INTEGROVANÝ SYSTÉM MĚŘENÍ A OBRÁBĚNÍ DVOJKOLÍ KOLEJOVÝCH VOZIDEL.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CENTRUM ROZVOJE STROJÍRENSKÉHO VÝZKUMU LIBEREC.
Advertisements

Bezpečnější a účinnější provoz jeřábů
Výrobní závod Hajnice H.L.F. spol. s r.o. Hajnice 127
Optimalizace modelováním procesu
9. přednáška Měření ozubených kol
J. Tuzar1 PROFIL FIRMY J. Tuzar2 Historie - Tradice r zavedení výroby v POLDI Kladno a.s. –materiálová základna –znalost.
Technická dokumentace
Speciální vozidla Dle předpisu SŽDC (ČD) S8
EM radiální pneu + Jeřábové pneu Product Story
Tato prezentace byla vytvořena
TKZ Polná spol. s r.o. od 1994 (1911) výrobce stavebního a nábytkového kování česká firma bez zahraniční spoluúčasti obrat - cca 210 mil. Kč počet zaměstnanců.
Strojírenství Technologické postupy (ST6) Ing. Josef Martinák.
Moderní trendy v metrologii ukázky z firmy MESIT Ronex, spol. s r. o.
D e s i g n y o u r s u c c e s s ! GIesserei Umwelt Technik GmbH Logistika ve slévárně MyLOGI® Moje logistika ve slévárně MyLOGI® Moje logistika ve slévárně.
. VÝZNAMNÉ INVESTIČNÍ AKCE VÝZNAMNÉ INVESTICE. INVESTICE A OPRAVY => 40 mil. Kč 2012 – 2013.
přehled základních technologii zpracování kovů
Tato prezentace byla vytvořena
Wieland Lufttechnik GmbH & Co. KG, Německo. Vývoj společnosti Založeno 1959 panem Ulrichem Wielandem Závod v Erlangenu vybudován v roce 1970 První sací.
Systém managementu jakosti QMS
Popis měrky opotřebení obručí DR
Podnik 6.hodina. Podnik jako soubor osobních,hmotných a nehmotných složek podnikání Podnik je právně samostatný subjekt trhu, zakládaný a provozovaný.
Dr. Kurimoto převzato z přednášky Obsah přednášky -
Martin Sloup Jiří Kučera Natalia Rubinova Jindřich Štefan.
Parabel s.r.o. Padělky 192, CZ – Lukov Tel.:
Označení materiálu:. VY_32_INOVACE_JANJA_VYRZARIZENI_T _04
Systémovým řešením z jedné ruky nabízí
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
STAVEBNICTVÍ Vytápění Otopná tělesa – rozdělení (STA 42)
© 2008 Verze Katedra textilních a jednoúčelových strojů Analýza a optimalizace tuhosti příruby osnovního válu.
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
Organizace a organizování podniku
PATRIOT ® WELDING PROCESS 1. část software systém řízení výroby podle EN 1090 – 1, 2 a 3 a zajištění jakosti svařování podle EN ISO 3834 – 1 až 6 1.
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
VYVRTÁVÁNÍ.
Tato prezentace byla vytvořena
Tato prezentace byla vytvořena
Dlouhodobé financování podniku Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Zvýšení rychlosti nákladní kolejové dopravy
9. KRAJSKÉ SETKÁNÍ METODIKŮ R O B O T I K A DUBEN 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/
Vybrané manažerské metody: Balanced Scorecard, EFQM
Confidential Modernizace 1 › Řada ROBUST › Nízký vývin tepla › Vysoké rychlosti › Materiály › Použití speciálních ocelí (SHX, EP) a keramických materiálů.
AMiT, spol. s r.o.. O společnosti 2 Elektronika pro kolejová vozidla a veřejnou dopravu AMiT je společnost s ručením omezeným Vysoce kvalitní výrobky.
Projekt EVO1 Jednočlánkové bezbariérové tramvajové vozidlo typu EVO1 člen skupiny
Výrobní program BRIKLIS, spol. s r.o. Malšice, je výrobce briketovací technologie pro řešení odpadového hospodářství v průmyslu dřevozpracujícím papírenském.
Stroje Zbožíznalství 1. ročník 1. Hnací stroje - mění přiváděnou energii na energii mechanickou - dělíme je podle: a) druhu spotřebované energie na vodní.
Strojní programování. Uplatnění strojního programování: výroba složitějších součástí pomocí klasického programování se postupně stávala neefektivní a.
Technologie – Drsnost povrchu při obrábění. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Měřící přístroje pro kolejovou dopravu. Obsah prezentace O společnosti. Hlavní oblasti, specializace. Automatické měřící systémy pro kontrolu tvarů a.
Výuka oboru DE. O bor O bor Dopravní elektroinženýrství a autoelektronika Odborná zaměření: Automobilová elektronika Elektrická trakce Sdělovací a zabezpečovací.
PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI SDP října PARTNER DOPRAVNÍCH PODNIKŮ PARTNER VÝROBCŮ VOZIDEL PARTNER PRO VÁS.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oboru Strojírenství Vzdělávací.
15. září 2011 Referuje: Marek Indyk ředitel pobočky ARP S.A. v Tarnobrzegu Agencja Rozwoju Przemysłu S.A. (Agentura průmyslového rozvoje a.s.) spolehlivý.
Strojírenské výrobky Zbožíznalství 1. ročník Strojírenské výrobky ➔ Tvoří výrobní základnu každého průmyslově vyspělého ➔ státu ➔ Výroba navazuje na.
Sdružený tramvajový a autobusový pás | Novotný, Javořík, Kočárková | Czechbus 2015, Praha Sdružený tramvajový a autobusový pás návrh nového skladebního.
Číslicově řízené stroje, technické vybavení NC a CNC strojů.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
zasedání Odborné skupiny tramvaje při Sdružení dopravních podniků ČR
CNC stroje ve strojírenské výrobě
Hoblování, obrážení, protahování
Technologie – Obráběcí stroje pro automatizovanou výrobu rozdělení
Audit rodina & zaměstnání ve VÚHŽ a.s.
Administrativní procesy u původce a manipulace s dokumenty
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Analýza a optimalizace tuhosti příruby osnovního válu
Multifunkční pracoviště HCW 4 S s virtuálním modelem a VNCK simulací
Ekonomika malých a středních podniků
Výukové a výzkumné centrum v dopravě
Autorizovaný servis pro:
POHYB DVOJKOLÍ A PODVOZKU V KOLEJOVÉM KANÁLU
Školící a docházkový systém s monitoringem
Transkript prezentace:

