Vesmír Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními jevy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
TEPLO A SVĚTLO.
Advertisements

Autor: Mgr. Libor Sovadina
Světlo Richard Brabec.
Moderní umění začíná postimpresionismem.
Slunce je hvězda, která je Zemi nejblíže…
Moderní umění začíná postimpresionismem. Umělecké dílo není pouhý
Obchodní akademie a Střední odborná škola,
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková
Vývoj hvězd, Supernovy, černé díry
Autor: Mgr. Martina Vaculová
SLUNCE A KOMETY. SLUNCE- nejbližší a pro nás nejdůležitější hvězda. -obrovská koule žhavých plynů -složení: především vodík a hélium.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Sedláková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
OBRÁZEK ZNÁZORŇUJE 1.ERUPCE NA SLUNCI 2.VYZAŘOVÁNÍ SVĚTLA 3.MAGNETICKÉ VÝBOJE.
Identifikátor materiálu: EU – ICT2- 1/38 Název materiálu:Vesmír Autor:Monika Bezdíčková Vzdělávací oblast: Umění a kultura Předmět: Výtvarná výchova Anotace:
Autor: Mgr. Libor Sovadina
GRB – gama záblesky Michal Pelc. Co si dnes povíme úvod, historie co to vlastně je dosvit směrové vysílání teorie: obvyklý život hvězdy, supernovy, černé.
Země ve vesmíru Filip Bordovský.
Tajemství mikrosvěta České vysoké učení technické v Praze
Autor: Mgr. Martina Vaculová
Anotace Čtení s porozuměním, schopnost vyhledávat informace z vnějších zdrojů a doplnit tak učební látku Autor Dagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup.
Technika pro člověka Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a.
Život v rodině Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
Technika - stavitelství Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými.
Posunovací pravidla Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník4. ročník.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_32_15 Název materiáluObsah, rozdělení.
Výpočet aritmetického průměru Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
Obvod trojúhelníku Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPlanimetrie Datum vytvoření Ročník2. ročník.
Kyvadlo Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastFYZIKA – Kmitání, vlnění a elektřina Datum vytvoření
Vynálezy přírody Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
Planeta Země Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
Užití Pythagorovy věty Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPlanimetrie Datum vytvoření Ročník2.
Jméno autora výukového materiáluSoňa Maruničová Datum (období, ve kterém byl vytvořen)11/2011 Ročník, pro který je výukový materiál určen5. ročník Vzdělávací.
Malba podle Clauda Moneta Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými.
MOZAIKA Tematická oblast ESV Komunikace vizuálního umění se znakovými
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Libor Zemánek NÁZEV: Rozklad slunečního světla optickým hranolem.
Rozklad světla Vypracoval: Lukáš Karlík
Spektroskopie.
Základní škola a mateřská škola Damníkov NAŠE MODERNÍ ŠKOLA
Graffiti Tematická oblast ESV Komunikace vizuálního umění se znakovými
VY_32_INOVACE_10_32_SLUNCE – ZDROJ SVĚTLA A TEPLA
VESMÍR.
Náš svět Tematická oblast
Diagramy - opakování Tematická oblast
Základy astronomie, Slunce
Výtvarné umění I. Tematická oblast
Člověk Tematická oblast
Ivča Lukšová Petra Pichová © 2009
Teplé a studené barvy Název školy
2. Kolo.
Prezentace – výklad učiva
Déjà - vu Tematická oblast
SOCHA DO VEŘEJNÉHO PROSTORU
Hubble deep field.
Úroky - samostatná práce
1. TVAR A VELIKOST ZEMĚ VY_32_INOVACE_11_Z4
Člověk tohoto století Tematická oblast
Absolutní a relativní četnost
Bonjour Monsieur Courbet
Hormonální regulace bezobratlých
Základní systém a dělení barev
ČÍSLO PROJEKTU: OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová
Název vzdělávacího materiálu
Statistika - opakovací test k procvičení
DENÍK Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Životní zájmy Tematická oblast
Život – pohledy na přírodu
Tóniny Tematická oblast
Hudba - notace Tematická oblast
Název školy: MŠ a ZŠ,Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Transkript prezentace:

Vesmír Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními jevy a mediálními sítěmi. Datum vytvoření Ročník 2. ročník osmiletého gymnázia nebo 7. ročník ZŠ Stručný obsah Život hvězd – záznam vědecky zjištěného vývoje hvězd jako seriál s postupnými proměnami. Výtvarná definice různých forem energie vesmíru. Způsob využití Postupně procházíme stranami prezentace. Následuje praktická část výuky, žáci samostatně pracují. Autor Petr Faron Kód VY_32_INOVACE_38_EFAR06

Fascinující a inspirující snímky vesmíru, zkoumání a pozorování, umožňují stále se zdokonalující technologie Vytvoř barvami na malou čtvrtku výkresu barevné schéma viditelné části světla, které označujeme jako barvy spektra, tzv. duhu. Ze spektra světla našeho slunce jsme schopni vidět očima jen část.

Nejslavnější megalitická památka ve Stonehenge mohla být také jakousi astronomickou observatoří našich předků. Navrhni vlastní jednoduchý plánek astronomické observatoře, který bude mít jiný půdorys.

Výtvarná představa o šíření energie kosmickým prostorem. Navrhni barevné řešení, které bude svými vlastnostmi, protikladem použitých barev.

Navrhni barevnou škálu, která nejlépe vyjádří proces postupného chladnutí žhavé hvězdy.

Pozorování hvězd, vesmírných jevů, nové objevy vědců a vesmírné mise v nás probouzí nové představy o existenci života. Jaké kosmické energie můžeme vnímat lidskými smysly? SVĚTLO - TEPLO Vytvoř vlastní výtvarnou představu o životě hvězdy.