OKOLÍ BYSTŘICE PROJEKT 30. 5. 2016. NAŠÍM ÚKOLEM BYLO: Ekologicky zhodnotit území od Doubravy po silnici na Jeníkov - Stávající situace - Proč je Bystřice.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Chráněná krajinná oblast Poodří
Advertisements

Národní park České Švýcarsko
Družstvo KRYCHLE. Cesta Naše cesta vedla do Modřanské rokle. Ovšem dostat se tam, byl pro nás nelehký úkol. Najít vchod do rokle nebylo tak jednoduché,
Přírodní společenstva
LES – LESNÍ PATRA Patro mechové Patro bylinné
UNIČOVSKÝ PARK.
Kvetoucí rostliny Michaela Běhůnková.
Jarní rostliny.
Obnova křížové cesty – poslední fáze lesnických prací.
EKOSYSTÉM LES – stromy jehličnaté a listnaté
Poznávání přírodnin.
Les.
ZŠ ŠKOLNÍ VRCHLABÍ Vyrobeno v rámci programu MŠMT : EU – OP VK 2010.
Lesy mírného pásu.
Chráněná území ve městě Olomouc a nejbližším okolí
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Ochrana dřeva – impregnace
Anotace - v prezentaci se žáci seznamují s významem, strukturou, využitím a druhy lesa Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – rozpoznání.
Příroda Benešovska.
Památné stromy.
Lesy jako zdroj včelí pastvy
Lesy mírného pásu Jan Dušek.
Lesy mírného pásu Listnaté (J) Smíšené Jehličnaté (S)
LISTNATÉ LESY MÍRNÉHO PÁSU
Rostliny S-V Ilona Pražáková Sasanka hajní Sedmikráska chudobka
Přírodopis  Prezentace zaměřená pro přípravu na závěrečný poznávací test z přírodopisu druhého pololetí 6. ročníku základní školy!
LESNÍ PATRA.
Společenstvo les – test
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:
Sada fotografií na poznávání č.11 Stromy a keře
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
LISTNATÉ STROMY A KEŘE V OKOLÍ ŠKOLY
POZNÁVAČKA ROSTLIN A HUB.
Mgr. Lubomír Šára: Přírodní společenství
Olomoucký kraj přírodní poměry
Vyznáte se?? V následující prezentaci, Vám dám takový malý testík…
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Testove.otazky.II.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Určování rostlin (les)
Stanovení hustoty a velikostní struktury populace stromů v lužním lese
Poodří Chráněná oblast.
2014 Výukový materiál EK Tvůrce: Mgr. Šárka Vopěnková Projekt: S anglickým jazykem do dalších předmětů Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/
Moravskoslezské Beskydy
Trénink krytosemenných dřevin
Blatouch bahenní.
Povrch-Příroda-Rostliny
Les-Lesní patra.
 přírodní památka  rozloha - 7,12 ha  nachází se na pravém břehu řeky Labe, na území města Brandýs nad Labem - Stará Boleslav  nadmořská výška - od.
Na výb ě r máte ze t ř í mo ž ností. Pokud se pro jednu z nich rozhodnete, naje ď te na ni šipkou myši a klikn ě te. Bude-li Vaše odpov ěď chybná, z ů.
BÍLÉ KARPATY CHRÁNĚNÁ KRAJINNÁ OBLAST Rozloha: 750 km 2 Nejvyšší hora: Velká Javořina (970 m n. m.) Vznik CHKO: 1980 ZÁKLADNÍ ÚDAJE.
Příroda v okolí Velkého Meziříčí Zpracovala: Lenka Kohoutová.
Zpracoval : Petr Kuryviál. Děvín Největší vrchol pavlovských vrchů s nadmořskou výškou 549 metrů. Jedná se o podlouhlý hřeben s dvěma vrcholy. Na větším.
Přírodní společenstva v České republice Martin Chlumský Dis. 3. ročník BI-TV Pedagogická fakulta UK Kateřina Vaněčková PdF UK Praha Helena Jedličková.
Název DUM: VY_32_INOVACE_XVI_1_16_Les
Přírodní společenstva v České republice
AUTOR: Mgr. Václava Horniková
Strážnické pomoraví.
ŠTOKY - LES.
VY_52_INOVACE_52_Výšková členitost bioty ČR
ZŠ BYSTŘICE Mgr. Pavla Štěpánková VY 52 INOVACE 134.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Petra MATYÁŠTÍKOVÁ Název materiálu:
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Přírodní společenstva v České republice: LES
CHŘIBY.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Dana Motyčková Číslo
Prvouka pro 2. tř. Stromy v lese III/2 18.
Jednoděložné čeleDě Bohumil Bareš
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
14. f Vegetace mírného pásu
Transkript prezentace:

OKOLÍ BYSTŘICE PROJEKT

NAŠÍM ÚKOLEM BYLO: Ekologicky zhodnotit území od Doubravy po silnici na Jeníkov - Stávající situace - Proč je Bystřice významná evropská lokalita? - Geomorfologický průzkum (kde řeka pramení,…) Fauna, flora v bližším okolí

BYSTŘICE Pramení pod Zvičinou - u Vidonic zhruba 10 kilometrů východně od Nové Paky Největší přítok Cidliny Protéká Miletínem, Rohoznicí, Jeřicemi, Mokrovousy, Nechanicemi, Kunčicemi a Boharyní Chráněná část (asi 2km) rozděluje Hořický chlum a Vřešťovský chlum a zařezává se do usazených nebo slabě přeměněných hornin různého stáří - horní a střední část: předprvohorní, staroprvohorní fylit, druhohorní svrchnokřídové vápnité jílovce - spodní část: červenohnědé arkózové pískovce a prachovce z období karbonu Geologické podloží je překryto uloženinami vzniklými v současné geologické éře Dno je bahnité až kamenité Meandruje

PROČ JE VÝZNAMNOU EVROPSKOU LOKALITOU? V okolí Bystřice se nachází zachovalé porosty olše a jasanu. Území je bohaté na vzácné druhy jak ze zoologického, tak z botanického hlediska. V zachovalých porostech nalezneme například prstnatec májový a upolín nejvyšší, ve vodě vzácně velevruba tupého a mihuli potoční. Potvrzen byl i výskyt ledňáčka říčního. Cílem ochrany je zachování charakteru vodního toku a okolní vegetace, které jsou unikátní v celoevropském měřítku.

FLORA Mechové patro: ploník, měřík, terčovka otrubičnatá Bylinné: pryskyřník kosmatý, česnáček, kakost smrdutý, violka, lipnice roční, lipnice hajní (+ další), konopice, svízel přítula, sasanka hajní, pitulník, čistec, ostřice lesní, kapraď samec, ptačinec hajní, pryšec sladký, šťavel kyselý, ptačinec velkokvětý, starček Fuchsův, svízel, konvalinka

FLORA Keřové: ostružník, dub zimní (semenáč), javor klen (semenáč), třešeň (sem.), bez černý, topol osika (sem.), brslen evropský, pámelník, olše, hloh, borovice lesní (sem.) Stromové: jilm, buk, líska, jasan, habr, lípa, smrk, dub letní, dub zimní

FAUNA Skokan hnědý, kamomil říční, jepice obecná - larvy, chrostíci - larvy, blešivec