INTEGROVANÝ SYSTÉM MĚŘENÍ A OBRÁBĚNÍ DVOJKOLÍ KOLEJOVÝCH VOZIDEL

О NÁS Kapitálová skupina RAFAMET: RAFAMET S.A. Zespół Odlewni RAFAMET Sp. z o.o. PORĘBA Sp. z o.o. Rok založení:1946 Hlavní akcionář: 47% akcií – Agencja Rozwoju Przemysłu S.A. (Státní akciová společnost) Počet zaměstnanců:420 zaměstnanců Plocha: m 2

О NÁS Rafamet S.A. je výrobcem speciálních obráběcích strojů pro obrábění dvojkolí kolejových vozidel a v tomto oboru patří ke špičce podniků na globálním trhu. Rafamet S.A. vlastní největší slévárnu v Polsku, s možností výroby jednotlivých odlitků až do hmotnosti 40 tun. Na celém světě je v současnosti provozováno přes obráběcích strojů naší výroby.

О NÁS Strategie činnosti společnosti je založena na integrovaném systému řízení kvality, v souladu s normami ISO

О NÁS Výrobní hala

О NÁS Nová montážní hala Plocha: m 2 Předána k užívání: 6. května 2015

INTEGROVANÝ SYSTÉM MĚŘENÍ A OBRÁBĚNÍ DVOJKOLÍ KOLEJOVÝCH VOZIDEL Systém se skládá z : - automatického měřicího systému GRAW; - databáze s centrem zpracování dat; - zautomatizovaného podúrovňového soustruhu UGE 180 N;

INTEGROVANÝ SYSTÉM MĚŘENÍ A OBRÁBĚNÍ DVOJKOLÍ KOLEJOVÝCH VOZIDEL Blokové schéma integrovaného řídícího systému Centrum zpracování dat Centrální databáze Automatický měřicí systém GRAW Zautomatizovaný podúrovňový soustruh UGE 180 N

INTEGROVANÝ SYSTÉM MĚŘENÍ A OBRÁBĚNÍ DVOJKOLÍ KOLEJOVÝCH VOZIDEL Měření metodou světelného průřezu Měřicí proces se rozbíhá v okamžiku, kdy vlak projíždí ultrazvukovou branou. Měřicí systém sestává ze tří podsestav: měření profilu kola; měření geometrie kol; měření geometrie podvozku;

