Knihvazačství Ševčíková Martina. Úvod  Seznámení se vznikem písma  Čím se maturitní práce zabývá  Jakého výsledku chci maturitní prací dosáhnout.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obchodní akademie a Střední odborná škola,
Advertisements

Farmaceutický asistent a jeho role v lékárně-vývoj a současnost,porovnání s EU Vypracovala: PharmDr.Bobková Romana
Výuka dějepisu na naší škole
Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006
Úvod do učiva dějepisu.
Obchodní akademie a Střední odborná škola,
Praktická maturitní zkouška z odborných předmětů Dárkové, reklamní předměty, které bude používat reprezentant naší školy, zastupující jak auto obory, tak.
Umělecké slohy a moderní umění 3. Rokoko a Klasicismus
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_587_ Nejstarší písemné památky AUTOR: Mgr. Michaela Vašíčková.
REGIONÁLNÍ ANALÝZA PRŮMYSL 4
KLASICISMUS EMPÍR.
Umělecké slohy a moderní umění 6. Romantismus a Secese
MUZEUM A KNIHAŘSKÁ DÍLNA JENDY RAJMANA ROŽĎALOVICE ROŽĎALOVICE – MALÁ OBEC NA POMEZÍ STŘEDNÍCH A VÝCHODNÍCH ČECH DVOUVĚŽOVÝ KOSTEL ZÁMEK.
Umělecké slohy a moderní umění 6. Moderní a současné umění
Umělecké slohy a moderní umění 1. Románské umění a Gotika
Tvorba dokumentů. Sdělení prostřednictvím psaného textu je stále nejrozšířenější –Původně tesáno do kamene – nedá se nosit –Hliněné tabulky – trvanlivé,
Umělecké slohy a moderní umění 4. Empír
Téma: Dějiny filozofie
ANALÝZA ODVĚTVÍ JAZYKOVÝCH SLUŽEB Martina Pelešková 16. prosince 2009 Generální ředitelství pro překlady Evropská komise.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu
Název práce Autor práce: Vedoucí práce: Obor studia: Datum obhajoby:
VY_52_INOVACE_DEK_56 MALÍŘSTVÍ PO DRUHÉ SVĚTOVÉ VÁLCE
Staré tisky ZSHML 2005 tyto a další tisky jsou k dispozici na stránkách tyto a další tisky jsou k dispozici na stránkách Vědecké knihovny v Olomouci:
J AK SE V KLÁŠTERECH PSALY KNIHY. VYŠEHRADSKÝ KODEX 11. stol. Kdy byl napsán tento text ?
Obchodní akademie a Střední odborná škola,
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Informace o ministerské konferenci „Sdílení nejlepších.
Kateřina Hrudková, Amálie Knotová, 1.B.
Operační program vzdělání pro konkurenceschopnost 1.1. Globální grant: Zvyšování kvality ve vzdělávání ve Zlínském kraji Projekt CZ.1.07/1.1.08/
Tvorba dokumentů.
ANOTACE DUMy Čára mého života I., II., III. tvoří celek materiálů, který vizuálně pomáhá žákům při úvahách o jejich životě minulém, budoucím blízkém a.
3.1 Periodizace dějin hudby
HISTORICKÉ STAVEBNÍ SLOHY A JEJICH PROJEVY V LIDOVÉ ARCHITEKTUŘE
Evropská kultura na prahu moderní doby
Školské systémy, vzdělanost a ekonomická výkonnost
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu Registrační.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Pavel Gabrhel ak. soch. Název prezentace (DUMu): 15) Užitá grafika Název sady: Výtvarná příprava Ročník: 1. Číslo.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Letní knižní veletrh v Ostravě 1. Ročník Čtení v době digitální, Prof. PhDr. Jiří Trávníček, M. A Vypracovala: Suchyňová Radka 1.A SŠKNP o.p.s.
Výtvarné umění starověkého Říma Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_HANA_MERVARTOVA_VYTVARNE_UMENI_STAROVEKEHO_RIMA_PR EZENTACE_18.
Architektura Evropské stavební slohy.... Počínaje středověkem vnímáme v architektuře různých oblastí Evropy více či méně jednotné formální znaky. Podoba.
Téma: Písmo ve stavební technické praxi Vypracoval: Mgr. Jan Ruml.
Črta… SVATEBNÍ ŠATY V MINULOSTI. Přiléhavý střih, zdůrazněná vertikála štíhlé siluety, úzké rukávy, dlouhá sukně – gotické svatební šaty.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Systémy moderních elektroinstalací.
Tematická oblastKodikologie Datum vytvoření Ročník6. ročník osmiletého nebo 1. ročník čtyřletého gymnázia Stručný obsahStudent se seznámí s.
Nové přístupy ke vzdělávání a mezinárodní zkušenosti Institutu pro veřejnou správu Praha PhDr. Zdenka Procházková, MPA Institut pro veřejnou správu Praha.
VOLBA POVOLÁNÍ Učitelka Policista Zedník ICT technik Uklízečka … Rybář
POMOCNÉ VĚDY HISTORICKÉ
POMOCNÉ VĚDY HISTORICKÉ
AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_10
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Letní knižní veletrh Ostrava
Povolání logistický manažer
KRONIKA A KODEX Mgr. Michaela Nyczová
Zhodnocení služeb vybrané knihovny
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Úvod do matematické analýzy - pokračování 3
Název školy: ZŠ Průhonice
Jak obstát na pracovním trhu aneb nalézt zaměstnání
Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
Papier.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
Architektonické směry
Výtvarné umění od pravěku k dnešku
Moravská ústředna Brno firma s více jak stoletou tradicí
ÚVOD DO DĚJEPISU.
Transkript prezentace:

Knihvazačství Ševčíková Martina

Úvod  Seznámení se vznikem písma  Čím se maturitní práce zabývá  Jakého výsledku chci maturitní prací dosáhnout

Vznik a vývoj papíru  Papyrus – Egypt  Pergamen – Evropa  Předchůdce papíru – Čína  Japonský ruční papír  Mayové a Aztékové  Moderní výroba papíru

Vznik evropské knižní vazby, knihvazačství  Kodexy  Mniši  Koptská vazba  Ornamentalistika  Gotické období  Renesance  Baroko, rokoko, klasicismus  19. a 20. století

Knižní vazba dnes  Povolání knihař  Typy vazeb  Druhy vázání

Hobby vazba  Scrapbooking  Nové techniky  Přístup umělců k profesionální knižní vazbě

Závěr  Zhodnocení maturitní práce  Porovnání minulosti a současnosti umělecké knižní vazby  Porovnání umělecké knižní vazby a hobby knihvazačství  Podstata knih do budoucna

Děkuji za pozornost Ševčíková Martina, SŠ KNIH, o.p.s.,