Internetová doména, její dostupnost a registrace Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návod pro práci s internetovými stránkami společnosti Acros • Produkty Acros/Fisher je možno nalézt na internetových stránkách nebo na stránkách.
Advertisements

Vyhledávání informací na mapových serverech Ing. Zdeňka Javorková Základní škola Ostrava-Stará Bělá Určeno pro 6. ročník základní školy Vytvořeno v prosinci.
Organisation for Economic Cooperation and Development OECD iLibrary.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Občanské a rodinné právo Datum vytvoření30.
Web of Science – Journal Citation Reports Mgr. Libuše Simandlová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu.
Název: Access – formulář v návrhovém zobrazení Autor: Ing. Antonín Dvořák Datum (období) vytvoření: Předmět: Informační a komunikační technologie.
Co je ENUM? aneb: ENUM v kostce Jiří Peterka E E.
– personální server Dobrý den, dovolujeme si Vám touto cestou představit personální server HledámPráci.cz. HledámPráci.cz.
Registr přechodných pobytů
, Elektronické služby knihoven prakticky, Praha Portál STM Lucie Hejná Státní technická knihovna
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
Úvod. školní: příprava na předmět Databázové systémy praktický: webové aplikace databázové systémy základy vývoje webových aplikací od návrhu databáze.
Doména Pro připojení do internetu musí mít každý počítač přidělenu tzv. IP adresu, která se skládá z dekadických čísel. Pro připojení do internetu musí.
Oborová informační brána KIV Jak ji využívat. Bránu KIV vytvořili Hlavní garant: Knihovnický institut NK ČR Technologie: Ústav výpočetní techniky UK v.
ARL klient Stručný přehled funkcí Klient – jiný přístup k datům v systému  Umožňuje používat i další pole v záznamu - Je nezbytný v případě.
Archiv českého webu (Webarchiv) a CC Lukáš Gruber.
MVS v prostředí SK ČR možnost objednat knihu nebo kopii má pouze registrovaná knihovna možnost objednat knihu nebo kopii má pouze registrovaná knihovna.
Závěry jednání komise ICT Kostelec, Cíle Zvýšit informovanost o U3V v ČR pro dvě cílové skupiny 1.provozovatelé a zřizovatelé U3V (univerzity)
Strana 1 Decentralizovaná správa ccTLD domény.CZ ISSS, Hradec Králové, 2004.
Databáze Formuláře VY_32_INOVACE_7B18. Formuláře Umožňují zobrazit data z tabulek uživatelsky vhodným způsobem Mohou být zobrazena data z více tabulek.
Anopress: nová grafika, nové možnosti Mgr. Daniela Uhrová září 2010.
INTERNETOVÁ DOMÉNA V této prezentaci se dozvíte něco málo o internetových doménách…
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Internet – služby Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí.
Scholar Google Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a vzdělávání. Vyhledávání v angličtině.
PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES FORMULÁŘE + PODMÍNKY + SWITCH.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Vyhledávání na internetu Autor: Mgr. Aleš Kozák.
Jak se volá doména - ENUM v Česku E E Jiří Peterka
Verze 22 systému Aleph školení klienta 1. Struktura systému Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy – KNA01 ostrá báze Administrativní.
Registrování zákazníka ve službě Prodlužka záruky ETA Zobrazení skrytého pole: Kód prodejce.
Technika pro člověka Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a.
Spojnicový diagram Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika Datum.
Přehled regionálních periodik do r databáze periodik (novin, časopisů, sborníků, ročenek, výročních zpráv), která vycházela na území Královéhradeckého.
HTML stránka – vložení obrázku Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastTvorba WWW stránky v HTML Datum vytvoření2013.
1 ENUM CZ.NIC z.s.p.o. Pavel Tůma
CZ.NIC a jeho aktivity na poli počítačové bezpečnosti Konference Internet&komunikace 2015 Martin Peterka
9/27/2016www.sutol.cz1 Lotus Sametime Gateway Josef Honc Praha.
Posunovací pravidla Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník4. ročník.
Inf WWW – World Wide Web. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Pojmy internetu - test Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2013.
Obvod trojúhelníku Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPlanimetrie Datum vytvoření Ročník2. ročník.
Internetová doména a její název Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování.
Cloud computing a ukládání dat Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum.
Pojmy internetu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2012.
C# konzole – Program prodej a zisk Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování.
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
Užití Pythagorovy věty Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPlanimetrie Datum vytvoření Ročník2.
HTML stránka – odkaz, zvýraznění textu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastTvorba WWW stránky v HTML Datum.
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
GPS souřadnice Mgr. Miroslava Černá ZŠ Volgogradská 6B Ostrava-Zábřeh.
Práce s kruhovým diagramem Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
Vyhledávání informací Zdroj: pixabay.com. ÚVODEM  Seznámení  Cíl semináře  Zpětná vazba  Prezentace Vaše zkušenosti?
IP adresa Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2012 Ročník2.
Ústřední knihovna FSS MU
Knihovna UTB ve Zlíně a její (nejen) elektronické služby PhDr
C# konzole – TEST – Program nákup
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
C# konzole – Vstup a výstup
C# konzole – Podíl dvou čísel, podmínka IF
TIPY A RADY PRO PRÁCI S ELEKTRONICKÝMI KNIHAMI
Tvorba webových stránek – registrace domény
Národní databáze patentů a užitných vzorů
Discovery služby a souborný katalog
Společnost Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_17_Společnost.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary
Marko Radovanovic, VSE Základní přehled
SCOPUS Mgr. Libuše Simandlová
Hlášení dodávek LP dodaných držitelem registrace do ČR
Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a
Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a
Transkript prezentace:

