Tým Robost Uvádí Prezentaci oOKU aZraku. Co je to O kO ? Je to orgán o který musíme hodně pečovat  Oko zajišťuje zrak Protože 

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Světelné jevy Je to část fyziky, která se zabývá světlem a jeho šířením. Také se používá názvu optické jevy. (optika) K pochopení souvislostí je zapotřebí.
Advertisements

Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_FY_2E_PAV_01_Světlo.
SMYSLOVÉ ORG ÁNY. SMYSLOVÉ ORGÁNY (čidla) Umožňují vnímat podněty z okolního prostředí Obsahují buňky (receptory)- reagují na podráždění Podněty vedou.
1 Umísťování symbolů a jiných uvítacích zařízení územní samosprávy při pozemních komunikacích Porada Ministerstva vnitra Praha.
Oční vady. Krátkozrakost Dalekozrakost Šedý zákal Zelený zákal Vetchozrakost Šilhání Astigmatismus Tupozrakost Barvoslepost.
 Anotace: Materiál je určen pro žáky 9. ročníku. Žák navazuje na učivo probrané v 7. ročníku a učivo prohlubuje. Žák vysvětlí funkci čočky v lidském oku.
ČÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.5.00/ ČÍSLO MATERIÁLUVYS_32_INOVACE_482_Vlasové ústrojí NÁZEV ŠKOLYVyšší odborná škola, Střední průmyslová škola a Střední.
ČOČKY Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_10_32.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_05_15_ZRAK TÉMA: SMYSLOVÁ SOUSTAVA.
Základní škola Libina, příspěvková organizace, Libina 548,788 05,IČ: Název projektu: Škola hrou Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Kožní soustava Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_09_B_8_Kožní soustava Téma: Přírodověda.
Nervová soustava měkkýšů a kroužkovců Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Biologie - biologie živočichů Datum.
VY_32_INOVACE_PŘČL.11 Autor: Mgr. Jitka Žejdlíková Datum vytvoření: leden 2012 Ročník: 8. Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor: Přírodopis.
NERVOVÁ SOUSTAVA KOMUNIKAČNÍ SÍŤ. FUNKCE NS 1. řídí činnost všech orgánů v těle 2. kontroluje organismus jako celek 3. umožňuje vnímat okolí a získávat.
Anotace Ročník8. Druh materiáluPrezentace Pomůcky Cíl (inovace)Prezentace slouží k učivu o vitaminech, k zápisu do sešitu a k aktivnímu ověření znalostí.
VY_32_INOVACE_Roz_III_17 Práva a povinnosti členů rodiny Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Životospráva rodiny.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Dümlerová. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Další součástky s jedním přechodem PN Autor: Lukáš Polák.
F YZIKA Optické vlastnosti oka Vypracoval: Lukáš Karlík.
Oko Barbora Davidová Tereza Broušková Ha An Nguyen Kateřina Onderková.
Čočky I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
1. KŘÍŽOVKA Pohyb může být posuvný a ….. Veličina s jednotkou m³ 1
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Lom světla I. část
Projekt odboru personálního Ministerstva vnitra Akceptace specifických potřeb zaměstnanců a zaměstnankyň MV: nástroj ke zvýšení efektivity práce MV ČR.
Období života člověka. Období života člověka Etapy lidského života Člověk se během života mění – roste do výšky, tloustne, učí se chodit a mluvit,
Tvorba materiálu je financována z ESF a státního rozpočtu ČR.
Nervová soustava vyšších obratlovců
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření prosinec 2012
VY_32_INOVACE_08_Přírodověda_ 5.ročník_ 03_Soustava dýchací
ZRAK ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_17_28_Zrak.
Souhrnné otázky, Světelné jevy
Barva světla, šíření světla a stín
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Optické vlastnosti oka
Autor: Mgr. Svatava Juhászová Datum: Název: VY_52_INOVACE_26_FYZIKA
Poměr Co je poměr. Změna v daném poměru..
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 9_12
VY_32_INOVACE_08_Přírodověda_ 5.ročník_ 09_Smyslová soustava
ÚSTROJÍ ZRAKU (opakování pojmů - 2.část)
Z očí do očí Fyzikální Část.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Stavba oka Funkce oka Onemocnění oka Zajímavosti o oku
Poměr v základním tvaru.
Lidské oko Název : VY_32_inovace_17 Fyzika - lidské oko
Elektromagnetická slučitelnost
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ / /21
Věcné učení VY _32 _INOVACE_11_07_smysly člověka (zrak 1)
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Milena Brádlová; datum:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice - Spořilov
LIDSKÉ RASY.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Gertruda Miličková NÁZEV: Starověký Řím – Ovládnutí Středomoří.
9. Atmosféra Vzdušný obal Země
Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak. Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak.
Práva a povinnosti členů rodiny
Světelné jevy -shrnutí
Lidské smysly Naše tělo. ČLOVĚK A JEHO SVĚT Lidské smysly Radka Smetanová VY_32_INOVACE_lidskesmysly_03.
Optika – vady oka a jejich odstranění.
VY_32_ INOVACE_ 20_ PŘÍRODOVĚDA 5
Poměr v základním tvaru.
Mgr. Jitka Vlková VY_32_INOVACE_17_12_vyjmenovaná slova
Markéta Hanzalová Náprstková N12Smysly
F-Pn-P064-Oko_a_jeho_vady
VY_32_INOVACE_ČaJS.5.B Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Štěpánka Beranová Datum: Člověk a jeho svět, člověk a jeho zdraví.
Zobrazování optickými soustavami
Markéta Hanzalová Náprstková N11 Nervová soustava
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Transkript prezentace:

Tým Robost Uvádí Prezentaci oOKU aZraku

Co je to O kO ? Je to orgán o který musíme hodně pečovat  Oko zajišťuje zrak Protože 

Jak oko vypadá??? Nějak takhle

K čemu oko používáme??? Ke koukání do dálky Ke koukání na blízko Prostě ke koukání, aby jsme nevráželi do židlí a pod.

Jak oko funguje? Oko funguje tak, že paprsek jde do čočky. Za čočkou je sklivec, tam se paprsek lomí a pokračuje do žluté skvrny. Žlutá skvrna umožňuje přenos obrazu do mozku.

5 smyslů Zrak je jeden z 5-ti smyslů, je to nejdůležitější smysl Poruchy zraku Poruchy zraku,můžou nastat tím že dlouho koukáme na televizi nebo do počítače.

Sítnice Způsobem světelných paprsků pronikajících do oční koule dochází v tyčinkách a čípcích ke vzniku chemické reakce a následnému vzniku nervových impulsů přenášených do centrálního nervového systému. Látka obsažená ve fotoreceptorech, u které dochází k rozkladu působením světla, se nazývá rodopsin. centrálního nervového systémurodopsin Sítnice vzniká jako výchlipka z embryonálníhoembryonálního mozku.mozku

Řasy Součástí oka jsou také řasy, které chrání oko před vnikáním malých nečistot, malého hmyzu a vlásků. Řasy,,Symbol ženskosti´´ 

Jak se uchránit před oslepnutím? Užíváním slunečních brýlí Netrávením dlouhých nocích s nosem nalepeneným na monitoru Jedením zdravého a očím prospěšného jídla Občasým pohledem do dálky Pravidelnými návštěvami očního lékaře

Když oslepnu??? Musíme si pořídít slepeckou hůl Rychle se naučit brailovo písmo Posílit nějaký jiný smysl

Mr. Braille Mr. Braille byl významný pro nevidomdomé. Narozen: 4.ledna1809 a zemřel: 6.ledna Vymyslel Braillovo písmo.

Bionické oko vrátí slepcům zrak Bionické oko sice vrací slepcům zrak, ale dalo by se vylepšit. Vylepšit by se dalo tím, že by z mozku vedla úzká nit nahrazující nerv.

Konec Vyrobil: Antonín Batelka a Jakub Jelínek s pomocí Jana Baláčka Režie: Antonín Batelka Scénář: Jakub Jelínek Původní scénář: Vojtěch Trmota Pomoc: Jan Baláček Robost