CSS styly Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastTvorba WWW stránky v HTML Datum vytvoření2013 Ročník2 Stručný.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Školení MS Word 2007 pro začátečníky RNDr. Milan Zmátlo MěÚ Třebíč, říjen 2011 Vzdělávání v eGON centru Třebíč Tento.
Advertisements

HTML stránka – vložení obrázku Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastTvorba WWW stránky v HTML Datum vytvoření2013.
Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření prosinec2012 Ročník 6. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační a komunikační technologie Informatika.
Zobrazení kulovým zrcadlem Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník4.
Vypařování Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření RočníkOsmý - tercie Stručný.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_031.ICT.34 Tvorba webových stránek – úvod do CSS.
Jednoduchá HTML stránka Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastTvorba WWW stránky v HTML Datum vytvoření2013.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika – aplikace informačních technologií Autor: Bc. Pavel Šiktanc Internetové stránky Co se všechno naučíme???
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_9B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Práce se spojnicovým diagramem Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
Užití složeného úrokování Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
1 Kurz XHTML a CSS Část 2: Popis vzhledu dokumentu za pomocí CSS - kaskádových stylů.
Tvorba prezentace Vložení snímku Vyberte si nejvhodnější typ snímku.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-03 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
HTML stránka – odkaz, zvýraznění textu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastTvorba WWW stránky v HTML Datum.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_6A_8B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:6. Tematický okruh,
Aritmetický průměr Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika Datum.
Mnohočleny Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Matematika – výrazy s proměnnými Datum vytvoření
C# konzole – Objem kvádru Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum.
ZÁKLADY JAZYKA HTML Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Úrok Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín
HTML a CSS Rostislav Miarka.
Složené úrokování Tematická oblast
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
ADOBE DREAMWEAVER CS6 Formátování HTML vs. CSS
VÁNOČNÍ OZDOBY – TROCHU JINAK
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Tvorba jednoduché tabulky - rozvrh
Název vzdělávacího materiálu
Sčítání a odčítání mnohočlenů
Jednoduché úrokování Tematická oblast
Název vzdělávacího materiálu
Sloupkový diagram Tematická oblast
Síla a skládání sil Ing. Jan Havel.
Dělení mnohočlenů mnohočlenem
Rovnoměrný pohyb Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
Název vzdělávacího materiálu
Název vzdělávacího materiálu
Rychlost a zrychlení kmitavého pohybu
Příčné zvětšení zrcadla
Ohyb světla na optické mřížce
C# konzole – Program emoce
Název: Word pokračování DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_04
C# konzole – Součet dvou čísel
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Konstrukce trojúhelníku podle věty sus
Konstrukce trojúhelníku podle věty Ssu
Násobení lomených výrazů
C# konzole – Program pro výpočet výrazu
Formátování dokumentu
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Název.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Coulombův zákon Tematická oblast FYZIKA - Kmitání, vlnění a elektřina
Dělení mnohočlenů jednočlenem
Tvorba webových stránek
Život – pohledy na přírodu
Dělení lomených výrazů
Interference na tenké vrstvě
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak. Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak.
Obvod a obsah rovnoběžníku
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Konstrukce lichoběžníku
Zobrazení tenkou čočkou
Kontrolní práce – složené lomené výrazy
C# konzole – Textový výstup
Intenzita elektrického pole
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 4. ročník oboru.
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

CSS styly Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastTvorba WWW stránky v HTML Datum vytvoření2013 Ročník2 Stručný obsahPrincip tvorby CSS pravidel pro změnu vzhledu www stránky. Způsob využitíStudenti se seznámí s pojmem CSS a do své www stránky vloží pravidla pro změnu vzhledu stránky. AutorMgr. Michal Mikláš KódVY_32_INOVACE_35_IMIK09

CSS styly

CSS pravidla CSS – cascading style sheets Sada pravidel (stylů), která definují vzhled jednotlivých částí HTML stránky. Každé pravidlo se skládá ze dvou částí: – Selektor – označení toho, co chceme stylem ovlivnit – Vlastnosti – soubor vlastností, které určují vzhled

CSS pravidlo Selektor (nadpis 1. úrovně) – h1 Sada vlastností (barva textu bude červená) – color:red; V kódu stránky bude uvedeno CSS pravidlo: h1 { color:red; }

Vložení místa pro CSS pravidla do HTML stránky Do hlavičky vaší rozpracované HTML stránky si vložte pár značek a do první značky přidejte atribut type s hodnotou "text/css". <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" … Untitled Document Nadpis vaší stránky

Úkol Vložte do místa pro CSS pravidla vaší stránky pravidlo, které změní barvu písma v hlavním nadpisu úrovně 1 na modrou a v nadpisech druhé úrovně na červenou. Změňte písmo stránky na nějaké bezpatkové.

Řešení úkolu Nejprve vyřešíme změnu písma stránky na bezpatkové písmo. Toho lze docílit pomocí vlastnosti font-family, kterou změníme u selektroru body (písmo chceme změnit v celém těle stránky). Je vhodné napsat více písem a zakončit jejich seznam obecným bezpatkovým písmem (sans-serif). Je to proto, že počítač se při zobrazení stránky snaží postupně najít požadované písmo zleva doprava a pokud žádné takové nenajde, tak použije - díky poslednímu obecnému příkazu - libovolné nalezené bezpatkové písmo. body{ font-family:Verdana, Geneva, sans-serif; }

Řešení úkolu Změnit barvy nadpisů první a druhé úrovně je snadné. Stačí pro každý uvést vlastnost color s požadovanou barevnou hodnotou. h1{ color:#06C; } h2{ color:#C33; }

Příklad výsledné HTML stránky iPad 4 – s retina displejem body{ font-family:Verdana, Geneva, sans-serif; } h1{ color:#06C; } h2{ color:#C33; } iPad 4 – s retina displejem Převratný retina displej Na Retina displeji iPadu vypadá vše jako ve skutečnosti. Text je ostrý jako břitva. Barvy doslova září. Fotky a videa jsou bohaté na detail. To vše díky jeho 3,1 miliónu pixelů – o milión pixelů víc než na HD televizi. Výkonný čip A6X Nový čip A6X v iPadu je až dvakrát rychlejší než čip A5X předchozí generace a podává až dvojnásobný grafický výkon, aniž by tím trpěla výdrž baterie.I nejnáročnější aplikace tak běží plynule, reagují okamžitě a neskutečně realisticky.

DALŠÍ ČTENÍ