Internetová doména, její dostupnost a registrace Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2012 Ročník2 Stručný obsahinternetové domény, jejich dostupnost a registrace Způsob využitíStudenti vyhledají informace o dostupnosti a stavu domén.cz a.eu a související statistické údaje. AutorMgr. Michal Mikláš KódVY_32_INOVACE_35_IMIK05

SLYŠELI jste někde? Doména už není volná. - Zaregistroval jsem si doménu pro mé stránky s koncovkou.cz a.eu. - Zavolali mi, že má o mou doménu někdo zájem a že mě to bude stát 6000 Kč, aby ji nekoupil pro sebe a zůstala mi.

JE DOMÉNA VOLNÁ?

JE DOMÉNA VOLNÁ? (řešení) Chcete-li zjistit, zda je zadaná doména volná, pak lze využít velké množství stránek, které vám na tuto otázku odpoví (například zadáním dotazu „je doména volná“ do vyhledávače). 9na+voln%C3%A1&aq=f&oq=je+dom%C3%A9na+ voln%C3%A1 9na+voln%C3%A1&aq=f&oq=je+dom%C3%A9na+ voln%C3%A1 Dostupnost dané domény je možné ověřit v dané whois databázi (např. whois.net).whois.net TLD doménu.cz je vhodné ověřit v databázi domén.cz tzn. u tzv. správců národních domén (TLD).

SPRÁVCE NÁRODNÍ DOMÉNY.CZ

SPRÁVCE DOMÉNY.CZ (řešení) Správce národní domény.cz je sdružení CZ.NIC - Počet registrovaných cz domén je možno vyčíst na stránkách tohoto sdružení v sekci DOMÉNY / STATISTIKY.

STAV DOMÉNY

ZÁZNAM O DOMÉNĚ GJSZLIN.CZ (ŘEŠENÍ) Na úvodní straně webu do políčka v sekci „vyhledávání v registru“ zadáte řetězec gjszlin.czwww.nic.cz Ze zobrazených údajů vyčtete držitele doménového jména, datum registrace a datum expirace.

REGISTRACE DOMÉNY.EU

ZÁZNAM O DOMÉNĚ GJSZLIN.CZ (ŘEŠENÍ) Informace o registru domény.eu nalezneme opět pomocí vyhledavače například zadáním dotazu „eu domain registrator“. Na tomto webu použijeme formulář WHOIS search k vyhledání informací o daných.eu doménách.

OTÁZKY Jak zjistím, zda je internetová doména volná? Kdo je správcem národní domény.cz? Jak zjistím informace o registrované doméně z registru domén? Jak lze ověřit informace o doménách.eu?