Zpracoval : Petr Kuryviál. Děvín Největší vrchol pavlovských vrchů s nadmořskou výškou 549 metrů. Jedná se o podlouhlý hřeben s dvěma vrcholy. Na větším.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
LISTNATÉ LESY Skupina: Elicerová a Hrubý Téma: Listnatý les.
Advertisements

Ekosystémy v ČR.
Chráněná krajinná oblast Poodří
Rostliny okolo naší školy
Obrázkový klíč k určování dřevin
Historie ochrany přírody za dob komunismu
Přírodní společenstva
LES – LESNÍ PATRA Patro mechové Patro bylinné
Přírodní rezervace na území Ostravy
Národní park Podyjí Zdroje: Internet Wikipedie
EKOSYSTÉM LES – stromy jehličnaté a listnaté
Břízovité (správné zbarvení pro dvouděložné r.)
Les.
ZŠ ŠKOLNÍ VRCHLABÍ Vyrobeno v rámci programu MŠMT : EU – OP VK 2010.
Chráněná území na Vysočině
BYLINY A KEŘE LESA 14..
NAŠI KRKAVCOVITÍ PTÁCI
Rostliny rybníka a jeho okolí 2
Rostliny rybníka a jeho okolí
Příroda Benešovska.
LISTNATÉ STROMY LESA.
R O S T L I N Y K R Y T O S E M E N N É
Památné stromy.
Lesy mírného pásu Jan Dušek.
Listnaté lesy Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.23
LISTNATÉ LESY MÍRNÉHO PÁSU
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Ptáci okrasných zahrad a parků 1
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
LISTNATÉ STROMY A KEŘE V OKOLÍ ŠKOLY
Biosférická rezervace Gymnázium Uničov.  vápenec  Děvín 549 m n. m.
KEŘOVÉ PATRO V CHŘIBECH
POZNÁVAČKA ROSTLIN A HUB.
Mgr. Lubomír Šára: Přírodní společenství
Mgr. Lubomír Šára: Přírodní společenství
CHKO Český kras.
PŘÍRODNÍ POMĚRY Zpracovala: Klára Schindlerová
Vyznáte se?? V následující prezentaci, Vám dám takový malý testík…
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Určování rostlin (les)
Stanovení hustoty a velikostní struktury populace stromů v lužním lese
Poodří Chráněná oblast.
2014 Výukový materiál EK Tvůrce: Mgr. Šárka Vopěnková Projekt: S anglickým jazykem do dalších předmětů Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/
Živočichové kolem rybníku
Trénink krytosemenných dřevin
OCHRANA PŘÍRODY NA ÚZEMÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY
Les-Lesní patra.
Současná biosféra. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
PÁLAVA. Pálava je skutečným přírodním klenotem České republiky, chráněnou krajinnou oblastí byla vyhlášena v roce CHKO Pálava leží v nejteplejší.
 přírodní památka  rozloha - 7,12 ha  nachází se na pravém břehu řeky Labe, na území města Brandýs nad Labem - Stará Boleslav  nadmořská výška - od.
Ekosystém rybník Živočichové Přírodověda 4. ročník OP VK 1.4. – dotace č. 3937/21/7.1.4/2011 Základní škola a Mateřská škola, Otnice, okres Vyškov Mgr.
CHKO Pálava Umístění: Jihomoravský kraj Rozloha: 83 km 2 Založeno: 19. března 1976.
Ptáci zástupci 2 Dravci, sovy vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
OKOLÍ BYSTŘICE PROJEKT NAŠÍM ÚKOLEM BYLO: Ekologicky zhodnotit území od Doubravy po silnici na Jeníkov - Stávající situace - Proč je Bystřice.
Na výb ě r máte ze t ř í mo ž ností. Pokud se pro jednu z nich rozhodnete, naje ď te na ni šipkou myši a klikn ě te. Bude-li Vaše odpov ěď chybná, z ů.
 Široké okolí města Mikulov je začleněno do Chráněné krajinné oblasti Pálava. Jedná se o krajinný komplex Pavlovských vrchů a údolní nivy řeky Dyje chráněný.
Vypracovala:Mgr. Marcela Minaříková Mgr. Světlana Čumalová Téma:AZ kvíz Lužní les Vznik:červenec - září 2011 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Základní.
Přírodní společenstva v České republice Martin Chlumský Dis. 3. ročník BI-TV Pedagogická fakulta UK Kateřina Vaněčková PdF UK Praha Helena Jedličková.
Ekosystém les Stromy Přírodověda 4. ročník
Rozloha: 83km2 Založeno: 19. března 1976
CHRÁNĚNÉ ROSTLINY V ČR Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kokory Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Jana Procházková Datum: 15.
VEGETAČNÍ PÁSY.
LOUKA živočichové.
Přírodní společenstva v České republice
AUTOR: Mgr. Václava Horniková
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Přírodní společenstva v České republice: LES
Bílé Karpaty – Velká Javořina
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín
Chráněné rostliny na Slovácku
Transkript prezentace:

