve vzájemné spolupráci při rozvoji jejich regionů Místní akční skupina (MAS) = obce + neziskové organizace + podnikatelé V letech 2009 – 2013 přinese do regionu až 50 mil. Kč Pro letošní rok se počítá s částkou přes 8,6 mil. Kč V dalších letech zhruba po 10 mil. Kč O peníze mohou žádat obce a jimi zřizované organizace, neziskové organizace a podnikatelé

FicheNázev fiche/ opatření Fininanční rozpětí podpory v Kč Výše dotac e 1. NÁŠ DOMOV- atraktivní obce pro bydlení, podnikání a relaxaci % 2. NÁŠ DOMOV- dobré místo pro současný i budoucí život % 3.NÁVRAT KE KOŘENŮM - cestou našich předků % 4. Příměstský turistický ruch - i za humny je hezky – % 5. Zemědělci (zemědělství) důležitá součást našeho regionu – % 6.Les - místo pro všechny – % 7.Vzdělávání napříč generacemi i regionem – % Finanční plán SPL

1. NÁŠ DOMOV - atraktivní obce pro bydlení, podnikání a relaxaci Obnova a výstavba -místních komunikací III. a IV. Třídy -dopravního značení, svodidel, příkopů, odvodňovacích zařízení, lávek pro chodce a cyklisty, konstrukčních vrstev vozovek a krajnic a doprovodné silniční vegetace -veřejných prostranství obce (chodníky, návsi, parky) včetně venkovního mobiliáře (lavičky, odpadkové koše, stojany na kola, zábradlí) a výsadby zeleně -čekáren na zastávkách MHD Nákup techniky pro údržbu zeleně v souvislosti s projektem Zpracování Územního plánu, včetně posouzení vlivů na udržitelný rozvoj

rekonstrukce, modernizace a výstavba budov, ploch a zařízení, která slouží pro místní společenské, kulturní, zájmové či sportovní organizace, spolky, církve –sportovní a jiné zájmové organizace (zázemí, šatny, skříňky, sprchy, vytápění, výměna oken, střechy) –odstavné plochy, parkoviště, plochy pro tržiště investice do služeb v oblasti zdraví a péče o děti a mládež s cílem zvýšit kvalitu zázemí pro pořádání kulturních akcí, sportovních a zájmových aktivit –nízkoprahové kluby, klubovny, sportoviště, hřiště 2. NÁŠ DOMOV - dobré místo pro současný i budoucí život

3. NÁVRAT KE KOŘENŮM - cestou našich předků zpracování studií obnovy a ochrany kulturních i přírodních památek podpora výdajů na vypracování programů regenerace památkově významných území regionu pořízení soupisů a map kulturního dědictví venkova stavební obnova, revitalizace, rekonstrukce, modernizace, statického zabezpečení, restaurování a celkové zhodnocení kulturních památek, budov, ploch, památkových zón, kulturních prvků vesnic včetně historických parků, zahrad, alejí, dřevin tvorba pěších a cyklistických tras, hippostezek včetně směrových cedulí, značek a odpočinkových míst

4. Příměstský turistický ruch - i za humny je hezky rekonstrukce, modernizace, rozšíření a nová výstavba stávajících malokapacitních ubytovacích a stravovacích zařízení, půjčoven sportovního vybavení, včetně zázemí pro sportovní vyžití v areálech zkvalitňování vnějšího a vnitřního zázemí stravovacích a ubytovacích zařízeni - parkoviště, zpevněné plochy, místa pro karavany, stany, příjezdové plochy, připojení k infrastruktuře, nákup vybavení hřiště, koupaliště, jízdárny

5. Zemědělci - důležitá součást našeho regionu podpora projektů zemědělských staveb a technologií včetně manipulačních ploch využití zpracování biomasy pro vlastní spotřebu rozvoj nových odbytišť pro zemědělské produkty, podpora marketingu a konkurenceschopnosti zemědělských podniků a zvyšování kvality výrobků

6. Les - místo pro všechny výstavba a údržba lesních cest včetně souvisejících objektů výstavba a oprava meliorací a vodních nádrží v lesích podpora opatření na ochranu půdy výstavba a opravy objektů a zařízení sloužících lesnímu hospodářství podpora rekreační funkce lesa a usměrńování návštěvnosti území, zajištění bezpečnosti návštěvníků a údržba lesního hospodářství

7. Vzdělávání napříč generacemi i regionem vzdělávací kurzy pro žadatele o dotace nákup vzdělávacích kurzů a s tím spojené služby vzdělávání fyzických a právnických osob se zájmem o zahájení nebo rozšíření podnikání, vzdělávání rozhodovacích orgánů obce s návazností na komunitní plánování vzdělávaní zástupců obcí vzhledem k územnímu plánování, strategii rozvoje s ohledem na trvale udržitelný rozvoj

Region Pošembeří … … poskytuje informace a konzultace ke zpracování projektových žádostí o dotace - z EU, - ČR, - Středočeského kraje, - nadací a fondů … podporuje příměstský cestovní ruch … spolupracuje při řešení problémů a příkladů dobré praxe … nabízí partnerství pro společné projekty

Mgr. Miloslav Oliva Region Pošembeří o.p.s. Ředitel o.p.s. Tel GSM: Děkujeme za pozornost