Systematika PhDr. Vladimír Süss, Ph.D. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Postavení v poli - volejbal
Advertisements

Přeložený materiál ISF Základním záměrem této prezentace je správné pochopení principů a mechanik – filozofie postavení při posuzování hry na metách. Základním.
Systém 3 rozhodčích Hlavní zásady •inside – outside teorie –míč ve vnitřním poli, rozhodčí ve vnějším poli –míč ve vnějším poli, rozhodčí ve vnitřním.
Podpora trvalého řešení situace nezletilých žadatelů o azyl v ČR TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Výklad pravidel softballu
Softball.
Školení ROZHODČÍCH III.třídy 2011
Herní systémy Zásadní způsoby vedení hry celého družstva v útoku a v obraně, s předem vymezenými úkoly jednotlivcům, skupinám hráčů i celému družstvu po.
Předmět: Teorie sportovních her (KUT/SHT)
Zavedení výuky programování hradlových polí FPGA ve VHDL Učebna Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Zápis baseballového zápasu
PRAVIDLA SOFTBALLU Pravidla softballu odpovídají obsahu mezinárodních pravidel Official Rules of Softball , vydaných Mezinárodní.
Herní princip ve sportovní přípravě dětí Licence B
Taktická příprava Michal Lehnert.
Zásady v tréninkové přípravě mládeže Licence B
Týmový herní výkon (THV)
Kopaná – průběh hry hry se účastní dva týmy po 11 hráčích na hřišti obdélníkového tvaru na jehož kratších stranách jsou branky hru řídí hlavní rozhodčí,
Historie a teorie volejbalu
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol.
Systematika fotbalu.
OP Vzdělání pro konkurenceschopnost Moderní absolvent strojírenství Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM
SOFTBALL 1.
SOFTBALL 2.
Eduard Hrazdíra KSH FSpS
Systém 2 rozhodčích. Hlavní zásady inside – outside teorie –míč ve vnitřním poli, rozhodčí ve vnějším poli –míč ve vnějším poli, rozhodčí ve vnitřním.
PRAVIDLA ČBA ZMĚNY PRO ROK PRAVIDLA 2015 ZMĚNY Změna nepřesného překladu ohledně zakončení pálky 1.10b) Pozměněna poznámka pravidla 3.06 týkající.
TATO PREZENTACE BYLA VYTVOŘENA V RÁMCI PROJEKTU: Z AOSTŘENO NA PŘÍRODU Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Didaktické formy tréninkového procesu - TP
KAPITOLA 11: AKTIVNÍ BANKOVNÍ OBCHODY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
HISTORIE - DATA 1840 První fotbalová pravidla
Aktuální formy a metody sportovních her np105, nk105 Mgr. Tomáš Pětivlas PhDÚnor 2007.
REGRESNÍ ANALÝZA Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Fotbal Doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Brennball.
Útočné herní dovednosti PhDr. Vladimír Süss, Ph.D. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem.
 Materiál je určen pro první vyučovací hodinu tělesné výchovy tříd 3. ročníku středních škol a čtyřletých gymnázií, dále pro 7. ročník osmiletých gymnázií.
NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_4C_20_Vědomostní soutěž TÉMA.
Interpretace basketbalového učiva pro jednotlivé lekce Šestá lekce – přihrávání a uvolňování bez míče (základy součinnosti v útoku) (90 minut – interpretace.
Výklad pravidel PhDr. Vladimír Süss, Ph.D. Univerzita Karlova v Praze Fakulta tělesné výchovy a sportu Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů.. SPORTOVNÍ TRÉNINK OB21-VVP-HUM-TV-JAN-M-SUPL-002.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Iveta Votápková Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova Softball.
Vznik volejbalu * Springfild, stát Massachusetts (USA) * Kanada, Indie, Jižní a Strední Amerika * Japonsko (pan Ohmori) * Čína. V Asii v 16,12,9 hráčích,
I. Vyučovací lekce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Plošné spoje Obor:Elektrikář.
Interpretace basketbalového učiva pro jednotlivé lekce Druhá lekce – základy součinnosti v útoku a v obraně (90 minut – interpretace učiva, praxe) Tento.
Rozbor obsahu hry Gula Norbert.
Obor: Elektrikář silnoproud Ročník: 2. Vypracoval: Bc. Josef Dulínek
Brännball Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Interpretace basketbalového učiva pro jednotlivé lekce
Utkání PhDr. Vladimír Süss, Ph.D.
Jste nájemníci? Pak jsme tu pro vás.
Tato prezentace byla vytvořena
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí
Vysoké učení technické v Brně
Vysoké učení technické v Brně
Grantový projekt „Moderní absolvent strojírenství“
Vybraná témata teorie tělesné výchovy
PEDAGOGICKÉ VEDENÍ STUDENTŮ Garant: Mgr. Anna Krátká, Ph.D
Systematika basketbalu
HERNÍ VÝKON V BASKETBALE
Tato prezentace byla vytvořena
SPORTOVNÍ HRY I - BASKETBAL
Metodicko – organizační normy
Na stavbě stroje.
Obor hodnot funkce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Yvonna Vančurová. Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Škola.
LYŽOVÁNÍ Jazyk a řeč.
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
TECHNIKA KRAUL – základní a kotoulová obrátka Lekce č. 9
Transkript prezentace:

Systematika PhDr. Vladimír Süss, Ph.D. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.

Charakter utkání V pálkovacích hrách dochází k pravidelnému střídání odlišných herních dovedností, které se uplatňují ve specifických herních činnostech útočných a obraných. Utkání v softballu je limitováno 7 směnami, ve kterých se hráč může střídat v roli polaře, pálkaře a běžce. Není také výjimkou, že v určité směně se do utkání vůbec nezapojí, sedí pouze na lavičce. Čas utkání 1. směna 2. směna 3. směna 7. směna …………. ObranaÚtok ObranaÚtok ObranaÚtok ObranaÚtok

Charakter činností v jedné směně Střídání rolí – obrana – útok Půl směna – každá situace vždy začíná stejně – nadhozem  každá situace je standardní situací Herní situace je Obranou herní kombinací

Standardní – proměnlivá situace

Obraná herní kombinace

Každá obranná herní kombinace je realizovaná pomocí činností jednotlivých polařů, které označujeme jako obrané herní činnosti jednotlivce. Ty jsou většinou spojeny s manipulací s rukavicí a rozdělujeme je na obecné HČJ a specifické podle jednotlivých postů. Většina těchto HČJ je složena z dílčích dovedností, jedná se o sériové dovednosti. Tyto dílčí dovednosti polařů pak označujeme jako obranné herní dovednosti. Ty jsou spojeny s obecným cílem jako je chytit míč, vystartovat k míči a podobně. Naopak Obranné HČJ jsou spojeny s konkrétním herním cílem, vyautovat běžícího pálkaře, vyautovat běžce dotykem a podobně.

Družstvo v útoku realizuje svou činnost postupným nastupováním pálkařů ke startu na pálce, podle předem stanoveného pořadí. Činnost pálkaře i případných běžců je přímo řízena koučem. V případech že se jedná o součinnost pálkaře a běžce podle předem domluvené činnosti, kde každý musí splnit určitou povinnost, hovoříme o útočných herních kombinacích.

Útočné herní kombinace Krádež mety (stealing) sebeobětovací ulejvka (sacrifice bunt) nátlaková hra (squeeze play) odpal a běh (hit and run)

Podobně jako v obraně nazýváme jednotlivé činnosti pálkaře a běžců útočnými herními činnostmi jednotlivce, které jsou dále složeny z útočných herních dovedností.

Děkuji za pozornost