Univerzitní informační systém, Svojanov 2005 Novinky pro studenty a učitele Ondřej Gabriš

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zoner Foto Studio Bohumil Bareš.
Advertisements

Co by měl student vědět na začátku studia PEF MZLU v Brně
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Návod k registraci CIS (zákaznický informační systém)
Informace o studiu na ZČU pro studenty prvních ročníků
D ATABÁZE N VID D ATABÁZE N VID N OVÁ SPECIALIZOVANÁ ONLINE SLUŽBA SPOLEČNOSTI O VID PRO OŠETŘOVATELSTVÍ A DALŠÍ NELÉKAŘSKÉ ZDRAVOTNICKÉ.
VYHLEDÁVÁNÍ NA PORTÁLU INFORMAČNÍCH ZDROJŮ PRO UTB XERXES.
UŽIVATELSKÝ ÚČET NA PORTÁLU INFORMAČNÍCH ZDROJŮ PRO UTB XERXES.
Konzultace: PhDr. Martina Hábová Telefon: (FNKV -> )
IS MU krůček po krůčku.
Grafické přehledy Jan Krňoul, Západočeská univerzita v Plzni,
Studijní IS a e-learning Patrícia Eibenová
Hromadná korespondence
4. INFOSCHŮZKA. CO NÁS ČEKÁ? TÉMA:  Zápočty a zkoušky  SHKV  Upřesňující zápis předmětů na LS.
Informační systém Masarykovy univerzity „IS MU“
Jak mohu kontrolovat své aktuální výpůjčky z Knihovny PA ČR a termíny jejich vrácení.
Upozornění (systémová) Menu Vyhledávací kritéria pro úkoly Záhlaví tabulky –možnost řazení podle sloupců Stránkování Stav úkolu| Atributy.
TISKOVÉ SESTAVY Michaela Žítková, 4. Y. Úkol: Vytvoření seznamu studentů pro hromadný výlet Úvod Program WinBase Postup při vytváření Závěr.
Remote Control Ondřej Procházka XD39NUR. Remote Control  Aplikace slouží ke vzdálenému ovládání videokonference z mobilních zařízení  Android 4+  Základní.
FIT-GUIDE SOFTWAROVÉ INŽENÝRSTVÍ 1 JAN ČECH, MICHAL KARTÁK, VERONIKA NOSKOVÁ, PAVEL KREJČÍ, TOMÁŠ VOSYKA.
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“ doc. Ing. Michal Brandejs, CSc. šéf CVT, jeden z tvůrců systému Informační systém Masarykovy.
1 Školení IS Katalog předmětů Předmět je určen fakultou, kódem a obdobím Kódy musí být unikátní – neměly by se používat kódy již jednou použité,
Zápočty a zkoušky SHKV Upřesňující zápis předmětů na LS.
Důležité aplikace v IS MU semestr 2011/2012. Struktura a plán semestru 8 hodin 8 hodin 2x2h (6h) 2x2h (6h) 1x80min(2h) 1x80min(2h) 1. Úvod, organizace.
ZÁPIS STUDENTŮ VŠTE ČERVENEC 2015 TÁBOR.
Důležité aplikace v IS MU semestr 2008/2009. Struktura a design IS MU Jedinečný Informační systém v ČR Jedinečný Informační systém v ČR Desetitisíce uživatelů.
ZÁPIS do STUDIA na FF UP Olomouc 1. ročník
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
Michala Pechová Jak vyplnit webovou žádost OP VK BENEFIT7 ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
Univerzitní informační systém II., Lednice 2003 Podpora stipendií ve studijní administrativě Tomáš Majer
ON-LINE KOMUNIKACE S RODIČI A ŽÁKY. Přihlášení Přihlášení – jméno a login Přihlášení je na server školy, instalace certifikátu…
Univerzitní informační systém III., Lednice 2004 Automatizované testování Mgr. Tomáš Foltýnek
23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Hotel Tatra, Velké Karlovice Portlety, navigace a personalizace UIS Milan Šorm.
Nový katalog předmětů, sylaby a brožury Hana Netrefová.
Aktivita „Návštěvy škol“ ICT podpora Seminář Praha 27. května 2010.
Konference Informatika XVI./2005, Svratka Studijní systém z pohledu systémového integrátora Ing. Jitka Šedá
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I.
Hotel Tatra, Velké Karlovice 23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Záznamník učitele Bc. Jana Večeřová.
Autor: Ing. Ksandrová Lenka
Důležité aplikace v IS MU
Elektronické žádosti na studijní oddělení
Zápis do studia na FF UHK
ZÁPIS do STUDIA NA FF UP – 1. ročník
Univerzitní informační systém podpora hlavní činnosti univerzity
TIPY A RADY PRO PRÁCI S WEB OF SCIENCE – SLUŽBY DOSTUPNÉ PO REGISTRACI
Novinky Teams v9.
Nástroje podpory uživatelů
Elektronický registr vysokoškolských kvalifikačních prací
Výroční přednáška 6. narozeniny UIS
Management počítačové sítě
Aplikace Kalendář Bc. Petr Benešovský
Úvodní slovo o sekci studijního systému
Vědeckovýzkumný informační systém
Důležité aplikace v IS MU
Portál přístupového systému
PRŮBĚH DOKUMENTACE UNIVERZITNÍHO INFORMAČNÍHO SYSTÉMU MZLU V BRNĚ
Dokumentový server Bc. Filip Matuška
Novinky v aplikacích agendy státních zkoušek
VNITŘNÍ NORMA FAME DOPLŇUJÍCÍ STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD UTB
Nástroje pro manažerské řízení vývoje
Přihlášení.
Celoživotní vzdělávání z pohledu UIS
Evidence studijních plánů
Mimosemestrální kurzy
Distribuční portál (DIP)
Informace ÚIT studentům 1. ročníků bakalářské studium
Základní informace - Ovládání systému
Informace ÚIT studentům 1. ročníků bakalářské studium
Informace ÚIT studentům 1. ročníků navazující magisterské studium
Informace ÚIT studentům 1. ročníků bakalářské studium
Transkript prezentace:

Univerzitní informační systém, Svojanov 2005 Novinky pro studenty a učitele Ondřej Gabriš

2 Univerzitní informační systém, Svojanov 2005 Obsah Novinky pro studenty Spolužáci Novinky pro učitelé Zjednodušení základních informací Odhlášení ukončených studentů Odhlášení studentů bez zápočtu Vyhledávání studentů na termínech Přehled všech mých termínů Budoucnost

3 Univerzitní informační systém, Svojanov 2005 Novinky pro studenty: Spolužáci I. Slouží k zobrazení spolužáků, kteří s námi studovali, během našeho dosavadního průběhu studia. UIS se stal více přívětivější pro studenty. Standardní ovládání. Výběr z více studií. Studium automaticky vybráno, nemá-li student evidováno více studií na naší škole.

4 Univerzitní informační systém, Svojanov 2005 Novinky pro studenty: Spolužáci II. Výběr období, označeno aktuální období. Zobrazení seznamu předmětů, které student studoval. Výběr seznamu studentů Výběr studentů ze skupiny Seznam studentů lze omezit podle studovaného oboru. Novinka fotografie - spolužáci dostávají nový rozměr.

5 Univerzitní informační systém, Svojanov 2005 Novinky pro učitele: Zjednodušení základních informací Důvod: Zjednodušit portál záznamníků učitele o méně používané aplikace Zpřehlednit základní informace pomocí ikonek Zpříjemnit uživateli práci Zpřehledněné informace: Seznam vyučujících Rozvrhové akce Seznam studijních plánů (novinka)

6 Univerzitní informační systém, Svojanov 2005 Novinky pro učitele: Zjednodušení základních informací II. Přesunuté aplikace z portálu: Sylabus Registrace a žádosti Učitelé a rozvrh Evaluace předmětu Hodnocení úspěšnosti

7 Univerzitní informační systém, Svojanov 2005 Novinky pro učitele: Odhlášení ukončených studentů Umístěno ve vypisování termínů. Slouží k odhlášení studentů z termínů, které ještě neproběhly a student má již předmět ukončen. Po provedení odhlášení studenta, studentovi dojde s informací o odhlášení z termínu.

8 Univerzitní informační systém, Svojanov 2005 Novinky pro učitele: Odhlášení studentů bez zápočtu I. Aplikace umístěna rovněž ve vypisování termínů. Slouží k odhlášení studentů bez splněné podmínky zápočtu ze zvolených termínů. Termíny lze omezovat podle druhu termínu. Termíny můžeme označovat hromadně podle druhu. Z označených termínů se vyberou všichni studenti, kteří jsou na termínech přihlášení a nemají zápočet. V seznamu studentů se nám zobrazují základní informace o studiu a ze seznamu můžeme studenty vybrat a odhlásit je. Následně po odhlášení studentovi dojde o odhlášení z termínu.

9 Univerzitní informační systém, Svojanov 2005 Novinky pro učitele: Vyhledávání studentů na termínech Další nová aplikace umístěna rovněž ve vypisování termínů. Pomocí ni lze lze vyhledávat studenty na termínech vašeho předmětu. Vyhledávat lze podle jména, loginu nebo identifikačního čísla Jestliže je nalezeno více studentů, máme možnost vybrat si. Po vybrání studenta se nám zobrazí seznam termínů na kterých je přihlášen.

10 Univerzitní informační systém, Svojanov 2005 Novinky pro učitele: Přehled všech mých termínů Jedná se o novou aplikaci umístěnou mimo záznamník učitele. Slouží pro zobrazení všech termínů ze všech předmětů co učitel učí. Zvyšuje přehlednost. Zobrazení vypsaných termínů lze omezit podle předmětu nebo podle typu termínu. Z této aplikace lze lehce přecházet do dalších aplikací umístěných v záznamníku učitele: Správa termínu Rozesílání ů Zobrazení přihlášených studentů Úprava termínu

11 Univerzitní informační systém, Svojanov 2005 Budoucnost Tisk seznamů termínů, jak pro studenty tak pro učitelé. Zobrazení zkušební zprávy do minulosti. Využití portletů pro zobrazení termínů jak pro učitele tak pro studenty.

12 Univerzitní informační systém, Svojanov 2005 Děkuji za pozornost.