Zpracoval : Petr Kuryviál

Děvín Největší vrchol pavlovských vrchů s nadmořskou výškou 549 metrů. Jedná se o podlouhlý hřeben s dvěma vrcholy. Na větším se nachází televizní vysílač a na nižším zřícenina hradu Děvičky. Za jasného počasí se jde vidět na Brno(40km vzdálené) a na Velkou Javorinu.

Kobylka sága Velmi velká bezkřídlá kobylka dorůstající až 7 cm. Zbarvení je většinou zelené, jižněji se vyskytují jedinci těž hnědaví a skvrnití. V Česku je kobylka sága chráněna zákonem jako kriticky ohrožený druh.

Vrápenec malý Vrápenec malý je kriticky ohrožený druh netopýrů v ČR. Výrazný pokles početnosti je registrován po celé Evropě a vrápenec malý je z tohoto důvodu považován za celosvětově ohrožený druh.Vrápenec je užitečný tím, že se živí škodlivým hmyzem.

Sýček obecný a sova pálená Sova pálená je široce rozšířený druh sovy a jeden z vůbec nejrozšířenějších ptáků na světě, který se vzácně objevuje i v České republice. Živí se převážně malými obratlovci, zvláště hlodavci (hraboši, křečky polními a různými druhy myší). Sýček obecný dříve známý také jako sýc obecný. V minulosti byl sýček obecný na území České republiky velice hojnou sovou, v současné době však u nás patří mezi kriticky ohrožené druhy.

Slanomilné rákosiny a ostřicové porosty Na území Pálavy se vyskytuje jen nepatrně v okolí rybníků v jižní části CHKO. Jedná se o úzké pruhy vegetace mezi většinou zamokřenými poli a úhory podél okrajů rákosin. V porostech převládá kamyšník širokoplodý.

Tvrdé luhy nížinných řek Stromové patro je tvořeno dubem letním, jasanem úzkolistým a topolem bílým. V keřovém patru se vyskytuje bez černý a svída krvavá. Bylinné patro tvoří například vzácná bledule letní. Topol bílý Svída krvavá Bledule letní

Panonské dubohabřiny Ve stromovém patře jsou především duby zimní a habr obecný. Keřové patro je tvořeno dřínem obecným, svídou krvavou, brslenem bradavičnatým a ptačím zobem obecným. Bylinné patro se vyznačuje dymnivkami, plicníkem lékařským a sasankou pryskyřníkovitou. Plicník lékařský Brslen bradavičnatý

Suťové lesy V suťových lesích na Pálavě dominují především dva druhy líp, a to srdčitá a velkolistá. V bylinné části se vyskytují kopřivy dvoudomé, kakost smrdutý a druhy náročné na vlhkost např. hluchavky skvrnité. Lípa velkolistá Kakost smrdutý

Panonské teplomilné doubravy na spraši Stromové patro - dub zimní, dub pýřitý a jeřáb břek Keřové patro – převláda ptačí zob obecný, dřín obecný a javor babyka Bylinné patro – srpice barvířská, bukvice lékařská a oman vrbolistý Jeřáb břek Oman vrbolistý