Whitney Elizabeth Houston  9. srpna 1963 v Newarku, New Jersey † 11. února 2012 v Beverly Hills, Kalifornie I Will Always Love You.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dovolte mi představit objev hudebního světa počátku 21.století …
Advertisements

Anglicky jsem se rozhodl učit před půl rokem. I took up English six months ago (decided to learn).
ASHLEY TISDALE. Údaje  Povolání: Herečka, zpěvačka, producentka, textařka, dabérka  Věk: 24  Datum narození:  Místo narození: West Deal,
CHVÁLÍM JMÉNO TVÉ, KDYŽ JE ZEMĚ KOLEM ÚRODNÁ Blessed Be Your Name, In the land that is plentiful KDYŽ RADOSTÍ SI UŽÍVÁM, CHVÁLÍM JMÉNO TVÉ Where Your streams.
Už ti to řekli? Have you been told already?. Kdo ti to řekl? Who told you?
Ty, hodilo by se mi, kdybys mi mohl pomoci s jednou drobností. Hey, I could use your help with a little job.
Medvídek Pú.
Rodné jméno: Beyoncé Giselle Knowles
Ella Fitzgeraldová byla americká jazzová zpěvačka. Za svůj život napsala a nazpívala stovky oblíbených písní. Ella Fitzgerald, též nazývána "First Lady.
Jak se mu říká? What is he called?.
Slyšel mě někdo že bych něco řekl? did anyone hear me say anything?
Co tohle znamená? What does this mean?. Všichni ví kdo jsem. Everyone knows who I am.
Že jsem se na to krasobruslení vůbec dívala. I wish I hadn't watched the figure skating.
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona/číslo materiálu:III/2 VY_32_INOVACE_ANJ449 Jméno autora:Mgr. Soňa Nekvindová Třída/ročník1. ročník.
Spice girls Nicolé Adamová.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_178 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Eleonora Klasová Předmět.
Nemuseli tam jít they didn't have to go there. myslím, že bychom jim to neměli říkat I don't think we should tell them.
Medvídek Pú.
Nemusela se vrátit brzo she didn't have to be back early.
To mám zakázáno se i čas od času prospat? Am I not even allowed to sleep late once in a while?
Imagine wave JOHN LENNON ( ) Imagine there’s no Heaven.
TO CO SLÍBÍŠ, NEPOMÍJÍŠ Promise maker, promise keeper CO ZAČNEŠ TÉŽ DOKONČÍŠ You finish what you begin VŠE NÁM DÁVÁŠ, I KDYŽ JDEM POUŠTÍ Our provision,
Martin Dresler.  Hlavní město : Ottawa  Rozloha : km²  Státní zřízení : federativní konstituční monarchie  Počet obyvatel : 
Jméno a příjmení: Jesse Arthur McCartney Narozen : 9. duben 1987 v New York City Věk: 21 let Sourozenci: bratr Timmy (1996), sestra Lea (1991) Povolání:
Už sněží několik hodin. It's been snowing for hours.
Kolik je hodin? What time is it?. Jak se tam dostanu? How do I get there?
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
 Povolání: Herečka, zpěvačka, textařka Věk: 19 Datum narození: Místo narození: Los Angeles, Kalifornie, USA Znamení: Ryby Výška: 159 cm.
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona/číslo materiálu:VY_32_INOVACE_AJK444 Jméno autora:Mgr.Soňa Nekvindová Třída/ročník4. ročník Datum.
Nezapomeň co musíš udělat don't forget what you have to do.
Test z Angličtiny 9. ročník. 1. Vyber slovo stejného významu ke slovu difficult? A, Clever B, Amusing C, Silent D, Hard E, Inexpensive.
Translation Translate the following sentences from English into Czech. Vzor: I don’t like the translation of this book. Who translated it? Nelíbí se mi.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
EVERYDAY LIFE SITUATIONS Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Mikuláš Francán.
Michael Jackson Od Andrea Crkvová.
Country Taylor Swift. country Taylor Swift Narozená: Povolání:zpěvačka, herečka, textařka, kytaristka Znamení: střelec Místo narození:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Rozsíval. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Rozsíval. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
IF / FUTURE TIME CLAUSES. 1)I´ll wait here. You´ll get back. (until) 2)Give me a ring. You´ll hear some news. (when) 3)The TV programme will end. I´ll.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Verbs about clothes I Číslo vzdělávacího materiálu: AJ2-4 Šablona: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_174.ANJ.12 Reported speech – Nepřímá řeč v AJ.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_171.ANJ.12 Základy telefonování v angličtině.
Gymnázium, Brno, Elgartova 3 GE - Vyšší kvalita výuky CZ.1.07/1.5.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Téma: English Grammar.
Gymnázium, Brno, Elgartova 3 GE - Vyšší kvalita výuky CZ.1.07/1.5.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Téma: English Grammar.
Queen Radek Horký. Freddie Mercury Freddie Mercury byl zpěvák a skladatel Narodil se 5.září 1946 a umřel 24.listopadu 1991 umřel na AIDS umřel ve věku.
Celým jménem jako Onika Tanya Maraj. Narodila se 8
Autor: Mgr. Kateřina Suková
KAM TY JDEŠ, JÁ JDU Where you go, I'll go KDE TY SEŠ JÁ JSEM,
Telephoning and Texting
What do you have to think about when planning something?
Verbs + prepositions, adjectives + prepositions
Medvídek Pú.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
GE - Vyšší kvalita výuky
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Possessives (my, mine, your, ...'s)
Katy Perry.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Exercise 1.
Výukový materiál VY_22_INOVACE_22_ Phrasal verbs. Part 2
Před 100 lety 12. prosince 1915 se narodil nezapomenutelný zpěvák.
In The Year Nejde vložit do pptx – nutno přes prohlížeč.
Medvídek Pú.
JOHN LENNON ( ) Imagine wave.
Translation 03/02 Žiješ se svou rodinou? Do you live with your family?
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

