Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ECVET A NÁVRH ZPŮSOBU JEHO ZAVÁDĚNÍ V ČESKÉ REPUBLICE Lenka Chvátalová.
Advertisements

ECVET v Programu celoživotního učení
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů 1. díl Tvorba a ověřování pilotních školních vzdělávacích programů na vybraných SOŠ a SOU Projekt.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Martin Sycha Konference UNIV 2 KRAJE Ostrava Další vzdělávání v ČR.
Rozvoj a implementace Národní soustavy kvalifikací (NSK2) Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
LEDNICE 28. – 29. BŘEZEN 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V JIHOMORAVSKÉM KRAJI 9. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení IPn SETKÁNÍ ŘEDITELŮ STŘEDOČESKÉHO KRAJE
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
PROJEKT UNIV 3 Podpora procesů uznávání Jana Bydžovská Tematická konference projektu UNIV 3 OLOMOUC 18. –
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
1 Školy jako centra celoživotního učení a uznávání Jana Bydžovská KONFERENCE MŠMT K VYUŽÍVÁNÍ ESF VE VZDĚLÁVÁNÍ
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Mgr. Jana Brabcová jednatelka Grafia, s.r.o. Konference KONCEPCE DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, 13. června 2012.
Jezerka 22. – 23. listopad 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V PARDUBICKÉM KRAJI 13. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Create think tank! Doc. PhDr. Jaroslav Mužík DrSc. Další vzdělávání v ČR.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Řešení projektu UNIV 2 KRAJE v Libereckém kraji Krajská konference UNIV 2 KRAJE – Liberec.
Jan Brůha Konference UNIV 2 KRAJE Seč 2012 Další vzdělávání v ČR.
Další vzdělávání v ČR Konference UNIV 2 KRAJE , Liblice.
Další vzdělávání v ČR Konference UNIV 2 Kraje
Organizační struktura
Rozvoj dalšího vzdělávání jako jedna ze strategických priorit MŠMT Celostátní seminář, Celoživotní učení 12. května 2010 Kroměříž, Dům Kultury Kroměříž.
MU Brno, Vzdělávání knihovníků Mgr. Jana Nejezchlebová Moravská zemská knihovna
Odborné vzdělávání a Evropa Helena Úlovcová
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Konference projektu UNIV 2 KRAJE ve Zlínském kraji PhDr. Helena Marinková, Ph.D.
Další vzdělávání v ČR Konference UNIV 2 Kraje , Otrokovice.
Ing. Eva Bartoňová, náměstkyně ministra, skupina finanční, právní a správy úřadu, MŠMT.
Aktuální situace v oblasti DV Procesy uznávání a rekvalifikace
PŘISPÍVÁME K ROZŠÍŘENÍ NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, PODPORUJEME UZNÁVÁNÍ JEHO VÝSLEDKŮ CELOSTÁTNÍ SEMINÁŘ CELOŽIVOTNÍ UČENÍ – KROMĚŘÍŽ 2010 KROMĚŘÍŽ 12.
Konference projektu UNIV 2 KRAJE v Královéhradeckém kraji PhDr. Helena Marinková, Ph.D.
UNIV 2 KRAJE středních škol Karlovarský kraj Střední odborná škola logistická a SOU Karlovy Vary - Dalovice PaedDr. Vladimíra Štrynclová - ředitelka.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Zákon o uznávání výsledků dalšího vzdělávání (179/2006 Sb.) Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání.
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Aktuální vývoj v oblasti vzdělávání dospělých Konference k 10. výročí evropského programu Grundtvig 9. září 2010 Praha, Hotel President.
PaedDr. Věra Kolmerová vedoucí oddělení vyššího odborného a dalšího vzdělávání MŠMT konference projektu UNIV 3 Nesuchyně, Aktuální situace.
Druhy DV a strategické směry Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 3 Seminář Seč 6. října 2015.
3. BLOK Aktuality v DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 20. prosince 2010 CVLK - Liberec.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Národní ústav odborného vzdělávání Aktuální úkoly v příštím období Jitka Pohanková Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol Špindlerův Mlýn,
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
UPLATNITELNOST A PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ INOVATIVNÍMI METODAMI Projekty Národního ústavu pro vzdělávání Jana Bydžovská KONFERENCE SOŠ TŘINECKÝCH.
1 PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ v Ústeckém kraji Most Role a zapojení sociálních partnerů do tvorby programů DV.
NZZ – Nová závěrečná zkouška IPN Dana Kočková, NÚOV MŠMT,
Projekt: Podpora dalšího vzdělávání v Libereckém kraji
Střední odborné vzdělávání a trh práce „odpověď na demografický vývoj“
NSK – vazby na evropské procesy
Podpora škol v rámci realizace dalšího vzdělávání v JMK
ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE 7. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Aktuální stav dalšího vzdělávání a vize do budoucna
  Další vzdělávání v ČR Konference UNIV 2 Kraje , Liberec.
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Organizační struktura
Podpora polytechnického vzdělávání v Centrech celoživotního učení škol
Vítejte na třetí místní konferenci
Podpora procesů uznávání
Kariérové poradenství a podnikavost
  Další vzdělávání v ČR Konference UNIV 2 Kraje Karlovy Vary.
„Koncept“ – Koncepce dalšího vzdělávání
Transkript prezentace:

Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským sociálním fondem a rozpočtem České republiky. PROJEKT UNIV Uznávání neformálního vzdělávání a informálního učení Jana Bydžovská

ČÁSTI PREZENTACE Cíle projektu Význam projektu pro odborné vzdělávání v ČR Dosavadní realizace projektu Výstupy projektu

PROJEKT UNIV CÍL: Podpořit poskytování dalšího vzdělávání SŠ a VOŠ – sítě škol v 6 krajích ČR CÍL: Vytvořit a pilotně ověřit uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení (na úrovni ISCED 3C)

ÚDAJE O PROJEKTU  132 projektových týmů  132 vzdělávacích programů  264 sociálních partnerů  306 vzdělávacích seminářů 8 krajů 74 škol 1320 PP  20 hodnoticích standardů  16 pilotně ověřených kvalifikací v uznávání  100 průvodců a hodnotitelů  80 klientů uznávání

3. rok 2. rok 1. rok Síť škol v 6 krajích Koncepce systému UNIV Pilotní ověření Rozvoj sítě škol Implementace uznávání do sítí škol REALIZACE PROJEKTU

ŘÍZENÍ PROJEKTU management v krajích (6) řídící jednotka MŠMT (8) management NÚOV (10) management ve školách (66 řed proj. týmů) CELKEM - CCA LIDÍ

ŠKOLA JAKO MÍSTNÍ CENTRUM CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ A UZNÁVÁNÍ

ŠKOLA PV Učitelé Vybavení Soc. partneři Trh práce DV MÍSTNÍ CENTRUM CŽU A UZNÁVÁNÍ PROGRAMY DV podle společné metodiky programy pro PP na roli lektorů DV UZNÁVÁNÍ PROGRAMY DV v souladu s NSK Poradenské centrum Informační centrum DV – předmět podnikání Respektování skutečných potřeb trhu práce v kraji Přiblížení CŽU domovu Zabezpečení kvality DV Projektová činnost ŠKOLA

PROČ SÍŤ ŠKOL V KRAJI

KRAJ SÍŤ MÍSTNÍCH CENTER CŽU MCCU 1 MCCU 2 MCCU 3 MCCU 4 … KOORDINAČNÍ CENTRUM SÍTĚ ŠKOL Metodická podpora přípravy modulové vzdělávací nabídky Metodická podpora průvodců a hodnotitelů UNIV Metodická podpora poradců MC CŽU Studijní informační centrum Koordinace nabídky programů DV Propagace a marketing programů dalšího vzdělávání Práce v souladu s dlouhodobou strategií vzdělávání kraje Společný regionální informační systém Podpora projektové činnosti

DOSAVADNÍ REALIZACE PROJEKTU

SÍTĚ ŠKOL HODNOTÍCÍ NÁVŠTĚVY ŠKOL K POSKYTOVÁNÍ DV KOORDINACE VZDĚLÁVACÍ NABÍDKY-KURZY VE VAZBĚ NA NSK, REKVALIFIKAČNÍ, KVALIFIKAČNÍ, DRUHÉ ŠANCE, INOVAČNÍ, SPECIALIZAČNÍ, NORMATIVNÍ … ODBORNÉ SEMINÁŘE–ROZVOJ PROFESNÍCH KOMPETENCÍ UČITELŮ SOCIÁLNÍ PARTNERSTVÍ REALIZACE MODULOVÝCH PROGRAMŮ DV

DOSAVADNÍ VÝSTUPY PROJEKTU 66 HODNOTÍCÍCH NÁVŠTĚV ŠKOL 132 PROJEKTOVÝCH TÝMŮ 551 OSOB PROŠKOLENO V OBLASTI PEDAGOGICKÉHO PROJEKTOVÁNÍ 400 OSOB PROŠKOLENO V ZÁKLADECH ANDRAGOGIKY 66 OSOB PROŠKOLENO V MARKETINGU MC CŽU

UZNÁVÁNÍ PROJEKT NSK KVALIFIKAČNÍ STANDARDY HODNOTICÍ STANDARDY ÚPLNÉ KVALIFIKACE DÍLČÍ KVALIFIKACE RESPEKTOVÁNÍ zákona č. 179/2006 Sb. o uznávání a ověřování výsledků dalšího vzdělávání RESPEKTOVÁNÍ Společných evropských principů pro uznávání výsledků předchozího učení ZAHRANIČNÍ ZKUŠENOSTI Projekt LdV EPANIL

99 OSOB PROŠKOLENO V OBLASTI UZNÁVÁNÍ VÝSLEDKŮ PŘEDCHOZÍHO UČENÍ 72 POSUDKŮ KVALIFIKAČNÍCH STANDARDŮ 20 NÁVRHŮ HODNOTICÍCH STADARDŮ 22 SEMINÁŘŮ PRO PRŮVODCE A HODNOTITELE UZNÁVÁNÍ DOSAVADNÍ VÝSTUPY PROJEKTU

JAK DÁL….

 sítě škol ve všech krajích  zvýšení počtu škol v sítích  uznávání na úroveň ISCED 3A  zkvalitnění nabídky dalšího vzdělávání  rozvoj profesních kompetencí PP odborného vzdělávání  rozvoj kariérového poradenství pro dospělé  REALIZACE POJETÍ ŠKOLY JAKO MÍSTA UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ BUDOUCÍ SMĚŘOVÁNÍ

Děkuji za pozornost