Role Olomouckého kraje při implementaci programu INTERREG V-A ČR-Polsko Seminář „Jak na přeshraniční projekty s Polskem v období 2014-2020“, Olomouc, 3.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Seminář Ostrava Přeshraniční spolupráce Cíl Slovenská republika – Česká republika.
Advertisements

PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Integrovaná strategie území Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. Jan Balcar.
Interreg IIIA Česká republika–Polsko Olomouc, Hotel Flóra Závěrečný seminář Seminář je spolufinancován EU.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Aktivity v oblasti regionálního rozvoje Česko-Polská konference Partnerství LEADER , Bouzov.
Spolupráce Středočeského kraje s mikroregiony Mgr. Kateřina Štětinová Odbor regionálního rozvoje
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ KRAJE VYSOČINA (RAP)
Shrnutí programu IS INTERREG III A ČR–Polsko ve Slezském vojvodství Závěrečná konference Interreg III A ČR – Polsko 2004 – , Olomouc Seminář.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Regionální konference Zlínského kraje Univerzita Tomáše Bati, Zlín, Příprava operačního programu přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská.
Regionální akční plán Jihočeského kraje Ing. Jaromír Slíva, MBA.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Krajský Akční Plán rozvoje vzdělávání 11. prosince 2015.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Regionální akční plán Libereckého kraje Inovační platforma pro Strategii inteligentní specializace 6. března 2015, science centrum iQLANDIA.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
OPPS ČR-PR Rozdíly v programech přeshraniční spolupráce v rámci Cíle 3 realizovaných v MSK a časté chyby Zpracovala: Ing. Markéta Hluchníková.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Jana Stará
Centrum pro regionální rozvoj ČR Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Příprava.
Integrovaný plán rozvoje města Hodonín Seminář pro žadatele
Základní informace o KAP a MAP 10. března Přehled důležitých zkratek Evropské strukturální a investiční fondy (ESI fondy = ESIF) Krajské akční plány.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Projekt KAP LK. Dohoda o partnerství Základní změny pro nové programové období 2014 – 2020 od podpory všeho ke koncentraci na priority od plošné podpory.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Interreg V-A Česká republika – PolskoSpolečný sekretariát, Jeremenkova 40b, Olomouc Projektový záměr & Projektová.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Interreg V – A Česká republika - Polsko
Individuální projekt OP VVV
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
SEMINÁŘ K VYHLÁŠENÉ VÝZVĚ 02/2007 REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Olomouc Zlín Uherské Hradiště 18.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Pracovní skupina Vzdělávání
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Průměrná hrubá měsíční nominální mzda (v Kč)
Databáze projektů MAS. Výzvy MAS. Úkoly pro partnery
Aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
Praha, 14. února 2017 Alice Štollová Kovandová
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
Praha, 23. března 2017 Alice Štollová Kovandová
Praha, 23. června 2016 Pavel Lukeš
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty - aktuální stav Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihomoravský kraj
Krajský úřad Karlovarského kraje
Regionální akční plán Olomouckého kraje
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Závěrečná konference projektu
Příprava operačních programů
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Podpora žadatelů Alice Kovandová Ministerstvo pro místní rozvoj
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Naplňování Krajského akčního plánu vzdělávání 1 Ústeckého kraje setkání pracovních skupin 21.února 2018.
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
4. výzva Pavel Lukeš Ministerstvo pro místní rozvoj
Transkript prezentace:

Role Olomouckého kraje při implementaci programu INTERREG V-A ČR-Polsko Seminář „Jak na přeshraniční projekty s Polskem v období “, Olomouc,

Obsah prezentace Role Olomouckého kraje při implementaci programu Projekt Strategie integrované spolupráce česko-polského příhraničí – Akční plán

Role Olomouckého kraje při implementaci programu Regionální subjekty Příhraniční kraje plní funkci tzv. Regionálních subjektů (RS) RS mají s MMR uzavřenou Dohodu o výkonu činností při naplňování činností v rámci programu přeshraniční spolupráce Povinnosti vyplývající z Dohody realizuje OK v rámci Projektu technické pomoci OK (01/ /2015) Hlavní cíle projektu:  Regionální vztahy s veřejností (konzultace, semináře)  Spolupráce s MMR ČR, JS a regionálními subjekty  Zastoupení v Monitorovacím výboru  Delegování hodnotitelů projektových žádostí  Příprava nového Programu přeshraniční spolupráce Příručka příkladů dobré praxe za období

Role Olomouckého kraje při implementaci programu Regionální subjekty Funkce RS zachována i v období RS budou po proškolení organizovat semináře a konzultační dny pro žadatele v souvislosti s vyhlášením výzev (s účastí manažerů JS) Dvoukolová procedura předkládání žádostí (záměr, žádost) Nová povinnost žadatele – předložení záměru projektu na JS, který vydá k záměru stanovisko Stanovisko JS má pouze charakter doporučení, záporné stanovisko jej nevyřazuje z dalšího procesu Záměr projektu i projektovou žádost možno konzultovat s RS Zveřejňování informací na webu Olomouckého kraje (sekce přeshraniční spolupráce), web programu

Role Olomouckého kraje při implementaci programu Kontaktní informace Funkci Regionálního subjektu Olomouckého kraje vykonává Oddělení regionálního rozvoje, RCO, 12. patro Kontaktní informace: Ing. Marie Šafářová, tel.: Ing. Jana Olivíková, tel.:

Projekt Strategie integrované spolupráce česko- polského příhraničí Informace o projektu Projekt 9 partnerů (LK, KHK, PK, OK, DSV, EUR Glacensis, Nisa – české i polské části) Realizace – Webové stránky projektu Logo projektu

Projekt Strategie integrované spolupráce česko- polského příhraničí Informace o projektu Cíl: rozvoj příhraničního území prostřednictvím přeshraniční spolupráce Tvorba koncepčního dokumentu Strategie integrované spolupráce česko-polského příhraničí včetně Akčního plánu, na geografickém území všech partnerů Naplňování Strategie prostřednictvím ESÚS NOVUM, předpoklad založení v roce 2015 Dosud schváleny zakládací dokumenty, nyní registrační procedura ESÚS NOVUM

Projekt Strategie integrované spolupráce česko- polského příhraničí Akční plán V dubnu 2015 partnery sestaven Akční plán Zařazeny záměry infrastrukturálních PO 2 (silniční, vlajkové projekty) Aktualizace Akčního plánu minimálně 1- krát ročně MMR doporučuje zařadit do Akčního plánu Strategie infrastrukturální projekty (prioritně PO 2) připravované různými subjekty na území partnerů projektu Důvod: Infrastrukturální projekty PO 2 (s uznatelnými výdaji nad 5 mil. EUR) by měly v projektové žádosti deklarovat vazbu na existující regionální strategie

Projekt Strategie integrované spolupráce česko- polského příhraničí Akční plán V případě zájmu evidence projektového záměru v Akčním plánu možno zaslat v členění –Název projektového záměru –Stručná charakteristika záměru –Nositel projektu –Termín realizace –Předpokládané náklady –Vazba na další projekty a rozvojové aktivity Kontakt

Děkuji za pozornost Marie Šafářová Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor strategického rozvoje kraje