Integrační trendy při tvorbě multimediálních výukových portálů pro medicínu a zdravotnictví V. Mihál, J. Potomková Lékařská fakulta Univerzity Palackého.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Advertisements

Informační gramotnost na středních školách
Pavel Kurfürst - Ústav cizích jazyků LF Univerzita Palackého v Olomouci, ČR
Čeština jako nástroj komunikace zahraničních studentů Lékařské fakulty UP Magdalena Vintrová, Pavel Kurfürst Ústav cizích jazyků LF UP v Olomouci.
„Webové listy“ – virtuální nástěnka
Hodnocení výuky UK 2. LF. Jak postupovat při organizaci ankety? Východiska Evaluace výuky má v zahraničí dlouhou tradici, je zavedena řada standardně.
LMS Unifor Live! Inovace kombinovaného studia. Teoretická část (45 minut) Definice pojmů Přihlášení do LMS Unifor Live! Program.
SYNERGICKÁ INTEGRACE VÝUKY NA LF UP Milan Kolář LF UP v Olomouci.
Moderní trendy v problematice testování M. Komenda, Č. Štuka, M. Vejražka, P. Martinková, J. Trnka.
Hodnocení e-learninkových opor Inovace kombinované formy studia bakalářského a magisterského studijního programu „Tělesná výchova a sport“ a jeho učitelských.
LMS Unifor Live! Inovace kombinovaného studia. Teoretická část (45 minut) Definice pojmů Přihlášení do LMS Unifor Live! Program.
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I Technologie portálu Pavel Krayzel CELN o.s.
Eva Filípková Informační zdroje = zdroje, který přináší uživatelům informace, = zdroje, který přináší uživatelům informace, poznatky.
Prostředí pro tvorbu strukturovaných učebních textů Ing. Jiří Přibil Fakulta managementu VŠE Rozvojový grant Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.
Celostátní síť pro venkov
Atlas radiologické anatomie ve výuce – dlouhodobé zkušenosti
Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby … Seminář Brno,
E-Learning Strategie společnosti Microsoft pro podporu vzdělávání
Studijní IS a e-learning Patrícia Eibenová
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Použitelnost a výhody Optimedu pro pedagoga Julie Bienertová-Vašků.
Strana 1 © Vema, a. s., 7. dubna 2015 Intranetová řešení v PIS DS -Personalis 2005.
Zkušenosti s distančními formami výuky na Slezské univerzitě
E-learningový kurz ÚK PdF bilance ročních zkušeností.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Architektura virtuální dětské kliniky
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
Informační a datová základna projektu OPTIMED: dobudováno 2014 Ladislav Dušek, Martin Komenda, Jaroslav Štěrba.
Inovace povinného studijního předmětu pediatrie a vytvoření multimediálního textu pro praktickou výuku B.Ludíková, V.Mihál Dětská klinika, Lékařská fakulta.
SYNERGICKÁ INTEGRACE VÝUKY NA LF UP Milan Kolář LF UP v Olomouci.
Projekt MedGate – integrace informačních zdrojů pro výzkum a vývoj v medicíně Eva Lesenková, Helena Bouzková, Jarmila Potomková, Eva Chárová MEDSOFT 2004,
Zkušenosti z vyučování chemické teorie a jeho administrativa v e-prostoru Masarykovy univerzity Pavel Kubáček Katedra fyzikální chemie.
Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů Adaptace klinických doporučených postupů Radim Líčeník Ústav sociálního lékařství a zdravotní.
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Osnova kurzu C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Jana Hančlová Ekonomická fakulta VŠB-Technická univerzita Ostrava.
1 Projekt EU na Lékařské fakultě UP v Olomouci TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY „Zavádění.
Veřejné zdravotnictví 2. ročník
Kombinovaná forma studia Východiska k realizaci. Kombinovaná forma studia Podle VŠ zákona – kombinace prezenční a distanční formy Obsahuje tedy prvky.
Evropské jazykové portfolio v praxi
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
Základní informační zdroje pro zubní lékařství
DRMS Forum září 2009 Elektronický vzdělávací systém Jan Pavlica.
2 Karla Halenková Setkání uživatelů 2001 Báze znalostí produkt pro naplnění uživatelem.
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
Informace o projektu CÍLE PROJEKTU 1.Inovovat vzdělávání medicíny se zaměřením na znalosti obecných zásad a kritického hodnocení klinických.
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Katalogy a databáze I. Mgr. Anna Vitásková. Knihovny Národní knihovna Praha – Vědecká knihovna v Olomouci –
Inovace kurikula studijního programu Všeobecné lékařství. Reg.č. CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Ostrava,
Schola Ludus pro 21. století Iniciativa pro přípravu celonárodního projektu v oblasti „Vzdělávání pro konkurenceschopnost” z prostředků EU Schola Ludus.
Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů Centrum pro klinické doporučené postupy LF UP v Olomouci Radim Líčeník, Kateřina Ivanová Centrum.
1 Projekt EU na Lékařské fakultě UP v Olomouci TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY „Zavádění.
Selekční jazyky Současné trendy Přednáška č. 6 ( ) Filozofická fakulta Masarykova Univerzity, Kabinet knihovnictví - Ústav české literatury a knihovnictví.
Základní problémy realizace eLearningového systému Roman Malo Ústav informatiky PEF MZLU v Brně.
Za akademický rok 2011/2012 prof. RNDr. Hana Kolářová, CSc. proděkanka LF UP.
Za akademický rok 2012/2013 prof. RNDr. Hana Kolářová, CSc. proděkanka LF UP.
Databáze MS ACCESS 2010.
Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední zdravotnická škola, Hradec Králové, Komenského 234 Mgr. Jana Heřmanová Mgr. Blanka Kadeřávková Spolupráce VOŠ,
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
Didaktické formy.
Multimediální podpora výuky klinických oborů RITM a MEFANET: Přehled aktivit a návrh meziuniverzitní spolupráce při vytváření vzdělávací sítě lékařských.
na Slovanském gymnáziu
Možnosti audio-vizuálních aplikací v IS MU Mgr. Jitka Daňková
za akademický rok 2015/2016 Hana Kolářová proděkanka LF UP
VIKMA06 Rešeršní a studijně rozborová činnost
Elektronické informační zdroje na UP v Olomouci
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Možnosti e-learningu v IS MU a ukázky tvorby multimediálních učebnic
Schola Ludus pro 21. století
Transkript prezentace:

Integrační trendy při tvorbě multimediálních výukových portálů pro medicínu a zdravotnictví V. Mihál, J. Potomková Lékařská fakulta Univerzity Palackého v Olomouci

Zkušenosti LF UP v Olomouci Výukový portál NOE Podpora Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy rozvojové programy podmínka = dostupnost v prostředí Internetu Záměr: digitální archiv původní obrazové lékařské dokumentace 600 původních digitálních obrazů s popisem Oborové členění podle předmětů kurikula vnitřní lékařství, patologie, pediatrie, radiologie, gynekologie aj. Komplexní přístup – digitální atlas EKG Příprava dalších položek pro zařazení výukové sekvence z neurochirurgie, interaktivní guideline pro antibiotickou léčbu…..

NOE a jeho současná struktura Obrazová galerie Standardní formát s popisem Tutoriály Podpora pro studium předmětů v kurikulu Státnice Kazuistiky Mohou být součástí tutoriálů Autoři i studenti – integrační prvek Testy (zatím z pediatrie) 2500 otázek časový limit zobrazení výsledků testu + správných odpovědí možnost opakování vzdálený přístup edukační charakter a dopad. Vyhledávání podle klíčových slov

Základní integrační prvky Technické Technické Využití různých formátů (obraz, graf, tabulka, text, video, animovaná prezentace, hypertextový odkaz, navigace aj.) Využití různých formátů (obraz, graf, tabulka, text, video, animovaná prezentace, hypertextový odkaz, navigace aj.) Obsahové Obsahové Kombinace položek z jednotlivých částí portálu (galerie – tutoriály – kazuistiky) Kombinace položek z jednotlivých částí portálu (galerie – tutoriály – kazuistiky) Vertikální propojení znalostí z jednotlivých oborů Vertikální propojení znalostí z jednotlivých oborů Odkazy na aktuální „best evidence“ (online databáze) Odkazy na aktuální „best evidence“ (online databáze) Organizační Organizační Zapojení studentů Zapojení studentů Evaluace (¨“fokusové skupiny“) navigačního aparátu a obsahové úrovně Evaluace (¨“fokusové skupiny“) navigačního aparátu a obsahové úrovně Spolupráce při tvorbě / samostatná práce. Spolupráce při tvorbě / samostatná práce.

Využití zahraničních zkušeností Přehledový článek Přehledový článek J. Potomková, V. Mihál, Č. Číhalík. Web-based instruction and its impact on learning activity of medical students. Biomedical Papers 2006; 150(2). Přijato do tisku. Cíl: shrnutí poznatků publikovaných Cíl: shrnutí poznatků publikovaných původních článků o využití webových portálů ve studiu medicíny 24 původních článků o využití webových portálů ve studiu medicíny Tématika zpětné vazby a hodnocení uživatelem Tématika zpětné vazby a hodnocení uživatelem Zvyšování efektivnosti studia a motivace v procesu učení. Zvyšování efektivnosti studia a motivace v procesu učení.

Association for Medical Education in Europe Annual Conference 2006 (Itálie, Janov) Prezentace portálu v zahraničí