VLK OBECNÝ Tereza Mičkova 8.A. OBSAH Zařazení Jak vypadá ? (obecné informace) Rozdíly mezi psem a vlkem Zajímavostí Obrázky Zdroje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dorado (Koryféna velká)
Advertisements

KOMUNIKACE U PSOVITÝCH
Kristýna Mašková Ragdoll.
Prezentace Barbora Jirasová.
Kočka domácí Felis Catus.
Hlavní zdroj: Šelmy psovité Hlavní zdroj:
Německý ovčák LORD.
Psi – Mé hobby Co se mi na psech líbí a proč jsem si je vybrala na svoji prezentaci Původ psů Anatomie těl psů Chování psů Smysly psů Srsti psů Dělení.
Obratlovci povrch těla
Hadi Hadi (Serpentes) jsou podřád plazů z řádu šupinatých
DINGO (Canis lupus dingo) KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Austrálie
SAVCI - charakteristika
Tulák sob a jiné zajímavosti
Kočka domácí, pes domácí
Labrador, labrador retriever
Pes a kočka Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.32
Jméno autoraMgr.Eva Truxová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablonyV/2 Inovace.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s výskytem, tříděním, zástupci a.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: střední Afrika Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes Využití dnes: společník Průměrná délka života: 12 let Další.
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Nervová soustava a smyslové orgány
Jagdteriér.
Primáti Kristýna Semecká 8.B
KLOKÁNCI A KLOKANI.
KANÁRSKÝ CHRT-PODENGO
Trénink v určování savců ČR
Historie je největší domestikovaná šelma a nejstarší domestikované zvíře vůbec, provázející člověka minimálně 14 tisíc let obecně se předpokládá, že se.
Třída: savci Řád: šelmy.
VY_32_INOVACE_PŘ.4.02-domácí zvířata-PREZENTACE
BANDIKUTI A KUSKUSOVÉ.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Čeleď: šelmy kočkovité
CHOBOTNATCI - největší suchozemští savci
Šelmy MEDVĚDOVITÉ Autor: Tereza Štrinclová.
Savci.
Psovité šelmy.
SAVCI Největší rozvoj savců = TŘETIHORY (před 65 miliony let = éra savců Pronikali do všech ekosystémů Čtvrtohory = éra člověka.
Psovité šelmy By: Petr West.
Název projektu: Živá příroda ve škole
CHOVANÍ ŽIVOČICHOVÉ Veronika Straková. PSY:  Pes je savec-původně masožravec, kvůli lidem všežravec  Šelma psovitá  Domestikovaný druh  Říše: živočichové.
PANDA VELKÁ Panda velká se svou černobíle zbarvenou srstí s charakteristickým vzorem je jedním z nejznámějších a zároveň nejvzácnějších a nejohroženějších.
Označení DUM Fa - DUM Autor Příjmení a jméno: Fichna Josef, Mgr. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace.
PES DOMÁCÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Albatool Abbas Ali Jahaf. Panda červená je šelma rozšířená v Asii. Jde o jediného žijícího zástupce čeledi Ailuridae příbuzné lasicovitým, medvídkovitým.
VY_32_INOVACE_20- pes domácí Přírodověda - 4. ročník Miloslava Bucharová, Základní škola a Mateřská škola Jivina Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze.
Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
projekt spolufinancován ze státní rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Přírodopis – 8.ročník Savci – psovité šelmy VY_32_INOVACE_
PSÍ PLEMENA Bernardýn, milý obr.
Kočka domácí, pes domácí
SAVCI ŠELMY KOČKOVITÉ.
AUTOR: Mgr. Lenka Rousová NÁZEV: VY_32_INOVACE_3B_04
Stavba těla savců.
Jakub Vrána, Zdeněk Dorazil, Štěpán Konečný
Období: září – prosinec 2011
Autor: Mgr. Aranka Kopišová Datum: Název: VY_32_INOVACE_12_PŘÍRODOPIS
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice – Spořilov
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Vlk Obecný Jakub Šefčík Třída:1.L Předmět:Biologie
RISKUJ ! PES PSI V ČÍSLECH Psi v Praze 2 Pojmy Smysly psů Rozmnožování Riskuj – hrací pole.
Hana Svobodová, Iveta Böhmová, 8D.  Říše: živočichové  Kmen: strunatci  Třída: savci  Řád: šelmy  Podřád: psotvární  Čeleď: medvědovití.
SAVCI - charakteristika
Hmyzožravci Klára Dominová 3. A.
AUTOR: Mgr. Helena Dobešová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_VLA+PŘÍ_02
Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
ŠELMY PLACENTÁLOVÉ.
Autor: Mgr. Pavla Kofroňová Název: Šelmy VY_32_INOVACE_Př.5
Transkript prezentace:

VLK OBECNÝ Tereza Mičkova 8.A

OBSAH Zařazení Jak vypadá ? (obecné informace) Rozdíly mezi psem a vlkem Zajímavostí Obrázky Zdroje

Zařazení Druh: Vlk Čeleď: Psovití Řád: Šelmy Třída: Savci Podkmen: Obratlovci Kmen: Strunatci

JAK VYPADÁ? Největší zástupce psovitých šelem. Barva srsti je pokaždé jiná ale nejčastěji šedá. Má širokou hlavu, krátké špičaté uši a šikmé žluté oči. Vlci mají celkem 42 zubů, tesáky jsou ostré a lehce zakroucené pro pevné uchopení kořisti. Jsou dlouhé až 6 centimetrů(velmi ostré jsou i řezáky) Umožňují vlkovi ukusovat z kořisti velké kusy masa. Nejlépe vyvinutými smysly vlka jsou čich a sluch. Vidí černobíle

ROZDÍL MEZI PSEM A VLKEM Rozdíly mezi vlkem a psem se dají rozdělit na dvě skupiny– rozdíly fyzické – rozdíly v chování Vlci nosí ocas volně svěšený dolů, zatímco psi většinou nosí ocas zdvižený. Psí ocas bývá často zakroucený. Psi nemají ocasní pachovou žlázu. Vlci se páří pouze jednou do roka, zatímco většina psů dvakrát. Psi mají větší počet štěňat v jednom vrhu. U velkých plemen psů není12štěňat výjimkou. Čenich většiny psů je kratší než čenich vlků. Vlk má odlišnou tvář díky dlouhým chlupům pod ušima,které rostou směrem dolů a ven. Pes má oproti stejně velkému vlku až o 30 % menší hmotnost mozku.

ZAJÍMAVOSTI Vlk stráví získáváním potravy téměř jednu třetinu svého života Kořist dokáže ucítit na vzdálenost až tří kilometrů. Čich vlka je asi milionkrát lepší než u člověka. Čichová tkáň vlka zabírá plochu 14 x větší než čichová tkáň člověka a obsahuje asi 200 mil. smyslových buněk, zatímco lidská pouze 5 mil. Má výborný sluch a dokáže se skvěle orientovat ve stopách.

… - Díky kolektivnímu způsobu lovu dokáže vlčí smečka ulovit zvíře vážící i přes 500 kg. VLCI, stejně jako ostatní psovité šelmy, mají speciální postavitelné chlupy rostoucí okolo páteře od krku k zadní části ramen. Naježení těchto chlupů signalizuje hrozbu nebo strach. Vlčí kožešina se skládá ze dvou vrstev. Spodní vrstva se nazývá podsada a je jemná, hustá a má světlou barvu. Vrchní krycí vrstva je složena z dlouhých pesíků a má za úkol odvádět vodu a udržovat tak spodní vrstvu suchou. Stínováním srsti jsou zvýrazňovány postoje těla a výrazy tváře které vlk používá ke komunikaci.

OBRÁZKY

ZDROJE &espv=2&biw=1366&bih=667&source=lnms& tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiEuKPJsKnJAhV BUhoKHVtHD5wQ_AUIBigB#tbm=isch&q=vlk+ obecn%C3%BD+sme%C4%8Dka+MLADE&imgr c=3pptF51eTPZjJM%3A &espv=2&biw=1366&bih=667&source=lnms& tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiEuKPJsKnJAhV BUhoKHVtHD5wQ_AUIBigB#tbm=isch&q=vlk+ obecn%C3%BD+sme%C4%8Dka+MLADE&imgr c=3pptF51eTPZjJM%3A