Mezikrajský peering a krajské konektory Jan Pejchal Cesnet/Plzeňský kraj 29.07.2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Advertisements

03/04/2017 SIP trunking AASTRA 5000 R53.
eGovernment – aplikace principů v ISKN
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k RK , př. 1
Komunikační systém lokalit HN v ploše Ing. Stanislav Borecký 30. října 2006.
Datové schránky CzechPOINT. Základní informace Plzeňský kraj – v čele hejtmanka Krajský úřad – cca. 370 zaměstnanců – v čele ředitel úřadu Organizace.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
3IT A RCHITEKTURA INTERNETU ISOC,INCANN,IAB,IANA… Ing. Jiří Šilhán.
současný stav a další rozvoj Jan Pejchal Plzeňský kraj
Univerzální přípojka koncepce a realita Miroslav 30.březen 2004.
Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje Ing. Tomáš Vašica Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje.
17. března 2003 Univerzální přípojka – brána do IVS Miroslav Nováček Libor Neumann.
Ing. Aleš Dryák Pragonet, a.s.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury veřejné správy (KIVS) Ing. Lubomír Moravčík
Členění území naší vlasti
Jaký byl Březen měsíc internetu 2005? 20. dubna 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Národní knihovna ČR Tel: ,
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica.
Regionální komunikační infrastruktura CamelNET. Co to je ? Krajem provozovaná optická datová síť Optické kabely jsou uložené v zemi Současně zahajovaná.
Fakulta managementu a ekonomiky
Město Nové Město na Moravě Projekt Regionální informační síť iNOVOMĚSTSKO
Realizační tým ICZ duben 2005
SPRÁVA ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ...je připravena MICHAL PEŠEK Praha
PŘIPOJOVÁNÍ AGENDOVÝCH INFORMAČNÍCH SYSTÉMU SZR – Renata Novotná Dobřany
PREZENTUJÍCÍ IT služby měst Hodnocení stavu rozvoje informatiky obcí 2. a 3. stupně V období květen až červenec 2014 byly na webech obcí dvojek.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
ROWANet Páteřní optická síť kraje Vysočina - ROWANet
EGON Centrum a technologické centrum kraje Vysočina Petr Pavlinec, vedoucí OI KrÚ.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Návrh a zavedení systému poskytování a sledování dotací
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Současný stav a další rozvoj Tomáš Martinek Zlínský kraj.
EGovernment Struktura služeb a řešení. Obsah 1.Požadavky KIVS a řešené problémy 2.Vývoj koncepcí 3.Stávající KIVS a její rozvoj v souladu s koncepcemi.
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
Czech Point na poštách ISSS Mgr. Pavel Kolář náměstek generálního ředitele pro veřejnou správu.
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Aktivita A4 - Návrh a zavedení systému.
Krajská digitální spisovna Vazby mezi projekty 2 Vysvětlivky: TCK … Technologické centrum kraje eSpS … Elektronická spisová služba DUD …
Změny v bázi Národních autorit Seminář pro účastníky Souborného katalogu ČR 1.
1 © AGIT AB IT Projekt roku 2007 Zdravotnictví Ústeckého kraje on-line Lenka Jeřábková ČD - Telematika a.s. Martin Zeman, Jan Pejchal Krajská zdravotní,
Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007.
1 © AGIT AB Telemedicína Brno března 2008 v Brně Od bezfilmových nemocnic k bezfilmovému Ústeckému kraji Martin Zeman, Aleš Daniel, Jan Pejchal.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
EHealth v Plzeňském kraji , Žďár nad Sázavou Krajský úřad Plzeňského kraje, Odbor informatiky.
Dotační řízení MPSV Mgr. Petr Studenovský. Dotační řízení MPSV Setkání s poskytovateli sociálních služeb Jihočeského kraje k dotačnímu řízení Ministerstva.
PRAHA Technologické centrum Kraje Vysočina.
GeoData územního plánování JMK Mapový portál odboru územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu Jihomoravského kraje Od roku 2006 je v provozu.
Seminář RHSD JMK Aktuální situace v dopravě Ing. Václav Horák, náměstek hejtmana srpen 2012 Pohled JMK na priority dálničních a silničních staveb pro současné.
Zajištění infrastruktury pro operační střediska základních složek IZS Integrovaná Telekomunikační Síť Nové Generace (ITS NGN) Ing. Tomáš Faško.
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Kontaktn í a koordinačn í centra Krajsk é ředitelstv í policie Jihočesk é ho kraje.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Materiál je určen pro 4. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
DATOVÉ SCHRÁNKY Ing. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra pro veřejnou správu, informatiku, legislativu a archivnictví.
Reforma psychiatrické péče z pohledu Asociace krajů MUDr. Jan Tuček, Ph.D.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Integrovaný regionální operační program
Aktuální vývoj pracovní úrazovosti
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky
ROWANet aktuální stav k 3/2016
Katalog sociálních služeb Ústeckého kraje
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Technologie pro provozování komunikačních sítí Použité technologie při provozování sítě ROWANet Martin Procházka Odbor informatiky.
Centrální místo služeb 2.0
ComDay OI KrÚ wifi:
Služby CMS 2.0 z pohledu veřejné správy
Členění území naší vlasti
SPRÁVA ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ
Krajská páteřní síť ROWANet současný stav a další rozvoj
Spolupráce s okolními systémy
Služby CMS pro OVM /33 Rudolf Hujer.
Centrální místo služeb 2.0
Transkript prezentace:

Mezikrajský peering a krajské konektory Jan Pejchal Cesnet/Plzeňský kraj

2 Trochu technických podrobností  DWDM v ITS NGN Dnes jediná funkční věc na ITS NGN - DWDM – Služba ITS NGN MPLS síť pro HZS, PČR a ZZS 99,9 % MPLS – Služba NIS IZS Propojení superdatových center HZS (a dnes aktuálně bude sloužit pro provoz NIS IZS u všech složek IZS) MPLS – Služba CMS 2.0 – Krajské konektory Umístění na krajských úřadech MPLS

3 Technické řešení krajských konektorů v lokalitách  Ukázka různých řešení  Technicky jde o 2 routery připojené ze 2 směrů typicky v TCK kraje Plzeňský kraj Ústecký kraj Středočeský kraj Jihočeský kraj

4 Katalog služeb  Služby CMS 2.0 – stará verze – Žádost o přístup k CMS – Publikace aplikační služby – Přístup k aplikační službě – Připojení OVM k CMS – Umístění aplikace do NDC – Služby eGSB – Služby Certifikační autority – Připojení OVM do Internetu – Elektronická pošta – Jmenné služby (DNS) – Služby STESTA – Přístup k záznamům o provozu – Přístup k účtovacím informacím – A už určitě bude plno další, ale nás nyní zajímá L2/L3 propoj

5 Propojení krajů, peeringy služeb  Kraje si mezi sebou mohou poskytovat služby Privátní/veřejné peeringy Propojení videokonferencí

6 Výchozí podmínky  Kraje hledají trvalé zvyšování a vyšší dostupnost služeb TCK poskytovaných do území  Některé již mají AS i PI (Vysočina, Olomouc, Středočeský, atd)  Některé to myslí vážně (Vysočina, Plzeňský)  Některé již provozují i dual homing do jiného města  Doporučené publikování služeb TCK kraje

7 Návrh řešení konektivity kraje  Pro vyšší dostupnost služeb TCK

8 Peering a dualhomig mezi kraji

9  Stav  Funkční propojení/peering Plzeňský a Vysočina  Po spuštění CMS 2.0 KK přechod na L2/L3 spoj  Technické omezení  Zatím jde o L2 tunel skrze Cesnet  Nutné PI IP rozsahy (tedy ti co nemají IPv4 PI, ……)  Cesnet pomohl při návrhu řešení a jeho realizaci i testování

10 CMS 2.0  Zpět ke krajským konektorů.  Garantovaná dostupnost služeb státu pro region  Poskytované služby nejen pro krajský úřad, ale do celého území  Termíny  Stavy smluv o umístění  Katalog služeb  Napojení do CMS 2.0 v krajích pouze v KK  Migrace současných služeb „CMS 1.0“ na CMS 2.0  Držme MV palce

Děkuji za pozornost Jan Pejchal