Vynálezy přírody Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastObčanské právo Datum vytvoření
Advertisements

Pojmenuj domácí zvířata
Anotace Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastObčanské právo Datum vytvoření
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastObčanské právo Datum vytvoření
Jehličnany Mgr. Helena Roubalová
Tematická oblast: laboratorní a terénní cvičení
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Filozofie Číslo materiálu:EU Název: Filozofie renesance Autor: Mgr. Šárka Rambousková Ročník:
Počet nohou Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
VY_52_INOVACE_PRV.3.26_Složení půdy_pracovní list
Volně žijící zvířata – pole, louka, les
Technika pro člověka Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a.
Spojnicový diagram Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika Datum.
Život v rodině Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
Technika - stavitelství Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými.
Posunovací pravidla Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník4. ročník.
Kmitání s nenulovou počáteční fází - úlohy Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastFYZIKA – Kmitání, vlnění a.
Výpočet aritmetického průměru Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
Obvod trojúhelníku Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPlanimetrie Datum vytvoření Ročník2. ročník.
Konstrukce rovnoběžníku Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Matematika – Planimetrie Datum vytvoření
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 1. Charakteristika a historie ekologie Název sady: Základy ekologie pro.
Kyvadlo Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastFYZIKA – Kmitání, vlnění a elektřina Datum vytvoření
Koláž podle H. Bosche Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy.
Planeta Země Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
Vesmír Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními jevy.
Užití Pythagorovy věty Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPlanimetrie Datum vytvoření Ročník2.
Práce s kruhovým diagramem Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
MOZAIKA Tematická oblast ESV Komunikace vizuálního umění se znakovými
Příklady na zákon lomu Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
Výpočty ve statistice – test k procvičení
Aktualizace uměleckého díla
Konstrukce lichoběžníku
Funkce trávicí soustavy a typy trávení
KALIGRAMY Tematická oblast
Graffiti Tematická oblast ESV Komunikace vizuálního umění se znakovými
Náš svět Tematická oblast
Člověk a vývoj civilizace
ČLOVĚK V PROSTORU Tematická oblast
Diagramy - opakování Tematická oblast
Výtvarné umění I. Tematická oblast
Člověk Tematická oblast
Déjà - vu Tematická oblast
Konstrukce trojúhelníku II
SOCHA DO VEŘEJNÉHO PROSTORU
BUŇKA – základ všech živých organismů
Nervová soustava nižších obratlovců
Úroky - samostatná práce
Užití aritmetického průměru ve slovních úlohách
Rozmnožování klepítkatců a korýšů
Člověk tohoto století Tematická oblast
Absolutní a relativní četnost
Název vzdělávacího materiálu
Bonjour Monsieur Courbet
Busta podle Honoré Daumiera
LETTRISTICKÁ MOZAIKA Tematická oblast
Rozmnožování obojživelníků
Základní systém a dělení barev
Konstrukce trojúhelníku I
Název vzdělávacího materiálu
Statistika - opakovací test k procvičení
DENÍK Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín
Nepohlavní rozmnožování prvoků
Název prezentace (DUMu): Vlastnosti živých soustav
Konstrukce trojúhelníku III
Životní zájmy Tematická oblast
Život – pohledy na přírodu
Tóniny Tematická oblast
Hudba - notace Tematická oblast
Složitější příklady na zákon lomu
Soustava dvou lineárních rovnic se dvěma neznámými
Transkript prezentace:

Vynálezy přírody Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními jevy a mediálními sítěmi. Datum vytvoření Ročník 1. ročník čtyřletého a 5. ročník osmiletého gymnázia Stručný obsah Chápání stavby, struktury a principy růstu organismů. (Ulita, dělení buněk, semena rostlin, strom-kořeny,…) Způsob využití Postupně procházíme listy prezentace až na stranu 6. Žáci samostatně odpovídají. Správnost odpovědí zhodnotí vyučující. Potom žáci přistoupí k praktické části výuky. Autor Petr Faron Kód VY_32_INOVACE_38_EFAR08

Pozorně si prohlédni objekty na obrázcích a nakresli jejich stavební schéma.

Najdi společné znaky na zobrazených objektech a popiš je. Vyber dvojici obrázků, které má nejvíce společných znaků.

Vyřaď ty obrázky, na nichž zjevně nenalezneš žádný řád.

Řekni konkrétní příklady v architektuře vytvořené člověkem, které využívají podobné konstrukční schéma. Vytvoř podobnou studii.

Vyjádři slovy co nejlépe výraz výtvarného projevu každého z obou obrázků zabývající se jedním tématem. Porovnej obě charakteristiky.