INTEGROVANÝ SYSTÉM MĚŘENÍ A OBRÁBĚNÍ DVOJKOLÍ KOLEJOVÝCH VOZIDEL Výsledky měření měřicího systému „Graw” průměrOwOg15Og9Og5 měření 1682,020,321,619,817,8 měření 2682,320,521,719,817,9 měření 3682,120,421,719,817,9 měření 4682,220,421,619,817,9 měření 5682,320,421,719,917,9 odchylka ±[mm]0,150,10,05 Ow – výška okolku Og – tloušťka okolku

INTEGROVANÝ SYSTÉM MĚŘENÍ A OBRÁBĚNÍ DVOJKOLÍ KOLEJOVÝCH VOZIDEL Automatický měřicí systém GRAW Identifikace čísla vozu; Identifikace pořadového čísla dvojkolí; Měření házivosti dvojkolí; Měření profilu dvojkolí; Měření vzdálenosti vnitřních čelních ploch kol; Měření strmosti okolku; Měření průměru jízdní plochy kol; Předání údajů do centrální databáze;

INTEGROVANÝ SYSTÉM MĚŘENÍ A OBRÁBĚNÍ DVOJKOLÍ KOLEJOVÝCH VOZIDEL Centrum zpracování dat a centrální databáze Úplné informace o dvojkolích; Přiřazení dvojkolí k vozidlům; Verifikace zavedených dat; Diagnostické informace; Správa a řízení úrovní přístupu k datům; Archivace výsledků měření; Spolupráce s podúrovňovým soustruhem UGE 180 N;

INTEGROVANÝ SYSTÉM MĚŘENÍ A OBRÁBĚNÍ DVOJKOLÍ KOLEJOVÝCH VOZIDEL Možnosti obrábění: Obrábění profilů kol dvojkolí na vozidle s dodatečným zatížením nápravy nebo bez dodatečního zatížení; Obrábění profilů kol dvojkolí na podvozku vyvázaném z vozidla s dodatečným zatížením nápravy nebo bez dodatečného zatížení; Obrábění profilů kol dvojkolí vyvázaných z vozidla s dodatečným zatížením; Čelní soustružení vnitřních ploch věnců kol dvojkolí; Rozsah průměrů valivých kružnic kol dvojkolí: 350 – 1270 mm; Maximální nápravový tlak: 18 t; Zautomatizovaný podúrovňový soustruh UGE 180 N UGE 180 N je určen k obrábění jízdních profilů kol a brzdových kotoučů kolejových vozidel bez demontáže dvojkolí z vozidla.

INTEGROVANÝ SYSTÉM MĚŘENÍ A OBRÁBĚNÍ DVOJKOLÍ KOLEJOVÝCH VOZIDEL K onstrukční vlastnosti UGE 180 N Těleso soustruhu je vyrobeno z litiny o vysoké jakosti, čímž je zajištěna jeho tuhost a vysoká odolnost proti otřesům ve srovnání se svařovanými konstrukcemi. Jednodílný odlitek umožňuje dosažení vysoké výkonnosti stroje a přesnější obrábění v průběhu delší doby provozování a životnosti stroje.

INTEGROVANÝ SYSTÉM MĚŘENÍ A OBRÁBĚNÍ DVOJKOLÍ KOLEJOVÝCH VOZIDEL Konstrukční vlastnosti UGE 180 N Unikátní hlavní pohon stroje udržuje trvalý kontakt poháněcích kladek s obráběnou plochou kol, čímž je zajištěn optimální přenos otáčivého pohybu.

INTEGROVANÝ SYSTÉM MĚŘENÍ A OBRÁBĚNÍ DVOJKOLÍ KOLEJOVÝCH VOZIDEL Použití integrovaného systému umožňuje: zkrácení doby měření; zvýšení přesnosti měření; trvalé udržení kontroly nad stavem dvojkolí kolejových vozidel; včasnost plánování údržbových činností a zásahů; zvýšení výkonnosti podúrovňového soustruhu; minimalizaci pravděpodobnosti vzniku havarijních situací;

Integrovaný systém měření a obrábění dvojkolí kolejových vozidel pro Dopravní podnik hlavního města Prahy, akciová společnost

Dopravní podnik hlavního města Prahy

Integrovaný systém měření a obrábění dvojkolí kolejových vozidel pro PKP Intercity S.A.

Činnost automatického měřícího systému GRAW u PKP Intercity S.A.

ZVEME VÁS KE SPOLUPRÁCI RAFAMET S.A. ul. Staszica Kuźnia Raciborska woj. Śląskie Polska tel fax