Whitney Elizabeth Houston  9. srpna 1963 v Newarku, New Jersey † 11. února 2012 v Beverly Hills, Kalifornie I Will Always Love You

Whitney byla jednou z nejprodávanějších a nejúspěšnějších světových zpěvaček popu, R&B a gospelů a rovněž bývalou modelkou, příležitostnou textařkou, herečkou a producentkou. Na kontě má 170 miliónů prodaných hudebních nosičů. Kariéru započala v roce 1985 albem Whitney Houston, které obsahovalo několik hitů jako How Will I Know, You Give Good Love, The Greatest Love Of All nebo Saving All My Love For You. Poslední píseň jí vynesla první cenu Grammy. Do dnešní doby se alba prodalo 25 miliónů. Téměř stejný úspěch zaznamenalo druhé album pojmenované jednoduše Whitney. Bylo prvním historickým číslem 1 od ženy v americkém žebříčku prodejnosti Billboard 200. Do alba byly zahrnuty takové hity jako So Emotional, Didn't We Almost Have It All, Where Do Broken Hearts Go nebo I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me); ten poslední jí v roce 1988 přinesl druhou cenu Grammy. Zpěvačka v roce 1988 nazpívala oficiální hymnu letních olympijských her v Soulu s názvem One Moment In Time. Tato interpretka a otevřela dveře do světa hudby dalším afroamerickým umělcům a ovlivnila téměř všechny dnešní slavné vokalistky. Během své kariéry se díky charismatickému vystupování, hlasovým dispozicím a obrovským úspěchům v hudbě stala legendou a pěveckou veličinou. Byla jednou právem nazvána The Voice. V 90. letech vydala své třetí album s názvem I'm Your Baby Tonight, kde poprvé uplatnila v širším měřítku podobu R&B stylu. První dva V r hrála ve filmu The Bodyguard, jenž se stal celosvětovým trhákem a ji vynesl po boku Kevina Costnera do světa filmu. Soundtrack obsahoval šest zpěvaččiných hitů jako I'm Every Woman, I Have Nothing, Run To You, Queen Of The Night, Jesus Loves Me a její nejslavnější a nejúspěšnější píseň I Will Always Love You. Za album Whitney obdržela tři ceny Grammy. Je nejprodávanějším soundtrackem na světě a dosud nejprodávanějším albem zpěváka-ženy (44 milióny kusů). Další soundtrack k filmu Waiting to Exhale, kde hraje po boku Angely Basset, vychází v roce Zdroj:

Nazpívala úvodní píseň k filmu s názvem „Waiting To Exhale“, která bodovala v americkém žebříčku na první pozici. S Cece Winans v albu zpívá píseň Count On Me. Zatím posledním soundtrackem je album k filmu „Kazatelova žena“, kde Whitney hraje po boku Denzela Washingtona. Velkou část alba tvoří gospelové písně hlavně v jejím podání a také její matky Cissy Houston a gospelové legendy Shirley Caesar. Album má titul nejprodávanějšího gospelového alba všech dob. Až v r vydala Whitney další album s názvem My Love Is Your Love, jehož úvodní píseň se stala nejhranější písní roku. Dalším hitem byl song It's Not Right But Is Okay, za který si o rok později odnesla svou první cenu Grammy za R&B výkon. Píseň Heartbreak Hotel nazpívala společně se zpěvačkami Faith Evans a Kelly Price. Na albu si také společně zazpívala duet se zpěvačkou Mariah Carey s názvem When You Believe. Na sklonku 90. let byla na havajském letišti přistižena s několika gramy marihuany. R vydala dvojalbum a DVD s největšími hity. V albu se nachází i několik nových nahrávek, především duety s Georgem Michaelem (If I Told You That) a s Enriquem Iglesiasem (Could I Have the Kiss Forever). Alba se prodalo na 10 miliónů. V té době začala mít problémy s hlasem a odříkání koncertů a vystoupení bylo stále častější. Bulvární plátky přinášely informace o její drogové závislosti, problémech v rodině, fyzických útocích z manželovy strany a dokonce i o jejím náhlém úmrtí. V r podepsala nejdražší kontrakt v hudební historii za 100 miliónů dolarů na natočení dalších šesti nových alb. Jejím posledním řadovým albem je Just Whitney, které vyšlo v r Snažila se dokázat, že je vše v pořádku, ale na jejím hlase je to přece jen znát. Vzhledem k její situaci album nebylo tak komerčně úspěšné. V r ještě vydala vánoční album s názvem One Wish: The Holiday Album, a tím na dalších dlouhých pět let opustila svět showbusinessu. Whitney pocházela z křesťansky orientované rodiny a manželství bylo pro ni vždy posvátnou věcí, a tak si vůbec nepřipouštěla možnost rozvodu. Nakonec se však k němu odhodlala. V sobotu 11. února 2012 byla nalezena bezvládná v hotelu Beverly Hilton. Záchranáři se ji 20 minut marně snažili oživit; v 17:55 místního času byla prohlášena za mrtvou. Okolnosti smrti jsou zatím stále neznámé, ale zřejmě v nich hraje roli přemíra alkoholy a také drogy.

Tuto prezentaci jsem vytvořila dnes, když jsem uslyšela v rádiu oznámení o zpěvaččině náhlé a předčasné smrti, jako hold jejímu umění. Na poslední straně najdete píseň I Will Always Love You s textem v originále a mým překladem. ©

If I should stay I would only be in your way So I'll go, but I know I'll think of you every step of the way And I will always love you Will always love you You, my darling, you Bittersweet memories That is all I'm taking with me So good-bye. Please, don't cry We both know I'm not what you you need And I will always love you I will always love you, you I hope life treats you kind And I hope you have all you've dreamed of. And I wish to you, joy and happiness. But above all this, I wish you love. And I will always love you I… I will always love you You, darling, I love you. Ooh, I'll always, I'll always love you… Kdybych měla zůstat, byla bych jen taková, jakou mě chceš mít ty. A tak půjdu, ale vím, že na tebe budu myslet na každém kroku. A budu tě vždy milovat budu tě vždy milovat, tebe, můj miláčku, tebe. Hořkosladké vzpomínky - to je vše, co si s sebou beru. Tak se měj a prosím tě, neplač. Oba víme, že já nejsem to, co potřebuješ. A já tě budu vždycky milovat. Budu tě vždycky milovat, tebe… Doufám, že s tebou život jedná laskavě. A doufám, že máš vše, o čem jsi snil. A já ti přeji radost a štěstí. Ale ze všeho nejvíc ti přeji lásku. Já tě budu vždycky milovat… Já… Já tě budu vždycky milovat Tebe, miláčku, já miluji. Ach, vždycky budu, vždycky tě budu milovat… Zdroj: