Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/21.1526 Název:VY_32_INOVACE_I.ICT2 Vytvořeno:3. 7.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Periferní zařízení počítače
Advertisements

Periferní zařízení počítače
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Vstupní a výstupní zařízení
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49
Vstupní a výstupní zařízení
PERIFERIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
SOFTWARE a HARDWARE Název školy
PC komponenty.
je hardware, kterým počítač pořizuje data.
HARDWARE PC Uvnitř počítače.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.20 Téma: Kufr – základní.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Počítač a jeho příslušenství. Počítač a jeho příslušenství.
Periferní zařízení počítače
Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu
Jak pracuje počítač vstupní a výstupní zařízení počítače
Identifikátor materiálu: EU
HARDWARE II Periferie.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mandys Jiří. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
základní sestava Základní sestava počítače Přiřaď slova k obrázkům:
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – porty
HARDWARE 3. část.
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – další vstup/výstupní zařízení Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Datum vytvoření:9.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
– vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva o počítačových komponentech.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Informatika Počítačová sestava Obrázek:
Počítač a příslušenství
Periferie počítače Informatika 5. třída.
Tomáš Baťa Periferní zařízení počítače. Definice Periferní zařízení počítače jsou nástroje, které nejsou nutné k provozu počítače ale zpříjemňují a zefektivňují.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: USB zařízení Číslo DUM: III/2/VT/2/1/17 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Periferie je souhrnný název pro jednotky, které umožňují komunikaci počítače s okolím. K základní jed-notce se připojují kabely. Z hlediska způsobu přenosu.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Hardware počítače Číslo DUM: III/2/VT/2/1/01 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Přenos snímků do počítače Číslo DUM: III/2/VT/2/3/50 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_ICT_02 HARDWARE POČÍTAČE Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT11 Vytvořeno:1.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák Název: VY_32_INOVACE_01_F9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Periferní zařízení.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT1 Vytvořeno:2. 7.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT16 Vytvořeno:4.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_12_INOVACE_II.ICT4 Vytvořeno:2.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT17 Vytvořeno:5.
Cesta do nitra počítače. Hardware Hardware Hardware označuje veškeré fyzicky existující technické vybavení počítače. Základní deska: procesor operační.
INFORMATIKA 6.ročník SESTAVA POČÍTAČE. PC – Personal Computer = Osobní počítač Počítač je zařízení, které slouží na uchování a zpracování informací. Pracuje.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT3 Vytvořeno:3. 7.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_08_Části počítače a přídavná zařízení Téma: Části.
Z čeho se skládá počítač. Opakujeme: Informatika Informatika se zabývá zpracováváním informací.
 Počítačová sestava (tzv. jádro)  Skládá se:  pc skříň  obrazovka (monitor)  klávesnice  myš.
Porty a rozhraní Markéta Koubíková.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Informační a komunikační technologie
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_INF_05
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
SOS Pod amfiteátrom 7, Levice
INFORMATIKA 6.ročník SESTAVA POČÍTAČE
PC sestava Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Renata Bachtíková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm
PŘÍDAVNÁ ZAŘÍZENÍ.
Název: VY_32_INOVACE_ICT_5B_12 Škola:
Mgr. Miroslava Telingerová
Výstupní hardware.
Periférie: Periferie je zařízení, které se připojuje k počítači a rozšiřuje jeho možnosti. Zpravidla slouží ke vstupu a výstupu dat do/z počítače. K.
Transkript prezentace:

Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT2 Vytvořeno: Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Vzdělávací obor:Informační a komunikační technologie Tematický okruh:Hardware a software Určeno pro:5. ročník Anotace: Hardware II. Materiál obsahuje informace o externích zařízeních počítače a o jejich funkci. Na závěr jsou pro žáky připraveny otázky a pro kontrolu řešení. Inovace – využití ICT (interaktivní tabule). Metodický pokyn: Prezentace je určena pro žáky, kteří se začínají seznamovat s tímto okruhem. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Benda.

vstupní zařízení PC výstupní zařízení PC

VSTUPNÍ ZAŘÍZENÍVÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ  klávesnice  myš  skener  monitor  tiskárna  reproduktor předává data od uživatele do počítačepředává data z počítače uživateli

Klávesnice  umožňuje zadávat text a příkazy do počítače Myš  přenáší pohyb po podložce na plochu monitoru

Skener (scanner)  snímá obrázky a texty do počítače Webová kamera  přenáší aktuální obraz (snímky) do PC (na internet)

Videokamera  zachycuje obraz a zvuk, které lze přenést do PC Digitální fotoaparát  zaznamenává obraz, který lze nahrát do PC USB kabel paměťová karta

Monitor  zobrazuje textové a grafické informace CRT monitorLCD monitor

Tiskárna  tiskne texty, obrázky a fotografie na papír Inkoustová tiskárnaLaserová tiskárna

Reproduktor  převádí zvuk vytvořený zvukovou kartou Sluchátka  obdoba reproduktoru, která se dává na uši Pozn. Mikrofon je vstupní zařízení.

1. Jaký je rozdíl mezi vstupním a výstupním zařízením? 2. Uveď příklady vstupních zařízení. 3. Uveď příklady výstupních zařízení. 4. K čemu slouží klávesnice, myš, skener, digitální fotoaparát, monitor, tiskárna a reproduktor?

1. Vstupní zařízení předává data od uživatele do počítače. Výstupní zařízení předává data z počítače uživateli. 2. Vstupní zařízení – klávesnice, myš, skener, Výstupní zařízení – monitor, tiskárna, reproduktor, Klávesnice umožňuje zadávat text a příkazy do počítače.

4. Myš přenáší pohyb po podložce na plochu monitoru. Skener snímá obrázky a texty do počítače. Digitální fotoaparát zaznamenává obraz, který lze nahrát do PC. Monitor zobrazuje textové a grafické informace. Tiskárna tiskne texty, obrázky a fotografie na papír. Reproduktor převádí zvuk vytvořený zvukovou kartou.

Snímek číslo:Citace obrázků: 2 ILNANNY. Open Clipart Library [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW: 3 (obličej) GERALD_G. Open Clipart Library [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW: 3 (PC skříň) ANONYMOUS. Open Clipart Library [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW: 4 (klávesnice) ILNANNY. Open Clipart Library [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW: 4 (myš) LUNIK. Open Clipart Library [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW: 5 (skener) NASTOS, Labros. Open Clipart Library [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW: 5 (webová kamera) JAVIERKIOPO. Open Clipart Library [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW: 6 (videokamera) EVILESTMARK. Open Clipart Library [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW: 6 (USB kabel) GSAGRI04. Open Clipart Library [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW: 6 (digitální fotoaparát) FLOMAR. Open Clipart Library [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW: 6 (paměťová karta) WEBMICHL. Open Clipart Library [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW:

Snímek číslo:Citace obrázků: 7 (CRT monitor) ANONYMOUS. Open Clipart Library [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW: 7 (LCD monitor) SPACM. Open Clipart Library [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW: 8 (inkoustová tiskárna) BAYIK, Hakan. Open Clipart Library [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW: 8 (laserová tiskárna) NASTOS, Labros. Open Clipart Library [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW: 9 (reproduktor) MONTES DE OCA, Joel. Open Clipart Library [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW: 9 (sluchátka) KRAUSKOPF, Tom. Open Clipart Library [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW: